HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Egymás ellen a válogatott edzői

2010.10.22. 14:51 F. Kapus

"Nem nevezném magamat vezetőedzőnek, edző vagyok, aki átmenetileg ellátja a vezetőedzői feladatokat, amíg a vezetés nem talál végleges megoldást" – mondta blogunknak Énekes Lajos, aki hétfőn harmadszor lett a Sapa Fehérvár AV19 vezetőedzője. Mindannyiszor külföldi edző elküldése után, átmenetileg nevezte ki a szakosztályvezetés, sorrendben Jas Jaskót, Ted Satort és Ulf Weinstockot követte. Pénteken nem kisebb feladat vár rá, mint hogy válogatottbeli főnökének, a Medvescak-trénereként dolgozó Ted Satornak bizonyítson Zágrábban, a magyar bajnokcsapat élén. Nyilvánvalóan a Fehérvár játékosainak sem kell nagyobb motiváció a jelenlegi helyzetben.

"Lehet, hogy a héten végzett gyakorlatok valakinek újdonságként hatottak, de bizonyára sokak számára ismerős volt a munka jellege, mert hasonló feladatokat vettünk elő, mint a korábbi időszakok edzőivel. A ritmust igyekeztem a csapat állapotának és az előttünk álló feladatoknak megfelelően megszabni.

Ami a játékot és a csapat összeállítását illeti, nagy változást nem terveztem. Kisebb korrekciók azért természetesen lesznek. Észrevehető, hogy a játékosok győzködés nélkül is jobban dolgoznak, mint az előző időszakban, ez törvényszerű. A csapat hozzáállása kifogástalan, ebben a nehéz helyzetben sokan segítik a munkámat."

A keretből Mihály Árpád és Jobb Dávid hiányzik. Mihály épp letölti négymeccses eltiltását, de nagy valószínűséggel vasárnap sem játszhat, mert könyöksérülése miatt ma kerül le kezéről a gipsz. Jobb Dávid vállsérülése miatt kéthetes kihagyást prognosztizáltak az orvosok, ebből az első hét nemsokára letelik. A hiányzások ellenére négy teljes sorral utazunk Zágrábba, két új bekkpárral és a kedden a Mol Ligában sikeresen szereplő, az edzői értékelés szerint kiválóan játszó negyedik sorral.

"Hegyi Ádám az utóbbi időben kellemes meglepetést nyújt védőjátékával, ezért most a harmadik sorban, svéd légiósunk mellett számítok rá. Nem véletlen, hogy a válogatott keretébe is hátvédként került be. Kipróbálunk egy másik bekkpárt, amire eddig nem volt módunk a sérülések miatt, Kranjc és Durco egymás mellett játszik. A négy sor:

Tokaji, Horváth, Ladányi, Vas M., Sofron
Kranjc, Durco, Kovács Cs., Martz, Palkovics
Ackeström, Hegyi Á., Fekete, Holéczy, Benk
Maklári, Orbán, Fodor Sz., Nagy G., Vaszjunyin

A mérkőzés előtt dől el, kapusposzton ki kezd. Ha az orvosok úgy döntenek, és Tommi Satosaari is úgy érzi, hogy vállalni tudja a játékot, akkor lehetőséget kap. Ha nem, akkor Hetényi Zoltán kezd. Nagyon nehéz dolgunk lesz pénteken, egy odahaza csodákra képes Medvescak otthonába látogatunk, amely az előző körben nagy verést kapott idegenben, tehát most nyilván bizonyítani akar. Nyilván azt is szeretnék feledtetni, hogy az első mérkőzésen magabiztosan vertük őket.

Szövetségi kapitányunkkal, Ted Satorral a héten még nem beszéltem, pikáns lesz ez a mérkőzés, először csapunk össze vezetőedzőként. Remélem, utána nemcsak azért örülhetek, hogy találkoztam vele."

90 komment

Címkék: énekes fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jó kis pikáns meccs. Király h adják.
Új (régi) edző jól söpör!
(Lajost mi okból nem szeretné sok szurkoló végleges megoldásnak? Mondjatok valakit, aki többet tudhat a csapatról mint Ő! Én nem látok be a kulisszák mögé, de úgy gondolom, hogy ekkora szakmai múlttal és rutinnal miért nem jöhet szóba az Ő neve is a leendő edzők között?)

Mindent bele fiúk! A "cunami" ereje legyen veletek!
Hajrá AV19! Hajrá Magyar Hoki!
Sok sikert,bár Zágrábban nem sűrűn nyernek,és ebben a szezonban nem is fognak a vendég csapatok.Most ők olyanok,mint mi voltunk a múlt szezonban,azaz otthon nagyon jók,idegenben viszont felejthető.Nem tűnik ma nagy rizikónak a tippmix 86.sz meccsét h ra venni.( bár ebel az ebel,kiszámíthatatlanabb mint egy nő :-)) )
@exL:1: A hozzászólásodra való tekintettel, csakazértis megakartam tenni a 86. sorszámon a "V"-t egy nagyobb összeggel, de most látom, hogy csak 3-as kötésben lehet, pedig a többi jégkorong eseményre direktbe is lehet tenni. (Le a tippmix szerkesztővel!). A Salzburg ellen itthon bejött a mellé rendelt két másik alacsony oddsom, de mostanában mindig a tuti meccsek mennek el. Azért kiveszek mellé most is két papírformát, egy kisebb összeggel és én inkább ezektől a papírformáktól tartok.
Lajos nem lesz sose vezetőedző, elvegetálgat ő a másodhegedűs poszton.
Ez a nyilatkozat nagyon gáz!
Az utóbbi időben túl sokan találják meg Énekest a blogon mind a Volán mind pedig a válogatott kapcsán. Érdekes, hogy azok a nem rossz edzők, akiknek eddig "asszisztált" (és akik tegyük hozzá a magyar hokit idáig emelték) Jaskótól, Cortinán át Tolvanenig vagy éppen aktuálisan Sator mester mind mind ragaszkodtak a munkájához.
@DominiKing: Csak azt akartam ezzel mondani, hogy azt hogy ő ilyen hosszan betölti ezeket a posztokat sokan csak a "simulékonyságának" tudják be. Én pedig azt feltételezem, hogy a fent említett urakban van annyi szakmai önérzet, hogy a rátermettsége miatt fogadták el.
Rémlik, hogy Gabbá egyszer lenyilatkozta, hogy Lajosnak régi csapattársként túl jó a kapcsolata a játékosokkal ahhoz, hogy kellő eréllyel irányíthassa őket, de nem a szakmai hátterével van a gond. ennyi idő alatt vminek ragadnia kellet. :)
@barney's:
Szerintem meg a következő lehet a felállás:
1. másodedző így is úgyis kell, aki Énekes Lajos szzemélyében ismeri a csapatot
2. abban lehet valami, h pont ezálltal nem biztos h hosszútávon (v akár rövid távon is)tud elég erős lenni, tekintélyt parancsoló...
3. (szerintem legfontosabb)Ha ő is befürdik a csapattal, akkor visszavedlik másodhegedűsbe? v őt is el kell akkor küldeni? Ő sokkal fontosabb láncszem ott, mintsem a kockázatot megérje. Szerintem
Vki nem tudna egy linket a meccsről? megköszönném!!
HAJRA VOLÁN!!!!
Vki nem tudna egy linket amin lehetne követni a meccset??

HAJRÁ VOLÁN!!!
Előre a medvebarlangban!
HAJÁÁÁ AV19!!!
-_- BLL -_-
@szeszter: Én elfogadom, hogy ő nem "elég" a vezetőedzői posztra. Őszintén szólva nem tudom megítélni. Azt azonban az előzőekben leírtak alapján abszolút gondolom, hogy ha ő hajlandó elfogadni ezt a beugró (másodhegedűs) szerepet a Volánnál és a válogatottnál egyaránt, akkor ezt igenis meg kell becsülni, mert nagy hasznot hajt a csapatnak.

És persze a leglényegesebb SRÁCOK MINDENT BELE MA ESTE!
@d.bali: Szia! :))) Nincs sportklubod? Az adja...
Stream nem szokott lenni nagyon....ha nem tévedek. :( Marad az eishockey.at.
Ezeket kell beütni!
Azt a kibaszott buli el hozatalokat azt!
Sok kihagyott helyzet...bekapott gól.

Milyen helyzet kell még? Zagreb szinte mindenből gólt üt, mi a legnagyobb helyzeteket sem értékesítjük.

Se kapusteljesítmény, se koncentrált csatárjáték.
Sajna megint érik a kapus csere! Nem azért mert hibás lenne Zolika, de sokan 3-0nál már meghúzzák!
Egy sorral nem megy.
@veghist: Annak az egy sornak is volt annyi helyzete, hogy azzal vezetni kellene. Góllövés nélkül nem megy.
@OTeR: Magyar csapat mindig gyenge benne, ez a örökös betegség.
Hogy mondhatnak ilyet hogy Elment ez a meccs?????
BAROM !!!!
@DominiKing: Domi remélem nem tetted meg V -re.
@balumaci: Háát... nem minden alap nélkül mondják.
@exL:1: De igen. Azért örök optimistaként még mindig reménykedem.
Ez a negyedik gól is röhejes, ilyen helyről egyáltalán nem szabad gólt kapni, ezen kívül a többi gólok között is volt védhető.

Hetényi is rendkívül visszaesett, el kellene gondolkodni azon, hogy Satosaari legyen a kezdő kapus.
Kapus csere!!! Persze lehet hogy megint nem 100%os Tomi! Ez is nagy butaság egyébként, elvinni egy nem 100%-os kapust!
Lassan Fodor is bunyózhatna egyet, már ugy is mindegy, az nem csak a nézőket, hanem a csapatot is felhúzná, alkalmazzák ezt magasabb ligában is!
@DominiKing: Remény és chuck norris hal meg utoljára.A zagreb lesz ebben a szezonban olyan csapat mint mi az elmúltban,hazai pályán félelmetes,mi pedig idegenben,ugye nem kell folytatnom...
Bravó, uraim ezt már nehéz lesz ulf mesterre fogni.
0-5 még mindig reménykedem?
Tudjátok, Fodor is meg mondta: "Legfeljebb csak a hangulat kicsit más!"
ez nem is játék .. ilyen szétesett fehérvárt még nem is láttam ....
Erre a játékra az impontens nem is kifejezés.
Hát nem is ismerek rájuk! Nem ütközik senki, már Sofi sem!
Mért az ellenfélböl ütköznek?
Játszanak és gólt ütnek.
Ez egyszerűen szégyen, ahogy a csapat játszik. Nem találok szavakat. Nem a zigzag ennyire jó, az biztos...
Ezután a teljesítmény után,szerintem már Ulf is hajlandó lesz nyilatkozni :(
Hát, utolsók vagyunk, és úgy is játszunk.
@focijoci1969: Ezt arra értettem hogy semmi küzdelem, már lassan oda jutunk hogy a tömbiek elveszik azoknak a kedvét is akiknek edig volt motivációjuk!
Ja a kapust ők megtudják védeni mi nem ,ők oda ütnek mi nem. És nem feltétlenül csak ezen a messen!
Ezután kíváncsi vagyok ki mit fog nyilatkozni.
Edzőt már elküldeni nem tudunk. Vajon játékosokat merünk-é?
@OTeR: Az is nagy kérdés, hogy minek tartunk légiós kapust, ha nem véd... Padmelegítőnek drága és sok pontot is elvisz.
Ted Sator listája remélem változni fog. Sok játékos nem érdemli meg a válogatottságot. Tanulságos a mai meccs. Sajnos, ez már tényleg a játékosok lelkén szárad. Nem mennek a lábak, nem küzdünk, egyáltalán nem akarunk nyerni. Egy nagy l*f*sz lesz így nem rájátszás.
@OTeR: Ilyen szempontból igazad van.A kedv kérdésében is lásd az első harmadban még az első sor alakított ki helyzeteket a másodikban már ők sem.
@Atis.AV: Idén nem a playoff a cél hanem a játék off megszüntetése , és valszeg pár játékosnak mennie kellene szerintem is
@Atis.AV: A tavalyi szezonhoz képest Vas János és Kóger távozása is nagy veszteség. Ezzel a két játékos távozásával egy csatárhármasunk megszűnt. Ugyanez elmondható a védelemről is, hogy ott is 3 sorosok lettünk. Tavaly az volt az egyik nagy erősségünk, hogy még a negyedik sor is meg tudta keverni az ellenfelet...igaz most már egy sor sincs, már Ladányiéknak sem megy úgy, mint az elején.
@Borsy: De az is nagykérdés hogy hogy mertük elkezdeni 3 kapussal a szezont 2 csapatban(Bálizs, VAy, Zolika)
@Atis.AV: mai meccs után kit küldenél el, kit tudnál megnevezni, mert én kiemelni nem tudok neveket, mindenki ugyan olyan sz...?
Szégyen gyalázat amit a csapat művel!Ez tényleg a mi Volánunk???Nem ismerek rájuk.Ugye ebben a hónapban nem kapnak fizetést?Mert mást ilyen munkához állással rég kirúgtak volna a munkahelyéről.Nem térek észhez....Kíváncsian várom a meccs utáni nyilatkozatokat a vezetőktől.Mit fognak mondani?Megviselte őket az edző váltás?Atya isten.....ilyen tanácstalan,szerencsétlen játékot még nem láttam a Fiúktól....
Innen már csak felfele van! Eddig gyakorlatban nem jöttek ki igazából a problémák, ez történt meg most. SZEMBESÜLÉS! Ez kell ahhoz hogy változzanak a dolgok. Szükség van rá higgyétek el. És ne szomorkodjatok mert építő lesz a vereség!
Basszus, ilyen még ne volt... Tv kikapcs... Nem tudom nézni... nincs Weinstock, van csapat. NA DE HOL?????
Még jó, hogy a Linz is kocsonyagyenge...
EZ LÓCSÖCS!!!!!!!!
Nem tudok neveket mondani. Inkább a kollektív tűz nem ég. Az egyéni hibák összeadódnak vagy valami ilyesmi. Tényleg semmi nem jön össze nekünk.
Összedőlünk mint a kártyavár.
Bár a Medvék első három sora csupa kanadai-amerikai-1%horvát.
Ráadásul ellopták a bikák italát és szétcincálnak bennünket. Szerintem most beáll Sátorosi Tomi.
@Atis.AV: Még most sem állt be...
Közben a Linz uolért bennünket az eredmény tekintetében. Remélem beelőznek... :)
Az, hogy Hegyi hátvédként játszik ez is felér egy szegénységi bizonyítvánnyal.
@Imőcz: Már csak ennek tudunk örülni... Az utolsó 3 csapat kezd leszakadni.
@Atis.AV: @Borsy: higgyétek el nem egészséges és kivisszük, csak úgy, egy légiós kapust! Ez a ku... nagy vicc!
@Imőcz: Ljubljana egyenlített, ez már közel sem kedvező.
@Borsy: igen Hegyinek is a Zágráb ellen kell gyakorolnia a védő posztot!
@OTeR: Felfog épülni még ebben a szezonban, vagy az egész szezonban viszi a 4 pontot játék nélkül?
Linznek megvan a becsületgól, nekünk vajon összejön?
Azt nevezném szurkolónak, aki a sikerben és a kudarcban is a csapat mellett áll. Ha a csapat szar, akkor szar, azt le lehet írni, el lehet mondani, lehet érte haragudni, de hátat fordítani annak, aki rengeteg élményt adott az elmúlt 3 évben, sosem tudnék. Nem Volán-szurkolónak születtem, sőt, nem keveset szurkoltam a fehérváriak ellen, de kéthavi gyenge teljesítmény nem jelentheti azt, hogy ne szeressem továbbra is ezt a csapatot. A tv-t kikapcsolni nem megoldás, mindenkinek javaslom ilyenkor az elfogyasztott bormennyiség fokozását. Mert ha valaki tud őrjöngeni a remek hazai győzelmekkor, az akkor se kapcsolja ki a tv-t, ha cumi van, nem is kis cumi. A szenvedés élménye tanít meg igazán megbecsülni a győzelmet. A szurkolót az különbözteti meg a plázacicától, hogy az érem mindkét oldala érdekli.
@F. Kapus: ez így van én is meló közben nézem, és teljesen ideg beteg vagyok. A portás hülyének néz! Egyébként én már csak egy bunyóért szorítok a mai meccsen!
@OTeR: én meg hogy érjen már véget, sérülés nélkül
@F. Kapus: az is igaz de egy bunyó még is csak jó lenne, és egy kis gól!
Hát ebben a meccsben még a bunyó sem volt bent! Két szempontból volt ez könnyű meccs: zágrábi és játékvezetői szemmel!
Hát érdekesen várom a Vasárnapi meccst!
@F. Kapus: egyetértek és szeretem a volánt, de ezek mellett fogy a türelmem sajnos...pedig próbálok higgadt maradni és mondogatni, hogy lesz jobb lesz jobb....csak eddig nem lett jobb...mindegy, igazából mert még várom, hogy jobb legyen és amíg elhiszem, hogy lehet, addig kijárok a meccsekre és szorítok a srácoknak, mert kék-fehér a szívem...
Mi sokan néztük együtt a mérkőzést, mindenki igazi szurkoló, itthon alap, és lehetőség szerin külföldön is. De ha valami nem klappol akkor mondjuk ki, és beszéljünk róla. Különben tökön lőjük magunkat. Ülve kihordtunk több infarktust. Megittunk sok sört...
Osztottunk sok észt is. De vasárnap is OTT LESZÜNK!
Jó pihenést, hétvégét, vasárnap pedig újra nekifutunk!
@OTeR: Jesenicében viszont komoly bunyó lehetett 58:49-nél. Nézzétek meg a statisztikát. Rotter testre ütött, aztán roughing hegyek. A vörösbor fogyasztást én is javaslom. :)
@F. Kapus: Két harmad után otthagytam... Fájt ezt nézni... Olyan reménytelen volt az egész, mint már hetek óta...
Remélem Gabbá' gyorsan megtalálja azt a "böllért", aki kihozza végre a Fiúkból a "szebbik énjüket"...
Jövő héten is le fogok ülni, hátha...
@F. Kapus: Ők nem szurkolók Kapus, ők csak "divatok"....
Amikor 1-5-ről álltunk fel a Linz ellen, személyesen is megtapasztaltam ezt. Akik rendszeresen (minden meccsen) felettünk állnak Fehérváron, a második szünetben hazamentek...
Pedig utána jött a java...
Vasárnap csakazértis HAJRÁÁÁ AV19!!!
_-_ BLL _-_

Azt kérdezik Tőlem mikor meccsre indulok/
minek járkálsz oda hiszen úgy is kikaptok/
...
De Én nem így látooooom/
a fejüket szétvágoooom!!!
:)))
Ljubjlana megverte a Red Bullt, így ők is távolodnak, ellenben a Graz ismét kikapott.
@Szoljanka: Na, ha megígéred, hogy nem költesz ma többet, én is megígérem, hogy nem kommentelek ma már :)
Ne adjátok fel srácok! Remélem Lala a kövi meccsre összeszedi a kis széthullott lelküket, meg ugye már Árpi is lesz :) Én nem bántom Ulf bát, mert igazából érdekes végiggondolni, hogy korábbi pályafutása során nem ütközött a naaaaaaagy magyar sírva vigadunk mentalitás és depreszió eme tömkelegébe, hiszen, hiába magyarok a csiki srácok, ők képesek magukara úgy tekinteni, hogy meg tudom csinálni... OK más liga, de mégis... ott sikerült azért neki... jó ez más tészta.
A lényeg, hajrá srácok, minden fejben dől el, és kitartás :)))))))))))))))))
@F. Kapus: mennyit mondtam ezt azoknak, akik már unták, hogy mindig nyertünk a bajnokikat, hogy nem jártak akkor, amikor még kaptuk az 7-8akat éveken át, akkor nem tudnák megunni a győzelemet.
''Szép'' hattyúdal lesz ez az év, aztán megyünk az OB1-be vissza a farmmal, plusz néhány öreggel.
@F. Kapus: Nem én költöttem, hallottam szurker társaimtól, akik már nagyon régóta kijárnak...:)
@blackiii: Árpi még nem lesz, a könyökével baj van.
@mannisenmaki_: Erre lehet, hogy aludni kellett volna egyet!
@Szoljanka: lehet, hogy igazat beszél...sajnos
@F. Kapus: lehet neked élmény szenvedni, nekem nem...)))
@Jégkorong: Nem élmény szenvedni.
Hanem akkor is büszkén ki kell állni a csapat mellett, amikor nem megy nekik. Ki fogom mondani, én divatmajomnak hívom azokat, akik azért mennek ki a jégkorongmeccsre, mert most ez a menő, mert most nyer a csapat, mert most mindenki erre jár ki.
Bevallom, jégkorong-sznob vagyok. Igenis, csakis azok menjenek ki a meccsre, akik tudják is, hogy mi zajlik ott; nem pedig nézelődni, beszélgetni és kamerába vigyorogni jár a meccsre.
Tudom, eltértem a témától, de lényeg a lényeg, hogy a lelkes szurkoló a vereség után is szurkoló marad. A divatmajom szurkoló pedig divatmajom.
@Szoljanka: Nyáron, vagy még régebben, már nagyjából ugyanezt leírtam, nem a vereség okozta elkeseredés miatt írtam tegnap. Nekem nem lenne katasztrófa, hogy szurkoljak a helyi, 20éves gyerekekből és néhány légiósból összeálló csapatnak a DAB ellen ki-ki meccsen, sőt.
@И Проскуряков: vettem a lapot korábban is; hiszen )))van a végén. Nem állt szándékomban felbosszantani senkit.Ezek szerint mégis sikerült...
@Jégkorong: Persze, láttam a hangulatjelet.
Inkább a divatdrukkereknek szólt a kirohanásom, te csak az okot adtad meg rá.
Nem bosszantottál föl, én folyton föl vagyok bosszantva a divatok miatt :)
@И Проскуряков: "te csak az okot adtad meg rá." előtt a következőt olvastam: "A szenvedés élménye tanít meg igazán megbecsülni a győzelmet." Így jár az, aki beleüti az orrát mások dolgába...)))
@mannisenmaki_: "Nekem nem lenne katasztrófa, hogy szurkoljak a helyi, 20éves gyerekekből és néhány légiósból összeálló csapatnak a DAB ellen ki-ki meccsen, sőt. "
Nekem sem, sőt nagyon-nagyon várom már azt az időt, amikor egy EBEL-hez hasonló színvonalú Mol-Liga megszületik. Csak ne úgy legyen ez, hogy mi esünk vissza arra a szintre, inkább úgy, hogy Ők fejlődnek fel! És akkor nem 4-500 km-t kell majd utazni idegenben, meg talán a vendég szektor is megtelne Fehérváron! De jó lenne....
süti beállítások módosítása