HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

MAC–UTE meccs az MK-selejtezőben

2010.11.04. 16:13 Hblog

Szerdán megírtuk, hogy a nem OB I.-es csapatok közül egyedül a MAC Népstadion jelentkezett a Magyar Kupára. A kiírás értelmében nekik selejtezőt kell játszaniuk valamelyik első osztályú csapattal. Csütörtökön megtartották a sorsolást, az öt lehetséges ellenfél közül az UTE jutott a MAC-nak. Érdekesség, hogy augusztusban edzőmérkőzésen már találkoztak a felek, akkor 3-1-re az UTE nyert a Megyeri úton. A pályaválasztó az OB I./B-s csapat lesz, a helyszín és az időpont egyeztetése az ő feladatuk. A győztes a kvalifikációs körben folytatja a küzdelmeket januárban, ahol a Dab.Docler, a Miskolc, a Sapa Fehérvár AV19 és a Vasas vár rá.

66 komment

Címkék: mac magyar kupa

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egészen véletlenül a magyar élvonal pillanatnyilag leggyengébb csapatát kapták :)
Arról lehet tudni hogy sorsolás volt e, vagy szándékosan kapta az Újpestet a MAC?
Hogy őszinte legyek érdekes a sorsolás, de a MAC esetleg összehozhat egy meglepetést:)
@Zsootika: @barnabas7: sorsolás történt, mint írtam
@F. Kapus: fogadjunk, te még a lottót is elhiszed! xD
@F. Kapus: Bocs nem figyeltem. A szerdai cikket nem olvastam! Köszi
Most bánhatja, hogy a Debrecen nem próbálkozott. Ő is kaphatta volna az UTE-t.
Lehet, hogy neki több esélye lett volna. Illetve jó hírverése lett volna a hokinak Hajdúban.
KA 13 2010.10.24 vasárnap 18:00 Debreceni HK - MAC Népstadion 5:0 (0:0, 1:0, 4:0)
20% esély volt rá! :-)
Talán itt még nyerünk is :)
@Henry The Navigator: Ezzel együtt érdekes módon eltűnt a Fradi honlapjáról a közlemény, ami szerint ezentúl az összes meccsükre külföldi bírót kérnek.
@OliBLOOD: Hamar meggondolták magukat :) .
@Ringleader: Szerintem meg kellett volna várni a sorsolással a pótnevezés határidejét, így most megint valami nevetséges ad hoc döntést fognak hozni az illetékesek.
@forestjr: Nem ez az első és nem is az utolsó eset amikor segget csinálnak a szájukból...
@OliBLOOD: és milyen igazuk lenne
Na, de legalább egy jó hír. Hajrá Fradi, végre valamit nyerni kell, és Hajrá MAC, mutassátok meg, hogy tudtok hokizni!
Mekkora vicc a fagyi, kb. mint egy durcás kisgyerek!
Külföldi bírók kellenek, miközben a többi magyar csapatnak is ők fújnak. Be kellett fizetni a pénzt a csíki srácok után, miért, tán a többi csapatnak nem kellett volna...?
Nem indulunk a Kupában, indulunk a Kupában...:)))
Komolytalan...
De mit is várhatnánk azután, hogy Csabai egy netes felületen beszéli meg a "szurkolókkal" , hogy mi a problémája a szövetséggel, stb.
@Szoljanka: de azzal ugye nincs probléma, hogy belénk rúg még huszadjára is mindenki, de közben velünk lehet eladni a meccseket. na ez a szánalmas!

A "netes felület" meg egy fórum, tudod hogy az mire való?
@Szoljanka: Mondjuk állhatta volna az gáláns úriember, aki Hüffner árát kipengette.

Annak viszont örülök, hogy te is csak csodálsz minket, nincs jobb dolgot, mint a "durcás kisgyerek fagyi" netes felületét böngészni.
@Edi a Sas: Melyik meccsekre gondolsz?
A WC-re? Lett még volna bőven hely a Kisstadionban...
Vagy a Sport Tv mostani közvetítésére? Szerintem a nézettség nem volt túl magas...
Félre ne érts, ezeknek a dolgoknak én sem örülök, mert azt mutatják, hogy van még bőven hova fejlődnie a hazai jégkorong nézettségének - és itt jöhet a képbe az MJSZ (pl. MK körüli herce-hurca )- de erre azért még ne legyetek büszkék...
Szerinted arra való, hogy egy vezető ott diskuráljon a szurkolókkal? Szerintem nem.
@peterszky: Nem onnan értesültem erről.
@Szoljanka: figyelj majd legközelebb, mert a szurkolókat véletlenül macskakörmözted.
@Szoljanka: és nem érzed úgy, hogy néha kéretlenül belepofázol mások dolgába? hát ki a jó ég vagy te, hogy beleszólj egy szakosztályvezető, és a szurkolók kommunikációjába?

(annyira koncentráltam, hogy szalonképesen fogalmazzak...)
@szorgalmas: "és nem érzed úgy, hogy néha kéretlenül belepofázol mások dolgába?"
Vicces ezt tőletek olvasni...:)))
@Szoljanka: koncentrálj. ez kevés.
@szorgalmas: jó lesz az, de egy vesszőt fölöslegesen tettél ki
@F. Kapus: ja, az és előtt. biztos végigpörgettem, ahogy peterszkyvel meg zsolt007-tel ádáz szócsatákat vívunk a volán meccsiről, kielemezzük az aznapi szurkolást, stb. ez úgy megzavart, hogy na.
@Szoljanka: Hát honnan? A heti Volán hírlevélből?
Ha külföldi bírók - igen, akkor miért nem? ... és, ha MK. nevezés nem, akkor miért igen?
Kicsi jó hír: legalább nem egy fejre mért ütéstől szédültem el!
MOST KELL ABBAHAGYNI! A csúcson...
@Szoljanka: A Volánon kívül minden csapatnál ha idegenben vagyunk, akkor van a legtöbb hazai szurkoló, de ez csak egy példa. Nem fogom most bővebben kifejteni.

Igen többek között arra is való, de gondolom a Volánnál minden héten szurkolói ankétot tartanak, ahol mindent megtudnak beszélni a szurkolók a vezetőséggel. :))

@szorgalmas: ott a pont. :)
Jaj, basszus, hagyjátok már! A Fradinál hülyeséget csináltak a kupával kapcsolatban, és mondtak/csináltak már hülyeségeket a vezetők, de az, hogy a fórumon szóba áll a csapat vezetése a szurkolókkal, az egy nagyszerű dolog. Gabbá is eltanulhatná a dolgot. Csak a Volán-fórum halott. Respekt Szoljankáéknak, akik próbálnak legalább szerveződni, és respekt a Fradi-tábornak, akik szimplán a legjobb szurkolók(a macik se kutyák). Na ennyi. Én meg idén tartózkodási helytől függően Fradi és Volánmeccsekre járok, és jól érzem magam itt is, ott is.
@Edi a Sas: Hogy miért?

Már sokadszor kiáltanak farkast a Fradi vezetői, ezért érzem komolytalannak az egészet.
Javítsatok ki, ha rosszul emlékszem, sajnos néha elég felületesen szoktam olvasni a blogot munka közben és már a memóriám sem a régi, de:

1. Még szezon előtt azzal ijesztgettek mindenkit, hogy ha nem jön össze a megfelelő mennyiségű pénz, akkor a felnőtt csapatot nem fogják elindítani idén. "Megoldódott minden" és csodák csodája, mégis elindultak (hál Istennek). Persze a cél valszeg az volt, hogy felhívják a figyelmet a problémákra.

2. Volt valami zökkenő az erzsébeti pályával, jött a fenyegetés, hogy elmennek onnan és mennek Újpestre játszani. Persze "megoldódott minden" és maradtak. A cél nyilván itt is az volt, hogy felhívják a figyelmet a problémákra.

3. Most itt a Magyar Kupa, a Fradi vezetői azt nyilatkozták, hogy nem indulnak el, mert óriási problémák vannak a játékvezetéssel, stb. stb. Aztán persze "megoldódott minden" és mégis indulnak. A cél nyilván megint az volt, hogy felhívját a figyelmet a problémákra.

És ez csak annyi, amit én külsősként látok és hirtelen eszembe jutott, mindenféle helyismeret nélkül. Ezt érzem komolytalannak, gyorsan hozzáteszem, hogy sajnos.
A végén csak azt fogják elérni, hogy ha tényleg jön a farkas, az aki tudna segíteni, az arcukba fog röhögni.
-Mit kapott volna ezért a Vasas (leginkább a Fradistáktól).
@a. Bárd: Kihagytad hogy tavaly a szlovén ligába és az osztrák másodosztályba vágytak na meg egy év alatt építettek jégcsarnokot a Népligetben a Telepyben és az Orczy kertben is.
@a. Bárd: Igen a vezetőségünknek vannak hibái és bakijai, Moha sem tökéletes. Ez a mi keresztünk, meg az állandó szívatás ami a klubunkat ér minden irányból.
@JoAzUgyse: Megmondjam? Ugyanazt, mint eddíg. Sok-sok "b.z. Kangyal!"-ozást a meccseken. ;) Amúgy néha már kifejezetten szórakoztató. És szerintem ennyi belefér, mint véleménnyilvánítás. Sőt, ha jobban belegondolunk, a gyerekekre nézve, akik kilátogatnak a meccsre kevésbé káros, mint a fsszp-zás.
@Sanyo, aki nem japán: Nem az volt a célom, hogy felhánytorgassak mindent, a sort nyilván végtelenül lehetne folytatni Dunaújvárostól kezdve, Fehérváron keresztül egészen a Vasasig.

@Edi a Sas: Hibái mindenkinek vannak, csak ha valamit már harmadszor vagy negyedszer játszanak el, az az én szememben már komolytalan. Ettől függetlenül ez a vezetés csak összerakott egy bajnokesélyes csapatot, még ha a játék akadozik is. És azért sztem még nem kaptok olyan szintű állandó szivatást, mint pl a Vasas :)
@a. Bárd: Én most nem csak a jégkorongszakosztályunkról beszélek, hanem az egész klubról. A médiában velünk mindent el lehet adni, főleg ha valahol balhé van, aminek tegyük fel épp köze nincs hozzánk, azt is a Fradival lehet csak eladni, de lehetne még beszélni az állandó rendőri vegzálásról és még jó néhány hátrányos megkülönböztetésről. Off vége.
@a. Bárd: "az aki tudna segíteni, az arcukba fog röhögni."

:)))

Pl. ki tudna és ha tudna, akkor akarna? Egyedül vagyunk továbbra is. Egy kabaré idézet következik, azt hiszem, hogy Bajor volt az elkövetője: "Nem azt kérem, hogy előnyünk legyen, csak ne érjen minket hátrány."

És továbbra is Dunaújvárosban lehet a világ legjobb sajttal töltött lángosát kapni, isteni! :)
Minek építenének csarnokot,amikor Erzsébeten már van egy.
OFF
@Edi a Sas: Az ország legnagyobb szurkolótáborához és legnépszerűbb klubjához tartozni nem csak előny, nyilván van árnyoldala is.
És igen, a mai magyar sportban még mindig a Ferencváros szónak van a legnagyobb értéke, ezzel nem is lehet vitatkozni. Nem véletlen, hogy akkor is címlapot kaptok, ha valaki egy vicces emailt küld körbe a klubházban. Hidd el, sokan irigylik ezt tőletek, azért ennek megvan a jó oldala is, pl a szponzoráció tekintetében. Bár sokszor tényleg visszafele sül el. De mivel csak ismerős szurkolók (nem jégkorong) útján követem nyomon a Fradiban zajló eseményeket, így ebben nem vagyok túl otthon. De ha ez bárkit is vígasztal, kívülállóként úgy látom, hogy sokszor a lilákat is ugyanúgy szívatják, mint sokszor Titeket :)

A rendőri intézkedésbe nem akarok belemenni, olyan amilyen, néha jogos, néha nem, de azok, akikkel a szurkolók találkoznak nem mérlegelhetnek, parancsot teljesítenek. Ha egyetértenek vele, ha nem. Azt viszont a szurkolóknak is el kell fogadniuk, hogy ha valami tilos, akkor tilos. Ha meggyújtjuk és bedobjuk, akkor következménye van, még akkor is, ha sokak szerint hangulatos. És ezután még nekik áll feljebb, ha sorfalat állnak a rendőrök és ütés nélkül, gáz használatával kiürítik a szektort. Lásd: Kispest

A szurkolókkal kapcsolatban is sok mindent nem értek, a Fradinál például, ha valakik elfogadhatónak tartják a "Szilassyzást", vagy az Újváros-Buziváros folytonos kiabálását, stb, miért érzik kirívóan sportszerűtlennek és megalázónak, ha Szeredában elkezdik énekelni egy győztes meccs után az "Ünnepel az egész város" kezdetű förmedvényt. De legalább ugyanennyi dolgot nem értek az újvárosi szurkolóknál sem, nem rátok akartam kihegyezni.

Nah, szépen eltértem a témától, nem is biztos, hogy bele kéne mélyedni ebbe :)))
ON
@peterszky: uff.

@canadien: Először is az nem a Fradi, csak a jeget bérli. Másodszor az újabban Orczy kertbe tervezett létesítmény az egy könnyűszerkezetes sátras pálya lesz az utánpótlásnak.
@peterszky: Hát az utolsó mondatodba nem tudok belekötni :)
@Vincenzo90: Nem mindennel értek egyet, ami kommentedben van, de így, kulturáltan, ebben a stílusban lehet beszélgetni, véleményt cserélni...

OFF Újvárosban a zsíros deszka is No.1.
:))
@Edi a Sas: Miért a Telepy utcába tervezett könnyűszerkezetes pálya az utánpótlásnak még nem áll?!Nyáron még esküdtek rá,hogy novemberre elkészül!Az Orczyra,mi a következő nevetséges időpont?! Ezek csak szavak ,kamu ígéretek.Közben a Fradi utánpótlás csapatai csak fúziókkal és importált játékosokkal tudnak indulni a bajnokságokban.Ez az egész csak a felnőtt csapatról szól.A gyerekek itt senkit nem érdekelnek.
@Szoljanka: Én általában kulturált vagyok, ha nem iszom meg a meccs előtt 5-6 unicumot, meg ugyanennyi sört... XD Bár fiatalkorúak társaságában akkor is visszafogom magam.
Viccet félretéve mivel nem értesz egyet?

A lángos meg újvárosban több helyen is numero uno. Sztálinváros volt, Lángosváros lett, szerintem ez a Pentele mindenkinek szimpibb... És remélem újra Hokiváros is lesz... Miskolc előzni látszik.
Fradipályát meg Ferencvárosban tessék építeni. A kerület igenis járuljon hozzá minimum telekkel! És nem egy könnyűszerkezetes, kis szart, hanem egy rendes, modern stadiont. Fejlődni kell, amíg van hova, nem egy helyben toporogni.
@Vincenzo90: szerinted mióta mondjuk mi már ugyanezt? :)
@Vincenzo90: Nem is korábbi kommentjeidre gondoltam, amikor azt írtam, hogy ez kulturált, hanem úgy általában...
Néha felveszem azt a kesztyűt amit nem kellene, ilyenkor, már én is bánom, hogy tegnap egyáltalán kommenteltem ehhez a posthoz.
Amivel kategórikusan nem értehetek egyet, az az hogy a Fradié a legjobb szurkolótábor...)))
De komolyra fordítva,én még mindig nem gondolom, hogy az a legjobb megoldás, ha a vezetők egy fórumon osztják meg mindenkivel, hogy a belügyekben (pl. Klub-MJSZ viszony) kinek mi a véleménye.
Ne gondold, hogy nálunk nincs kommunikáció Gabbá' és a szurkolók között, van egy társunk aki folyamatosan kapcsolatban van a vezetőséggel, és részletekre menően mindenben egyeztetnek!

Acélváros nem volt? Viszont itt van egy kis képzavar, ha jól tudom az Edda Miskolcot hívta Acélvárosnak..:))
@Szoljanka: Az Acélváros, az Miskolc. Bár már előzni látszunk :)

Amivel pedig én nem értek egyet: Hidd el, ha szurkol, akkor tényleg a Fradié a legjobb és leghangosabb tábor. A részletekbe nem menjünk bele, azért írtam, hogy ha szurkol.

Személy szerint a világon semmi problémát nem látok abban, ha a klubvezető egy fórumon beszéli meg a szurkolókkal a dolgokat. Semmivel sem rosszab ez annál, mintha lenne egy "delegált" szurkoló, aki ezt továbbadja. Sőt

A hajnali lángosozás pedig egy nagyon régi hagyomány Újvárosban :)
@Szoljanka: mindamellett, hogy ez a fajta kommunikáció nálunk is működik, ha megfeszülök sem értem, hogy mi a bajod azzal, ha a szakosztályvezető a publikus infókat a csapat fórumán keresztül osztja meg a szurkolókkal. várj, megpróbálom még egyszer... nem, még mindig nem értem. persze nyilván ti ettől a "kiválasztott ember majd továbbadja amit tudhatunk" metódustól bennfentesnek érzitek magatokat, nem tudom.
@szorgalmas: Egyáltalán nem érzem magamat bennfentesnek, de igazából nem is bánom, hogy több infó nem jut el hozzám, szerintem ami lényeges egy átlagos szurkolónak azt tudom.
Azzal az ég adta egy világon semmi baj nincs, ha egy vezető megoszt egyébként is ismert, tudott dolgokat. De szerinted az hasznos, ha afféle dolgokról is beszél, amelyek nem biztos, hogy jó, ha a szurkolók is tudják?
Szerintem itt abban más a véleményünk, hogy mást gondolunk arról, hogy szerintünk miről jó ha tudnak, illetve miről jobb ha nem tudnak a szurkolók.
@szorgalmas: egy hazain keress már meg, ideje lassan megigyunk egy sört! ;)

perverz kisdobos (törölt) (törölt) 2010.11.05. 13:15:39

@Szoljanka: a klubom politika-kalandor-álmegmentő háromszögekben sodródik. több tüntetésen voltam, mint 20 párizsi diák, körbeplakátoltam már egész Budát, az elmúlt másfél évtizedem arról szól, hogy megmarad-e. kélyesen vágytam egy olyan vezetőre, aki partnernek tekinti a szurkolót, elhiszi, hogy a cél közös, és bevonja az együttgondolkodásba (dámosy volt ilyen. aztán hamar rájött, hogy sóval felhintett talajon próbál gazdálkodni). megszoktam, hogy mindent tudni akarok. ha nálatok máshogy működnek a dolgok, az jó.

perverz kisdobos (törölt) (törölt) 2010.11.05. 13:23:08

@Edi a Sas: ok:)

bár a hétvégén biz. körben fellebbent inkognitóm fátyla, azóta olyan érzés, mintha meztelenül rohangálnék itt.
@szorgalmas: csak nem "összefogtál" te is? :D
@szorgalmas: Akkor ok. Örülök, hogy ilyen hangnemben tudtunk erről, itt beszélgetni. De annak is örülök, hogy van egy Fradi szurkoló, aki így vélekedik a szakosztály-vezetőjükről, aki történetesen tőlünk "igazolt" át.

perverz kisdobos (törölt) (törölt) 2010.11.05. 15:07:43

@Szoljanka: én mindig normális hangnemben beszélgetek, amíg valaki el nem kezd "szurkolózni". olyankor bánt, hogy létezik ez az internet nevű szar, mert élőben sokkal hitelesebben tudnék reagálni.

felőlem már az ördög is vezetheti ezt a boldogtalan szakosztályt, amíg azt látom, hogy szívét-lelkét kiteszi érte. néha sajnos árral szemben kell úszni, és néha túl erős az ár. ha minden igaz, valami ilyesmi történt most is (indulunk-nem indulunk).
süti beállítások módosítása