HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Brassót vert a Fehérvár-farm

2010.09.14. 21:34 Hblog

Úgy néz ki, a pénteki dupla gólzápor ellenére nem két, csak egy csapat lóg ki lefelé a Mol Ligából. A Sapa Fehérvár AV19 farmja ugyanis bár csak büntetőkkel, de mégis legyőzte a Vasas-verő Brassót. Az igazsághoz tartozik, hogy a hazai csapatban pályára lépett néhány fiatal az EBEL-keretből, éppen egyikük, a védő Maklári Erik szerzett vezetést, a döntő rávezetést pedig Nagy Gergő oldotta meg. Nyilván dicséretet érdemel a kétgólos Meretei Márkó is. A székelyek részéről Szőcs Szabolcs szokása szerint ismét eredményes volt, a vége 4-3 lett. A nap rangadójának a Miskolc–Vasas összecsapás számított: a címvédő Maszlov Szergej révén szerzett vezetést, majd három újabb találatot vittek be a vendégek, és bár a hazaiak felzárkóztak mínusz egyre, az utolsó percben Lubomir Sabol mindent eldöntött, 3-5. A nap harmadik mérkőzésén az Újpestnek ezúttal sem volt esélye, a Dab.Docler úgy jutott két számjegyig, hogy már az első húsz percben megvolt a fél tucat, Galanisz Nikandrosz ismét megcsinálta a mesterhármast, 0-11.

58 komment

Címkék: mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az UTE-DAB meccset a számunkra borzasztó eredmény ellenére tudtam élvezni. A meccs 5 perc után eldőlt és teljesen világos volt, hogy a DAB az úr a pályán, de akkor is nagyon drukkoltam a fiatal csapatunknak, mert tényleg igyekeztek, küzdöttek. Kis szerencsével 1-2 gól simán össze is jöhetett volna.

A DAB néhol gyönyörű kombinációkat mutatott be, szép gólok születtek. Persze kellett hozzá a lilák rutintalansága, de úgy érzem 2-3 hónap múlva érzékelhetően jobb csapatunk lesz.

Pár észrevétel még

-Tolnai nagyon lassú. Sosem volt egy Ferrari, de ez az 1 év pihenő marhára látszik. Nem mer előre menni, mindentől távol tartja magát. Sajnálatos
-Az UTE jövendőbeli csillaga szerintem a Pichler lesz. A hazai csapat legjobbja volt véleményem szerint. Küzdött, technikás volt és eszméletlenül gyors. Simán lesprintelt DABosokat. Nagy tehetség
-Miért nem volt az összes lámpa felkapcsolva?
-Davis ma sajnos nem sok port kavart
-A közönség érzékelhetően felfogta az idei szezon menetét, egy darab fújolás nem volt a hazai csapat felé és hálás volt minden küzdelemért, még akár egy 0:9-nél is
hihetetlen, hogy a vasasnak minden összejött ezen a meccsen. végigtámadtuk az egész mérkőzést, a felében egykapuztunk, és mégis a vasas lőtt 5 (!) gólt... a támadójátékunk egyre jobb, de a helyzetkihasználáson muszáj lesz javítani. amúgy csak megjegyzésként; varjú pajtás magához képest egész normálisan fújt, a szokásos hülyeségeit leszámítva. hajrá miskolc!!!
1észrevételem lenne ,mindenfajta kötekedés nélkül.Hogy a lóbugyiba van az hogyha Romániai csapatok jönnek ide játszani ,rakás kiállítás van tőlük,megtüzdelve 10- 20perces fegyelmikkel,viszont ha magyar csapatok mennek Romániába ,ott fordított a helyzet,és a magyar csapatoknak vannak 60perc alatt 45-50perces kiállításaik,szintén megfűszerezve 10-20 perces fegyelmikkel.Szerintem ebben a schengeni övezet a hibás, a határt átlépve bármely irányból elfelejtődnek a szabályok???vagy a sporik értelmezik kissé érdekesen a hazai pálya fogalmát???
@krotchy: hja, ráadásul még azt se lehetett mondani hogy Kiss Tomi jól védett, még a gyengébb lövéseket se tudta megfogni, egyszerűen akkora malacuk volt hogy szinte mindig jó helyre pattant nekik a korong.
Az tényleg dühítő volt hogy az utolsó harmadot végigtámadtunk, 2 ütemmel gyorsabbak voltunk, és mégis vesztesként kellett elhagynunk a pályát. Csalódott mondjuk nem vagyok, mert sokszor uraltuk a mérkőzést, legközelebb a gólgyártás is jobban fog menni.

jaaa de amúgy is óvni szeretnék, én úgy tudtam ma a Vasas ellen lesz meccs, erre valami "Stars" mezes brigád lépett jégre.:)
Éreztem, hogy meg lesz a mai győzelem, már a DAB ellen is jól játszottunk, idegenben a Miskolc ellen ez nagyon jó eredmény. Most lehet sajnálni a Brassó elleni hazai meccset.

Hajrá Vasas!!!
@cornwall: Még nincs meg az új mez, de elég jól néz majd ki.

h23.hu/vhcjersey.html
@freddyD: nagyon dicséretes hozzáállás, minden tiszteletem.

A Volán farmnak nem tudom hány lehetősége lesz még EBEL-es csapatot játszatni, valszeg nem sok, mert általában ugyanaznap vannak a meccsnapok (és ez szerintem nem is baj), úgy viszont inkább a múlt heti meccs lesz a realitás.
@zele: Jól most nem játszottatok,csak pontosan.

Részünkről meg,hogy klasszikust idézzek ezt a meccset elkúrtuk,nem kicsit...Ami pozitívum volt,az az,hogy fizikálisan és sebességben magasan jobbak voltunk a Brassónál és most a Starsnál is.Csak ugye önmagában ez még nem elég,pontosabb és nyugodtabb játék kell a jövőben.
zele: Igazad van ! Kár a Brassó elleni vereségért, de se baj ! Úgy is a fiúk most mennek Romániába , remélem meg nyerik mind a 2 meccset! Pénteken Bukarest-be, Vasárnap Brassó-ba van a meccs!
0-4ről azt hittem ,hogy megfordítjuk a meccset,nem sok hiányzott hozzá,volt a 3harmad elején 3-4perc amikor nem jött ki a saját harmadából a vasas ,annyira be voltak szorítva!
ez legalább a többi csapat számára tanulság,hogy itt ha vezet 2-3góllal(ez nem fog sűrűn előfordulni) akkor az a meccs nincs megnyerve még!
a kapus srác (Kiss?) jól védett és még szerencsénk sem volt ,sok helyzetet hagytunk ki!!!
az emberelőnyöket nagyon gyatrán nemhasználjuk ki!!!
a 3ik gólunk szép távoli löket volt, ezt hiányolom
,hogy többet lőjjünk messziről mint anno Cop meg Vorobel!
sokan megfognak itt ebben a szezonban izzadni az tuti,ha ez a csapat együtt marad!
hayrá macik!!!!!!!!
Miskolcifan: Sztem a bajnokságba még pár jó csapat , meg fog izzadni rendesen a Macik ellen , főleg hazai pályán , még talán a vereség is becsúszhat a a vendég csapatnak ! Jó a csapat , még a szezon elején vagyunk még 3-4 meccs és már jöhetnek a sikerek a Miskolc csapatnak !
@csillagoség: Brassóban lesz a Steaua elleni meccs, mert nem megy a gép Bukarestben.
@Miskolcifan: Ne játszunk jól, csak nyerjünk. :)

Jó lesz idén a Miskolc, emellett legalább még 5-6 csapat közül bárki bárkit legyőzhet, így viszont izgalmas lesz a bajnokság.
zele: Ok! Mert néztem és honalpon ugy van péntek bukarest Vasárnap Brassó! De ezek szerint mind a 2 meccs ott lesz! A ki álitásokkal nagyon kell vigyázni , mert rendesen meg szórják a magyar csapatokat 20-30 perceket kapnak , + véglegest stb ... Úgy el mehet a meccs a Vasasnak , reméljük nem lesz ez így ...
Gyenes hogy védett? Benne a volt a gólokban hogy le kellett cserélni vagy csak lélektani oka volt inkább? Azért én még egy rutinos kapust el tudnék képzelni a csapatban.
@csillagoség: "még talán a vereség is becsúszhat a a vendég csapatnak"
Nem vagy tisztában az erőviszonyokkal. Miskolcon ma már bravúr nyerni bárkinek.
Akkor a hazai meccseken - és ha esetleg nincs EBEL-meccs - lehet számolni egy erősebb Volánnal?
(28-án akkor erre kell készülnie a Vasasnak..)
@facsipesz: Hidd el jobban jártok az erősebb csapattal. Nálunk élvezhetetlen volt a meccs a farmmal.
gogosz: Azért írtam így, mert tavaly sok csapat nyert Miskolcon! Most idén már nyerni se lesz könnyű aki Miskolcra utazik !
@csillagoség: Már tavaly sem volt könnyű nyerni ott. Idén meg már nagyon jó eredménynek számít a győzelem.
@munkagep: Ez a csapat mitől lenne EBEL-es? Attól még, hogy néhány EBEL-ben játszó fiatal szerepel a farmban ez még közel sem EBEL-es csapat.
@Ravic83: Az első három gól kontrából volt,azokról nem tehetett,a 4-dik volt necces,hátulról ráütötték és becsorgott,de igazán az se potya volt,megesik ilyen nagy kapusokkal is.Ezek mellett védett nagyokat.Összességében neki se volt szerencséje,ahogy az egész csapatnak sem...
@Borsy: Jogos. Ahogy néztem az összeállítást, így volt két jó MOL ligás sor.
@zele: Ezt beszéltük mi is,hogy inkább játszunk csúnyábban,de eredményesen.Sajnos ma is meghaltunk a szép hokiban,kidolgoztunk kb. 15 ziccert,közben meg nyeltünk ötöt...
@exL:1: Azt azért érdemes megfigyelni, hogy a tényleges kiállításoknál a Volán 16 perc büntetést kapott, míg a Brassó csak 12-őt.
@exL:1: Én is mindig ezen gondolkodtam. Talán azért mert a vendég csapat mindig bizonyítani akar, hogy nem azért jöttek, hogy baletozzanak, s közbe eldurvul a játék. Szerintem ilyenkor jönnek a sorozatos 2 percek és a fegyelmik.
@munkagep: Nem sok ilyen alkalom lesz, de pl. a Fradi ellen igen, jó kis meccs várható akkor is.
Nagyon jó meccset láttam ma Fehérváron, az iramra sem lehetett panasz. A Brassó csapata megérdemelte az 1 pontot, nálunk viszont Bálizs remekül védett.
"döntő rávezetést pedig Nagy Gergő oldotta meg."
Én úgy láttam, hogy Hegyi Ádám...:))
Az Újpest ellen még csak lézengtünk a csarnokban, most már 4-500-an biztosan voltunk!
HAJRÁÁÁ AV19!!!
-_- BLL -_-
@Miskolcifan: Mennyi néző volt így hétköznap nálatok? Lesz még jobb is, szerintem aki Miskolcon tud győzni, az nagyon örülhet ...
@freddyD:veletek érzek,de nektek is eljött az igazság pillanata az "olcsó jég" után! Ugye, hogy nem könnyű?!
@budapestijeti: Mi köze ennek a jég árához?
nos más fórumon már leírtam: szerintem a Macik azzal, hogy igazoltak pár jó légióst (akiket még nem láttam játszani) még közel sem alkotnak annyira erős csapatot, hogy az élmezőnyből (Sc, Stars, Fradi, Dab) bárkit legyőzhetnének
ettől függetlenül meglepetésekre képesek lehetnek, ha az említett csapatok rosszaabb napot fognak ki, azonban emlékeztetnem kell mindenkit arra, hogy egy korongcsapat 22 főből áll és ebben a Macik momentán jóval gyengébbek a vetélytársaiknál
és most anyázhattok
ami a farmot illeti: a brassót illetően Polc kivételével vannak kételyeim és ez vissza is igazolódik az eredményekben, meglehetősen janus arcú csapat benyomását keltik
az Ebeles fiatalokkal kiegészülve egy tényleg erős csapatnak illene megütni őket pár góllal
ha ez nem történik meg, csak kókusz edzőségét hosszabbítjuk mesterségesen, ami az előre lépés szempontjából egyáltalán nem kívánatos
összességében lehet valaki optimista, nihilista, kommunista, tóthpista, stb., a fent említett négy csapat között fog eldőlni a Mol Liga
uff
a miskolciaknak üzenem, hogy az edzőmeccsekből sok tanulságot levonni lehet, de nem érdemes
láttam a Volán és a Dab majd minden edzőmeccsét, amelyek alapján...
tétmeccseken méretnek fel a valós erőviszonyok
mondom ezt az alapján, hogy hébe-hóba ez felborulhat
csodák hosszú távon csak a mesékben vannak
yah...grat a csapatnak a mai eredményhez
zárójelben: jobban örülnék neki, ha a komoly ellenfeleknek is megmutatnánk, hogy tudunk korongozni és nem csak a "gyengék" ellen villognánk
(az Ute és a Farm csapatot nem tekintem egyenrangúnak egy felnőtt csapattal)
szóval mesterhármast az Sc, Fradi és Vasas ellen is kérnék (de legalább jó játékot)
@gogosz: Persze, a bajnokságnak is mindenképp jót tesz, hogy legalább a hazai meccsek némelyikén lehet számolni a Volán-farmmal. Szept. 28-ra megpróbálok elmenni.

A nagy kérdés: kinek fogok szurkolni?:)
@zele: szepnek szep, csak epp en nem engednek edzomezben jatszani egy MOL Ligas csapatot. nemkicsit komolytralan, hanem nagyon.
Amíg brassonál nincs egy komoly edző addig lesznek még ilyen eredmények.
Miskolci vagyok, de 6 éve Pesten élek, így stars meccsekre járok. Hihetetlen büszke vagyok arra, hogy sikerült egy ilyen erős csapatot felépítei Miskolcon.

Remélem a nézők is megjönnek...ez a csapat megérdemelné. Nézőszámok h alakulnak amúgy mostanság ?
@székely hokis: Nem lehet ezzel nem egyeterteni.
@szanisz: remélem vagyunk Borsodból Pesten még egy páran akik így vannak ezzel és többen fogunk szorítani a Maciknak a Kápmegyeri pályán.
@Theutus: A Volán és a Dab meccseit láttad,de a miénket nem ezek szerint.Egy centivel nem vagyunk gyengébbek a tegnapi meccs alapján pl. a Starsnál.Volt kb. 3-szor annyi ziccerünk meg majd kétszer annyi lövésünk,csak ez egy ilyen nap volt,amikor az egyik oldalon minden összejött,a másikon meg semmi.A fizikális fölényünk különösen szembeötlő volt.Legalább várnál meg vagy két kört mielőtt látatlanba leminősítesz egy csapatot legyen az a Miskolc vagy akármelyik másik csapat.
Pont ebből akarunk kitörni,hogy a Miskolc az csak Miskolc legyen bármi...Kangyal sporttárs már megtanulta,hogy "egy Miskolc" is ellenfél mára,remélem a példáját követik majd mások is.
Nagyjából azt láttam amit vártam. A DAB játékosaira most nem figyeltem különösebben, hanem a gyerekeket sasoltam. freddyD-vel egyetértek. Annyit még hozzátennék, hogy nagyon veszélyes, a fiatalokra nézve,amit ez a ...izé... szakosztályvezetés csinál.
Nincs olyan sor, ahol lenne egy kotlós, ahová a csibék szaladhatnának.Azt mondják,hogy teher alatt nő a pálma, de van akkora teher, ami alatt eltörik.
Az már csak hab a tortán amit jégfelújitásnál láthattunk, ráadásul a meccs után a büfébe menet szembe jött velem Pék, úgyhogy elment a kedvem a sörtől.
@Theutus: No akkor legyen a kívánságod szerint:ANYÁD!!!
Ha láttad volna a tegnapi meccset,akkor nem írnál ilyeneket!(Fark)angyal-akinek"egy Miskolc nem lehet ellenfél"úgy örült a meg nem érdemet győzelmüknek,mint cári koldus a rézkopejkásnak...
HAJRÁ MISKOLC!!!HAJRÁ MACIK!!!
Újpestnél ki volt a 28-as?
Rohadt gyors,jól ütközött.Nem volt megilletődve..
Amúgy a meccs borzasztó gyenge volt...
@Uteapu: Gyuri bacsi a vasas-dab meccsen is a helyszinen szurkolt:)
@iron 6: Németh Attila
@charcarias: Akkor Te sem söröztél?
@charcarias: Ne csodálkozz, mindkét csapatban vannak régi "lilák", ha Ők most Újpesten lennének más lenne a játék képe(:
@Uteapu: nem vitt ra a lelek. inkabb bosszankodtam a vedoink hibain es a kihagyott ziccereken. igy utolag belegondolva lehet egy nyugi-sor jot tett volna az akkori idegallapotomnak.
@avessik: bizom benne h a mostani fiatal generacio egy jo alapot fog adni a 2-3 ev mulva az Ujpestnek, valamint h addig minden egyeb mas is rendezodik ott, aminek rendezodnie kell. amen
@Miskolcifan: azt azért ne felejtsd el, hogy a hátrányban lévő csapat logikusan többet kell támadjon, ha egyenlíteni szeretne.Az AV is lejátszotta a Jesenicét 2(3;4)-5-nél, de senki nem gondolja, hogy sokkal jobb csapat.
A macik fizikai állapota tényleg nagyon jó lehet, amit a fradi ellen is bizonyítottak.
Ráadásul, ha a Vasas ellen (akik köztudottan keményebben játszanak) kijött a kanadai játék, akkor senki nem számíthat kisasszonyhokira a Miskolc ellen.
@szittyavezír: Világos,hogy 1,5 hónap alatt nem lettünk világverő csapat,de az kifejezetten vicces,hogy egy olyan ember,aki nem látott semmit a mostani Miskolcból az tudja,hogy milyen szinten vagyunk...Mi magunk sem látjuk még tisztán a helyzetet,ezért elég nagy bátorság 3 meccs után ilyen véleményt formálni.
Véleményem szerint a Miskolc kurva erős lesz idén és én is inkább azokkal értek egyet, akik azt mondják, hogy ott nyerni az inkább számít majd bravúrnak, mint elvárható eredménynek
Szerintem a Miskolc értékelését hagyjuk úgy október közepére. A csapat messze nem állt még össze. Én mindhárom meccsüket láttam, de egyik meccs egyetlen egy percében sem játszottak alárendelt szerepet. A Brassó ellen gyakorlatilag egykapus játék folyt, Polc majd mindent fogott, és ez volt a Vasas ellen is. Kiss Tominak kevés ilyen mérkőzése lesz.:-)
A Fradi ellen is volt egy-egy 5 perces periódus, amikor a Zöld-fehér hívők kissé idegessé váltak.
Amúgy még az elején vagyunk, de azért jó lesz ez a Liga idén - is -!
www.nemzetisport.hu/nso_hirek/jegkorong-ujpestre-koltozik-a-ferencvaros-2044983

Na kiderült, hogy honnan van a Fradinak az a rengeteg lóvéja: nem fizet a jégért :-)

Remélem, hogy kb. 1 percig lesz maradásuk Újpesten. Húzzanak inkább vidékre, a IV. kerületben senki sem kíváncsi rájuk.
Szép volt csikó csapat....../ AV19 /....
süti beállítások módosítása