HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Bemutatjuk a Nyugati Főcsoportot

2010.09.07. 10:01 kovacsistvan

Szerdán indul a Kontinentális Jégkorong Liga 2010/2011-es szezonja a Nyitó Kupával. A Lada Togliattit a Jugra Hanti-Manszijszk váltotta, de a Dinamo Moszkva és az MVD egyesülése után is üresen maradt egy hely, így csak 23 csapat lesz a KHL harmadik idényében. Először a keleti csapatokat mutattuk be, most a nyugatiak következnek.

Taraszov–divízió:

Atlant Mityiscsi: Szergej Mozjakin és Jan Bulis maradt, a trió harmadik tagja, Jiri Novotny távozott. Nyikolaj Zsergyevnek nem volt jó szezonja a KHL-ben, ezért visszatért Philadelphiába. Sokáig úgy nézett ki, Jan Lasák lesz az első számú kapus, le is igazolták mellé Barulint, viszont a napokban a fehérorosz Vitalij Koval is aláírt, így Lasák távozott. Érkezett az AHL-bajnok Chris Bourque, az ifjúsági világbajnok Zbynek Irgl és a szlovák válogatott Milan Bartovic. Az elmúlt szezonban hatodikak lettek, a nyolcaddöntőkben a Lokomotiv útjukat állta. A tavalyihoz hasonló szereplés várható tőlük.

Dinamo Minszk: Az előző szezonban még Bobrov-divízióban voltak. Játékosok tömkelege érkezett-távozott. Elment Väänänen, Peltonen, Jonas Andersson. Öten érkeztek a Bariszból (Stümpel, Podhradsky, Glazacsov, Szpiridonov, Nemirovsky), jött a cseh világbajnok Mojzis, az edző Marek Sykora lesz. Az elmúlt két évben is a rájátszásba jutás volt a cél, idén elérhetőnek tűnik a legjobb nyolc nyugaton.

Lokomotiv Jaroszlavl: A 2008/09-es szezon döntősének mindkét kapusa távozott, helyükre a német válogatott Kotschnew és az eddigi harmadik számú hálóőr, Lazusin került. Komolya távozó a védő Visnyevszkij, őt a cseh világbajnok Rachunek pótolhatja. A szintén világbajnok Irgl távozott, a rutinos Pavol Demitra pótolhatja. A csapat tagja lesz még a fiatal finn Jori Lehterä is, akit a St. Louis adott kölcsön. A divízióban a Lokomotiv a legerősebb csapat, idén is harcban lehetnek a Gagarin-kupáért.

Szeversztal Cserepovec: Az előző szezonban a legjobb 16 között voltak, de nyugaton csak a 10. helyet érték el, így nem jutottak be a rájátszásba. Komolyabb név nem távozott. A legnagyobb erősítés a válogatott kapus Kosecskin, aki a szlovák válogatott Stanával küzdhet meg. Érkezett a világbajnok Ondrej Nemec és az MVD egyik tavalyi húzóembere, Alekszej Cvetkov. Ilyen kerettel be kell kerülni a rájátszásba.

Torpedo Nyizsnyij Novgorod: A Szeversztalhoz hasonlóan helyettük is gyengébb keleti csapatok kerültek be a rájátszásba. Hosszú térdsérüléséből felépült az osztrák Bernd Brückler, így ő lehet az első számú kapus. A távozókat hasonló erejű játékosokkal pótolták: érkezett az AHL elmúlt szezonjának legjobb védője, Danny Groulx, az MVD tavalyi erőssége, Matt Ellison, és a 19 meccsnyi NHL-tapasztalattal rendelkező Ryan Vesce. A Torpedo a tavalyi szezonhoz hasonlóan harcban lehet a rájátszásért.

Vityaz Csehov: A mindkét KHL-szezonban 23. csapat keretében nem volt nagy mozgás a nyáron, a csapat együtt maradt, kapusposztra érkezett a kanadai Kevin Lalande, a védelmet fogra erősíteni a rendőrökkel balhézó Danyiil Markov. A Vityaztól hatalmas meglepetés lenne a rájátszás, igaz, tavaly jól kezdték a szezont.

Bobrov–divízió:

CSZKA Moszkva: A kapuból távozott Barulin és Schaefer, a helyükre Gajducsenko és Valiquette érkezett. Az eddigi légiósok (Hartigan, Dimitrakos) is elmentek, helyükre négy cseh és egy amerikai szlovák jött: Marek, Caslava, Netik, Pilar és Yan Stastny. Az előző szezonhoz képest erősödtek, van esélyük legalább a negyeddöntőkig eljutni .

OHK Dinamo Moszkva: A régi Dinamo Moszkva és az MVD Balasiha összeolvadásából létrejött csapat kerete főleg utóbbi exhokisaira épül, így harcban lehetnek a divízióelsőségért. Nagy meglepetés lenne, ha Olegs Znaroks meg tudná ismételni a tavalyi teljesítményét, és a döntőig vezetné az új Dinamót.

Dinamo Riga: A lettek legnagyobb távozói a gólkirály Marcel Hossa és a válogatott kapus Masalskis. Utóbbit a kanadai Holt és a svéd Tellqvist pótolhatja. A csapat főleg lettekre épül, és visszatér a kanadai Hartigan. Tavaly a rájátszásból söpréssel ütötték ki az addigi nyugati legjobbat, idén is elvárható tőlük a playoff.

SZKA Szentpétervár: Az alapszakaszban a legjobb nyugatiként végző SZKA-nál tavaly sem volt gyenge keret, ami a nyáron még tovább erősödött: érkezett a kapuba Nabokov és Stepánek, a védelembe Grebeskov és Gyenyiszov, a támadók közé Afinogenov, Weinhandl és Mårtensson. Tavalyelőtt a Szpartak, tavaly a Dinamo Riga verte ki a SZKA-t a rájátszás első körében. Idén csak a Gagarin-kupa megszerzése elfogadható tőlük.

Szpartak Moszkva: A csapat magja együtt maradt, csak kapusposzton történt komolyabb változás: Kotschnew helyére a csehszlovák, olimpiai és cseh bajnok Dominik Hasek érkezett. Az eddigiekhez hasonlóan a legjobb nyolcba kerülés elvárható.

20 komment

Címkék: khl

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Irgl milyen sportban lett világbajnok :D?
Amúgy jó írás, lokonak meg még van egy hely légiósnak, és Korolyuk se rossz igazolás, Maratot majd meglátjuk, ladaban jól tolta, és fiatal. Szerintem beválik. Idén nincsenek nagy elvárásaim, megelégszem a jó meccsekkel, s legalább egy playoff kőr.
@F. Kapus: Az rendben, csak az alsóbb korosztályokat illik kiemelni :). Remélem nem is nyer többet semmit.
@durex26: Pista már csak ilyen illetlen fiú, nézd el neki, fiatal még, tanul, mint a güzü :)
@F. Kapus: Félreértesz, ha bárki másról írja nem érdekel, de ez a szarházi nem érdemli meg. Igazából nem is vele van bajom, hanem az ügynökével, de mikor egy játékos és vezére azon ügyködik hogy lejárasson egy csapatot, meg telesírja a médiát az bekaphatja, nem érdemel semmit :D.
@F. Kapus: Inkább hülye vagyok. Zsinórban négy évig volt világbajnoki kerettag, meg se fordult a fejemben, hogy idén nem volt ott Vasicekkel együtt...
@durex26: Neked viszont ezt ajánlom, ez talán vigasztal: www.facebook.com/album.php?aid=20868&id=143648252332905
@durex26: Még szezon eleji formám van. Szezon közepén szezon közepi fáradtságom lesz, és szezon végén szezon végi fáradtságom lesz :D
@durex26: Azon sarki péknek, ahová Irgl rendszeresen betér edzések előtt, van egy üdítőforgalmazó beszállítója, vele semmi gondod nincs? Csak hogy tudjam, adhatok-e gyömbért Pistának, amikor legközelebb találkozom vele :)
@F. Kapus: Azt nem tudom.
A Dinamo Minszk eddig is szimpatikus csapat volt nekem, a Spengler-kupa után még szimpatikusabbak lettek. Viszont aki végignézi a képsorozatot, az biztosan Szibir-drukker lesz.
@F. Kapus: Avval nincs, melyiket szeretnéd hogy legyen?
@kovacsistvan: meggyőző képsorozat, köszönöm, azért kevés büszkélkedhet ilyen szurkolóelvtársnőkkel :D.
Egyébként a tizenegy csapatból csak nyolc juthat be a rájátszásba. A Vityazon kívül lehetetlen megtippelni, hogy melyik lesz az a kettő, aki kiesik, mert mindegyik rájátszásra "jogosult" csapat. Keleten könnyebb szétválogatni.
@kovacsistvan: Igen, el van cseszve ez a kelet nyugat, abszolút nincs kiegyenlítve a két főcsoport.
Sziasztok! Nézitek a nyitómeccset? Nekem eddig tetszik az eredmény :)
@Sammer: Nehezen jött be az adás, töketlenkedtek valamit a videólejátszóval.
Az Ak Barszra fogadtam, szóval... :D
Angol kommentár? Valaki...?

Jó a meccs, de azért növelné az élvezeti értékét :)
A Riga meg szerintem elég véleményes, tavaly se olyan lazán jutottak be, azóta meg sajnos egyértelműen gyengültek.
elég megalázó volt a 3., az egész párducbrigát csúszott mászott XD.
@kisdd: Négy év után már angol kommentárral nem tudom nézni :) Orosz jégkorongot orosz kommentárral.
@kisdd: angol kommentár??! ez a KHL .. xD

ne áltassuk magunkat: ez a meccs katasztrofális volt :D úgy fele-háromnegyede táján ébredeztek a hazaiak, de javarészt akkor is csak üres erőlködés volt az egész. Alakul ez még.
A hibrid dinamonak is lehet gyereknap egyszer az évben :D
süti beállítások módosítása