HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Weinstockot elküldték Fehérvárról

2010.10.18. 18:25 Hblog

A Sapa Fehérvár AV19 csapata az alábbi közleményt juttatta el blogunkhoz: "A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának vezetése a mai nappal felmentette vezetőedzői feladatai alól Ulf Weinstockot. A csapat az első tizenkét mérkőzésen, különösen a hazai összecsapásokon, nem a várt teljesítményt nyújtotta, de a döntés nem azt jelenti, hogy a menedzsment egy személyben a vezetőedzőt teszi felelőssé a gyengébb teljesítményért, indokolta meg a vezetés döntését Ocskay Gábor szakosztály-igazgató. Ezzel egy időben a menedzsment az átmeneti időszakra vezetőedzői megbízást adott Énekes Lajosnak, egyúttal megkezdte az új vezetőedző keresését."

94 komment

Címkék: alba volán ebel weinstock

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Várható volt... sajnos vagy nem sajnos...
pénz kidobás...
Lali bá se lesz semmivel se jobb...sürgősen megoldást kell találni...
2&1/4 év 3 edző...
Énekes nem érdemelne meg egy esélyt hosszabb távon? Csak kérdezem! :-) Sok mindenki keze alatt dolgozott már, volt Szlovák Svéd Kanadai főnökei is, szerintem sokat tanult mellettük. Szerintem...
Szerintem anno a Tolvanen Mestert sem kellett volna elküldeni...
@Dzsymm: Meg is látszott, hogy mennyit tanult, amikor Pedrot kihagyta a még a legbővebb válogatott keretből is... Én úgy kérdeztem volna: és ő még meddig okoz kárt ott?
Baj van nagy baj. Elment a szezon ötöde és ott állunk ahol augusztus 1.
@orion66:

Lehet, hogy rosszul látom, de egytértek veled - meglehet, néha érthetetlen volt egy külső megfigyelőnek miért mit csinál - de a Volán a keze alatt érte el a legnagyobb sikert....
Nem vagyok biztos benne, hogy olyan szintű edzőt talál-e még a vezetőség rövid dőn belül...
játékosokat nem lehet elküldeni???? vagy pénzt elvonni tőlük??? vagy valahogy "megbüntetni" őket a silány játékért???
Remélem nem ez a beígért meglepetés a Volán honlapon.
Hát ez komoly!
Kiváncsi leszek, hogy ki jön!
Kercsó?
Annyira tudtam hogy ez lesz, de sajnálom,lehet még 3 embert ajánlani kirúgásra?
Hajrá Volán
@check: Úgy örülök , hogy Te is ilyen okos vagy...
@cric82: tökéletesen meg fogalmaztad a kérdésem,néhány túlfizetett embert,meg olyat aki már rég nem ide való kellett volna.
A Lajos sem tud csodát tenni a lelketlenekkel, tisztelet a kivételnek
Akkor ez az első hely, ahonnan kirugták az öreget. :)
Sziasztok!

Már a DAB elleni felkészülési "sikernél"kellett volna lépnie a vezetésnek,de nem tette meg.Szerintem jöhetne vissza Tolvanen,ha jönne, vele 3 kivételével minden hazai meccset hoztunk és ez azért nem semmi.
@lassyka: :) vissza kéne keresni, amit kb. fél éve írtam ide: "kíváncsi vagyok hányan fogják visszasírni Tolvanent!" Sajnos bejött, kár volt őt ennyire fúrni annak idején! (ezt nem konkrétan neked mondom)
@Dzsymm: a múltkorit kifizették neki mikor ugyan így kellett beugrania,mert szerintem nem...
Akkor pedig ez volt a kikötése hogy csak akkor vállal bármi ilyet megint ha a tartozást kiegyenlíti a csapat....
Elvállata?
@lassyka:
egyetértek!!!
de most jelenleg - szerintem - adjuk meg az esélyt Énekes Lasjos bának!
@csatoimi: Úgy néz ki, hogy a magyar csapatokhoz egyszerűen nem találni, megfelelő kaliberű edzőt. :);)
kiváncsi lennék a játékosok véleményére is!
Marha meglepő. Szezon előtt világos volt, hogy nem marad(hat) végig.
@miki78: Igazad van én is mondtam,de Sator elküldése miatt.Jó lenne nem évente edzőt váltani,hanem hagyni dolgozni,ahogy az EBEL többi csapatánál.
Végre. Semmilyen fórumon sem követeltem a távozását, de azt hiszem ideje volt. Azt hiszem komoly mentális problémák vannak, amit ez az edző nem tudott kezelni. Szerintem hiba volt Tolvanen-t elküldeni. Azt hiszem Tolvanen-nek nincs még új csapata, de ebben nem vagyok biztos... Vagy szerintem Kercsó-t is ki lehetne próbálni. Az biztos, hogy az alibizést meg kell szüntetni. Ki lehet kapni, de igenis szakadjon szét mindenki a jégen. Sajnos ezt a küzdést ritkán láttuk idén...
@Theutus: Hú, féltem, hogy nem értik majd az emberek a viccet! De aggodalomra semmi ok.
Egy jó edző: Timo Lahtinen.
@lassyka: leszámítva pár józanabb embert, Fehérváron idáig minden edző szar volt
Sator pl jó a Zágrábnak, Tolvanen alatt féltek az Ebel csapatok Fehérvárra jönni, bevezette őket a rájátszásba, ahol nüansznyi különbséggel elbuktak
ő sem volt jó
Wienstocknak igazából időt sem adtak, ő sem volt jó
kíváncsian várom a folytatást
Kicsit sok lett az "azt hiszem". Bocsi... 12 óra meló után örülök, hogy még ébren vagyok.
Végre!Nem vagyok sem jós,sem szakértő.ezt már 3x leírtam és örülök,talán jól látom.
Tolvanen témában egyetértek.
"kőr alakú vulkanizált gumi 2010.10.16. 13:30:12
Sajnos csak ismételni tudom önmagam.Egyszerűen nem fekszik a csapatnak ez a taktika,ezt be kéne végre látni és lépni.Weinstok szisztémája túlfárasztja a csapatot. /pszihés,vagy fizikai mind 1/Ebben a ligában nem nekünk kell mindenkit lerohanni.A játékosokon hiába verik el a port/néha jogosan/legfeljebb van aki elhiszi,nem ide való.Ez végképp nem az érdeküket szolgálja.
Pozitívum is akad lásd Sofi+1sor.Nem az edzőnek van mindenáron igaza,ezt a vezetők is beláthatnák,még talán idöben vagyunk egy váltáshoz."
Ezúton is "gratulálnék" pár játékosnak. Sikerült elérniük az edzőcserét. Kár,hogy eközben a szurkolókkal is kiszúrtak. Szerintem az öltözőben készítsenek egy listát a játékosok ,és a legtöbb voksot kapott edzőt szerződtessék , de mindenképpen kössék ki előre ,hogy ki kivel szeretne egy sorban játszani. Utána remélem ,hogy több lélektelen játékot már nem kell látnom ebben a szezonban,mert soha nem érdekelt a vereség ,ha láttam a küzdeni akarást.A különböző válaszokkal pedig nem fogok törődni ,mert nekem ez a véleményem,és a blog természete ,hogy beírjuk a gondolatainkat kulturált módon.
És mi van akkor,ha az ugymond szerintetek lelketlen játék pont az edzőnek szólt? És most talán Lajossal egy teljessen más csapatot fogunk látni.
Én üdvözlöm a döntést és Tolvanent se sírom vissza az tuti.
Javaslom tisztelt blogtársak dobjunk össze és szerződtessük a csapatnak WAYN GRETZKIT, nyugdíj mellett ellötyög majd, a kapusunk meg lehetne DOMINIK HASEK,
és a meglepi edző a vezető edző a tuti-VJACSESZLAK BIKOV
:)
Mi a vélemény?
@brunzwik: tekintély nélkül elég nehéz csapatot vezetni...
Azt hiszem, kicsit sok a kapkodás a Volánnál. Ha idehoznak 25 hónap alatt 3 edzőt, lehetőleg mindegyik más-más felfogású, akkor itt a játékosokat (is) szivatják.
Tényleg hagyni kéne már egy edzőt dolgozni hagyni (akármelyiket, bármelyiket).
Talán a fradiból az antihippi?
én meg azt mondom legyen Lajos, és Ulf pénzén hozzunk még csatárt. Jankóval és Kógerrel kevesebben vagyunk tavalyhoz képest!
@cric82: És szerinted ez a játékosok hibája volt?
@Dzsymm: De igen,szerintem.
Jó,sok és minőségi munkát végez hosszú ideje komoly edzők mellett,a válogatottnál is.
volt már ilyen kérdés felvetésem.
Most valami talán kiderül ebből,kérdés mennyi ideje lesz.
@Pumukli00:
Szerintem csak Csicsó bának nem lehet találni megfelelő edzőt.
a janosira is azt nyuilatkozta idos jatekos
@brunzwik: ha nincs eredmény,az edzőt küldik el és nem a játékost. Ha nem akarok vele dolgozni,nem hozom az eredményt...Lássuk már be végre,hogy néhány játékos nem magán,hanem átlagon alul teljesít...ez nem az edző hibája...
@benö51:
Hello! Valahogy én sem erre számítottam:

"szurkolóinknak pedig egy kis meglepetéssel szolgálunk a mai este folyamán. Érdemes lesz visszalátogatni honlapunkra!"

üdv, T.
@benö51:
Hello!

Valahogy én sem erre számítottam:

"szurkolóinknak pedig egy kis meglepetéssel szolgálunk a mai este folyamán. Érdemes lesz visszalátogatni honlapunkra!"

üdv, T.
kétszer ment, bocs.
@brunzwik: Akkor nagy baj van. Szerintem.
@tomancs: Kösz az SMS-t kuzin. Nem örülök, de valamit tenni kellett...
"Szó sincs arról, hogy az edzőváltással felmentenénk azokat a játékosokat, akik meccsről meccsre rossz teljesítményt nyújtanak. Az első sorunkkal nincs gond, hiszen az még sohasem fordult elő, hogy a mi egyik támadótriónk lenne a bajnokság legeredményesebbje, s jelenleg ez a helyzet" - tette hozzá az MTI-nek adott nyilatkozatában Ocskay.
@Theutus: Sator sajnos belefásult abba a helyzetbe, hogy nincs pénz, nincsenek megfelelő játékosok, és ennek megfelelően változott az ő hozzáállása is. Zágrábban is azért alkot ilyen jót, mert adtak alá tizenakárhány kanadai horvátot, akik pontosan az általa favorizált stílusban tudnak hokizni.
Tolvanen nagyon jó eredményeket ért el, de a szépséges hazai tabella mellett tessék megnézni az extra csúfos idegenbelit is, ennyire még az első szezonunkban sem voltunk bénák. Ezzel együtt ő még a jobb edzők közé tartozott, de a képlet ettől függetlenül rendkívül egyszerű: a játékoskeretünk eleve SOKKAL GYENGÉBB, mint a legtöbb riválisunké, ezért nekünk sajnos nem elég jó megoldás az, ha egy edző ebben vagy abban jó. Ez szerintem ritka cudar helyzet, sokkal jobban megnehezíti az edzőkeresést, de azzal kell gazdálkodnunk, amint van.
Tény az is, hogy külső szemlélő számára az is jogos észrevétel, amit te írtál - csak szerintem ennél kicsit összetettebb ez a helyzet.

Én amúgy nem örülök, hogy most váltunk - ha már, akkor sokkal előbb is lehetett volna -, de sok választásunk nincs, bíznunk kell a szebb jövőben.

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
Glen Williamson ???
A múlt évi MOL liga 4. helyezett csapatának a mestere után akár jöhetne a MOL liga első helyezett mestere. Amennyiben az EBEL és a MOL liga rangsorban történő előrelépés ekvivalens, úgy az pont 3 hely előrelépés és már meg is van a rájátszást érő hely:)
A tavayinal gyengebb kepessegu jatekosokkal kiallo csapatnak (amihez hozzatarsul nehany huzoember jatekanak a latvanyos visszaesese) normalis, hogy gyengebb eredmenyei vannak.
Ezen eredmenyeknek a hatasara a vezetosegnek is kellett valami latvanyosat lepnie es igy hat kirugtak az edzot. Ezt a megoldast alkalmaztak nagyobb csapatoknal is es csak 1 nagy problema van vele: sehol a vilagon nem hozott meg 100%-san garantalt eredmenyeket.....
Adjuk meg Lalinak a lehetőséget! Most nem fogunk olyan edzőt találni, aki nagy csodát tud tenni. Necces viszont, hogy Lalinak mekkora tekintélye van a játékosokkal szemben. Félek, hogy nem sok.
Valaki írta Kercsót! Akár Őt is el tudnám képzelni, most amilyen szar helyzetben vagyunk.
@tomancs: És Kercsóval a reneszánszát érhetné a keze alatt nevelkedett játékosok sokasága? Még az is lehet! :D Egy próbát lehet megérne...
Most akkor ez a beígért meglepetés? A döntés ellen és mellett sem vagyok, majd lesz valahogy... de a meglepetés inkább egy új játékos bejelentése lenne! Remélem így lesz, mert ez eddig nem túl vicces.
Semmilyen bajnokságban nem lehet 1 sorral eredményesen szerepelni,roppant ritka ,ez utoljára bő 20évvel ezelőtt a lehelnek sikerült(5 ukránnal megnyerték a bajnokságot, a többi játékosuk csak dísznek volt ),de az nem az Ebel volt,hanem Ob1.A csapatból Ladányi , Sofron,Vas,és Palkovics az aki ebel szinten játszik,az összes többi jégre lépő játékos mélységesen szégyenlheti magát,és elgondolkodhat azon,hogy vajon miért is veszik fel a nem kevés fizetésüket.Nekem kissé meglepő volt,hogy a múlt7i Linz elleni vereség után a riporter annk örült,hogy Fekete Dani (x szeres válogatott csatár 11 meccs után megszerezte az első gólját!!)bravó,nem is értem miért nem volt tüzijáték,de a többi válogatott csatárunk lőtt góljai összeadáshoz sem kell bonyolult matek programot letölteni.Tudomásul kell venni,hogy az idei keret jóval gyengébb mint a legutóbbi,és komoly erősités nem érkezett ,mert nem volt rá pénz,és pénz nélkül nem megy a profi sport világában.Weinstock nemtudott csodát tenni ezzel a meggyengült kerettel,ezért lapát,bár a felelősség nemcsak az övé,ő nem lőheti be a ziccereket,nem tehet róla hogy meccsenként 4-5 ziccert ,szólót,akár centikről,is képtelenek vagyunk helyezni,hanem megpróbáljuk átlőni a kapus mell és hasvédőjén,pedig a korong nem rendelkezik páncéltörő kommulativ hatással, ebel kapusai ha ellenünk védenek,meccs előtt külön biztosítást kötnek hasfal és mell zúzódásra.Az idei szereplés drasztikusan nem fog változni,mert mitől változna??nem fogunk varázsütésre ziccereket belőni,nem elkövetni gyermeteg védekezési hibákat, és Kovács Csabi sem fog hirtelen megtanulni passzolni,mert tőle korongot kapni csak akkor lehetséges ha a centere sor cserekor lobogtatja a közjegyző által 3helyen aláírt hiteles okiratot, hogy nyugodtan lepasszolhatja neki a korongot,nem lesz belőle armageddon.Play off csak akkor lesz meg,ha a 2szlovén klub szezon közben csődbe megy.
Minden meccs előtt elmondják,hogy csak maximális alázattal és 120 %-al hozható a mérkőzés...na ez nem megy,mint ahogy az sem,hogy 120%-os erőfeszítéssel biztosítják az anyagiakat az EBEL-ben.A többit már leírtátok most és az előző Volán meccsek alkalmából.Azt gondolom,hogy jónéhányan,akik elsősorban nem egy csapatért szorítanak, hanem a magyar hoki fejlődéséért, most nagyon szomorúak vagyunk.
@Zsootika:
inkább a "szegény ember vízzel főz" mondás jutott eszembe a Kercsó felvetésekor. Mivel szűkös az anyagi lehetőségünk, inkább egy drágább játékosra áldozzunk több pénzt.
drágább: jobb, nevesebb...
Nagyon rossz hír. Nagyon rossz, hogy az ország legjobb csapatának (gyakorlatilag a válogatottunknak) átjáróház a kispadja. Nem értek hozzá, de laikusként az az érzésem, hogy jobb lett volna, ha minden gond ellenére marad Weinstock és változtat a taktikán. Mert most mi jön..? Újabb ismeretlen arc pár hónapra?
Valószínüleg nem rózsás a viszony a játékosok és az edző között...Nem csak az eredményeket nézik ilyenkor,sőt..
Valószínüleg belső feszültségek is voltak és ezt csak így lehet megoldani...legyen az bármi: személyes ellentét,morális problémák,tekintély vesztés és ellentétek ez mind-mind a csapat kárára dolgozik és ezt csak az edző elküldésével lehetett orvosolni. Ha eddig nem alakult ki a kellő viszony , hogy eredményesen dolgozzanak együtt akkor nincs értelme szenvedtetni.
Nem láttok be az öltözőbe és az edzésekbe így nem tudhatjátok mennyi dolog közrejátszhat.
@tomancs: Persze nekem is ez jutott inkább eszembe. De akkor sem tartom elvetendő ötletnek, mert szerintem több respektje lenne mint Lalinak.
@N-Krisz: Nem lenne elég jó, egy fél évet adnék nekik:D:D
@Rock me Amadeus: nem jó 5 let ebelben még nem álltunk fel soha 6 a 3 ellen ,sok időt venne igénybe a figura betanulása:-))
@Rock me Amadeus: Az kéne még! Aztán meg őt is lapátra tennék, világcsúfjára... az ún. péklapátra :DDD
Tiszta sor, hogy a Volán milyen határokon belül tud mozogni és eredményeket elérni, pár rossz meccs után nem kellene mindig az edzőben, a taktikában keresni a fő okokat, ez olyan magyaros türelmetlenség és nem korábban nem volt jellemző a Volánra és talán ránk szurkolókra sem ennyire.
kíváncsian várom a saga folytatását
@exL:1: most elképzeltem , ahogy a salzburgiak megkövülten nézik a magyar padot, kettős előnyben kapus le...:)
most elveszett, vagy ez is tiltón van?
már hetek ota többször is nagyon viszketett hogy beirjam a kérdést, nem jött-e el az idö edzöcserére. de nem akartam a mostanság amugy is sokszor puskaporos hangulatu bloggon port kavarni. mindenesetre szerintem már rég eljött, az én izlésemnek nem volt elég jo edzö Weinstock a Volánnak. többminden miatt nem, de ez csak az én szerény véleményem, nem kizárhato hogy nagyot tévedek. viszont a tabella utolso helyét mással is könnyen megfogjuk tudni tartani, de most legalább itt az esély az elörelépésre. s inkább most mint késön...
Sziasztok ! Gondoltam hogy ez lesz ! Ez az Ember sem kapott időt arra hogy végigcsinálja amit akar ! Ez a csapat ebeles időszámítás óta zárt védekezésből próbált kontrázni ! Ulf bácsi mást akart ! És ennek a letámadós játéknak a megtanulása hatalmas előrelépés lett volna a SAPA AV Fehérvár 19-nek . Játékosok kellenének hozzá ! Nem nevek , mezek , méregdrága botok , korcsolyák ! Küzdő , győzni akaró szív-lélek játékosok ! Egy ilyen csapat nem bír el 4-5 bérletes helyű formán kívül alibiző , magának játszó csapattagot .(kivétel nélkül válogatottakra gondolok , akik ettől függetlenül Énekes révén azok is maradnak) A farmban meghatározó fiatalokhoz kell nyúlni , Ők legalább biztosan pörögnének ezerrel !
@Erdkri: Raon! Sajnos az a baj, hogy te is mint a szurkolók nagy része azt vallja, hogy ez a játékos keret nagyon gyenge az EBEL színvonalához. Nem akarom ismételni magam a "Hajós R. bemutatkozik az EBEL" posztban erről bővebben írtam. Röviden: Szerintem Mihály, Sofron, Palkovics, Kovács, Fekete, Hetényi, Ladányi, Tokaji, Horváth, Vas, Martz semmivel sem rosszabb képességű játékos, mint a jelenlegi EBEL légiósok többsége. Csak olcsóbbak. Sajnos jellemző ránk magyarokra a kishitűség, hogy mi magyarok csak rosszabbak lehetünk mint egy, mondjuk kanadai állampolgár. Nem csak a szurkolóktól, de némely vezetőtől is elhangzik ez, és ne is csodálkozzunk ha ezt a játékosok el is hiszik, vagy csak tudat alatt is megfordul a fejükben, hogy tényleg, nekem nem kanadai az útlevelem ezért én tőlem nem lehet csodát várni (ráadásul még a borítékuk is biztosan vékonyabb). Mi vagyunk akik évek óta erősítjük bennük ezt a tudatot. Ezen egy jó edző (persze a szakma mellett), tudna segíteni. Szerintem a jelenlegi helyzetben nem elsősorban az edző a hibás, de nagy része lehet benne (Ulfról a véleményem az, hogy tanácstalannak és gyengekezűnek tűnt számomra, de a letámadásos hoki lenne az előrelépés a Volánnak, és ennek láttam már pozitív jeleit a csapat játékában, csak az idő kevésnek bizonyult ennek tökéletes elsajátítására). Szerintem kardinális probléma az utóbbi három edzővel nem volt és sajnálom, hogy nem kaptak több időt a bizonyításra. Nem látok be a kulisszák mögé, de biztos vagyok benne, hogy a jelenlegi problémát (ami nem olyan nagy mint azt sokan írják, mindössze két pontra vagyunk a hőn áhított playoffot érő helytől), nem teljes mértékben az edző személye okozta (feltételezéseim vannak, de találgatni nem akarok). Szerintem Énekes Lajos véglegesítése is egy elfogadható opció lenne (tekintélynek ott van id. Ocskay Gábor), csak nem úgy kellene felfogni, hogy ez egy olcsó megoldás és emiatt ez csak rossz lehet (evvel a szakmai tudással már csak egy kanadai útlevél hiányzik neki).
Most látom, hogy kicsit hosszabbra sikeredett a hozzászólásom, pedig még bírtam volna írni vagy pár száz oldalt.
Hajrá AV19! Hajrá Magyar Hoki!
egyesek Tolvanent, én viszont még mindig Satort sírom vissza... Weinstock egy nagy vicc volt, a nyilatkozataival együtt. Viszont Lajosban sem bízok nagyon, ide egy karizmatikus edző kellene, aki tud 30 év feletti játékosokkal bánni.
@N-Krisz: Ne haragudj, de ha nem tudod leírni Wayne Gretzky nevét, akkor lehet, hogy nem ezen a fórumon van a helyed.
@Theutus: elgépelted? a sapa folytatását akartad írni ugye :)
Lehet többet nem írok befolyásoltan:

mannisenmaki_ 2010.10.15. 22:16:48
ez ma lószar volt (kb. 10percet leszámítva)
Borkészletet ki kéne üríteni! A sorok ma....

:)
itt már csak Kangyal-t tudmám elképzelni, mégpedig játékosedzőként! Neki van Ebel tapasztalata is. :-)))))
"a játékosoknak a fejükbe kell vésni, hogy innentől vékony jégen táncol az, akinek formája, hozzáállása tartósan a bajnokság első 12 fordulójában mutatotthoz hasonlít." --- na erre nagyon kíváncsi leszek....mint kiderült Sofinak jót tett hogy az elején elutaztatták a farm-mal... ha jól emlékszem mikor kikaptunk a Csíkszeredától akkor is történt pénzmegvonás... ha mással nem hát ezzel lehetne vmit kezdeni.persze ez függ attól mi van a szerződésben...
egyenlőre nincs sok élettapasztalatom de 2 féle képpen biztosan lehet valakit motiválni vagy dícsérem és segítek a fejlődésben vagy megbüntetem és így segítek észhez térni...nem tudom ez más csapatoknál az EBEL-ben van-e ilyen de ha már egyszer kevés a zseton akkor ne fizessük ki 20 perc alibizéssel legyen az Pire vagy akár Maklári...
Már a szerződtetése óriási hiba volt, harmadvonalból nem lehet edzőt igazolni az egyik top európai ligába, ez más "kávéház"....Szegénykém, még azzal sem volt tisztában, hogy mit szabad illetve nem szabad lenyilatkozni, összevissza dumált, márcsak ezért is régen ki kellett volna rúgni!
@tomancs: A meglepetés természetesen nem az edzőváltás akart lenni, tipikusan az az eset ez, amikor az élet felülírja a terveket. :)

A meglepetés ez lenne a YoungStar választás alkalmából: www.albavolanhockey.hu/index.php?pg=media2944_hu
@Erdkri: kövezzetek meg érte, de én szívesen látnám edzőként nálunk Tolvanent

@drukker60: DDD
@DominiKing: izé, szerintem te ezt nem nekem akartad írni.

> Sajnos az a baj, hogy te is mint a szurkolók nagy része azt vallja, hogy ez a játékos keret nagyon gyenge az EBEL színvonalához.

Én ilyet biztos nem vallok - ennél jóval árnyaltabban látom a kérdést. Nekem most aludnom kell, mert hajnalban megyek horgászni, de ha gondolod, fussunk össze a köv. meccsen és megbeszéljük.

@Theutus: dehogy kövezünk. Tolvanen sok mindent jól csinált, jó edző, ezt én sosem vontam kétségbe. Az más kérdés, hogy több, lényeges elképzelése nálunk nem működött - de ez meg a játékoskeret függvénye is. Szerintem a Volánnál az is baj, hogy mivel itt játszik a magyar jégkorong színe-virága (kis túlzással persze), ennyi öntörvényű zseninek nagyon nem egyszerű olyan taktikát találni, ami kellően hatékony csapat szinten is. Cortinának ez sikerült - de azóta már előrébb léptünk. Másnak eddig csak részeredményei voltak.
Én biztos vagyok abban, hogy ha Tolvanen pl. egy fiatalos csikócsapatot kap a keze alá, akkor sokkal hatékonyabb lehetett volna a munkája.

üdv,
Raon
Beszéltem játékossal, akiről nem gondolom, hogy bármikor is edzőt fúrt volna, mert nem olyan. Azt mondta, Weinstock sajnos nem jó edző, Tolvanen jobb volt - de az igazán jó Sator volt, őt nagy hiba volt elküldeni.

Sajnos Csicsó bának is megvan a maga felelőssége ezekben a dolgokban, igaz, nem is tagadja.
Azokkal értek egyet, akik szerint a játékoskeret nem volt alkalmas erre a támadóbb szellemű taktikára. Meg lehet nézni, jelenleg a MOL ligában több olyan légiós is van, akik simán jobbak az EBEL-ben edződött, válogatott szintű játékoskeretnél. Nyilván nem Palkó-Vas Marci-Sofi sorról beszélek.

@kőr alakú vulkanizált gumi: a kőr az nem a francia kártyában használt szívecskés lapok elnevezése? :-)
@lepattanó korong: Ja a Csiki tanítani való védekezéséről már ne is beszéljünk, nem értem, hogy ezt miért nem lehet beleverni az itthoni játékosokba?
Na itt van ez jó helyen:
Extrém gondolatnak tűnik, de mégis jó lehet eljátszani a gondolattal:
Kell nekünk ugye egy edző és egy ponterős csatár, de a rendelkezésre álló forrás az korlátos:
Pár hete még azon búsult mindenki, hogy nincs pénz a legnevesebb egykori NHL sztár szlovák csatár megszerzésére. Na és mi van akkor ha játékos edzőnek jönne? Két legyet egy csapásra.
Ki tudja az motiválná-e. Na pesrsze a model legnagyobb hibája az, ha sztárunknak se indittatása se képzettsége nem megfelelő a nevezett kihívásra:(
süti beállítások módosítása