HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Mától neked is edzésed van

2010.10.04. 18:04 F. Kapus

Amatőrök számára szervez jégkorongedzést Budapesten egy két-három fős csapat, amely tagjai amúgy utánpótlás-neveléssel foglalkoznak. A főváros három különböző pályáján hetente háromszor várják azokat, akik a megfelelő alapokat szeretnék megszerezni. Bármilyen szintű tudással jelentkezhet bárki. Csak arra tudjuk biztatni olvasóinkat, amire a hokiedzes.hu oldalon a szervezők: "Ha szerinted is a jégkorong az élet értelme, és te is vén hülye fejjel döbbentél rá erre a nagy igazságra, feltétlenül olvass tovább!"

Az edzőknek komoly terveik vannak, mert a létszám és a lelkesedés edzésről edzésre emelkedik. Azokat is nagy türelemmel oktatják, akiknek a korcsolyázás alapjaival is gondjaik vannak, hiszen a haladók számára is minden edzésen tartanak korcsolyatechnikai képzést is. Hétfőn 21:30-kor a Megyeri úton, kedden 20:30-kor a Jégpalotában Buzás Norbert, csütörtökön reggel 7-kor Pesterzsébeten Zahumenszky Anna és Dobos Tamás tart edzést. A különböző helyszíneken más és más típusú tréninget vezényelnek a szakemberek, erről mindenképpen érdemes érdeklődni az első alkalom előtt itt: info@hokiedzes.hu, a hétfői és a keddi edzésről Süle Zoltán szervezőnél a 06-70-250-8703-as számon, a csütörtökiről Zahumenszky Annánál a 06-30-546-9842-esen.

A tervek között van válogatott és OB I.-es játékosok vendégszereplése az edzéseken, erről külön értesítik az érdeklődőket. Minden további információt megtalálnak a www.hokiedzes.hu oldalon. Képeket itt nézegethetnek, véleményeket itt olvashatnak.

51 komment

Címkék: edzés amatőr hokiedzés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hallani más lehetőségekről is...szerintem vagyunk egy páran, akik érdeklődnének más lehetőségek iránt is. Kedves blog-szerkesztők, túl nagy kérés lenne az összes lehetőséget egy poszt alatt csokorba gyűjteni? Na meg a "lényeget" is...how much?
@Ringleader: Össze fogjuk gyűjteni természetesen. Épp most kezdtük el :)
@F. Kapus: Felnőtt oktatás már legalább egy éve van Erzsébeten, heti 2x1 órában, ha jól láttam kedden és csütörtökön 8-tól! :)))
Fehérváron is van ilyen? Ha nincs jó lenne! Érdekelne!
@OTeR: A Fehérvári lehetőség engem is érdekelne.És még pár embert biztosan.
Én ide járok:www.icefactory.com/page/show/143325-highfield-hockey-clinic.
Ha valaki Orlando környékén lakik, ezt ajánlom és várjuk szeretettel.
Üdv mindenkinek! Ha jól tudom,néhány csapatnál már működik"szülői hoki" Gepárd je,Budai bocsok...
na ez igen, erre lehet benevezek!

:)
Én elég sok amatör csapattal kapcsolatban állok, sok bp-ivel ,miskolcival de azok természetesen nem ilyen jöhet bárki edzések...
Általában ezeken az edzéseken meg van a mag és a csapat.Állando havi dijjal és ezáltal magasabb alkalmi árakkal.( már ha nincs "teltház").

Természetesen vannak olyanok is, ahol várnak mindig új embereket. Jó ötlet ez a hokiedzes.hu-s dolog, mert alkalmanként is lehet hobbihokizni.
Aki meg komolyan veszi az befizet előre, valamint az is értékelendő , hogy szelektálják tudás szerint...
Hajrá - hajrá

üdv : Baranyi Ferenc
www.amatorhoki.hu
@FRee: Hány csapat van a TAJB-ban egyelőre?
@F. Kapus:
gepárdok
Jászberény "B" warriors
Újpesti Ragadozók
Biai jegespengék
Dragó Skorpiók

zsébulls ?
szittyák ?

Tehát fix 5
+ 2csapat kérdéses.
ÉS 2-3 csapat anyagi vagy létszám okok miatt csak jövőre tervezi az indulást.
Csütörtökön gyülés a csapatvezetőknek,zsürinek,szervezöknek.
innen jovok, hat kihajtottak a belunket :)
hajra amatorhoki :)
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit!: Mennyibe került mindez, azt kérdezte valaki fentebb?
A megyeri út 2000 ft/alkalom,A keddi Jégpalota 6500ft/hó,illetve 2200 ft/alkalom.
A hétfői edzésre kb. 40 fő a limit,míg a Jégpalotában félpályán folynak a tréningek,itt 20 főt tudnak foglalkoztatni az edzők.Ma 3 játékos edző,és egy kapusedző volt.27 játékos+3 kapus vett részt a foglalkozáson.Nagggyon jó volt..Érdeklődjetek az info@hokiedzes.hu mail címen,vagy afent megadott telefonszámon.
"Ha szerinted is a jégkorong az élet értelme, és te is vén hülye fejjel döbbentél rá erre a nagy igazságra..."

Igen-igen-igen!
A világ legjobb sportját nézni smafu ahhoz az érzéshez képest, amikor játssza is az ember! Mint valami drog: ha az embert elkapja a gépszíj, nincs megállás, nyomni kell(ene) heti hétszer. (Vagy inkább csak annyiszor, amennyit elbír a család:))

Sosem késő elkezdeni és ez egy remek lehetőség. Gyerünk, mindenki jégre!
Apropó: ha tud valaki az UTE-pályán vagy a Jégpalotában hasonló lehetőségről a reggeli órákban (7-8), ne habozzon ide bedobni! Ez az időpont kicsit "családbarátabb" lenne, mint az estiek.

(Az erzsébeti hét óra pont jó lenne, csak nekem ahhoz egy negyedhatos felkelés társul, ami rendesen hazavág..)
@forsberg21: tenyleg nagyon jo volt! csak ma Robocop hozzam kepest hajekony szir gumino.... :D
Ez egy ideális program a sok "eishockey professornak" akik a tribünböl szidják a játékosokat....ezt még én is belöttem volna,ezt még te is kivédted volna....stb:)))
Most érezhetik a börükön hogy milyen a jégen,hogy nem is olyan könnyü.
Akinek nem inge ne vegye magára.
@kapusLaci: epp ez fogalmazodott meg bennem is. 1 edzes utan mondtam, h en ezutan nem hasznalom a "miertnem doglesz meg a palyan" meg a "hajtsal mer mi ez az iram" stb beszolasokat.

ahogy te mondod, minden szaj-edzonek-jatekosnak-kapusnak le kell menni lenyomni egy par ilyen edzest, es onnantol kezdve csak a buzditas szavai fognak szolni a lelaltokon :):):):)
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit!:
Pénteken méssz Fehérvárra?Nekem még nem biztos,de remélem betudom préselni az idömbe.
Engem a nagyobb fiam kezdett tanítani korcsolyázni, amikor hokisulis lett, ennek kb 3 éve. Rendszeresen lejárok a jégre. A Bocsos Apukák is befogadtak a szerda esti oktatásra, amit Gömi tart. (Sajnos egy ideje nem tudok oda járni, de biztosan folytatják.)

Én a kedves hokis-szülőknek tenném kötelezővé a jégkorong edzéseket. Kívülről nagyon okosak vagyunk, nagyon tudjuk osztani az észt a 6-10 éves kölyköknek. Aztán az első alkalommal rájön az ember, hogy csak csak 4 dolog zavarja a játékban: a jég, a korcsolya, az ütő és a korong :) Kicsit csöndesebben figyelem a meccseket azóta.

Hajrá apukák! Hajrá anyukák!

UI: annál nagyobb élményetek nem lesz, mint amikor gyerekeitekkel játszotok egy-egy órát a jégen.
@kapusLaci: igen, az a cel. pentek EBEL, vasarnap NHL :D

@ivan6: es ebben is egyetertek. azt is megfogadtam h a gyereknek sem mondom ezutan hogy "aztan kemenyen fiam, tedd oda magad es hajts" :D
sot mostmar azt is ertem h edzes vegen miert folyik roluk a viz. azt viszont azt nem ertem h 2 sorral hogy birnak vegigjatsznai 45percet....

summa summarum: okoskodo szuloket es hokiszurkereket a jegre!!!!!
@ivan6:
Még három dolog:
1, Az ellenfél, aki mindig elakarja venni a zsugát.
2, A bíró akit folyton ki kell kerülni.
3, Na meg a kapu, az meg csak úgy ott van.
@ivan6: "annál nagyobb élményetek nem lesz, mint amikor gyerekeitekkel játszotok egy-egy órát a jégen. "

Tanúsíthatom, hogy ez így van.
Nálunk van apa/anya-gyerek edzés, a kölkök megőrülnek tőle, annyira imádják, én konkrétan emiatt kezdtem, mert a gyerek annyira könyörgött, hogy menjek be vele. Meg persze a hokis-apukák/anyukák unszolására. Sosem fogom megbánni, hogy elkezdtem, életem egyik legjobb döntése volt. (Pedig mintha a fogam húzták volna a szerelés vásárlásakor..)

Első edzésemre örökre emlékezni fogok: még egy csere, és a jégre hányok:) Csőlátás a kijárat irányában. Pedig nem mondhatnám, hogy életemben nem sportoltam. Iszonyú fárasztó, nem gondolná az ember a lelátón okoskodva.

Azóta a meccsek utáni nyilatkozatokat is toleránsabban kezelem. Én még legalább 2-3órát pörgök folyamatosan egy edzés után, éles meccsek után meg biztos, hogy az adrenalin gondolkozik.
Én mostmár megértem azt is,hogy a fiammal együtt játszom,ettöl a szezontol a Bécsi ligába.
Ez is motiválja a vén fejemet hogy tovább tovább:))
@KicsiÉn: Ne viccelj! a 4., 5. és 6. már haladó bénázás :) Odáig el kell valahogy jutni.
Srácok!
Én még életemben nem voltam jégen. Mit gondoltok bele lehet, bele merjek vágni? Vagy 42 évesen, koris tapasztalat nélkül már reménytelen?
@RCH: ha annyira tudsz korizni h mondjuk elore biztonsagosan mesz, nem esel le percenkent 3x akkor siman gyere :)
@RCH: mindenesetre meglehetősen sérülés veszélyes, de nem akarlak lebeszélni.
@1885*: Inline korival van némi tapasztalat, de valszeg az elsô alkalom után úgy is kiderül legyen-e második.
Már ha megyek...
Mármint inline görkori...
Székesfehérvárrol nevezett csapat a TAJBba?
Szeretnék minden hoki szerelmest arra biztatni,hogy merjen belekóstolni a játékba. Én 45 évesen kezdtem el.Heti 2 alkalommal edzés "szinte végkimerülésig". Nekem bejött.Túl vagyunk az első mérkőzésünkön! Szuperrrr!!
@gepárdapu: Örülök hogy vannak ilyen lelkes velem egykoruak:))ez nem semmi, ebbe a korba elkezdeni,de sose mond hogy soha:)
Gratulálok
Ezúton is köszönöm mindenkinek az edzésen tanúsított megértő és türelmes hozzáállást.
Tulajdonképpen tíz alkalommal volt kori a lábamon, de szeretném valóra váltani egy gyermekkori álmom:
A Tv-ben láttam egy csehszlovák ifjúsági filmet (felejthető volt) amiben a főhős gyermek/tini jégkorongozott. Annyira emlékszem a pillanatra és arra az érzésre, hogy mennyire szeretném én is. Vidéken éltünk, a hoki nekem csak egy egzotikus sport maradt, olyan, mint a szörf.
Aztán egyszer csak azt hallom, hogy Buciék meghívták a fiam a MAC-ba hokizni.
Ez két éve volt, azóta heti 3-4 alkalommal járunk az edzésekre, meccsekre, és meg (több szülővel egyetemben) "irigykedve" nézzük fiainkat/lányainkat a jégen.
Tavaly megvettem életem első koriját, mikor meghallottam, hogy az egyik meccs után lesz közönségkori is. Rettegtem a jégen, de 1,5 órán keresztül fenn voltam. Fájt, másnap nem tudtam lábra állni, de olyan felemelő volt, hogy haladtam a jégen előre egyenesen...neki a palánknak.
Számoltam: csak háromszor estem el, ebből egyszer elkaszált az egyik alig 130 cm-es gyerek. :) Bocsánatot kért, és láttam rajta, hogy nagyon (le)sajnált.
Én próbáltam fékezni, meg hirtelen mozdulatokat tenni, ezért még kétszer elestem.
Ez volt az első élményem, és nem vette el a kedvem.
Megyek az edzésekre, az edzők pedig zseniálisak, de ezt korábban is tudtuk.
Köszönet Bucinak, Gergőnek, Kristófnak, "Írónak"!
Na most akkor Szfvár-on is lesz ilyen? :-D
@RCH: elsőre is értettem :) na akkor hajrá!
@sutyi2: Jó lenne, ha lenne ilyesmi Fehérváron is, bár nem tudom mikor lenne rá idő jelenleg is eléggé leterhelt már a pálya.

De ha lesz és ráérek akkor engem érdekelne.
@RCH:
menni kell:D
éld az álmodat:P
@RCH: Ne izgulj, az első lépések még könnyűek, utána lesz sérülésveszélyes, mikor azt hiszed már tudsz hokizni :D. Ez úgy kb. a harmadik edzés. De jó élmény, jövőre újrakezdem én is az amatőrködést, aztán bemutatok rajtad egy gyilkos hipchecket :D.
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit!: Így van! Toljuk, vagy ahogy hétfőn olyan sokat hallottam: "push!!!"
Egy gyenge, elérzékenyült pillanatomban regisztráltam, meghatva az edzések felett érzett átszellemült pillanatoktól :D
És a friss élmény - de Te ezt már úgyis tudod- : a FARIZOMLÁZ :D
@Féllábú Ittas Zsiráf a jégen: vazz nekem itt REPUTACIOM van ilyeneket ne irj meg felreertik.... :D:D:D:D
@woody74: @OTeR: @sutyi2: @brunzwik: Fehérváron sajnos az 1db pálya és sok szakosztály/korcsopot miatt 101%-os kihasználtsággal működik a pálya.

Jelenleg vasárnaponként 1/2 9-től "korisuli" néven félpályán jégkorong, félpályán korcsolya oktatás zajlik (1200/alkalom), de ez inkább olyanoknak ajánlott, akik már menni/megállni tudnak a jégen (mondom ezt annak ellenére, hogy amikor először odamenetem, én ezt is csak jóindulattal mondható hogy teljesítettem, mégis nagyon pozitív hozzáállással fogadtak)
Itt kb. fele-fele időben korcsolya+bottechnika gyakorlás és játék van.

Nagyon reméljük, hogy az ígért gyakorló pálya valóban elkészül jövőre, mert igény és szakember is lenne rá bőven...
@eFZSé: olyan 5000re tenném a szakemberek számát. és akkor nagyon jóindulatú voltam. :D (egyébként meg rosszindulatú vagyok)
süti beállítások módosítása