HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ilyen társak mellett élmény játszani

2010.09.20. 16:29 F. Kapus

Sofron István első mesterhármasát érte el az EBEL-ben, szemfülessége, ügyessége, gyorsasága döntő volt a Medvescak elleni győzelem során. Ahogy az előző szezonban, úgy most is befolyásolja eredményességét, hogy Ladányi Balázs és Vas Márton mellett játszhat. Nem véletlen, hogy négy forduló után az EBEL góllövőlistáján 5 góllal második.

"Utánpótláskoromban sok mesterhármast lőttem, de felnőttként legutóbb az első bajnoki döntőmben szereztem három gólt – kezdett bele az emlékek felidézésébe 22 éves válogatott csatár. – Az EBEL-ben tavaly háromszor is két gólig jutottam.

Nagyon sokat jelent nekem, hogy két ilyen társam van, ráadásul az első sorban játszhatok, így az emberelőnyöknél is rendszeresen jégen vagyok. Ez már tavaly is bevált, akkor is beindult a pontgyártás. Remélem, idén állandósítani tudom magam Ladányi Balázs és Vas Márton mellett. Ilyen társak mellett élmény játszani, sokkal több passzt kapok, sokkal többször kerülök helyzetbe. Nagyon örülök, hogy velük lehetek, próbálom meghálálni játékommal ezt a lehetőséget."

Pedig a felkészülés nem indult túl jól Sofron István számára, a Medvescak elleni mérkőzésre nem is nevezte csapata, Weinstock edző a farmcsapatba száműzte. "Sajnos elaludtam aznap, nem ébredtem fel az ébresztőórára, így elkéstem a délelőtti edzésről. Szomorú voltam, mert ez megmagyarázhatatlan cselekedet, jogosan küldtek Grazba a farmmal aznap. De örülök, hogy edzőmmel együtt túl tudtunk lépni ezen a problémán."

A fehérvári fiatalok megítélése ambivalens. A szurkolók egy része magasztalja őket, de a szakmai oldalról sok kritika is érte a 20-23 éves válogatott közeli játékosokat az elmúlt hónapokban. Sofron István három év alatt 149 EBEL-találkozón vett részt, 18 gólt lőtt tavaly év végéig, szezononkénti sorrendben 2-t, 5-öt, illetve 11-et szerzett, jelenleg 5-nél tart 4 meccsen. Nem érzi úgy, hogy túl sokat változtatott volna a nyáron.

"Inkább úgy gondolom, három szezon alatt megszereztem a kellő rutint. Ez a negyedik EBEL-évem, nyugodtabb vagyok a mérkőzéseken, nincs ellenem annyi fölösleges kiállítás, mint korábban, a helyzeteimet nagyobb arányban tudom értékesíteni. Ez akkor is igaz, ha a Medvescak ellen jó néhány lehetőséget kihagytam, lőhettem volna ötöt is, de ne legyünk telhetetlenek."

A 20-as szerint legutóbb az egész csapat fegyelmezetten játszott, és egyáltalán nem érdekes, hogy a gólok nagy részét az ő soruk ütötte. "Csapatjátékot játszunk, ahol a 20-22 játékos együttes teljesítménye számít. Nekünk most tényleg elég jól ment, de nem ez az érdekes, hanem hogy a csapat begyűjtötte a két pontot, jó játékkal. Igazából az eddigi négy mérkőzésből háromszor nyerhettünk volna.

A Jesenice elleni nyitányon a rendkívül peches gólok megtörtek minket, amikor pedig fordult a kocka, a támadásbefejezéseknél nem volt szerencsénk, ezért nem tudtunk visszajönni 0-5-ről, pedig mindent megtettünk. Grazban ott álltunk a pontszerzés határán, a legvégén kaptuk a döntő gólt. Villachban nem játszottunk jól, ez nem vitás. Örülök, hogy a zágrábiak ellen bebizonyítottuk, jó csapat a miénk is. Remélem, továbbra is ebben a formában maradunk, és behúzzuk a pontokat a következő mérkőzéseken is."

32 komment

Címkék: fehérvár ebel sofron

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szép volt!
kellett!
Szerintem a tegnapi meccsen a SOFINÁTORON látszott a legjobban, hogy nyerni akar, és mindent meg is tett ezért, egyre érettebben játszik!
Csak így tovább az egész szezonban és a vb-n is!
SOOOFI, SOOOFI, SOOOFI!
Már tavaly is több gólt érdemeltél volna, számomra az a furcsa, hogy nem mindenki ütközik hasonló elánnal, mint te. Így tovább, keményen és alázattal!
Hiába, még mindig Godó a királycsináló :)

(csak sajnos eltűntek azok a régi szép kapáslövések)
PUHA VAGY SOFI!!! :D
Ennyi, EBELben kell játszatni a fiatal tehetségeket, és akkor azon a színvonalon "nőnek fel". Így lehet előrelépni.
@a. Bárd: Most ezen sírjak, vagy nevessek???
Szép volt a tegnapi játékod Sofi. remélem még sok ilyent látunk tőled.
Üdv
Benő
Fehérvár Ördögi Kör
Kiemelkedik a csapatból, kedvelem a játékát, gólerős, és tegnap a meccs embere!
Gyerünk Sofi, csak így tovább!
Puha vagy SOFI!! :)
Hajrá Volán!
gyerekek mi ez puha vagy Sofi vicc?
@a. Bárd: Jól játszott tegnap Sofron (az se semmi azért, hogy pozitívan vélekedek róla) de azért az igazi az, hogy aki a Godó sorában nyomja annak mennek a passzok, aki meg nem, annak nem mennek. Ezért van igazad.
Sofi játékstílusát én is szeretem. Letámadós-agresszív, viszont technikás és gyors...
Hajt mindíg.
Mi csak úgy hívjuk: derékszög...:))
Élmény nézni, ahogy teljesen lehajolva, szinte futva a jégen ront neki ellenfelének Pista, utána az meg tápászkodik a palánk mellett...
SOOOFFÍÍÍ, SOOOFFÍÍÍ
HAJRÁÁÁ AV19!!!
-_- BLL -_-
Nagyon kellett már ez neki, sokat tett érte, megérdemelte. Nem utolsósorban nagy öröm ez azoknak, akik már régóta hiszenk benne. :)
Csak így tovább Sofinátor!

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@Raon: Na végre, már majdnem kerestettelek az interpollal,úgy eltüntél,Mint Hagyó MIkós a fitness teremből :-))azt hittem te leszel az első hozzászóló a Sofis cikkhez :-))Küzdelmes meccs volt a tegnapi,nagyon kellett a 2 pont, jó lenne folytatni ezt az őskori gyűjtögető életmódot.
@Scofi: Neked sem lehet könnyű mostanában. Annyit szapultad Godót. De egyértelmű, hogy korai Őt még leírni.
OFF

@exL:1: fiam most volt két éves, nagy családi ünneplések voltak, most értem vissza a gépemhez. Lélekben én voltam az első, mert a harmadik gólnál már az ünneplés első másodperceiben lefutott ez az egész a "lelki szemeim előtt". El is bambumltam kissé, mert mire be akartam dobi az original ördögi körös sityakomat, azt vettem észre, hogy már repült is a jégre. Benőnek persze sosem bocsátom meg, hogy gyorsabban kapcsolt. :))
Nagyon Büszkék Vagyunk Sofira és az Egész Kedvenc Csapatunkra !!! Csak Így Tovább !!! Mindent Bele Sofi,Fiúk !!! :)))
nagy gratula Sofinak, a Volán tegnap este vele volt "több és jobb" a Zágrábnál
(Krisztiánnak a mesterhármas után bedobott sapkája helyett viszek egy rendes (DAB-os) sapkát:P)
@Raon:okés,profi főördögös válasz:-)) sok happy birthday a kis Raonnak :-))hidd el jobb így olvasva,mintha úgy énekelném el live.
@Raon: szia, ment mail, mert vannak fejlemények
majd reagálj rá lécci
@Raon: boldog szülinapot a fiadnak (nálunk szombaton volt a kisebbik lányomnak)
Azért még Isten ne adja hogy abba hagyd a jégkorongot Levi!!!
"Puha vagy Sofi
Puha vagy Sofi" :D
@Raon: Tudod, hogy vezettem, ez miatt nem volt lassító tényező nálam.
Az egész Sofron család egy jégkorong család!
Édesapja is,meg a nagybáttya is nagyszerü jégkorongozok voltak,mindketten válogatottságik vitték,de a junior Sofi ugy látszik,hál istennek, hogy tul tesz mindkét öregen!Ugy legyen!
Gratulálok Sofi,csak igy tovább,nagy jövö áll elötted!!!@Raon: Isten éltesse a kisfiadat,és minél hamarabb jégre vele:)))@Theutus: A te lányodnak is boldog szülinapot,és ne feledd van nöi hoki is!
Üdv.kapusLaci
hát izé...a nagyobbik 8 éve kergeti a pakkot, a kicsi meg most fog kezdeni:)
@Theutus: izé....sakkor jol csinálod:)))
@exL:1: @Theutus: @kapusLaci: köszönöm a jókívánságokat! :)

@Theutus: mailt ment.

@benö51: akkor sem bocsátom meg soha. :)
Szívet melengető érzés ilyet olvasni... Tiszteletre méltó, amilyen kitartással és alázattal hajtasz a jégen, csak így tovább, máris megvan az eredménye! Hajrá!
@Raon: "Kisfiam" legalább a kort tiszteld, Benő "régi" motoros, engedd meg neki, hogy gyorsabb legyen!!!
süti beállítások módosítása