HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A britekkel a divízió 1-ért küzdünk

2011.12.02. 10:23 F. Kapus

"A szünnapon a regenerálódásé és az edzésé volt a főszerep – mondta blogunknak Gömöri Csaba, a magyar női ifjúsági válogatott szövetségi edzője. – Csütörtökön az edzői stáb elemezte az eddig látottakat és felépítette a legmegfelelőbbnek vélt taktikát a britek ellen. Sorsdöntő mérkőzés vár ránk, mert kijelenthetjük, ha a briteket megverjük, akkor a látottak alapján a lányok nagyon közel kerülnek a norvégiai repülőjegy megváltásához." Nem túlzás, hogy péntek délután ötkor a továbbjutásért játszik a magyar női ifjúsági válogatott. Az eddig szintén hibátlan Nagy-Britannia lesz az ellenfél, őket tavaly az Orangeways-tornán 4-2-re legyőztünk. Ha most is nyerünk, aligha kell számolgatnunk a végén, de ez a feladat lesz az eddigi legnagyobb Asiagóban, ez vitán felüli.

"A Kína elleni győzelem után a második napon a francia csapat volt az ellenfél. Róluk azon kívül, hogy velünk laknak egy szállóban, nem sokat tudtunk meg. Igaz, a britek elleni meccsüket az edzői stábból Szlaby Gyöngyi megnézte, de azon a meccsen nem sok minden látszott. A brit csapat hamar lőtt nekik három gólt, erre felébredtek és utána harcosan játszottak, sőt 1-0-ra meg is nyerték a hátralévő időszakot, de ez csak a szépítésre volt elég. Tudtuk, hogy ha a második napon is kikapnak, akkor kiesnek a további küzdelemből, ezért az életükért játszottak ellenünk. Láttuk azt is, hogy korcsolyázótudásban megint csak mi vagyunk jobbak, és a saját sebességünkön a koronggal is sokkal jobban bánunk. Tehát hasonlóképpen, az első játéknapon, bátran letámadtuk őket, és ezzel hibára kényszerítettük a franciákat is. Amikor pedig csak kiütik a korongokat, egy gyors visszatámadással újra offenzívába csapunk át. Ezek voltak az előzetese tervek a második meccsre.

A mérkőzés első perceiben azonban sajnos egyből látszott, hogy a lábak nem visznek annyira, mint az előző meccsen, és az utolsó pillanatban a cselek sem jönnek be oly mértékben. Néhány perc játék alatt kiderült, hogy a Franciaországgal játszott meccs nem lesz sétagalopp. Persze erre azért kellett is a franciák esetében számítani. Kitűnt hogy bár valóban nem koriznak annyira jól, mint mi, de kellemetlenül ott vannak mindenhol és küzdenek. Ettől függetlenül a nagyobb helyzetek az ő kapujuknál adódtak, de még a szólót sem sikerült értékesítenünk. Ráadásul a 9–12. perc között sorra kaptuk a kiállításokat, és megint 3 az 5 ellen is kellett hokiznunk. El kell mondjam, hogy a bíráskodásra a két meccs alapján semmilyen panasz nem lehet, sajnos ezek a kiállítások jogosak voltak.

Ebben a periódusban többször veszélyeztettek a gallok, de kapusunk és a védelem közös erővel mindig hárított. A szünetben hangsúlyoztuk, hogy csak kőkemény munkával fogják tudni a lányok ezt a meccset behúzni. Egyénileg nem lesz esély, csak akkor győzhetünk, ha mindenki kiteszi a szívét a tudása mellé a jégre, és bár fáradtak kicsit, de muszáj még három lépést korizni, vagy becsúszni és menni előre. És lényeges, hogy eközben hátul figyelni kell, és egyszerűen játszani. Ha így tesznek, akkor a gól jön majd. Tudtuk, hogy aki az első gólt eléri, az lélektanilag nagyot lép előre. A 27. percben aztán Dabasi Réka megtörte a franciák védekezését, Bikás Luca remek passza után egyénileg oldotta meg a feladatát. Ekkor már beindultak a lábak, fokozni tudtuk a tempót. és látható volt, hogy a franciák ezt nem bírják majd végig.

A szünetben megint csak az alázat, akaraterő, fegyelem és a meló szavak hangoztak el, és látszott hogy a játékosok mindegyike nagyon akarja a sikert, mindenáron hamar le akarja rendezni a harmad elején a francia meccset. Jól is indult az utolsó játékrész, helyzetek voltak, amelyekből egy erős keresztpassz után Maszlova Kátya ütőjéről a felső sarokba vágódott a korong, ezzel már 2-0-ra vezettünk. A kispadon ekkor mindenki ugyanazt gondolta: "Gyerünk csajok, most kell kivégezni őket!" Meg is nyomták a játékosok ezt a pár percet, aminek következtében Huszák Alexandra a bal oldalon egy az egyben megverte a hátvédjét, majd kapura tört, és már csak elkaszálni tudták a franciák a gyors csatárunkat. A bíró keze a magasban volt, jelezve a kiállítást, de erre nem volt szükség, hiszen Huszák estében is beütötte a harmadik gólunkat.

A mérkőzés képe ekkor azt mutatta, hogy a franciák nem tudnak újat előhúzni a cilinderből, hiszen eléggé elfáradtak. Viszont mint tudjuk, hokiban a 13 perc rengeteg idő és bármi történhet ez alatt. Ezért minden cserében elhangzott, hogy hátul rettenetesen kell figyelni, és nem kell mindenáron gólt ütni, hanem inkább ne kapjunk egyet sem. Ki kell hangsúlyozni, hogy ezt a lányok meg is valósították, és a meccs végéig tökéletesen koncentráltak. Értékes, szép győzelmet arattak Franciaország felett. Ne felejtsük el, egy olyan hokiország képviselőjét győztük le, ahol 17 000 igazolt hokijátékos van és ebből 1200 női (Magyarországon 184 igazolt női játékost tartanak számon) és 60 fedett csarnokkal rendelkezik, A csoportos a férfihokijuk és a nők is jóval előttünk állnak a világranglistán.

De mindez a szerdai meccsen nem számított, mert a mi csapatunk akarta jobban a sikert, többet tett érte. Egységesebbek voltunk, és ennek nem is lehetett más az eredménye, csakis a győzelem. A csapat legjobbja ezúttal Horváth Tifani lett, aki nem ismert elveszett és megszerezhetetlent korongot sem, aki ellentmondást nem tűrően hajtott és melózott végig. Szeretném még kiemelni Németh Anikót, kapusunk nagyon nagy nyugalommal hárított minden lövést, és a sors, a csapat, de legfőképpen a saját teljesítménye miatt ezúttal megőrizte a kapuját a góltól. A 2. nap után vezetjük a vb-t, és már csak a britek és az olaszok vannak mellettünk versenyben a feljutásért.

A szünnapon a regenerálódásé és az edzésé volt a főszerep. Csütörtökön az edzői stáb elemezte az eddig látottakat és felépítette a legmegfelelőbbnek vélt taktikát a britek ellen. Sorsdöntő mérkőzés vár ránk, mert kijelenthetjük, ha a briteket megverjük, akkor a látottak alapján a lányok nagyon közel kerülnek a norvégiai repülőjegy megváltásához. De ne szaladjunk tovább előre, a soron következő meccsre kell nagyon koncentrálni. A britek nagyon erősek és szervezettek, látszik, hogy ők is 2-3 éve azért dolgoznak, hogy idén a divízió 1-be feljussanak."

Csütörtök este is fontos mérkőzést játszanak a vb-n, nagyon érdekes lesz, mire jutnak a franciák a házigazda olaszokkal.

Szólj hozzá!

Címkék: vb nők ifjúsági női gömöri u18

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása