HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Láda, Magosi és Sikorcin a Fehérváré

2011.06.22. 14:25 F. Kapus

Három válogatott csatárral nem hosszabbít szerződést a Sapa Fehérvár AV19. Fekete Dániel, Holéczy Roger és Vaszjunyin Artyom helyére egy hátvéd és két támadó érkezik, Láda Balázs a Miskolctól, Magosi Bálint a Dab.Doclertől, Sikorcin Ladislav a Csíkszeredától. Az előző évi csapatból többen máris meghosszabbították szerződésüket, érkezett egy ponterős amerikai center is, és a szerződéshosszabbítások ügye is jól áll, tudtuk meg Ocskay Gábor szakosztály-igazgatótól a szerda délelőtti sajtótájékoztató után.

Kevin Primeau nagyon alapos munkával keresi a Fehérvár idegenlégiósait, eddig egy új játékost talált. Derek Ryan 24 éves, nagyon ponterős center, a kanadai egyetemi bajnokságból, a CIS-ből érkezik a magyar bajnokhoz. Korábban négy évet töltött el a kanadai juniorligában, a WHL-ben. A 178 cm magas csatárt az előző szezonban a liga legértékesebbjének választották a nyugati parton, és bekerült az All Star-csapatba is. Évekig volt Tyler Metcalfe csapattársa, a kanadai támadó 2010-ben igazolt a Dab.Doclerhez. Így öt center van a keretben – Vas M., Johansson, Sikorcin, Ryan, Nagy G. –, de Primeau mindenképpen szeretett volna egy jobbkezes játékost erre a posztra, mert a csapatban amúgy is szinte mindenki balos. A Fehérvárnak jelenleg három légiósa van, Eric Johansson a szezon után hosszabbított, és az érkező Ryan mellett az is újdonság, hogy a csapat szlovák hátvédje, Juraj Durco is aláírt még egy évre.

Az EBEL-indulás négy éve alatt nem nagyon fordult elő, hogy nem ajánl szerződést a Fehérvár a magyar játékosoknak, idén viszont Jobb Dáviddal együtt már négyen távozhatnak. "Kanadai edzőnk átbeszélte a menedzsmenttel az előző év tapasztalatait, az ő kéréseit próbáljuk teljesíteni a játékoskeret kialakításakor. Kettőnk véleménye között nincs olyan különbség, ami miatt Kevin Primeau észrevételeit ne fogadnánk el. Néhány játékosunknak nem úgy sikerült az utolsó egy-két éve, ahogy ők tervezték, illetve ahogy mi vártuk. Bízunk benne, hogy környezetváltozás után jobb teljesítményre lesznek képesek. Sokat köszönhetünk nekik, barátságban váltunk el, nem jelenthető ki, hogy soha többé nem lesznek csapatunk játékosai."

A klubvezető elmondta, rajtuk kívül minden más magyar hokis kapott ajánlatot, sőt mindenkivel kétéves szerződést szeretnének kötni. Az a terv, hogy az alapemberek a következő bajnokságban is itt legyenek, és egy erős magyar mag köré olyan idegenlégiósokat szerződtetnek, akik segítségével a rájátszást érő hely elérésére képes csapat alakul ki. "Magosi Bálintot, Sikorcin Ladislavot és Láda Balázst alapembernek szerződtettük az EBEL-csapathoz, mindhárman két évre írtak alá, mint ahogy a lejárt szerződésűek közül Tokaji Viktor és Vas Márton is ennyire kötelezi el magát. Ladányi Balázzsal és Kovács Csabával is közel járunk a megegyezéshez, velük is két évről tárgyalunk, míg Palkovics Krisztián és Horváth András egy-egy évre szóló ajánlatot kapott, igaz, Palkoviccsal a kétéves hosszabbítás is szóba került.

Mihály Árpáddal is két szezonról szóló szóbeli megállapodást kötöttünk, de a KHL-es lehetőségről nagyon korrekten tájékoztatott minket, megértettük a helyzetet, várjuk, hogy minél hamarabb megoldódjon a kérdés. Vezetőedzőnk mindenesetre nagyon számít a játékára. Sofron Istvánt még egy évig érvényes szerződés köti hozzánk. Hallottam én is, hogy Ted Sator segítségével AHL-es csapatnál kap bizonyítási lehetőséget. Nem emlékszem olyan esetre, amikor valakit tőlünk érvényes szerződéséből kivásároltak, ezért sokkal valószínűbbnek tartom, hogy Sofron a mi ajánlatunkat fogadja el. Ugyanis kapott egy új szerződést tőlünk, amelyben újabb egy évvel hosszabbítanánk vele."

A menedzsment eldöntötte, nem vár az augusztus végéig finnországi próbajátékon szereplő Hetényi Zoltánra, mindenképpen igazol külföldi kapust. Az eredeti elképzelés szerint a Hetényi, Bálizs duóval indultak volna a szezonnak, de a jelenlegi helyzetben lépni kell. Ez nem jelenti azt, hogy Hetényi nem térhet vissza a csapathoz, de a Fehérvárnak erre a lehetőségre is fel kell készülnie. Az aktuális tervek szerint még két idegenlégiós hely kiadó a csapatnál, két hátvédet keres a menedzsment és az edző.

Előrehaladott tárgyalásban áll a magyar bajnok Pleszkán József kapussal, aki az előző szezont az FTC-ben töltötte. "Szeretnénk leigazolni, ő is nyitott erre. Csak a teljesítményétől függ, hol játszik a szezonban. Az biztos, hogy Németh Attilához, Tóth Adriánhoz, Kiss Dávidhoz és Hajós Rolandhoz hasonlóan az EBEL-csapattal edz ő is augusztusban, és valószínűleg a farmcsapat első számú kapusaként kezdi a szezont. A többit meglátjuk. Mindenki előtt nyitva áll az EBEL kapuja, öt csatársorral és nyolc hátvéddel készülünk a szezonra, az edzők döntik el, hogy mikor ki melyik csapatban játszik majd. Bízunk benne, hogy kialakul egy egészséges rotáció a keretben."

Kevin Primeau július utolsó hetében érkezik Magyarországra, és a tervek szerint augusztus 1-jétől lesz jég az Ifj. Ocskay Gábor-jégcsarnokban. A 27 évnél fiatalabbak továbbra is Kóger István vezetésével dolgoznak, jelenleg szárazedzések folynak, és csak két hét pihenőt kapnak nyáron. Az idősebbek egyénileg készülnek előzetesen egyeztetett program szerint. "Az elmúlt hetekben teljes körű fizikai állapotfelmérésen vettek részt a játékosok, már az új igazolások is ott voltak. Rögzítettük a mostani állapotot, és július végén újra elvégezzük a tesztet, ebből világosan kid fog derülni, ki milyen minőségű munkát végzett a nyáron, és milyen állapotban várja a szezont. Augusztus elején napi két jeges edzéssel kezdünk, amikor elkezdődnek a felkészülési mérkőzések, onnantól pedig a szezonnak megfelelő ritmusban folytatódik a munka."

A felkészülési program a nyitrai és a két Jesenice-meccs után újabb konkrétummal gazdagodott: szeptember 1-jén Znojmóban játszik előkészületi mérkőzést a Fehérvár. Augusztus még két találkozót tervez a szakvezetés, és a szeptember 3-4-ei emléktorna zárja a felkészülést. A mezőny még képlékeny, mert a vezetőedző kérésére ezúttal nem EBEL-es csapatokat hívnak Székesfehérvárra.

Szólj hozzá!

Címkék: fehérvár ryan ebel ocskay sikorcin magosi láda balázs

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása