HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Linz–Fehérvár 3-4

2010.09.26. 21:01 Hblog

Tavaly az egész EBEL-alapszakaszban egyszer sem nyert Ausztriában a Sapa Fehérvár AV19, az idén viszont máris megvan az a nagyon fontos két pont. A pénteki borzalmas vég után a csorba kiköszörülése volt napirenden Linzben, de nem úgy indult a meccs, mintha ez sikerülhetne, már a 2. percben hátrányban voltunk. Ezúttal azonban nem omlottunk össze, Sofron István gyorsan egyenlített Ladányi passzából. A második harmadban a vezetést is megszereztük, Mihály Árpád végre újabb pontot szerzett, ami legalább ennyire örömteli, átadását az utóbbi időben roppant agilis, de elég balszerencsés Benk András váltotta gólra. Az osztrákok nem hagyták magukat, mi sem, 2-2 után Sofron immár a hetedik találatát jegyezte. Nem húztuk ki előnyben a végéig, a hosszabbítás nem hozott döntést, a rávezetések során viszont mi voltunk a jobbak, a győztes gól Mihály Árpád érdeme, 3-4. Nemzethalál elhalasztva, minden jajongó kifújhatja magát, reméljük, a következő kör után sem lesz ok repülőjegyet ajánlani senkinek. További eredmények: Klagenfurt–Medvescak 4-3, Vienna–Villach 2-1, Olimpija–Jesenice 4-3, Salzburg–Graz 5-3.

56 komment

Címkék: fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szép volt fiuk,gratulálok!!
Hetényi 93%,látod Zolika megy ez neked!!!
jó meccs lehetett...
Ez nagyon kellett - bár utolsók maradunk, de már megindulhatunk felfelé...
Gratulálok a Volánnak a győzelemhez. Nemhiába fakadt ki Gabbá a mai sportban :) Lehet, hogy rendszeresíteni kellene számára a megszólalási lehetőséget meccsek előtt :))
Gratulálok a csapatnak!
Benk Andris remélem megtáltosodik, most hogy megtört az őt sújtó átok! :)
"Nemzethalál elhalasztva, minden jajongó kifújhatja magát, reméljük, a következő kör után sem lesz ok repülőjegyet ajánlani senkinek" ez a mondat mindent visz! :DDD
Ez a 2 pont jobban kellett ,mint buzinak a vazelin, jó lenne ugyanígy folytatni a red bull ellen is ,és akkor minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel megleszek elégedve.
@edudus: Lájk Edina! Itt én is csuklottam egyet. :DDD
Köszi az egész csapatnak a mai eredményt! Örvendetes, hogy a kezdést eltekintve Linz csak zárkózott utánunk! :)
Sofi hihetetlen! :)
Árpinak külön köszönet a 65. perces gólért! :)
En ismerem Pire-t neki ezutan kezdodok a szezon ugyanugy mint Pako-nak...gyerunk Volan
Óriási gratuláció a srácoknak! Sofi, Andris, Pire, nektek külön köszönet! Nagyon kellett ez a bravúr a pénteki deadbull meccs előtt, így jobban lehet reménykedni abban, hogy újra csoda történhet pénteken a jégen. Szerintem óriási meccs várható, és bízom abban, hogy egy elképesztő csatában újabb lépést teszünk a minket megillető hely felé. :)
Hajrá Volán!

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
Huh. Van Isten :)
Gratula a fiuknak!

Remelem most a mihalyarpizosok is orulnek.
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit!: örülnek bizony!
De a magukbanpalkózók, meg a feketedanizók tovább nyomhatják:)

Mindenesetre pénteken DeadBull verés!!!!!
(És remélem nem lesz egész évben ilyen kétarcú a csapat...)
húúúú, nagyon örömteli az eredmény. Jobb már csak akkor lett volna, ha rendes játékidőben nyerünk, de nem baj. Nyertünk Ausztriában, és remélem még többször is fogunk.
Mihály Ápri feltámadása is nagyon jó, csak így tovább!
Hajrá Volán!
@Lacquo: Nem mind1, így is úgy is 2 pötty ide! :-)
Nagy meccs lesz pénteken, remélem újabb telt ház buzdítja(!) majd a srácokat a jégen.
A mai teljesítményért gratula, csak folytatódjon így is tovább!!!
HAJRÁÁÁ AV19!!!
-_- BLL -_-
nagy gratula a Volánnak az idegenbeli győzelemért
örülök neki, hogy Benk végre betalált, nagyon sokat melózott érte az elmúlt meccseken
Sofinak szintén gratula (halkan jegyzem meg, hogy Godó, mint mindig, most is "királycsináló" ikszdé)
Nagyon jó, hogy van egy EBEL szinten is jó sorunk már. Remélem még legalább 1 sor összeáll.
Ha a helyzet-kihasználáson javít Sofi, nagyon, nagyon király sor lehet.
Ladányi, és Sofi vezeti a +/- listát, Sofi a 2. a góllövő listán, Ladányi második az asziszt listán. Ez már valami!!!
@horivan: néha kis dolgokon múlik, hogy valaki a mennybe megy vagy a negyedik sorba
Ulf az edzőmeccsek során kipróbálta Nagy Gergőt Godóék mellett
az ötlet nem volt rossz - legalábbis nekem tetszett
Gergő szerencsétlensége az volt, hogy akkor próbálkoztak vele, amikor még egyáltalán nem pörgött a csapat
Sofit élesben próbálta ki Ulf, mert valszeg érezte, hogy kell a fiatalos lendület a sorba és Sofinak nagyon bejött...
szóval csak azt akarom mondani, hogy sztem Gergő is eredményes lehetne ebben a sorban
és mindezt természetesen Sofi érdemeinek teljes elismerése mellett
illetve azért vegye észre mindenki, hogy az edzőnek ez a húzása nagyon bejött (nem csak repüllőjegyet köll neki allendölon vásároltatni:P)
@Theutus:

Igen, igazad van, Ladányi és Vas Marci mellett játszani ajándék. De már tavaly is volt egy pár kör december táján, amikor Sofit kipróbálta Tolvonás aLadányiékkal, már akkor is pörgött a sor. Megvolt Sofinak a gól / meccs.

Én két meccset láttam idén élőben. Most látszik, hogy Vas Jankó mennyire hiányzik a csapatból, karaktert adott annak a sornak, amelyben játszott!
Ütközött, passzolt, védekezett....
@horivan: Kóger is hiányzik a korongtartásaival, Nagy Gergővel, Sofival nagyon érezték egymást.
Gratulacio a Csapatnak! Most mar nagyon sajnalom, hogy nem ertem el a meccsre, csak nem nagyon volt ma setalos ido a gyereknek...:(
@Borsy:
Igen, ők is jól mentek nagyon. Élvezet volt őket nézni tavaly.
Ők azért 4. sornak voltak kiválóak. Ha a fiatal sor már külön utakon jár, akkor a Ladányiék mellé Sofi helyett nem tudom kit raknék, aki nem hiányozna a többi sorból nagyon.
Gratula!

Amit írtam, az igaz lett: a fiatalok vitték megint a csapatot...
Mi volt az NS mai cikkében a Fehérvárról? Mit nyilatkozott Gabi bá?
nem szoktam ilyet írni egy szimpla beszámoló után, de nagyon jó írás, az "okosaknak" szól! :)
van még héj ezen a lufin
@horivan: Tömören kb. annyit, hogy elégedetlen a teljesítménnyel, de ez nem az edző felelőssége elsősorban, ha tartósan rossz eredmények lesznek, el kell gondolkodnia és 3 játékossal személyesen is elbeszélgetett (Ackeström, Palkovics, Mihály). A svéd elmondta, hogy tudja, hogy adós a jó teljesítménnyel, majd próbálkozik, Palkovics egy fehérvári legenda, de neki is problémái vannak (állandó center stb.), Mihályt meg a sportszerűtlen életmódja miatt szíve szerint elküldte volna, de a tavalyi eredményes szereplése és a szűkös lehetőségek miatt kap még lehetőséget (a többi szélső összesen nem szerezne 60 pontot). A magas átlagéletkort is aggályosnak tartotta, jobb teljesítményt vár a csapattól stb. Szimpatikus volt egyébként!
Gratulálok a csapatnak a tegnapi meccshez, a győzelemhez. Kedden jó érzésekkel megyek ki a csarnokba a Farm meccsre. Hajrá volán
üdv
Benő
Fehérvár Ördögi Kör
Gratula a csapatnak!! Hááát, az a Mihály "büntető" az igen-igen necces volt, de a lényeg a két pont...
@wooba: köszi a linket! Azért azt meg kell állapítsam, hogy az osztrák operatőr kolléga nem a szakma csúcsa... Kicsit nehezére esett követni az eseményeket... A lényeget azért láttuk! HAJRÁ VOLÁN!!! Pénteken marhapörkölt lesz a menü!!! :D
@advocatusdiaboli: "Pénteken marhapörkölt lesz a menü!!! :D ", nameg finom móri bor! :-D
@Spigott: Szia! Az interjúról Gabbá-val tudnál dobni egy linket, mert nem találom... köszi...
@advocatusdiaboli: nem szokott minden felkerülni az oldalra, sőt!
@kerusz: köszönöm, melyik számban jelent meg?
Néztem az összefoglalót, esküszöm úgy látom, hogy Benk a Danitól kapta a gólpasszt. Persze, ha Pire ettől "észbe kap", akkor adjuk inkább neki.
Meg az is lehet, hogy vak vagyok...
Mégegyszer megnéztem, Fekete "lövése" a palánkról jön vissza, azt lövi be Benk. tök mindegy, lényeg a 3-4.
Ulf Weinstock: – Az első harmadban remekül, a másodikban jól teljesítettünk, ám a harmadikban sok kiállításunk volt. Dicséretes, hogy akkor sem törtünk össze, amikor a rivális egyenlített. Az időkérésem segített, mert akkortájt nem voltunk jók, utána viszont egyből betaláltunk. Az első és második sorunk kiváló volt, a harmadik is jó, a negyedik viszont csak négy-öt cserényitvolt benn. Hetényi Zoli fantasztikusan védett, csak a középső harmadban majd hússzor! Elégedettek vagyunk, de mostantól csak a Salzburgra gondolunk: megpróbálunk jobban felkészülni, mint a múlt héten
gondolom nem ejnye-bejnyét kaptak a szombati megbeszélésen...
Mondom én, hogy nem kell már az elején leírni az egész szezont. Hajrá fiúk, csak így tovább!!!
Néztétek a a kapus statisztikákat 6 meccs 243 lövés ez rengeteg. Ezért kapunk olyan sok gólt.
@benö51: bocs, bevallom én nem szeretek statisztikákat kutatni, de nem tudod, hogy ezalatt mi hányat lőttünk?
@petyagergő: Egy kapus se kapott a ligába annyi lövést mint Hetényi megközelitöen sem.Igy is 89,3 a hatékonysága.Ha nem lett volna a Bécs elleni nagy golkülömség,akkor az elsö négybe benne lenne az EBEL-ben.Szoval van dolga,nem is kevés.
@kapusLaci: Viszont Ladányi és Sofi vezeti a +- statisztikát az egész EBEL-ben :)
@miki78: Én ennek is nagyon örülök,bármennyire is elfogult kapus kedvelö vagyok:))
Amugy a kedvenc kapusom innen a blogrol F.Kapus:)))
@miki78: ...annal is inkabb kirivo a csapat tobbi reszenek a teljesitmenye (azert Vas Marcit sem szabad kifelejteni!).
@bagyula: igen, az a megdöbbentő, hogy az első csatársorunk eddig az EBEL legjobbja, mégis az utolsó helyen állunk!
@petyagergő: nem tudom, de megpróbálok utána nézni
@petyagergő: Szia, nekem vannak statisztikáim, de itt megnézheted meccsenként:
www.erstebankliga.at/de/statistik/ergebnisse/
először a meccsre, majd középen fenn a Spielverlauf feliratva kattintva. Ezt követően középtájon értelemszerűen a kapusstatisztikánál vannak a lövések.
Egyébként idegenben lövünk kevesebbet kapura, mind az ellenfél, itthon egyenlőek az arányok. Nálam 195-242 lövésarány jön ki mindösszesen.
@TheKaszi: Elfogadom a számokat a plusz ötven nagyon sok. 90% védés átlagnál az + 5 gól az ellenfélnek.
süti beállítások módosítása