HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Magosi: Minden jó irányba változott

2010.10.16. 18:30 F. Kapus

Magosi Bálint, a Dab.Docler 21 éves csatára az utóbbi mérkőzéseken remek formában játszik, légiós társaival sok gólt szerez, és a halványabb szezonkezdet ellenére immár Galanisz Nikandrosszal együtt a legtöbb találatnál tart a Mol Ligában a hazai játékosok közül. 15 mérkőzésen 11 gólig, 18 pontig jutott. Vele beszélgettünk ezúttal.

"Nehezebben indult a szezon, ezt fogjuk az idény eleji formára és arra, hogy Tyler Metcalfe személyében új társat kaptunk. Így jött össze, de már belerázódtunk. Fontos, hogy sokat beszélünk egymással mérkőzés közben, bízunk a társakban. Ehhez kellett egy kis idő, de ma már nincs gond. A hetenkénti három mérkőzést is élvezzük, igyekszünk a pályán kívül is egy kis időt együtt tölteni, mert ez is sokat számít."

Magosi Bálint szerint sokkal jobban sikerült az idei Mol Liga, mint a tavalyi. "Minden jó irányba változott. Már az is nagyon jó dolog, hogy a versenynaptár sokkal jobb, mint az előző évben. A sok mérkőzés is pozitív, ráadásul idén tényleg nagyon szoros a mezőny, kiegyenlítettek az erőviszonyok. A csapatok közel azonos játékerőt képviselnek, egyelőre mindenki hozza magát. Talán a Ferencvárostól várt előzetesen többet a közvélemény, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan ők is összeállnak, és eredményesek lesznek. Sok jó játékost igazoltak, de még egy kis időre szükségük van, hogy jó csapatot alkossanak, ez nem egyszerű folyamat. Mindenki legyőzhet mindenkit, miközben egyértelműen emelkedett a színvonal.

Az egyetlen dolog, amire panaszkodnék, az a fegyelmi ügyek kezelése. Nagyon lassú a fegyelmi bizottság munkája, ez senkinek sem jó. Néhányszor nem olyan döntés születik, ami nekünk szimpatikus lenne, de ez egy ilyen dolog, nem érdemes vele foglalkozni. Ettől függetlenül a következetességet is hiányolom a munkájukban. Ha ez a kérdés is rendben lenne, azt mondhatnám, tökéletesen mennek a dolgok a Mol Ligában."

A fiatal csatár tagja volt a ljubljanai vb-csapatnak. Ted Sator szövetségi kapitány hamarosan kihirdeti bő keretét, amely megkezdi a felkészülést a novemberi Telenor Hoki Kupára. "Kíváncsian várom a névsort. Nagyon remélem, a szezon eleji gyengébb formám nem lesz nagy kihatással a beválogatásomra. Nagyon keményen dolgozom, hogy a nemzeti csapatban minél jobb teljesítményre legyek képes, mert a hazai világbajnokságon mindenképpen szeretnék ott lenni a jégen."

9 komment

Címkék: mol liga dab.docler magosi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mago mostanában tényleg nagyon jó. Feltűnő, hogy a MOL Ligában szinte bárkivel szemben meg tudja tartani a pakkot a palánknál, erős, odateszi magát, sokat korizik és a pontok is jönnek.

Haladjon tovább ezen az úton és szép jövő állhat előtte
@a. Bárd: ugyanez igaz Zsocira és Nikára is (Nikának tegnap konkrétan mágnesből volt az ütője)... :) Azért a kanadaiakkal egy sorban játszani mindig A lehetőség, kb. mint Sofinak Godóékkal. Mondjuk nekem már akkor is tetszett a játékuk, amikor Mestyánnal és Jonkllal voltak egy sorban, pedig annak van már vagy 3 éve.
Mago egyike a kedvenceimnek a MOL ligában. Egy-két érthetetlen szabálytalanságtól eltekintve nagyon tetszik a játéka. A nyilatkozatát olvasva értettem meg, hogy mitől ilyen különleges: attól, hogy élvezi a játékot és a versengést. Nagy tisztelettel gratulálok a DAB stábjának, hogy a játékosaik számára olyan környezetet teremtettek, amelyben a profi sportot vonzónak, élvezetesnek találják.
Magó ideális játékossá válhat. Rendkívül sokoldalú, gólerős, technikás, de fizikailag is erős és gyors. Ha kell akkor finom dolgokat is csinál, de adott esetben keményen is tud játszani. Emellett remekül lát a pályán és nagyon jó csapatember.
Szerintem nagyon hasznos neki a Macsweyn mellett töltött időszak, átragad rá a szemlélet és nagy öröm látni, hogy vigyorog játék közben. Az ütő megállt bennem, amikor gondjai voltak a szívével, de hála az égnek nem vesztett el a jégkorong egy ilyen tehetséges srácot. Hajrá!!
Magó az egyik legnagyobb tehetsége a hazai hokinak, igaz ez elmondható több korosztálybeli csapattársáról is - ezért nem is fényezem a 82#-t
remélem mindannyian egyformán sikeresek lesznek

@gm: a játék hevében előfordulnak feleslegesnek tűnő szabálytalanságok is és nemcsak nála, hanem minden igazi hokisnál aki kellőképpen vagány
Kivancsi vagyok, hogy a DAB meddig tudja megtartani ot, szerintem nagy az eselye, hogy a Volan ot es/vagy Nikat "elszippantja" jovore...
Tudom,hogy a dunujvarosi szurkolok nem orulnenek neki, de neki mindenkepp jot tenne, sot szvsz tobbre is vihetne az Ebelben, mint Galanisz.
Mondom, ezt ugy, hogy nem tartozik a szamomra szimpatikus dabosok koze.
Nem a volánnak nevel a DAB játékosokat! Van rá esély,hogy klubváltás nélkül szerepeljenek az EBEL vagy másik nívós bajnokságban! Másfelől a MOL liga is lehet idővel hasonlóan erős mint az EBEL. Olyan erős liga,hogy a volán is "hazatér".
@hokiss: Továbbra is állítom, az EBEL csak átmeneti megoldás. Mivel vendégek vagyunk ott, addig maradunk, amíg ez az osztrákok érdekét is szolgálja. Ez lehet egy év, kettő, öt, nyolc, a mai sportban sajnos semmi sincs kőbe vésve.

A MOL Liga belátható időn belül (ha egyáltalán valaha) nem lesz EBEL szintű, ahhoz alapvető változások kellenének és annyi pénz, hogy azt most le se merem írni :)
Más megoldást nem nagyon látok, a MOL ligát kell bővíteni, erősíteni, rendet rakni! (ehhez lophatunk példákat nyugatról) és ha 1x úgy hozza az élet, hogy el kell jönnie a nem osztrák csapatoknak az EBEL-ből, vissza tudjon jönni a Volán és lehet továbbra is barátkozni a szlovénekkel/horvátokkal is.
Az EBEL eddigi működéséből kiindulva és az elmúlt évek fejlődését figyelve, én inkább a liga bővülésére látok nagyobb esélyt, semmint bármilyen visszarendeződésre.
Bolzano, München, Krakkó - csak azon külföldi csapatok neve, mely az elmúlt fél évben felmerült.

A korábbi vegetatív osztrák bajnokság is a külföldi csapatok bevonásával indult nagyobb fejlődésnek. Persze sok a bizonytalan faktor, pl Medvescaknak valóban ez a végső cél-e és mondjuk nem a KHL, de ez az egész európai hokira igaz. A vezérlőelv amennyire ltáom az, hogy melyik liga mekkora plusz piacot tud megszerezni, vagyis inkább a ligák elnemzetköziesedése felé mutat.
süti beállítások módosítása