HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Énekes: Most már kényszer a győzelem

2010.11.05. 15:52 F. Kapus

"Motiváltabbak a játékosok az edzéseken, látszik, hogy bizonyítani szeretnének Kevin Primeau-nak, és feltűnő, hogy igazán vevők az újdonságokra is" – mondta blogunknak Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője. Pénteken a Graz látogat Székesfehérvárra. A szezont velünk együtt gyengén kezdő osztrák csapat az utóbbi három mérkőzését – Jesenicében, Zágrábban és odahaza a Vienna Capitals ellen – megnyerte, tehát egy jó formában lévő alakulat áll majd a magyar bajnokkal szemben.

"Az edzéseket más ritmusban vezényli az új edző, mint a korábbi, a feladatok más üteműek. Van sok egyéb kis részlet is, amely eltérő az eddigiekhez képest. Igaz, ezekből a részletekből tevődik össze a játék, tehát nagyon is fontosak ezek. Igazából nem tudtuk még megállapítani, hogy milyen szigorú Kevin Primeau, mert a kanadai trénernek eddig sok keménységre még nem volt oka, hiszen a játékosok odafigyelése és akarata maximális. Az viszont megállapítható, hogy nem csak követel, hanem keményen dolgozik ő is.

Továbbra is ugyanazokat a feladatokat gyakoroljuk edzéseken, mint az utóbbi időben, inkább csak a részletekben szeretnénk változtatni. Az a fontos, hogy a begyakorolt elemek megvalósítása a mérkőzéseken sikerüljön, hogy amit a csapattal játszatni szeretnénk, az a jégen is látszódjon. A Graz elleni meccsen az utolsó két héthez képest a taktika és a játékszisztéma alapvetően nem változik, tulajdonképpen a kanadai edző sem módosít rajta. Ugyanazokat a feladatokat kell jobban végrehajtani, legfeljebb kisebb eltérések lehetnek."

A hírek szerint Primeau sosem nevez nyolc hátvédet a mérkőzésekre, tehát a jövőben hét bekkel megy csatába a Fehérvár. A sorokban nagy változás nem lesz a Villach-meccshez képest. Benk András válla megsérült kedden a farmmérkőzésen, pénteken délután derül ki, hogy mennyit kell kihagynia, ő tehát hiányozni fog a Graz ellen. Helyére Hegyi Ádám került, aki Mihály Árpád és Nagy Gergő társa lesz. A kapuban Tommi Satosaari kezd. 13. csatár nem lesz, a védők közül pedig Maklári Eriket választotta hetediknek Primeau, így Vaszjunyin Artyom és Jobb Dávid a farmcsapatban kap szerepet pénteken.

"Ezen a hétvégén szeretnénk előrelépni, mert a sok elvesztett pont miatt fölöttébb eredménykényszer alatt játszunk. Meg kell felelnünk az elvárásoknak, mind a vezetés, mind a szurkolók felé. A játék tétje ebben a helyzetben nem ugyanaz, mint amikor az első nyolcban vagyunk stabilan. Akkor mondhatjuk, hogy egy-egy győzelem bravúrt jelentene, de most csak azt mondhatjuk, hogy számunkra most már kényszer a győzelem.

A Villach ellen a speciális játékunk tragikus volt, az emberelőnyökben és -hátrányokban mutatott játék miatt kaptunk ki. Jól kezdtük a mérkőzést, de nem tudtunk tartós vezetést kiharcolni, néha pechesen alakultak a dolgok, ezért fejben is elfáradtunk, majd erőben is elfogytunk. Természetes ilyenkor, hogy a sikertelenség hatására hamarabb fáradnak el a játékosok fizikailag is.

A Villach jól játszott már az elején is, hiába voltunk mezőnyfölényben, a pálya azon területein, ahol eldőlnek a mérkőzések, már az első harmadban is ők voltak hatékonyabbak. Igaz, ekkor a védekezőzóna fontos részein még mi is jól szerepeltünk. Ezt utána már nem lehetett elmondani."

A találkozó pénteken 19.15-kor kezdődik, a Sportklub Tv élőben közvetíti, a játékvezető szlovén, de Bedő Péter személyében ismét lesz egy magyar vonalbíró is.

31 komment

Címkék: énekes fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megmondom én mi volt a baj. Hogy nem vótam az utóbbi 2 meccsen. De ma leszek és nyerünk.
@KapusLaci: Jössz?
Segítségképpen Dominikingnek címzem a tippem: 6-0-ra simán nyerünk, most elsülnek a botok.
Hajrá Volán!
Jászberényből is szurkolunk páran. Igaz csak a TV-n keresztül. Lehetne egy kicsit közelebb is Fehérvár!! Itt már jó néhány éve nélkülözzük a szinvonalas hokit.
"Maklári Eriket választotta hetediknek Primeau, így Vaszjunyin Artyom és Jobb Dávid a farmcsapatban kap szerepet pénteken."
Végre!!!
HAJRÁÁÁ AV19!!!
-_- BLL -_-
@TheKaszi: Már meg is fogadtam a "cunamit" a tippmixen, mert Reszkess Graz jön a .....
Hajrá AV19! Hajrá Magyar Hoki!
Nagyon fontos lenne végre megint 2 pontot szerezni hazai jégen.Tapadni kell a 2szlovén csapatra,mert nekünk csak ők a konkurencia a 8ba jutásért folyó harcba,nem a most gyengébben szereplő osztrákok ( linz , graz ) ők úgyis bele erősítenek bő 1hónap múlva.Remélem sikerül 60percig koncentrálni,az 1 ik mumus ellen(a mai nap nem sűrűn vertük meg a 99eseket a 4 idény alatt )és akkor meglehet a hőn áhított győzelem
@jegib: Sajnos nem,nem fér bele a programomba(:
De a Telenoron ott leszek jövö hétvégén.
Jo szurkolást,és jo sörözést nektek:))
Hajrá Volán,mindent bele mert ma föltétlen kell a 2 pont, ami meg is lesz!!!
@jegib: Én viszont nem leszek és ez aggodalomra ad okot. Eddig kizárólag győztes meccseken voltam ugyanis (6/6).
valaki stream esetleg? köszi
Remélem, hogy most már virítanak valamit
Valaki streamet esetleg??kösz!
én nem találtam stream-et de aki látja tvben a meccset irhatna pár sort
köszi
En ma majdnem lementem, csak a gyereket es a kocsit kellett volna jobban megszervezni logisztikailag az asszonnyal. :( Kapus Laci ugye ma nem ert ra.

HAJRA VOLAN!!!

Mas.Jovo vasarnapra (Telenor) kellene 2 ulojegy es egy allojegy! Ki tudna segiteni?
@volvo03:
13. perc vége: 2:0 és most grazi előny jön
@á.m: köszi,ebel.at-n olvasom:)
négyet ütöttek a graziak. 2:4 :/
te jo eg, mi tortent a szunetben????
ez valami katasztrófa...
nézegetem a KAC - VIC meccset...
az EBEL színvonala évről-évre magasabb, s lássuk be: az idei szinthez nem vagyunk elég erősek
@JR V: még azt is meg merem kockáztatni, hogy az EBEL élcsapatai a KHL-ben is megállnáé a helyüket...
Hát ez tiszta szégyen, négyet kapni a második harmadban, és egyet sem ütni! Remélem Kevin tud nekik mondani valami olyat, amitől nyerőkké válnak! HAJRÁ VOLÁN!!!
A tököm kivan, hogy Satosaarizik a Sportklub. A megkrülős gólban benne volt talán, de a második nagyon közeli volt, a bekk elengedte a grazit, a negyedikből meg nullát látott. Erre egyfolytában Hetényit mutogatják, remélem a mester nem cserél.
@efroland: 3:4 újabb grazi előny. 2+10 balunak

@JR V: a salzburg akár a jövőhéttől is..
-0:17 - időkérés, tomi nincs fenn.
les miatt meg nem adott grazi üreskapus gól.
francba, csunyan leszakadunk...
@Tomi Kallio: Azért szerintem a fonáklövést sem szabadott volna kesztyűs oldalon benyelnie. Ma nem védett jól, és kész. Van ilyen, mindenkinek lehet rossz napja. A meccs végén adtak róla egy közelit, és szerintem az arcára volt írva, hogy ez ma nem az ő napja volt.
Miért kell mindig saját életünket megnehezitsük?
Satosaari pedig...nem értem mért térdel le minden lövésre?Sokszor elöre megmutatja a csatároknak,hogy én most le megyek lödd fel nyugodtan,hagyok elég helyet.
Két rövidsarkas gol,plusz egy megkerült kapu,ahol nem ért oda a kapuvashoz.Mondhatni hogy szinte mind a 4 golba benne volt,esetleg az utolsoba nem,mert nagyon takarták,nem volt kilátása.
Természetesen a védelmünk se volt a helyzet magaslatán,de hát ez volt ma.
Csak azért vagyok ideges,mert ez a mai Grázi csapat verhetö lett volna.
Pukkadok ki a méregtöl(:
@kapusLaci: Egyetértek az általad leírtakkal; sajnos igazad van.

"...nem értem mért térdel le minden lövésre?" Szerintem a választ te is tudod. ( Ez a pillangó stílus "ára" abban az esetben, ha alacsony növésű a kapus. Mivel megnőni már nem fog, és a stíluson sem tud változtatni ebben a korban, predesztinálható a leendő teljesítménye... )
süti beállítások módosítása