HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Villach–Fehérvár 7-3

2010.09.17. 21:49 Hblog

Messze volt attól a Sapa Fehérvár AV19, hogy megszerezze első pontját vagy pontjait Villachban, a magyar EBEL-csapat már az első harmadban nehezen behozható hátrányba került. A háromgólos mínuszból kétszer is faragtunk, előbb Kovács Csaba (1-3), majd Sofron István (2-4), révén, de a hazaiak mentek tovább, mint a gép, 7-3 lett a vége oda, utolsó találatunkat is Kovács jegyezte. További eredmények: Vienna–Graz 2-3, Jesenice–Linz 3-1, Salzburg–Klagenfurt 4-3, Olimpija–Medvescak 2-3. Nemcsak mi állunk pont nélkül három forduló után, a Viennának és a Linznek sem jött még össze semmi.

74 komment

Címkék: fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez szerintem senkit nem vigasztal, hogy még másik 2 csapat is pont nélkül van.

Lassan el kellene kezdeni gyűjtögetni. Szerintem minél előbb kell egy hátvéd és legalább egy komoly csatár. Mikor lesz meg Mihály és Märtz állampolgársága? Így bele férne plusz egy légiós. Az se lesz hátrányos ha Satosaari visszatér.

Orbán eddig hogyan teljesít, megállja a helyét?
51 lövést kaptunk, ez durva.Ilyen védelemmel nem csoda, hogy ennyi gólt kaptunk eddig.
Nem védeni szeretném a csapatot, de a két meccs utáni és a tavalyi statisztika alapján az egyik legsportszerűbb játszott a legsportszerűtlenebb ellen; azonban most megfordult a kiállítási arány, ha jól számolom, akkor 8:26.
@Henry The Navigator: Lehet, hogy az 1 + védő nem is elég?

Viszont 33 lőttünk mi, ami teljesen korrekt.
Kiváncsi lennék azért, hogy Toki meg Balu hány percet volt jégen. Lehet, hogy 30 körül lesz az a szám.
@Henry The Navigator: a csatároknak is kéne védekezni, akkor nem kapnánk ennyi lövést. Az edző taktikája, hogy mindenki támad és mindenki védekezik, csak nem érünk vissza...
Azt szeretném kérni, hogy végre csak egy meccs erejéig próbáljuk ki,h Balu és Toki nem egy sorban játszik!Köszönöm
@AVfan: tavaly elég sok ilyen volt, de szerintem nincsenek állandó bekkpárok..
@AVfan: Kevés a védő. Akárhogy kombinálják akkor se lesz több. Kb. van 5,5 hátvédünk.
@miki78: Nézd meg,hogy most a 7ből hány gólunknál voltak fent együtt? Sztem jobb lenne mellettük 1-1 fiatal védő...
Hát ez elég kezdés!
Itt valami baj van!
@AVfan: A negyedik sor szépen kapta a gólokat, számomra ez is feltűnő.
@AVfan: megnéztem, látom, de nem csak erről a meccsről beszélek. Tavaly sokszor voltak külön, idén se lesz ez máshogy. Márcsak azért sem, mert a kiállítások, sérülések felborítják a párokat. Túl kevés a védő. Kranjc és Ackerström + Toki, aki minőségi védő. Sajnos Ackerström már öreg, Toki se fiatalodik. Balunak vannak jó meccsei, de gyorsabb nem lesz, a fiatalok még messze vannak tőlük, Jobbról meg jobb nem is beszélni.
Van baj bőven...nem jönnek az eredmények->elmaradnak a szurkolók és a szponzorok. De most még időben lennénk komoly, javulást jelentő döntéseket meghozni.
Jesenice meccs kivételével ezek a vereeségek várhatóak voltak,ezért is nagy kár az elrontott rajtért.Lényeges erősítés nem jött a csapathoz,míg az ellenfelek szépen erősitettek,kivétel talán a 2 szlovén csapat.A húzóembereink zöme 35 év körüli,nem hiszem hogy a letámadásos taktika nekik való. Látszott a felkészülési meccseken is hogy erősen akadozik a gépezet ( emlék torna sikere megtévesztő,mert a 2 osztrák ebel csapat szinte első sor nélkül jött ide)keserves szezon lesz az idei,az első évihez hasonlatos,ha a 2 szlovén kipukkad ,akkor lesz esélyünk elcsípni a 8.helyet,ha nem akkor......
Nem kell leírni a csapatot. Még 51 meccs van hátra az alapszakaszból. 3 meccsből nulla gól emberelőnyből, ez a fő probléma. 15 előnyből 0 gól.

Most kell a támogatás hazai pályán a Zágráb elleni meccsen. Ezen sok fog múlni, ha hazai pálya nimbusza is ledől, akkor tényleg gáz lesz.

Azért, ha annak a Jesenicenek 4 pontja van, amit múlt héten láttunk, akkor még nincs veszve semmi!!!
Meg kell legyen az elsö gyözelem,utánna beindul a Volán motor.Bizok benne hogy vasárnap sikerülni fog!!!
Tele a pizsim az elvakultságotokkal. Van ilyen a sportban, hogy kikap egy csapat, miért kell állandóan egyes személyekkel foglalkozni, kiemelni ezt vagy azt a játékost és ha már végképp nincs kit szidni, akkor jön a mindenkori mester repülőjegye? Ami azt illeti, sokan nagyon jól látják a dolgokat, az általatok "öreg"-nek titulált játékosok nem keveset töltenek a pályán, természetes, hogy ők kapják a legtöbb gólt ha a 60 percből 30-at a jégen vannak. És igen, valaki itt írta előttem, hogy az egész csapatnak kell védekezni, ahogy én látom igyekeznek is nagyon, de nem jöhet mindig minden össze. Ez a játékosállomány, a mester ezzel tud variálni, próbálja beilleszteni a fiatalokat, vagy nem ezt látjátok? Részemről nem értek a hokihoz, csak szeretem, de kérdem én honnan veszitek pl, hogy a letámadásos taktika nem nekünk való? Változtatni kellett a tavalyi felálláshoz képest, ez megtörtént és még nagyon messze a vége. Még minden megtörténhet és az pedig röhej, hogy ha megy a csapatnak, akkor ujjongtok, ha nem, akkor fikáztok nevetséges, mert mindkettő meg fog történni ezek után is. Gondolni sem merek arra mi lesz, ha véletlenül (mert bizony sztem nem vagyunk odavalók) feljutunk újból az elit mezőnybe és a rákövetkező évben ismét kiesünk? Mert benne van a pakliban az tuti. Azt hiszem néhány társamhoz hasonlóan kénytelen leszek hanyagolni a blog olvasását is, mert a szinvonal lassan eljut a bányász béke feneke alá. Ettől függetlenül hajrá fiúk, hajrá magyar jégkorong, én szurkolok mindannyiotoknak!
Elnézést kell kérjek a blog szerkesztőitől és íróitól, mert első felindultságomban pontatlanul fogalmaztam, természetesen nem a blog szinvonalára értettem a fenti megjegyzést, hanem a hozzászólásokéra!
Szerintem nem tart ott a magyar hoki, ahol a magyar foci. Lásd pl. Loki-Harkiv 0-5, szarul játszunk, és közben megy a parasztvakítás, hogy 20 percig húúúdemilyenjól ment a játék. Ugyanígy a futballválogatott meccseinél... Ne várja el senki, hogy vesztes meccs után ne kezdjünk el vitázni ("fikázni"). Mindenki ugyanarra törekszik és vágyik, játékos és szurkoló egyaránt: 10-ből 10 nyert meccs, 10 emberelőnyből 10 gól...

Viszont tiszteletet érdemel, ha kikap a csapat, de meg akart dögleni a pályán... Mivel nem láttam a meccset, ezért nem is mondok semmi negatívat, még ha a 7-3 nem túl rózsás eredmény, akkor sem.

HAJRÁ VOLÁN!
Ilyen is van, ritkán szoktam egyetérteni banyszival, de most találtam egy ilyen gondolatot (banyszi, nem felvenni a csipkelődést :) ).

Az eddigi eredmények aggasztóak, de szerintem várjunk egy kört a tanulságok levonásával. Sokat változott most a liga, mi is, az ellenfelek is, kell egy meccs mindenkivel, hogy el tudjuk helyezni magunkat/reálisabban lássuk a helyzetünket. Három vereség nem a világ vége, és nyilván nem is jó ezt látni szeretett csapatunktól (nem ehhez szoktunk), de ne feledjük a lényeget. Ezek a srácok pontosan tudják, hogy ennél több kell, és meg is teszik, ami tőlük telik. Szerintem inkább azzal kellene foglalkozni az edző és az egyes játékosok kóstolgatása helyett, hogy vasárnap az elejétől kezdve legyen végre normális szurkolás, hogy ezzel átsegítsük a csapatot a nehézségeken. Nagyon kell a győzelem, és a Zágráb ellen egy nagyon nem lesz egyszerű!
Hajrá Volán!

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
nincs más hátra, előre!
3 vereség nem a világ vége. Lesz még több is. Megnéztem az összefoglalót, a védőink sehol nem voltak. NEm is 1 hanem 2 jó védő kellene ide, addig nem látok sok esélyt rájátszásra sem. A támadó játékunkkal szerintem nem lesz gond, az össze fog állni, csak az emberelőnyökkel kezdenének már valamit.
Hajrá Volán!
Hát így az összefoglaló alapján nem volt túl acélos a védekezésünk.
@miki78: Ha megnézed a +/- mutatókat nem írnál ilyet Baluról, Meg kell nézni az új igazolásaink hol szerepelnek:

Name Team +/-
Oscar ACKESTRÖM 3
Andras HORVATH 3
Istvan SOFRON 2
Daniel FEKETE 2
Balazs LADANYI 1
Csaba KOVACS 1
Roger HOLECZY 1
Erik MAKLARI 1
Marton VAS 0
Krisztian PALKOVICS 0
Arpad MIHALY 0
Nathan MARTZ 0
Andras BENK 0
Roland HAJOS 0
Adrian TOTH 0
Adam HEGYI 0
Ales KRANJC -1
David JOBB -2
Viktor TOKAJI -3
Gergo NAGY -4
Attila ORBAN -4
Szabolcs FODOR -4
Artyom VASZJUNYIN -5
@FrankK: én csak annyit írtam, hogy gyorsabb nem lesz, ezt hol cáfolod? :) Amúgy a statisztika AVfan-t cáfolja, aki szerint Toki mindig együtt van Baluval a pályán.. hát ezek szerint nagyon nem..
Szerintem nem elvakultság hét kapott gól után némi kritikával illetni a csapatot. Pláne azok után,hogy három fordulót követően 0 % az emberelőny kihasználásunk. Azt mégsem mondhatjuk ezek után, hogy csak így tovább. Ezen igenis változtatni kell. Ez nem azt jelenti, hogy ne szeretnénk továbbra is ezt a csapatot. Személyeskedni persze nem kell, mindenkinek lehet jobb és rosszabb formája.
Számomra érdekesebb az, hogy a két szlovén csapat, akit mindannyian magunk mögött helyeztünk el, milyen jól muzsikált eddig. Igaz, hogy a Jesenicét vernünk kellett volna, de mégse tettük. A Linz nem bírt velük és szoros volt a Villach elleni meccsük is. Az Olimpija még jobban felvette a ritmust. Ha ez így marad, én nem látom a sanszot a 8. helyre.
@pityu65: a harmadik gol les volt!
@vladiv: ugy ertem a villachi...
FIGYELEM!!!

Ahogy már korábban is jeleztük, a szurkolói sálakat a szeptember 19-i mérközésen kell fizetni. Előreláthatóan fél öttől a mérkőzés kezdetéig lehet majd fizetni. A korábban hirdetekkel ellentétben azonban nem a bejáratnál lesz erre lehetőség, hanem a betonlelátó tetején elhelyezett asztalnál. A fizetést megkönnyítendő és felgyorsítandó, ábécé szerint három csoportra osztjuk a rendelőket. Kérjük, figyeljék az asztalnál elhelyezett kiírást!

Akinek bármilyen kérdése van a sállal kapcsolatban, jelezze a julcsi@albavolanszurkolok.com email címen.
@Raon: Ez a beszéd, ámen.
A cunami késik, de nem múlik.

Reszkess Zágráb, mert jön a fehérvári cunami!
Hajrá AV19! Hajrá Magyar Hoki!
@DominiKing: egyetértünk, testvér!
Háborúúúúú! Támadáááááás!
Sztem pont nem Tokit és Balut kell ostorozni. Ők viszik vállukon a csapatot. Sokat vannak fennt, mert sajnos velük együtt 4 jó bekkünk van. De még nem is a védelemmel van gond. Nem csak két játékosnak kell védekeznie. 5 ember támad, 5 védekezik. Arról hogy nem tudjuk felvinni a korongot, a korong nélküli játékunk elégtelen, a kapu előtt emberelőnyben impotensek vagyunk főleg nem a védők tehetnek. Az, hogy Orbán és Jobb bekkel együtt (0.57-nél)!!!! Négysorozunk három gólos különbségnél!!!! Edző!!! Mit tesz hozzá a meccshez? Oké, óriási egyéni hibákat látni, de még mindig nincsenek a sorok optimálisan összerakva. Fejben és stratégiában nagyon gyengék vagyunk. A csatárok mélyen valós tudásuk alatt játszanak. Az emlékmeccseken játszva megmutatták a fiúk mit tudnak, akkor volt motiváció. Most az edző ellen játszanak vagy mi van?
Hát, ha valaki azt mondja, hogy 3 forduló után azonos pontszámunk lesz Vienna Caps-el és a két fő riválisnak kikiáltott szlovén csapatok és mi közöttünk 4 ill. 5 pont lesz a különbség, akkor nem igazán erre gondoltam volna.
Szerintem ha két itthoni és egy idegenbeli meccs lett volna a sorsolásunk, akkor most 2 pontunk lenne és nem látnánk ilyen tragikusnak a helyzetet.
@banyszi: nyugi, sokan gondolkoznak úgy, mint Te!
A blogra írók csoportja nem reprezentatív minta.
@exL:1: Remélem nem lesz még 1 olyan meccs, hogy meglehetett volna, csak az elején kb. nem találták a helyüket. Ami meglehet, az legyen meg!
Zágráb kemény falat lesz!
Hajrá Volán!
@Enzo Molinari: Valószínű Orbán-Jobb akkor bekkelt együtt mikor Oszi 10percesen volt, egyébként tudja valaki mért kapta!?
Toki-nál a büntető, de még a kiállítás sem biztos, nem is ért hozzá, nem szoktak ilyenért ítélni, legalább is nekünk!
@FrankK: Balu azért +3-as mert előnynél bent van általában a kapuk előtt, semmi másért!
@AVfan: Én is szét bontanám a bekeket, minden rutinasabb mellé egy fiatal, egy próbát megérne!
Szerintem egyébként Jobb nem olyan rossz, nincs kiugró teljesítménye, de lehangoló sem! Balu sztem mostanában nagyon sokat hibázik!
Nagyon kéne már egy, vagy kettő védő! Nem tudja vki mire várunk, mert én nem nagyon értem?!
@OTeR: Pénzre, ennyi az egész ha van(lesz) pénz akkor lesz új védő + támadó. Addig ez van.
@OTeR: "Balu azért +3-as mert előnynél bent van általában a kapuk előtt, semmi másért!"

-előnynél nincs +/-, azaz nincs összefüggés. Balu tényleg +3-as, ami az egyik legjobb a csapatban, akár tetszik, akár nem. És ez egy nagyon fontos mutató!
@OTeR:
"Balu azért +3-as mert előnynél bent van általában a kapuk előtt, semmi másért!"
Ez vicces….Még egy gólt sem lőttünk előnyben.

Én a helyszínen a Jesenice elleni meccset láttam. Ott szinte MINDENKI hajmeresztő hibákat követett el a védelemben. Oscar is, Zoli is, és Dávid is, stb...
Olyan érzésem volt, mintha a csapat előző este a Várban a borfeszten lett volna, és még nem heverte ki.

Holnap legyen nagy szurkolás, ha hátrányba vagyunk, akkor is. Türelem hosszú még a szezon.
@OTeR:

"Balu azért +3-as mert előnynél bent van általában a kapuk előtt, semmi másért!"

Nem arról volt szó itt korábban hogy még idén nem esett gól előnyben?
@LBogár: bocsánat valóban nem esett gól, akkor valamelyik edző mecsre gondoltam, ahol Balu gólt ütött!
Gólt is ütőt, így helyes
Elnézést a hülye kérdésért, de nem vagyok biztos a dolgomban. A hátrányban kapott gólok egyáltalán beleszámítanak a +/- mutatóba? Én úgy tudom, hogy nem.
@Raon: nem számít bele, ellenben a hátrányban ütött igen, és ennek fordítottja is!
@Raon: @OTeR:
Az előnyben és hátrányban szerzett/kapott gólok nem számítanak bele a +/- mutatóba!!!!!
A +/- mutató ezért jó, egyet nem tud azonban , hogy ki hány percet volt jégen...
Ulf Weinstock:"Jól kezdtünk,ám buta kiállításokat hoztunk össze,és hátrányba kerültünk,majd jött a büntető...Nem csak mérges vagyok,majd' felrobbanok:néhányan egyszerűen nem akartak dolgozni,pedig nekem ennyi elég lenne.A kiállítások jogosak voltak:ugyanolyan hibákat csináltunk,mint augusztusban.Nem tudom, mit mondjak,de én lépni fogok:néhány játékosomat le fogom cserélni.Nem érzem jól magam." Kemény szavak ezek kíváncsian várom a folytatást ez ügyben!!lecserél játékosokat?Kik lesznek helyettük??Nem érzi jól magát?Esetleges vasárnapi vereség-gondolni se merek rá-után lemond?
@OTeR:Ezt a mai Nemzeti Sportból másoltam ide.Edzőnk mérkőzés utáni nyilatkozata!!
Mikor jön már az új bekk? Egyáltalán, valaki magyarázza már el nekem, hogyan megy ez? Közhely, hogy nincs pénz egy teljes sornyi volt NHL-es játékosra. Ahogyan egyetlen Pálffyra, Banhamre, Purdiera vagy Elikre sincs. Akkor kire van pénz? Kézenfekvő, hogy néhány megbízható iparosra, akik a mi fiataljainknál jobbak, rutinosabbak, és jól kiegészítik Palkovics vagy Ladányi játékát, nem? Ld. Kranjc. Azt viszont nem értem, hogy ezeket miért nem lehet már augusztusban szerződtetni és szezon kezdetre beépíteni a csapatba? Hát ennyire nincs pénz? Ehelyett azt látjuk, hogy lemegy egy vagy két kör, jön valaki nem is rossz statisztikával, játszik négy-öt meccset úgy, hogy persze nem készült a szezonra, aztán ennyi idő alatt nem tud beilleszkedni, már mehet is. Zsákbamacska.
sajnos az edző sem egy géniusz...már sorry! csíkból szerződtetni....lol...noob!
@rol71: Gyűjtesz már a repülőjegyére?
@defó: Miért, definíció szerint Csíkban nem lehet jó edző? Lol... sőt, Megalol!
@defó: nagy okos lehetsz te is . . . a tavalyi pontkirály is Csíkból volt szerződtetve.
@csatoimi: sajnos kisfiam én 40 éves leszek...és nem vagyok már nagyon naív.
bocskösz!
Az eddigi 3 meccsből komoly tanulságot nem lehet, illetve nem szabad levonni. Új edző, új taktika csipán 3 igazán éles meccs, nyilván ahogy gyűlnek a tapasztalatok, úgy formálódik a csapat, a játékerő. Kérdés, hogy mekkora a bizalom és a türelem. A baj az utóbbival szokott lenni csapatsportágakban, nem csak a vezetőknél, hanem a játékosoknál is. De én bizakodom.
@Dallanan: Hány meccs után lehet komoly tanulságokat levonni? Nem kötekedésből kérdezem, csak érdekel.
@Henry The Navigator:
Én egy kör után tenném. Hosszú az idény, még fel lehet állni. Sőt, jobb egy rossz kezdés után egyre egyre jobb és eredményesebb játékot játszani, mint váratlan jó kezdés után egyre inkább visszaesni. Az első jópár meccs sosem a realitás, nem csak az eredmény, a játékot figyelembevéve sem.
@defó: Az a kérdés, hogy ha ott nem kellett, miért gondolták a Volánnál, hogy nekik jó lesz? Továbbra sem értem.
@Henry The Navigator: három 10 gólos vereség után, akár rögtön le lehet vonni a tanulságokat. De ha 3 meccsből kétszer 1 góllal vesztesz, akkor még érdemes várni, hátha meg tudja fordítani a dolgok menetét az az edző, akiben a vezetőség megbízik illetve az a csapat, akik már számtalanszor bizonyítottak Neked!
@szittyavezír: Persze, csak Weinstock a csapatban csalódott, egyes játékosokban kifejezetten( nyilatkozata alapján) és az ő erős kijelentései nem tudom mennyire használnak vagy éppen ártanak. Az eredmények pedig nem jönnek, de ezt egyelőre úgy érzem a csapatra hárítja.Jogosan vagy sem, na ezt szerintem csak kevesen tudhatják, majd kiderül.De általában az edző jön ki rosszul egy ilyen helyzetből.
@defó: ezért neked is kár irkálni...
Nem tartozom a jelenlegi szakvezetőt védők táborába, de van egy dolog ami mellett nem lehet elmenni:
Eddig a magyar csapatokra (válogatott és ALBA VOLAN) a bunkerhoki volt jellemző. Biztonságos védekezésből néhány precíz ellentámadás és ha bejött akkor pontot szereztünk. Ezt a szintet valóban el kell érni egy a DIV1 és az elit között átjárogató csapatnak, de aki az elitben meg kíván ragadni annak túl kell egyszer lépni rajta.
Az összefoglalóban is megemlíti a kommentátor, hogy kiegyenlített volt a meccs eleje és többször is említést tesz a magyar csapat aktív támadójátékáról. A szerencsétlen első gól után beszorítottuk a hazaiakat és ismét egy támadó harmadban eladott korongból indult meg az ellen.
Vannak helyek ahol Tokaji megmozdulását csak egyszerű kiállítással honorálják, de természetesen nem beszélek bírói hibáról. Damon Dereknek könnyű dolga volt a büntetőnél, mert Hetényi kikorcsolyázáskor megbotlott. A harmadik gól valóban lesgyanús volt, így mindenkinek csak az jött le, hogy 0:3, pedig a mezőnyben egyáltalán nem macska egér harc folyt. Kimondottan látványos, gólra törő és közönségszórakoztató játékkal próbálkozik a csapat, amibe most még sokkal inkább benne van a bekapott gól mint amikor bunker hokit játszottak.
Számomra hosszú távon biztató, hogy van már egy olyan szakmai felfogás, hogy a magyar hoki ilyen merész ámbár igencsak veszélyes támadó szellemű taktikával is elkezdhet már építkezni.
Nem sok értelme van a +/- mutatókkal előhozakodni-ami "csak" azt mutatja meg, hogy az adott játékos a lőtt, vagy kapott gólnál a jégen volt, vagy nem. Sokszor előfordul, hogy egy játékos akkor lép jégre, vagy kér cserét amikor a sor gólt üt, vagy kap. Ha gólt üt valamelyik csapat egálba, vagy emberhátrányba minden pályán lévő játékosnak +1 természetesen a fordítottja-is igaz.
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit!: Úgy tudom, hogy nem kezdeményezték a szerződése meghosszabbítását, amikor az lejárt. Szerintem, ha meg lettek volna vele elégedve, akkor megpróbálják ott tartani. De lehet, hogy tévedek és csak a legendás csíki mínuszokkal nem bírt a télen, azért akart eljönni, akárhogy is könyörögtek neki.
@hokikori: száz százalékig egyet értek, jó tudni, hogy nem csak én látok értelmet az előre menekülésben. :)
(Raon voltam)
@hokikori: @Erdkri: Én is ezt mondom, ha előre akarunk lépni, akkor ezt kell tenni. Ha erre nem vagyunk képesek, akkor elértük a lehetőségeink felső határát. De ebben nem az az edző a hibás, aki megpróbálja... (ezzel kapcsolatban csak egy kérdésem lenne: hol vannak a csodatevő magyar edzők? Évek óta nincs magyar edző, a szövetségnek nem kéne lépni? Edzőképzés, külföldi iskoláztatás? Könnyű egy külföldit szidni állandóan...)

Ma este remélem összejön minden és szép támadásokkal győzünk! :)
@hokikori:Ez mind szép és jó, csak nem a 35 éveseknek kellene ezeket erőltetni hanem az utánpótlásba átvinni akiknek lehet még jövőjük ebben a sportágban akár válogatott szinten is!!Ezekkel meg már tele a padlás,hogy Hete megbotlik bünti védés közben érdekes más kapus nem botlik meg....Toki ezért kiállítják mást nem...Les volt akárhányadik gól..Magyar betegség ha van egy vereség rögtön keressük a kifogásokat ebben jók vagyunk minden sportágban!!Csak a vak nem látta nyáron és nem látja most sem,hogy sajna ebben a keretben csak gyengülés történt és semmi erősítés tavalyhoz képest ezért csodát se várhatunk azaz a play off-ba kerülés nagy fegyvertény lesz az idén!Igen tudom,hogy ennyi pénzből nem lehet csoda csapatot csinálni ezért is maradok a realitások talaján és várom az első győzelmet ami remélem minél hamarabb-akár már ma este- is meglesz.
@rol71:
1 Teljesen egyetértek veled, hogy a kifogáskeresés magyar betegség és nem visz előre.
2 Nem vagyok azonban meggyőződve arról, hogy a keretben csak gyengülés történt.
3 Én a letámadásnál általában a fiatalabb korosztály reprezentánsait látom berepülni és Rogert így ennek a taktikának, vagy mentalitásnak majd 2-3 év mulva érhet be a gyümölcse.
süti beállítások módosítása