HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Steaua nem fogadja el a határozatot

2010.09.13. 19:37 F. Kapus

"A 2010. 09. 10-i Steaua Rangers–FTC mérkőzés a pálya alkalmatlansága miatt elmaradt. A Mol Liga versenybírósága a mérkőzés 3 bajnoki pontját 0-5 gólaránnyal az FTC javára ítéli" – így szól Lévai József Mol Liga-versenybírósági elnök hétfőn hozott, első fokú határozata. A versenybíróság a hatályos versenyszabály 7. § 7.2 fejezet első bekezdése alapján – "amennyiben a rendező létesítmény alkalmatlan a rendezésre, abban az esetben a mérkőzés elmaradása, illetve félbeszakadása esetén a bajnoki pontokat, győzelmet a vendégcsapat kapja" – nem is hozhatott más döntést. Fellebbezésnek helye van, és ha a Steaua él ezzel, lehetősége lesz az érintett egyesületeknek egyeztetniük akár abban a kérdésben is, hogy valahol, valamikor újrajátsszák-e az elmaradt találkozót. A döntéssel kapcsolatban három fajsúlyos kommentár következik tovább után.

Csabai Gábor, az FTC szakosztály-igazgatója határozott álláspontot foglal el ebben a kérdésben: "A Ferencvárosi TC nem kívánja lejátszani az elmaradt mérkőzést. Szeretnénk, ha a Mol Liga komolysága érdekében tartanánk magunkat a versenyszabályzathoz és a -kiíráshoz. Az elmaradt mérkőzés pótlása a zsúfolt szezonban csak nagy nehézségek árán lenne megoldható. Mi nem utazunk ki még egyszer ezért, azt pedig nem szeretnénk, hogy egymás után két mérkőzést játsszunk Budapesten a Steauával. Érthetetlen és elfogadhatatlan dolgok történtek ez ügyben, a csapatunk és jó néhány szurkolónk fölöslegesen utazott két napig. A Ferencváros már csak a román jégkorong-szövetség vezetése által tanúsított magatartás miatt sem hajlandó egyezkedni az újrajátszásról. Hangsúlyozom, a két egyesület között semmilyen egyezség vagy megállapodás nem született a meccs halasztásáról, de konfliktus sincs a Steaua és az FTC között."

A Steaua Rangers elnökét, Cristian Carlant is megkerestük az ügyben. A sportvezető elmondása szerint a mérkőzés elmaradása egyértelműen az RJSZ felelőssége. "Csak és kizárólag ők tehetnek arról, hogy nem volt jég péntek este a pályán. A tulajdonos és az üzemben tartó is az RJSZ, mi bérlőként vagyunk jelen. A múlt héten mindvégig, még csütörtökön este is azt a tájékoztatást kaptuk a szövetségtől, hogy péntek reggel tudunk edzeni a jégen. Ehhez képest a péntek 10 órakor kezdődő edzésünk előtt láttuk, hogy nincs jég a csarnokban. Ekkor egyből jeleztük a problémát a Ferencvárosnak.

Semmiképpen sem vagyunk felelősek a történtekért. Ráadásul mindent megtettünk, hogy meg tudjuk rendezni a mérkőzést, azt is vállaltuk, hogy jeges edzés nélkül kiállunk az FTC ellen. Természetesen az FTC sem felelős, ezért javasoljuk azt a megoldást, hogy valamelyik budapesti túránkon játsszuk le ellenfelünk otthonában az elmaradt mérkőzést.

Mivel nem vagyunk felelősek, nem tudjuk elfogadni a versenybíróság határozatát, amelyben ellenfelünknek ítélik meg a találkozó 3 pontját. Ha ez maradna a végleges döntés, az azt jelentené, hogy semmilyen tisztelet nincs klubunk iránt a ligában, aminek csak egy következménye lehet: kilépünk. Hangsúlyozom, nem követtünk el hibát, legfeljebb annyit, hogy mindvégig hittünk a román szövetség tájékoztatásának."

Végezetül Tánczos Barna, az RJSZ elnöke mondja el, hogyan látja a történteket és az RJSZ szerepét. "A szövetség technikai ügyekért felelős kollégái arról biztosítottak csütörtök este, hogy pénteken reggel lesz jég a bukaresti pályán, ezért a Steauát is erről tájékoztattuk. Az FTC-t szívesen értesítettem volna időben, hogy nem lesz jég, de a szövetség elnökeként a technikai feladatokat nem én látom el. Ez a probléma csak péntek reggel derült ki mindenki számára. Ettől függetlenül ha a Steaua úgy érzi, nem felelős semmiért, akkor téved.

A Steaua hosszú éveken át egy garast nem költött a pálya felújítására, karbantartására, ezért nem jobb a műszaki állapota. Mióta itt vagyok, azóta fizet bérlőként díjat. Ha Carlan csütörtökön tudta, nincs jég, kötelessége lett volna, hogy rendezőként tájékoztassa erről az ellenfelet, és ha van még idő, biztosítson más helyszínt. A kommunikáció kötelessége a szövetség technikai személyzetére és a rendező klubra is fennállt. A Ferencváros helyett sem a pesterzsébeti önkormányzat kommunikál az ellenfelekkel jégkorongmérkőzés ügyében. Ami történt, az a pályát bérlő csapat felelőssége.

Más kérdés, hogy a Steauának joga van fellebbezni. A kommunikáció hiánya miatt az FTC fölöslegesen utazott Bukarestbe, ezért ezzel kapcsolatos költségeit meg kellene téríteni, de nem szeretem a zöld asztal mellett született megoldásokat. Nem értek egyet azzal, hogy az egyik csapat ne a jégen jusson bajnoki pontokhoz, ezt csak végső esetben szabad megengedni."

72 komment

Címkék: ftc steaua csabai tánczos carlan rjsz

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lépjen csak ki, biztos PO-s akkor az UTE.
Egy időpontot találtam a lehetséges újrajátszásra: 11.03.
11.02-én a Fradi szabadnapos, 11.05-én játszik.
Így nem kell mégegyszer elutazni, nincs egymás utáni két meccs a Steaua ellen, sőt a Fradinak egymást követő két nap sincsen meccse, csak a Steauának.
"amennyiben a rendező létesítmény alkalmatlan a rendezésre, abban az esetben a mérkőzés elmaradása, illetve félbeszakadása esetén a bajnoki pontokat, győzelmet a vendégcsapat kapja"

Ennek fejében elég érdekes a múlt szezon végén hozott ítélet a Fradi-Miskolc félbeszakadt meccs után.
De jó h a 2. fordulóban máris balhé van... Az tök mindegy miért nem volt jég, nem volt és kész. Bár ha őszinte akarok lenni a Fradi is vállalhatná, hogy játszanak Pesten, pl. holnap. A románok úgyis jönnek hétvégére, a Fradi nem játszik kedden, ez csak akarat kérdése. Ha meg ki akarnak lépni, lépjenek, de akkor magyar érdekeltségű bajnokságba soha többet nem szerepeljenek.
...ne szerepeljenek.
A Steaua verje le az RJSZen, ne a Fradin! Vagy legalább annyi, hogy ajánlják föl, hogy Erzsébeten pótolják a meccset!
@Miskolcifan: Mitért csodálkozol!?A versenykiírás ide vonatkozó pontja szerint,ha a Fradi-mint bérlő- ellen a pálya használhatatlansága miatt nem tud játszani az ellenfél,akkor 5:0-lal nyeri a meccset a zöld asztalnál zöld-fehér egylet,ha az ellenfél-mint bérlő-nem tudja biztosítani a feltételeket akkor is a Fradi kerül ki győztesen 5:0-lal!Mit nem lehet ezen felfogni?
Egyenlő pályák,egyenlő esélyek - én biciklivel megyek...(Köszi Sándor Gyuri!)
Nevetségessé tette magát ezzel a határozattal a Versenybíróság. A már említett FTC - Miskolc meccs a félbeszakadt, mert alkalmatlan volt a pálya a mérkőzés lejátszására; nem sokkal később ugyanaz a Versenybíróság a FTC-nek adta a 3 pontot. Most megint a Fradié a 3 pont? Hol van itt az igazság?
Gyerekek,egy dolog világos:a konfliktus náluk van.Rendezzék le egymás között a szövetség és a steaua.(igaz a fiukat sajnálom,akik készülnek a játékra)A fradi bölcsen teszi ha kivár.Na és ha le kell játszani? Kikap a steli 6 -0 ra :-) Azért az durva hogy ők fenyegetőznek hogy kilépnek.Maradjanak otthon és játszanak a Galatival,vagy nevezzenek a ahová akarnak.Tavaly még arról volt szó hogy majd repülővel járnak meccsekre.Most még jégre sem futja...Szegény újpestnek is alig de ők legalább szerények.
Fájóan korán jött ez...
@Vincenzo90: "Természetesen az FTC sem felelős, ezért javasoljuk azt a megoldást, hogy valamelyik budapesti túránkon játsszuk le ellenfelünk otthonában az elmaradt mérkőzést."

Figyelmesebb olvasást:)
Miért kell itt ennyire indulatosan reagálni sok dologra sok embernek(?).
Én is voltam tízen-huszonéves, de akkor is.
Én kérek elnézést!
gyerekek ..a meccset le kell jatszani es meg kell jol verni a Stelit a palyan.Ennyi.es akkor johet Carlan a sasorraval es nyilatkozhat amit akar
az újrajátszásra az FTC-t nem lehet kötelezni.
A versenyhatározat szerint a 3 pont a fradié.
Amennyiben a 2 klub megegyezik az újrajátszásról, akkor legyen. Ebben az esetben az ftc kivívhatja a közvélemény szimpátiáját.
Ha nemet mondanak, akkor a ftc kapja a 3 pontot és az esetleges csúnya tekinteteket. A steu így nem háríthatja a szövetségre a problémáját, mert minden szabályszerű.
Adnék a 2 klubnak 1 hetet a megegyezésre.
ennyi.
amúgy szerintem tudna olyat mondani a steu elnöke, amire vevő lenne az ftc (pl. megtéríti az utazást...)
Oli megoldása sztem jól hangzik...
A Stelinek kell futnia egy kötelező kört, másodfokon is marad ugyanez az ítélet. Tánczos pedig a saját alkalmasságát kérdőjelezi meg azzal hogy másokra meg a múltba mutogat, ő is nyakig benne van az ügyben hiába próbálja mosdatni magát. Ha a Fradi mégis belemenne hogy akár az OLi által talált időpontban lejátssza a meccset, akkor remélem jól elverik a románokat ;)
en nem szeretnem azt sem ha a RENDZSORSZ elhagyna az igy is szegenyes ligankat...
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit!: bizony én sem. Viszont ha csak ez a megoldás létezik a fejükbe, akkor remélem következetesek lesznek..
Hihetetlenül cinikus ez a Tánczos. Olyan dolgokkal takarózik, amiknek semmiféle közük nincs ahhoz, hogy elkúrták a jégkészítést.
Első gondolat a döntéssel kapcsolatban: ALAMIZSNA!!!
Másodjára pedig tényleg érdemes visszatérni a Fradi-Miskolcra! A Miskolcot miért kötelezték újrajátszásra? Félbeszakadt a meccs, vagyis sima 3 pont és 0:5 a Miskolcnak. Valami probléma van a versenybíróság háza táján. Ez olyan, mintha magamat köpném szembe.
@voscsy: márciusban ezek szerint ti akartatok alamizsnát?
Nagyon kilóg a ló lába, és sajnos tényleg túl korán jött ez az ügy...
Egyrészt Tánczos nem ismeri el a saját hibájukat, sőt egy olyan szervezet alkalmazottját hibáztatja, melynek Ő a vezetője,
másrészt ezzel tényleg érdekes a tavalyi Fradi-Miskolc ügyben hozott döntés.
( Nem az első, és szerintem nem is az utolsó eset, hogy a Fradi más elbírálás alá esik mint más klubok,és nem csak a hokiban. )
@szorgalmas: @Szoljanka: tényleg nem emlékszem, hogy a tavalyi ügy hogy volt pontosan, de nem az volt, hogy megegyeztek a klubok az újrajátszásban?
@F. Kapus: Nekem úgy rémlik, hogy a versenybíróság akarta újrajátszatni a meccset, de lehet, hogy tévedek...
@F. Kapus: nem találtam a bejegyzést akkorról, pedig kerestem sokat.
@Szoljanka: De ha rosszul emlékszem, akkor is sokkal szimpatikusabb lenne az a hozzáállás a Fradi részéről, hogy játsszák újra (ahogy tavaly ebbe belement a Miskolc is ), főleg ha esetleg a Bukarest tovább Pesten maradna emiatt, vagy beszállna az utazási költségeke, ha a Fradi menne.
@szorgalmas: @Szoljanka: valószínűleg a szezon végi fáradtság ült rajtunk, ezért nem, de a tisztán látás nem várathat sokáig magára, holnap utána kell járni ennek is
@F. Kapus: Még az is lehet, hogy ez egy post formájában valósul meg? Mert akkor kíváncsian várom.
Amúgy szerintem a legjobb megoldás az újvárosi sporttársé, november 3.
@voscsy: Mérkőzés közben belevágta a korcsokya hegyét vmelyik játékos, kipattant egy cigarettás doboz nagyságú jégdarab. A bíró fél óra szünetet rendelt el, 20 perc múlva megfagyott a jég, meg a levegő, mert a bíró lefújta! Nem várta ki a fél órát,hiba volt, ezért kellett újrázni, ami egy kis hiszti után elmaradt....
Mondjuk Brassóig feljöhettek volna, ott van jég!
@Szoljanka: azért elképzelem, hogy a volán elmegy villachba, ott széttárják a kezüket, röhögnek egy jót, majd fura nyilatkozatokat tesznek, te meg egy stars szurkoló időpontját szó nélkül aláírod. pikáns.

ettől függetlenül magam is az újrajátszást preferálnám, szigorúan itt.
@Szoljanka: hát azért ebből poszt nem lesz, de bekommentelem majd ide
@szorgalmas: nézzük meg azt is, az EBEL-ben hogy csinálják ezt?
www.boon.hu/hirek/SPORT/JEGESMEDVEK/cikk/macik-a-sportszerusegbol-jeles/cn/news-20100209-03122465

"A versenybizottság újrajátszást rendelt el és öt munkanapot adott arra, hogy a klubok egyezségre jussanak – közölte Egri István, az MJJSE elnöke."

Vicces.
Csak szólok a fröcsögőknek, hogy a tavalyi versenyszabályzat picit más volt, illene előbb azt elolvasni.

Hogy ne keressetek sokat, itt található: m.blog.hu/je/jegkorong/file/VERSSZAB_ELF_09_10.pdf
@F. Kapus: itt inkább a kibic szerepére akartam utalni, de az is érdekes lehet.

@Miskolcifan: aztán meg is egyeztek. a pénz nem volt ott mecss előtt, aztán egri úr felhívta a fiát, aki a tusolóból azt mondta, hogy ez megalázó, inkább hazamennének, és így tettek.

szerintem minőségi a különbség, hogy napok óta nincs jég, és nem szól az érintett, vagy bemelegítés/meccs közben tönkremegy. persze lehet, hogy ez ilyen szentimentális izé részemről.
@szorgalmas: Mindegy engem nem érdekel igazán,az előző szezon vége enélkül is egy vicc volt számunkra.A konklúzió talán az,hogy nem kellene 2 évente versenyszabályt módosítani egy adott kérdésben.
@Miskolcifan: persze, értem én, senkit nem érdekel igazán, csak kisebb nagyobb ferdítésekkel pár évig még jó előrántani.
@szorgalmas: Nincs ebből gond,csak jó évben kell elrontani valamit a pályán :)
Tánczos szééépen csőbehúzta a Stelit (gondolom, nagyon mókásnak találta), a Fradin csattant az ostor, itt meg meg a Fradi-Miskolcon megy a huzavona? Nem igazán értem. TB-től nyilván nem vohatnak le pontot, de azért érdemes fejben tartani a tanulságokat arról, hogy mennyit ér a szava.
"Az FTC-t értesitettem volna idöben,hogy nem lesz jég,de a szövetségelnökeként a technikai feladatokat nem én látom el."
Kérdem azt hogy milyen elnök az,aki nem kap informáciokat alattalevöitöl?Szervezésbe szerintem nulla!
Én se vagyok a zöldasztalos döntés mellett,inkább játszodják le a meccset valahol.
@celebesz: Pont úgy, ahogy minket is csőbe húzott. A fiúkkal Csíkszeredában közölték a HSC meccs után, hogy vasárnap nem este hétkor lesz a meccsük, hanem délelőtt 11-kor, mert a tévé közvetíti. Rohammunkában kellett mindent átszervezni, mert nem szóltak senkinek, hogy mikor vannak tévés meccsek.
Nem hinném, hogy csőbehúzásról lenne szó. A Steaua Brassóban fog játszani egy ideig.
TB: "A Steaua hosszú éveken át egy garast nem költött a pálya felújítására, karbantartására, ezért nem jobb a műszaki állapota. " - - > Én ezt nem értem, ha csak bérlők miért nekik kéne ilyenekre költeni?
És azt sem nagyon, hogy a Fradi miért nem akarja lejátszani a meccset, ha a Steli felajánlja, hogy tovább maradnak Pesten. Illetve az sem túl szimpatikus, hogy rögtön a kilépéssel fenyegetőznek, remélem csak kacsa.
És a kiutazás költségeit ki téríti meg a csapatnak? Ha annyira játszani akartak volna meg tudták volna oldani, érdekes vasárnap már volt jég...

Most meg kilépéssel fenyegetőznek? Akkor lépjenek ki, de a büdös életbe többet ne indulhassanak a közös ligában. Az ami anno működött a katonacsapatnál már nem működik, az ottani illetékeseknek fel kéne fogniuk, hogy most már nem ők diktálnak, most már nem az van amit ők akarnak.

Részemről meg nem érdekel ki miatt nem volt jég, ott a versenyszabályzat, tessék betartani! Mondjuk nem értem miért is sír a szájuk, mert kb a normálisabb csapatoknak kötelező a győzelem a steaua ellen.
@Gabberboy: Kacsa akkor lenne, ha nem ezt nyilatkozta volna nekünk és másoknak is. Feltételezem, te inkább abban bízol, amiben én is, hogy csak üres szavak ezek. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján szerintem jó esély van a helyzet megoldására.
@Mr. Whisky: A harmadik harmadban már nem nagyon volt jég vasárnap sem.
@csiki szekely: Ha nem csőbe húzás, akkor miért mondták Tánczosék még csütörtökön is azt a Steauának, hogy pénteken lehet meccset rendezni? Ez sima sumákság. Nem véletlen, hogy Csabai is hibáztatja Tánczosékat. Biztos azt remélték, hogy minden jóra fordul az utolsó pillanatban és nem lesz égés a dologból! Hazug ember-sánta kutya. A lilák meg úgy készültek, hogy vasárnap este játszanak a nagyfaluban, mert így volt a műsorban. Így Szeredában volt szállásuk végig. Vasárnap mentek volna át a meccsre. De Szeredából nem lehet délelőtt 11-es kezdésre normálisan odaérni. Az utolsó pillanatban kellett mindent átszervezniük, mert Tánczosék elfelejtettek szólni, hogy eladták a közvetítéseket a tévének. Arra is van szabály, hogy mennyi nappal előbb lehet előrehozni meccset. Ha ragaszkodnak a szabályokhoz, most nekik lenne már 3 pontjuk meg egy győzelmük.
@Roham Billy:

Így van! Essék csak szó az UTE korrekt hozzáállásáról is! Attól, hogy most épp' nem vagyunk világverők, még pont ugyanannyi jogunk van a tisztességes elbánásra és a gesztusaink elismerésére, mint másnak.
@Roham Billy: ezt aláírom. Nehéz dolog a kommunikáció, s most, hogy a szövetség vezetőivel egy nyelven beszélünk, még nehezebb lett. Én a következőképpen látom a történteket: Tánczosnak nem a szövetség elnöki tiszte a főállása, ezért az ilyen "piti" helyzetekre nem tud odafigyelni. Persze most már korántsem piti a kérdés, így lett az odafigyelés hiányából, magyarul a mulasztásból egy nagy leégés. Alatta, akik vannak, a sima beosztottak, valószínűleg sunyiztak, ezt gyakran csinálják ott arrafelé. Ha Tánczos óvatosabb, akkor már péntek előtt jóval szól a ligának, hogy fiúk, lehet, hogy baj lesz, mert éppen ilyen s olyan gondok vannak. De senki nem akart leégni, így lett belőle egy igazán nagy leégés. S utána a szokásos: dobálják a döglött macskát egymásra. Mi a konklúzió? Mindenki monnyon le. A sunyizó, inkompetens szövetségi alkalmazottak, illetve az alkalmatlan, szintén sunyizó majd a felelősséget elhárító Tánczos. De a Steaua is monnyon le, mert papíron, amíg nem bizonyítják, hogy félretájékoztatták őket, addig pályaválasztóként az ő felelősségük volt jégkorong-mérkőzésre alkalmas pályát időben kijelölni a találkozóra.
@Liladínó: Egy dolgot kellett volna Tánczosnak elismernie, hogy kupleráj van az RJSZ-ben ő meg nagyot hibázott, mert az emberei beszélnek össze-vissza és rosszul dolgoznak. De amilyen a főnök, olyan a beosztott. Nagyon jót nevettem, azon, hogy a technikai feladatokat nem ő látja el. Sejtettük, hogy nem ő kezeli a kompresszort, de attól még az ő bandája van szerteszét.
@F. Kapus: Kacsára gondoltam, de nem olvastam el rendesen a cikket. De már számomra is érthető, elnézésedet kérem :)
@razi: korrektek a meglátásaid. Sztem Magyarországon sem az elnök foglalkozik a "piti" dolgokkal. Ettől függetlenül a kommunikáció csapnivaló volt. A Steaua pedig megszokta, hogy a legtermészetesebb dolog, hogy az állam, a minisztériumok, a szövetség meg mindenki más neki elő kell készítse a sült galambot. Szerintem Tánczost is pont akkor értesítették a rolbások, hogy gond van mint a Steauat. "A szövetség technikai ügyekért felelős kollégái arról biztosítottak csütörtök este, hogy pénteken reggel lesz jég a bukaresti pályán, ezért a Steauát is erről tájékoztattuk." mondja ... Ha ez nem így lett volna valaki már nagyon kiabálna.
De vigye el a balhét, az ő beosztottjai ...
Ragozhatjuk! Egyszerűen belefostak a Fradi arcába és ezzel az egész MOL Ligáéba is!
Arra nem méltatták egyiket se, hogy vagy időben lemondják, vagy - amikor már észlelni lehetett a problémát - más helyszínt keressenek.
Egy ilyen után úgy rúgnák valagba az AV 19et az EBELből, hogy soha vissza se találnának!
És ezek után még ők vannak felháborodva!?
Elgondolokodtató mi várható még...
A Steaua egész augusztusban Csíkban meg Brassóban edzett. Ha látták, hogy gond van Bukarestben, simán elrendezhették volna, hogy a Fradi se menjen le, Brassóban vagy Csíkban lebonyolítani a mérkőzést, ennyit a hullócsillagok is bevállaltak volna. Legjobb megoldás Csík lett volna, hisz a Fradinak vasárnap úgyis itt volt jelenése, a Szteli meg edzhetett volna még néhányszor normális körülmények között. A kommunikáció hiányának, a felelőtlenségnek és a nem megfelelő számonkérésnek tökéletes ötvözete, ami így szeptember közepén elég rossz fényt vet a ligára.
Nem ez az első eset, hogy a Steaua revolverezi a ligát. A szabályok ismertek, mindenki által elfogadottak. A duma a felelősség tologatása legyen az ő belügyük.Ha most a liga nem ragaszkodik a szabályokhoz, akkor bárki bármit megtehet, ha az érdeke úgy kivánja. Senki nem olyan gazdag, hogy meccs helyett,aminek hive vagyok, kirándulásra költse a pénzét.(ha már kirándulás, akkor Székelyföld és nem Bukarest).Szerintem sumákolnak és tele lett a gatyájuk a mostani Fraditól.Találtak volna lehetőséget a játékra, ha akarnak. Azért elég hamar tudtak jeget csinálni, amikor biztosra mehettek
Mi lesz majd, ha már most a lovak közé dobjuk a gyeplőt?
@OliBLOOD: javaslata megfelelne a fair play szellemének. Azért azt hozzá teszem, hogy a Fradi semmiben sem hibás és a verseny szabályzat szerint igenis megilleti jogosan a 3 pont. Viszont a jégkorong abban különbözik más sportágtól (pl. foci), hogy itt azért még felfedezhető a "genleman's agreement". A Fradi elfogadhatná a Bukarest ajánlatát, ami ha jól értelmezem az, hogy feladnák a pályaválasztói jogukat és kártérítést fizetnének a fölösleges utiköltségre. Szerintem ez korrekt és egyébként is arra panaszkodnak a MOL ligában, hogy kevés a mérkőzés szám. Ennek ellenére, ha a Fradi ebbe nem menne bele, akkor csak a szabályoknak megfelelően járna el (minden csapatnak megkellene már jegyeznie, hogy ezekkel az ügyekkel a MOL ligát járatják le és ezáltal saját magukkal tolnak ki). Megjegyzem, a Bukarest meg örülhetne, hogy a magyar ligába befogadták, mert ez számukra nagy előre lépés (ha csak nem az EBEL indulás a céljuk).
Hajrá AV19! Hajrá Magyar Hoki!
@kapusLaci: + az irodak a jegcsarnokban vannak.szoval ugy nez ki dolgozni se jar:-)
@OliBLOOD: Az ötlet jóó!
@Roham Billy: Én is ezt érzem.
@DominiKing: Egyetértek.

Ma valahogy egyetértős kedvemben vagyok :)
még mindig nem értem, mi köze egy elmaradt MOL-liga meccsnek a RJSZ-hez?

A MOL-ligában a Steaua játszik, és ezáltal ő tartozik felelősséggel az elmaradt meccsért.

Az, hogy a Steu hogyan hajtja be az őket ért kárt a szövetségen azt majd megbeszélik egymás között!
Lépjünk már előre is néha...
Elképzelem, ahogy Gabi bá a fehérvári parkoló kanyarjában közli a salzburgi csapatvezetőkkel, nem tudnak játszani, mert elolvadt a jég.
Közli, ő nem tehet semmiről, Sanyi (sorry ha más a neve) a rolbás nem szólt neki! Ezután RBS irány haza.
Másnap bejelenti az EBEL vezetőinek, amennyiben a RBS kapja a 2 pontot akkor bizony vosszalépnek az EBELből, mert igenis Sanyi tehet az egészről, kérjék számon rajta! Mert náluk Sanyi a jég felelőse!
Ezután Pierre Page felhívja Gabi bát és megkérdezi, nincs-e kedvük kiruccani Salzburgba lejátszani a meccset.
Jó éjt gyerekek!
@Iceblack: azt kihagytad, hogy Gabi ba szerint Kovacs Zolinak kelett volna szolnia az RBSnek. :P

amugy: PRICELESS :D
Sok mindenben igazatok van. Csak az zavar, hogy a gyergyói pálya büdös, a bukaresti messze van és leolvad a jég, csíkban mindig kikaptok, még a brassóira kell valamit keresni s elmondhatjátok, hogy Romániában minden szar. Akkor lesztek csak idegesek, amikor az elsp négybe a MOL ligban csak egy anyaországi csapat fog bekerülni. Utálom a Steauat, de lassan kezdnek szimpatikusabbak lenni mint a székely játékosokat lerománozó drága anyaországiak. TISZTELET A KIVÉTELNEK!
Szoval a Steli nagyon beijedt a Fraditol es inkább a pálya alkalmatlanságára fogta a halasztást ,hátha később jobbak lesznek ...de a Fradi is jobb lessz erre nem gondoltak
@csiki szekely: Eltévesztetted a fórumot, ahová írtál.
@csiki szekely: Okosabb lett volna csendben maradnod...
A hochei.ro-n sem adnak igazat Cirlan-nak,legalabb nem ertenek egyet vele.
@csiki szekely:
Te idióta. Itt kivétel nélkül mindenki boldog lenne, ha Gyergyó megfelelne a MOL Liga feltételeinek…gyorsan csak ezeket a cikkeket találtam. Ezek nem magyar újságok…..

www.szekelyhon.ro/sport/jegkorong/gyergyoban-is-elkezdodott-a-jeges-szezon

„A pálya jelenleg még nem rendelkezik azzal a működési engedéllyel, amely a hivatalos mérkőzések megrendezését lehetővé teszi. Augusztus elején a csendőrök, a tűzoltók, a tiszti orvosi szolgálat és a Hargita Megyei Sportigazgatóság szakemberei is ellenőrzést folytattak a pályán. Az észlelt hiányosságok pótlására szeptember harmadikáig kaptak haladékot. A tűzoltók a tűzcsapok működőképességét, poroltók elhelyezését kérik számon, a csendőrségnak a bírói öltöző megközelítésével vannak kifogásolnivalói. A játékvezetők biztonságának érdekében el kell érni, hogy a nézők ne férhessenek közel hozzájuk.”

www.szekelyhon.ro/sport/jegkorong/kerekasztal-a-gyergyoi-hokiert

Csak remélni lehet, hogy végig kibírja a jeges szezont a gyergyószentmiklósi műjégpálya. Súlyosak a gondok a létesítményben, gyors közbelépésre volna szükség. Ehhez pedig nagyon sok pénz kellene. A Progym, Hargita megye és gyergyószék önkormányzati vezetői csütörtükön a hogyan továbbra keresték a válaszokat – ilyenek egyelőre nincsenek.

www.szekelyhon.ro/sport/jegkorong/megyei-tamogatas-a-progymnek

Mint elhangzott, legalább egymillió euró értékű beruházásra lenne szükség, de mivel se a kormánynak, sem a tanácsoknak nincs pénzük erre, különböző túlélési intézkedésekre van szükség.

Elemezd + gondolkodj!
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit!: Dehogy a Kokónak, Sanyinak! :)) Aki nem beszéli német nyelv!
@csiki szekely: Az ilyen jellegű provokáló hozzászólásokkal csak generálod hogy sokan így vélekednek! Hozzászólásod irányvonala enyhe nacionalista jelleget ölt! Ez egy hokisfórum!
A Steaua-val soha nem nekünk volt gondunk, csakis nektek! Állandóan sírtatok miattuk - nem véletlenül - de ha most úgy érzed, ők azok akiket a szíveden melengetnél, a te döntésed! Mi meg mosolygunk! Így! :))
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit!: Dehogy a Kokónak, Sanyinak aki nem beszéli német nyelv...
csíki székely
Ha én egy szimpla bőrpisztolyozásért ki lettem tiltva, remélem a nacionalista dumájáért eltanácsoljátok egy időre! A Jobbik fórumába! :))
süti beállítások módosítása