HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Remek relikviákat vehetnek ismét

2010.09.24. 09:12 Hblog

Ancsin János utolsó válogatott meze, Brenden Morrow olimpiai és világbajnok ütője, Sulák-hirdetéses Dunaferr-mez, a torinói olimpián járt finn válogatott autogramfüzete, a 80-as évekből származó magyar válogatott mez, magyar bajnoki aranyérem és világbajnoki ezüst, többek között ezekre a tárgyakra licitálhatnak jövő vasárnapig itt. Újra jótékonysági árverés meghirdetésére kaptunk felkérést. Nem a korábbi akciók sikerét kívánjuk meglovagolni, olyan történetről van szó, amelyben kötelező segíteni.

Nagy Zsolt évek óta leukémiában szenved. Korábban kétszer kigyógyult a betegségből, de az életmentő csontvelő-átültetésre az egészségügyi mechanizmusok miatt nem került sor akkor, amikor állapota lehetővé tette volna. Ezért néhány hete ismét visszaesett. Jelenleg a kaposvári kórházban ápolják, különleges gyógyszerre van szüksége, amit a tb nem teljes mértékben támogat.

Szíve terhelhetősége az évek során legyengült, ezért speciális gyógyszert kell alkalmazni, amelynek napi adagja százezer forintba kerül. A gyógyszergyártó cég tíz adagot térítésmentesen felajánlott, de emellett még hatmillió forintért kell vásárolni a gyógyszerből ahhoz, hogy Zsolt állapota lehetővé tegye az életmentő műtétet. Barátai több millió forintot összegyűjtöttek, így az első hetekben biztosított számára az ellátás. A hiányzó összeg megszerzéséhez segítségre van szükség.

A jégkorong-válogatott tagjai úgy döntöttek, az összeg egy részét árveréssel próbálják előteremteni, a játékosok ismét felajánlottak jó néhányat emléktárgyaik közül erre a célra, a bevételt pedig a gyógyszer vásárlására fordítják. Mi mást kérhetnénk, mint hogy aki tud, segítsen. Zsolt amatőr jégkorongjátékos (fotónkon jobbról a második), legnagyobb élményeként jégre lépett a Székelyföld–Magyarország mérkőzésen is.

16 komment

Címkék: árverés jótékonyság

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A kénköves pöcsét a gyógyszergyártóknak, mi lehet egy adag gyógyszerben 100 ezer forint?
Én licitálok, jobbulást!
Mi az, hogy a TB csak részben támogat? Akkor minek fizetjük!
Adjatok bankszámlaszámot is - ha lehet -, ahova licit nélkül lehet adományt küldeni a srácnak!
Ilyen eseteknél mindig megállapítom,hogy nincs is problémám.Naná,hogy licitálok...Jarko Ruutu szerepel az autogramfüzetben?
Drága Hozzászólok!

Könnyeimet nyelve olvasom a hozzászólásotokat!
Remélem lesz arra alkalmunk, hogy személyesen is megismerkedjünk és köszönetet mondjunk NEKTEK!!!!

Üdv: Zsocamenyasszony :-)
A licit melletti bankszámlaszám tényleg jó ötlet, nevezhetnénk vígaszágnak is, ahol a licitben vesztesek is kifejezhetik szolidaritásukat!
a bankszámlaszám holnapra meglesz
@Puckman Éliás: Nincs érdekeltségem a gyógyszergyártásban, nem is értek hozzá, de sejthető, hogy egy új szer kifejlesztése sok évig tart, miközben sokmilliós gépekkel dolgozik sok-sok ember, akik nem minimálbérért dolgoznak, ha már 10 évig tanultak. Ráadásul Zsoltnak még speciális szerre is van szüksége, amiből nem tudnak sokat eladni. Márpedig a fejlesztési költségeket viszont akarja látni a gyógyszergyár. Hát így jön ki az összeg. Szóval kicsit demagóg lett a kommented!
Sziasztok! A számlaszám a következö:Raiffaisen:12011739-00272917-00200000! Mégegyszer köszönünk szépen minden támogatást!
Zsolti sógórnője
"az egészségügyi mechanizmusok miatt nem került sor akkor, amikor állapota lehetővé tette volna"

remélem a TB-ben is kiszámolja valaki, hogy mennyibe kerül most többe a gyógyszeres kezelés és utána a műtét, mintha nem lettek volna azok a "mechanizmusok". Rettentően elszomorító az egész, úgy ahogy van.

Zsolt, jobbulást, segítünk ahogy tudunk!
@vbzs: ez Zsolt számlaszáma? Az Ő nevét tüntessük fel?
Sziasztok!

Igen,ez az a szlaszám amit a Zsocának hoztunk létre!
A nővérem (VBZS), kicsit elhamarkodottan kiírta ide a bloga!(pusztán azért, mert a család többi részének is szüksége van rá)
Hivatalos formában szántuk a közzétételt a blogon keresztül!
Ha bárkinek kérdése lenne felém/felénk!
bendea@t-mobilepartner.hu

agotazsoca
@Morgó Muki: Igen, csak az "élni akarsz mennyi- pénzed van?" nekem sose volt szimpatikus. Meg amúgy is több neocitránt eladnak mint kenyeret, nem is beszélve az állami megrendelésektől, és ahogy írtad kevés embernek kell(het) tehát pár élet megmentése szerintem emberi gesztus. Lehet szar ügyvezető lennék, de nem én nem lennék képes senkivel közölni, hogy ez van. Jobbulást kívánok, remélem sikerül jó sok összeget gyűjteni, igyekszem kivenni a részem :).
@durex26: Ez már egy komoly morális vita alapja, de Puckman Éliás olyan butaságot írt le, amit nem hagyhattam szó nélkül.
Az anyagi világban a gazdagok többet engedhetnek meg maguknak. Például az egészségügyi ellátásuk is jobb. De ez mégsem azon múlik, hogy mennyi pénzed van. Magyarországon nagyon szerencsések vagyunk, mert mindenkit ellát az egészségügy, míg például az USA-ban esélyed sem lenne egy szívtranszplantációra. Viszont nem vagyunk gazdag állam, így nem tudjuk ingyenessé tenni a gyógyszereket, bár rengeteget költünk a támogatásukra, hogy "mindenki" ki bírja fizetni. Jelen esetben Zsoltnak is olyan gyógyszerre van szüksége, amit támogat az állam, de egy részét a betegnek kell kifizetni. Miután ez nagyságrendekkel bonyolultabb szer mint egy Neocitran ezért pokoli drága. (Láttam kemoterápiás kezelés költségét - tudod, az orvostól kapsz egy papírt, hogy tudd, mennyibe került a kezelésed - alkalmanként 1 millió volt.) Szerintem a gyógyszergyár részéről az egy emberi gesztus, hogy néhányat ingyen ad. Félreértés ne essék, biztosan ki tudná fizetni az egészet, de még sem adhat mindenkinek mindent ingyen, ahogy én sem tudok megmenteni minden hajléktalan egy százassal.
Jelen esetben marad az, hogy a társadalom egy része próbál meg segíteni. Miután annyi pénzem nincs, hogy Ancsin mezre licitáljak, így utalok pénzt. Tegyük meg minél többen és szorítsunk a fiatalembernek.
Hajrá Zsoca, remélem életed legnagyobb meccsét győztesen vívod meg! Nagyon szurkolok és a fiúknak (akik a felajánlásokat tették) köszönet az együtérzésért. Mielőbbi teljes gyógyulást!
@banyszi: lemaradt a 2. t mielőtt belém kötnének, nem olvastam el, csak elküldtem!
@munkagep: Ezért hülyeség a bevezetett volumenkorlát is. Inkább előbb költsünk kevesebbet, mint később sokat.
süti beállítások módosítása