HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A nyolcadik helyre teszik a Fehérvárt

2010.09.15. 14:43 F. Kapus

Az egyik ismert ausztriai jégkorongos honlap, a hockeyfans.at pontozta és sorba rendezte az EBEL tíz csapatát. Az első 6 helyre kerültek az osztrák résztvevők, őket a Medvescak és a Fehérvár követi, a szlovének mögöttünk vannak. Négy szempontot osztályoztak ötös skálán, fél pontot is adtak: a kapusokat, a védekezést, a támadópotenciált és az edzőt. A Fehérvár 11,5 pontot kapott a 20-ból. Természetesen ez csak játék, nem mély szakmai elemzés, de érdekes lehet, miként látnak minket kívülről az ellenfelek.

A Jesenice 10, a Ljubljana 9,5 egységgel zárt mögöttünk. Érdekesség, hogy a hetedik helyen végzett Medvescak három ponttal előzi meg a Volánt, pont annyival, amennyire a listavezető Salzburg van tőle. Ez azt jelenti, hogy az osztrákok szerint az első hét után szakadék van, a magyar és a szlovén csapatok hátránya jelentős.

Némileg ellentmond a helyezésre vonatkozó szöveges prognózis, eszerint a Fehérvár a 7–9. helyen zárhat. A többi csapatra pillantva elmondható, a Volánénál gyengébb védelmet nem találtak a mezőnyben, hozzánk hasonlóan 2,5 ponttal csak szlovéneket díjazták. A többi kategóriában 3 pontot kaptunk. Érdekesség, hogy két edző kapott maximális pontszámot: Bill Gilligan, a grazi mester, aki máskülönben osztrák szövetségi kapitány, és magyar kollégája, a Medvescak edzője, Ted Sator.

A cikkben értékelték azokat a törekvéseket, amelyeket a székesfehérváriak tesznek a versenyképesség érdekében évek óta: "Az EBEL-ben egyetlen más csapat sem lép előre olyan fokozatosan, mint a Fehérvár. A magyarok a 2007/08-as szezonban jöttek, és tavaly jutottak először a rájátszásba. Következetes munkával haladnak előre, minden évben tesznek egy lépést. Ez tükröződik a magyar válogatott teljesítményén is. A csapat nagy részét továbbra is magyar játékosok alkotják."

Nem felejtették el észrevenni azt sem, hogy csapatunk legjobb pontszerzői magyar csatárok, eltérően a liga összes más klubjától. Hetényi Zoltánt a liga tán legjobb fiatal kapusának nevezték, de megjegyezték, a nem túl acélos tavalyi védelembe csak egy oszlop érkezett idén, a szlovén Ales Kranjc. A csapat eredményességét meghatározza majd a védekezés minősége, vélték, és rámutattak, nagyon sok lövést engedélyezett az ellenfeleknek a Fehérvár az előző szezonban.

19 komment

Címkék: fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

érdekes elemzés, nem ártana egyet csinálni a Mol ligáról sem.
tényleg érdekes cikk, vannak benne vicces dolgok is. például: "Arpad Mihaly ist zwar Rumäne, stammt aber ursprünglich aus Ungarn." ez szerint Pire ugyan román, de valojában Magyarországbol elszármazott. ehez szegénynek legalább a negyvenes években kellett volna születnie :-) vagy pedig felvette a román állampolgárságot, hogy aztán ne akarjon létezni az ottani válogatottban. s legyen küzenivalo ahoz, hogy a magyarban tudjon végre játszani. további lehetöségek persze nem kizártak... :-)
@-Toboz-: Pedig egy osztraktol el lehetne varni egy kicsivel tobb (kozos)tortenelemismeretet ha mar belerangattak abba a haboruba...

Az ertekeles hoki szempontbol realis, sot akar hizelgonek is mondanam. Meg most sem fogom fel, hogy mi tortent a tavalyi szezonban ugy oktober vege-december kozott! :) Persze a playoff sem volt kutya!
"In der letzten Saison coachte er das ungarische Team des SC Csíkszereda..."
Nem is olyan buták ezek! :D
utcso heleyen ket szloven akik valogatott szinten A csoportosak perpill., utana magyar div. 1.,aztan horvatok 7 helyen akik meg most pottyantak vissza a C-be.:)
@-Toboz-:
Én németül nem tudok, így a angolra fordítva olvastam el. Ha kicsit messzebbről nézed, akkor úgy is lehetne fordítani, hogy bár román állampolgár, de magyar származású.
Nem kell ebben kötözködni, most olvasom a többit, alapos és sok munka van benne.
Érdekes ,hogy a Zágrábnál ő is egyértelműen "horvát útlevéllel rendelkezőnek" jellemzi a játékosokat külön kiemelve azt két- három a helyben született, nevelődött fiatalt akik tavaly pályára léptek.
Tehát tudja a különbséget a honosított és a nemzetiségű között. Sőt külön öröm,hogy a Csiki csapatot egyszerűen magyarozta.
Szerintem nagyon korrekt a helyezés,- az elemzésröl nem is beszélve!!!!....
@hüjeliba: nem kötözködni akartam - elsö sorban - hanem csak jelezni hogy hülyeségek is vannak a cikkben. angolra forditásod nem korrekt. egyértelmüen baromság amit irtak egy-két-három dologgal kapcsolatban. ez már egy-két-három marhasággal több mint amennyit kellene... ha az ember ir valamit akkor talán nézzen utánna a dolgoknak kellöképpen, fogalmazzon pontosan. ha meg nem veszi a fáradságot, akkor ne irkáljon más emberekröl-csapatokrol valotlanságokat. még akkor sem ha épp nincs világrenditö jelentösége...
@bagyula: szia, a következö bécsi meccsre kilátogatsz. meghivlak egy sörre! :-)
@csatoimi: egyetértünk, érdekes kísérlet lenne, ráadásul minden bizonnyal tanulságos végeredményt is hozna - de hogy utána itt milyen egymásnak feszülések lennének, azt ne tudd meg, apám :)

@peterbalogh: ezt hívják szerintem távlatos és megalapozott ítéletnek. a válogatottak jelenlegi pozíciója másodlagos, itt klubcsapatokat minősítettek. persze azt, hogy mi lesz belőle (illetve hogy a prognózis mennyiben állja ki a valóság királyvizének próbáját), az nagyon a jövő zenéje - és persze ez egy hasonló MOL Liga-elemzésre is érvényes :)
@bagyula: Méssz vasárnap Fehérvárra?
@kapusLaci: És Te jössz Laci? Vár legalább 3 sör..:)
@Szoljanka: Sajnos nem,edzésem lesz.
De ti kiszurkoljátok,meg a Norbee irta hogy már Villach-bol pont vagy pontok lesznek.
Ugy legyen!Hajrá Volán még azért is!!!
@Szoljanka: Ja,a sört köszi,de egy olyan alkalommal kell meginnuk amikor nem kell hogy vezessek.Arra is elkerül a sor biztos.
@kapusLaci: Ha -Toboz- megy akkor meggondolom. Bocs, hogy nem hivtalak vissza sajnos elromlott a telefonom. :(
@bagyula: sajnos most szeptemberben nem lesz idöm lemenni, én a bécsi-bécsben játékra gondoltam. de ha esetleg mennék valamikor Fehérvárra mindenképpen szolok. valoszinüleg nem a Vienna ellen, azokat itt is meg tudom nézni :-)
@bagyula: sajnos most szeptemberben nem lesz idöm lemenni, én a bécsi-bécsben játékra gondoltam. de ha esetleg mennék valamikor Fehérvárra mindenképpen szolok. valoszinüleg nem a Vienna ellen, azokat itt is meg tudom nézni :-)
süti beállítások módosítása