HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Bemutatjuk a Keleti Főcsoportot

2010.09.06. 09:34 kovacsistvan

Szerdán elkezdődik a Kontinentális Jégkorong Liga 2010/11-es szezonja a Nyitó Kupával. A Lada Togliattit a Jugra Hanti-Manszijszk váltotta, a Dinamo Moszvka és az MVD egyesülése után pedig üresen maradt egy hely, így csak 23 csapat lesz a KHL harmadik idényében. Először a keleti csapatokat mutatjuk be, kedden a nyugatiak következnek.

Csernisov–divízió:

Amur Habarovszk: A távol-keletiek egyszer sem jutottak még rájátszásba, viszont több meglepetést is okoztak egy-egy meccsen, idén sem várható másként. A legnagyobb név a New Jerseytől jött: Yann Danis ahonfitársa, Tyler Moss helyére érkezett.

Avangard Omszk: Jaromir Jágr maradt, sortársai, Jakub Klepis és Alekszandr Szvitov Ufába mentek. Őket Roman Cervenka és Alekszandr Perezsogin pótolhatja, a védelemben pedig Martin Skoula nagy erősítés. Az omszkiak már a nyolcaddöntőkben kiestek, idén az új finn mesterrel, Raimo Summanennel tovább juthatnak.

Barisz Asztana: A kazahoktól öten távoztak a belaruszokhoz (Stümpel, Podhradsky, Glazacsov, Szpiridonov, Nemirovsky), viszont a világbajnok Lukas Kaspar Asztanában folytatja. A védelem legstabilabb embere, Kevin Dallman maradt, kazah állampolgárságot is kapott, a válogatottban is szeretne játszani. Mindkét eddigi KHL-szezonban az Ak Barsz állta a Barisz útját a nyolcaddöntőkben. Idén a Dinamo Moszkva tavalyi edzője, Andrej Homutov lesz a főnökk, vele együtt érkezett a rutinos kapus, Vitalij Jeremejev is.

Metallurg Novokuznyeck: A 2009/10-es KHL-szezonban az utolsó helyen végzett a csapat, idén bíznak a rájátszásban. A tehetséges kapus, Szergej Bobrovszkij a Philadelphiához ment, de a mezőnyben erősödtek: például megszerezték a DEL pontkirályát, Jeff Ulmert. Nagy merítési lehetőséget nyúlt az MHL-csapat, a Kuznyeckije Medvegyi is, amely a döntőig jutott az ifjúsági ligában.

Szalavat Julajev Ufa: Vjacseszlav Bikov csapatánál nem zajlottak le nagy mozgások, Blaták mellé újabb cseh világbajnok érkezett Klepis személyében. A Baskír Elnök Kupáját veretlenül nyerték meg a Traktor, a Jugra és a cseh Energie előtt. A csapat célja kizárólag a Gagarin-kupa elhódítása lehet.

Szibir Novoszibirszk: A szibériaiak kerete sokat erősödött: megszerezték a svéd válogatott kapusát, Stefan Livet, az SM-Liiga társgólkirályát, Jonas Enlundot és a 2006-os olimpián ezüstérmes Ville Nieminent. Az előző szezonban egyetlen ponttal maradtak le a rájátszásról, idén már meglehet a legjobb nyolc közé kerülés keleten.

Harlamov–divízió:

Ak Barsz Kazany: A kétszeres Gagarin-kupa-győztes, címvédő kazanyiak keretében nem történt komolyabb változás, de az előző szezon gólkirályát, Marcel Hossát leigazolták. A csapat magjának egyben tartásával nem is lehet más a céljuk, mint a címvédés.

Avtomobiliszt Jekatyerinburg: Az előző szezonban nagy meglepetésre bekerültek a rájátszásba, a Szibirt az utolsó pillanatban előzték meg. Szerződtették az Avangard tavalyi cserekapusát, Caregorodcevet, a távozókat hasonló kaliberű játékosokkal pótolták, idén is küzdhetnek a rájátszásért.

Jugra Hanti-Manszijszk: Nyelvrokonaink csapata új a KHL-ben, az előző két szezonban megnyerték a Viszsaja Liga küzdelmeit. Új kerettel vágnak neki az idei szezonnak, főleg a többi csapat második-harmadik soros játékosaiból gyűjtöttek. Kapusposzton erősek lesznek, a lett válogatott Edgars Masalskis és a világbajnok Mihail Birjukov védhet.

Metallurg Magnyitogorszk: Tavaly megnyerték a divíziót, de a negyeddöntőkben a későbbi bajnok Ak Barsz útjukat állta. Távozott a Marek–Kudrna–Rolinek trió első két tagja, a válogatott kapus Vaszilij Kosecskinnel együtt. Viszont érkezett Kari Heikkilä edzővel Georgij Gelasvili, és visszatért a Pittsburghtől Alekszandr Pecsurszkij is, ők Proszkurjakovval hárman kell küzdjenek az első számú kapusposztért. További erősítés még az SM-Liiga társgólkirálya, Juhamatti Aaltonen és az olimpiai bronzérmes Janne Niskala. Ilyen kerettel csakis a Gagarin-kupa lehet a cél.

Nyeftyehimik Nyizsnyekamszk: Nagy meglepetésre az Avangardon túljutottak a rájátszásban, de a Szalavat Julajev kiejtette őket. A csapat legjobbja, Niklas Persson a Tampához ment, őt talán a 2006-os világbajnok Björn Melin pótolhatja. Meglepetés lenne, ha a tavalyihoz hasonlóan erős tudna lenni a csapat keleten.

Traktor Cseljabinszk: A legutóbbi szezonban bejutottak a rájátszásba, de a Magnyitogorszk elbúcsúztatta őket. A csapat egyik legjobb játékosa, Jevgenyij Szkacskov a St. Louishoz írt alá, de az amerikai csapat kölcsönadta őt az Ak Barsznak. A kerete így is erősödött: a legutóbbi szezonban Gagarin-kupa-győztes Roman Kukumberg és a világbajnok Petr Vampola is Cseljabinszkban játszik ősztől. Az elmúlt két szezonban fiatal kapusokat alkalmazott a Traktor, most megszerezték a kanadai Sébastien Caront.

6 komment

Címkék: khl

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hossa még oké, de Masalskis-t nem értem, a pénzen kívül mi motiválhatta. Szégyen!
Hát az amur idén se lesz jó semmire, Khasansint lenyúlta Novokuznyeck, pedig nagy kedvencem volt :(. A védelem csupa gyerek, ha egyben tudják tartani akkor még lehet belőle valami idővel, de kétlem sajnos.
Más, most olvastam hogy a loko ledraftolta Tavarest :D.
@AG 2.0: Bizonyított az iselsben :D. Bár kicsit a vártnál alulteljesített :D, és így csak a 184 helyen a hetedik kőrben ment el. Na de beszart Medvegyev és törölte, mert van neki NHL szerződése. Bár fingom nincs hogy ennek a ténynek a drafthoz mi köze.
bizony hogy oké Hossa :D Szkacskov se rossz további erősítésnek (bár Hossa után már hova). Örülök, hogy maradtak a finnek és korábban szerintem nagy hiba volt Hyvönent kirakni. Baromi jó volt, visszagondolva pl. arra a momentumra, mikor a playoffban ő döntötte el azt az irgalmatlan OT-s meccset a Szalavat ellen.. Azért fontos megemlíteni, hogy lelépett Pervisin és Bagyukov is, lehet csak nálam, de ők vastagon benne voltak a magban :D
((Gyengébbek kedvéért eddig az Ak Barszról volt szó)) xD
A MMg-nál érzek még némi túlzást, ami a kupagyőzelmet illeti :) :D amúgy minden más reális, jó összefoglalás Keletről..
@priest_: Te mondtad nekem, hogy Pervisin és Bagyukov nem akkora baj. :P
Azt meg te is tudod, hogy kicsit az MMG felé húzok, bár ők nagy csalódást okoztak nekem a BL-ben; de ez már egy másik téma. Meg a Szállító című filmhez is köze van :D
süti beállítások módosítása