HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Véget ért az amatőrszezon

2011.05.09. 15:10 kerusz

Április végén befejeződött az idény az összes amatőrligában. Az idén kicsit kevesebb figyelmet tudtunk fordítani rájuk, de most megpróbáljuk összefoglalni, mi történt az elmúlt hónapokban a 24 magyar és a 12 erdélyi csapattal. Részletek tovább után.

A legerősebbnek tartott amatőrliga, a NAJB kétcsoportos alapszakasza végén az A-ban a ferencvárosi öregfiúkkal egyenértékű Skate Trek Masters hibátlanul végzett az élen. Második lett a Jászberény, harmadik a Kaposvár. A három csapat a felső-, a negyedik Óbudai Egyetem és az ötödik Jéglovagok az alsóházban, hivatalos nevén a NAJB II-ben folytatta. A B csoportból a Hargitai Farkasok, a Legends és a Jégsólymok került a felsőházba, a NAJB II-be pedig a Szigeti Bikák és a Legio Sopianae. A felsőházban a csapatok a másik csoportból érkezőkkel játszottak oda-vissza, az azonos csoportbeli ellenfelekkel szembeni eredményeket magukkal hozták, az alsóházban még egy teljes oda-vissza kört játszottak.

A döntőbe a Skate Trek Masters és a Hargitai Farkasok került, előbbiek szerezték meg ismét a bajnoki címet. Harmadik lett játék nélkül a Jászberény, negyedik a Legends. Kaposvár, Jégsólymok, Óbudai Egyetem, Legio Sopianae, Szigeti Bikák, Jéglovagok a további sorrend. Két Skate Trek-es játékos, Pindák László és Horváth Csaba is különdíjas lett, a gólkirály, illetve a legjobb hátvéd címet szerezték meg. Vincze Zsolt (Hargitai Farkasok) a legjobb csatár, Jeff Wong (Legends) a legjobb kapus. Az alsóházi különdíjak nagy részét a pécsiek szerezték meg, a legjobb csatár Graics Bence, a gólkirály Hajnal Norbert, a legjobb kapus Vad Lukács lett. A legjobb hátvéd címét az Óbudai Egyetem játékosa, Fülöp Tamás szerezte meg.

A MAJL tizenhetedik szezonja sajnos megfogyatkozva ért véget. A bajnokságban eleve kevesebb csapat indult, mint tavaly, ráadásul a Szittyák év közben visszalépett, eredményeiket törölték. Így 12 mérkőzésre került sor az alapszakaszban, amelynek végén Jégveled, Újpest, Szombathely, Ferencváros volt a sorrend. Rendkívül kiegyenlített volt a küzdelem, az első és a második között egy pont döntött, a harmadik helyezett újabb egy pontra következett, a negyedik további négyre. Az ötödik helyezett Hevület is vett el pontokat minden előtte végzőtől. Az elődöntőkre Jégveled–Ferencvárosi Pingvinek és Újpest–Szombathelyi Pingvinek párosításban került sor.

Az Újpest szoros meccsen nyert 4-2-re, a Jégveled zsinórban lőtt hat góljának köszönhetően 9-5-re, így a két legutóbbi idény bajnoka jutott a döntőbe. A helyosztók napjára az utolsó helyen végzett White Sharksnak is szerveztek ellenfelet, az ifijátékosokkal megerősített Drago Skorpiók nyert 7-1-re. Az ötödik helyen a Fehérvári Jegesmedvék felett 6-5 arányú győzelmet arató Hevület végzett, a bronzérmet a Pingvinek csatájában a szombathelyiek fölényes, 9-1-es győzelemmel szerezték meg.

A városukban irigylésre méltó figyelmet kapó szombathelyiek fennállásuk legjobb eredményeként tartják számon érmüket. Az érdeklődők ezen az oldalon a két csapat alapszakaszbeli szombathelyi összecsapását is megnézhetik. Az aranyérem furcsa körülmények között dőlt el, a jégfelújító gép meghibásodása miatt a mérkőzést az első harmad után 3-3-as állásnál félbe kellett szakítani, és négy nappal később került sor a maradék 40 perc lejátszására. Az Újpest az 54. percben szerzett góllal fordította a maga javára a mérkőzést, 6-5 arányú győzelmével megvédte bajnoki címét. Sajnálatos módon komoly áldozattal is járt a győzelem, Mezőcsáti Tamás, a lilák csatára rendkívül sportszerűtlen körülmények között kettős állkapocscsonttörést szenvedett. A legjobb kapus az újpesti Kubanek Ellák, a legjobb hátvéd a Jegesmedvékben játszó Kocsis Ferenc, a legjobb csatár, illetve a legeredményesebb játékos az egyaránt ferencvárosi Szervánszky Zsolt, illetve Csíki Attila lett. A MAJL-szezon legrészletesebb áttekintését szokás szerint a Hidegfront blogon találják meg.

Első alkalommal került sor a TAJB küzdelmeire. Az eredetileg ötös mezőny a kezdésre örömteli módon hatosra bővült, Kecskemét történetének első jégkorongcsapata, a Sólymok jelentkezésével. Nem is vallottak szégyent, hiszen a tízfordulós alapszakasz végén a negyedik helyen végeztek. Első lett az egy évvel korábban még a MAJL-ban játszó Drago Skorpiók, második a Jászberény B csapata, harmadik a Biai Jegespengék, az utolsó két helyen a Gepárd Senior és az Újpesti Ragadozók végzett.

A helyosztókat a másik két ligához hasonlóan itt is egy napon játszották le. Az 5. helyért a Gepárd Senior hosszabbításban nyert az újpestiek ellen, a bronzéremért a Kecskemét nagy meglepetésre 7-3-ra legyőzte a Biai Jegespengéket. A döntőben a rutin győzedelmeskedett. A nagy számban megjelenő és remek hangulatot teremtő jászberényi szurkolók legnagyobb bánatára a javarészt első bajnoki idényüket játszó játékosokból álló Warriors ellen 4-1-es győzelmet aratott a Drago, megszerezve a TAJB aranyérmét. Kubanek Ellák halmozta a különdíjakat, a MAJL legjobb kapusa cím mellett a Drago játékosaként a TAJB-ban is ő lett a legjobb. A legeredményesebb játékos a biai Kubanek Ottó lett. A szervezők bíznak abban, hogy a sikeres első szezon után további csapatok is kedvet kapnak a bajnoki szerepléshez.

A HC Sopron már évek óta a burgenlandi amatőrligában, az STHL-ben játszik, ebben az évben csatlakozott a tavaly még a NAJB-ot erősítő Hockey Monkey is. A nyolccsapatos ligában mindenki egyszer játszott mindenkivel. A hétfordulós alapszakasz után a Hockey Monkey az első, a Sopron a nyolcadik helyen állt. Az alapszakaszt rögtön a helyosztók követték, a hetedik helyért a Sopron 6-5-re maradt alul a rusztiakkal szemben, ezzel nyolcadikként zárt, a Hockey Monkey a döntőben 4-1-re győzte le a Ternitzet.

Április elején avatott bajnokot az EFAJ Liga is, ahol rengeteg korábbi székely élvonalbeli játékos játszik. A 12 csapatos liga bajnoki címét a csíkszeredai Autosport szerezte meg, őket a Csíki Sasok követik, a bronzérmet a Marosparti Hockey Team szerezte meg.

Az erdélyi liga néhány csapata a White Sharks áprilisi tornáján járt legutóbb Budapesten, mellettük szlovák amatőrök és a házigazdák két csapata alkotta a nyolcas mezőnyt. Az eredményekről a rendezők honlapján lehet olvasni. Április 24-én Debrecenben rendeztek tornát, amelyen néhány, a ligáktól eddig még távol maradó csapat is részt vett. Reméljük, néhányukat viszontláthatjuk valamelyik bajnokságban a közeljövőben.

Szólj hozzá!

Címkék: amatőrök majl najb amatőr bajnokságok tajb sthl efaj

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása