HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Tommi Satosaarit megműtötték

2010.08.30. 20:25 Hblog

A Sapa Fehérvár AV19 finn kapusán hétfőn artroszkópos térdműtétet hajtottak végre egy letört porcdarab miatt, amely hetek óta akadályozta a fájdalommentes sportolásban. A remek kapus jövő héten már biciklizhet, de legalább három hét kihagyás vár rá. Ennek megfelelően az EBEL-rajton és az első jó néhány mérkőzésen nem lehet ott. A Fehérvár EBEL- és farmcsapatánál összesen két felnőtt bajnoki tapasztalatokkal rendelkező kapus maradt, Hetényi Zoltán és Bálizs Bence. Rajtuk kívül az 1994-es születésű ifjúsági válogatott Vay Ádám és az 1993-as Vég Ádám jöhet számításba. Kérdés, hogy ezzel a kapuskerettel el tudják-e kezdeni a háromfrontos küzdelmet (a két felnőttcsapat mellett az ifjúsági bajnokságra is gondolni kell), vagy átmeneti időre kapust kell igazoljanak.

47 komment

Címkék: műtét fehérvár satosaari

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jóóóbbulllást Druszám! ;)
Hajrá Volán!
Szegény ember meg az ág esete! Gyors felépülést!!!
Az Olivér (Hortay) nem jöhet számításba, mint megoldás?
Tényleg mi van Hortaival, a Fradinál nem látom őt.
Nem is gondolkoznék, máris hívnám Hortay Olivért. neki van egyedül felnőtt tapasztalata a fiatal kapusok közül.
@MP69: nem kötekedésképp ,de tavaly szét ülte a hátsóját Budai mögött a kispadon
Megint igaza lett az oregnek, hogy nem engedte Hetet Finnorszgba eligazolni. Akkor lenne most baj igazan.
@exL:1: Néhány meccsre jó lesz biztos a Volán Farmba, hogy ugyanezt csinálja, gondolom csak vészmegoldásként kell ő.
Becze Zolit is igazán visszaszerezhettük volna (nem emiatt, úgy egyébként), de hát majd megoldják az illetékesek a kapus problémát.
Zolika megoldja,de biznunk kell hogy nem sérül le.
Ulf Weinstock: "Még 30-40%-kal több van bennünk"

www.albavolanhockey.hu/index.php?pg=news_1_2657
@MeLa: Szuperrel mi a helyzet? ha még nincs csapata, akkor bedolgozhatna, asszem most ő lenne a legnívósabb helyettes nagy hirtelen. Másrészt nem tegnap derült ki, hogy műtét kell, úh gondolom a megoldás már megoldásközelben van.
@kadle: Mintha egy 1952 ben kelt évértékelő pártgyülés propaganda szövege lenne, de mi mást mondhatna a mester? legyen igaza és alakuljon minden az elképzelései szerint.!!!
@pKn: Nincs szükség rá a Volánba,Hetényi megoldja,odanött már a feladatra!
Satoosari felépül,van két kiválo kapusunk.
Én személyesen az edzöktöl azt várom hogy Hete legalább 60% védje az EBEL meccseknek.
@kadle: Mekkora csúsztatások már. Ezek, hogy "ha 35 éves vagy, már nem olyan könnyû változtatni, pláne ha évekig teljesen mást játszottál", meg hogy "Nincs elég idõ, hogy száz százalékosan megvalósítsam a saját játékrendszeremet.", ezek ismertek (borítékolhatók) voltak az érkezése előtt is. Nyugodtan kezdhetett volna egy hónappal korábban, hogy a szárazon tanulják a taktikát, megismerje a csapatot, stb. És kitűnő volt a helyzetkihasználás és védekezés egy 3 napja jégen levő első meccses csapat ellen tényleg. Bár védekezésileg elég sok kiállítás volt a fehérvár részéről asszem.
Ja igen, meglepetés a farmcsapat elleni meccs:). Hát megondhatnák neki, hogy ez inkább vizsgafeladat, és van bukási lehetőség...
A taktikai elképzeléseit nem ismerem, csak néháyn ragadt meg bennem, de biztosan tudja néhány bennfentes kommentező és megmondja mennyire nyúlok mellé:
-a letámadás minden sportágban nagyon nagy erőkifejtéssel jár és nagyon kockázatos, ehhez a SAPA ebben a mezőnyben kevés.
-ha a taktika egyébként az lesz, hogy kanadai ütközőset játszunk a kanadaiak ellen, akkor abban a kanadaiaknak sokkal nagyobb tapasztalatuk van, és jobban is tudják mint mi.
@pKn: gondolom költségvetési szempontból jelentős a különbség Szuper és Hortay között, s ha nem tévedek elsősorban "kispados" kapusra van szükség a Hete mellé...
@kapusLaci:
Laci egyetértünk Szuper nem kell ide, Hete jó kapus és megoldja.

Laci te nem jösz cserekapusnak?? Tényleg emléktornára jösz? Régen találkoztunk, legútobb április végén. Tommi jobbulást.
@Norbee00: Cserekapusnak elmennék,de ennyi:)))
Nem szeretném a Zolikát kiturni az állásábol:)))
Ha hétvégére nem jönnek a beigérkezett vendégek,akkor biztos ott leszek az emléktornán!
Üdv.
Azért Szuper biztosabb lenne a kapuban, szerintem, ő az aki 100%-osan, sőt még jobban tudná Tommi-t helyettesíteni....Ha Hetényi nem sérül meg, akkor ő biztos jól fog védeni, és jól helyettesíti Saatot, de ha megsérül, akkor nekem senki se mondja, hogya fent említett kapusok közül, bárki is nívósan tudná helyettesíteni akár Hetényit, akát Tommit...kell egy kapus szerintem...mert nincs cserekapus. Itt azon kell elgondolkodni, hogy egy erősebb kapust első számúna, vagy egy gyengébbet, cserének...

Egyébként meg nem a rohammentő vitte Tommit, szal gondolom hogy Gabi bájék ezt már eldöntöttéj volna,, míg mi itt agyalunk rajta...:D
@kapusLaci:
okés, reméljük találkozunk, ha más nem szezon közben biztos.
Mai meccsen tuti fehérvári siker lesz. Hajrá Volán az egyik csak nyerni fog :)
De tényleg, ha már itt tartunk, nem tudjátok mi van Szuperrel?
@Norbee00: Szezon közbe biztos,mert már nagyon kivagyok éhezve egy kis szinvonalas hokira!
Ma a Volán nyer biztos!Hajrá Volán!!!
OFF: a sportklubon be van írva az Emléktorna szombatra, meg vasárnapra...:P:D:D:D:D:D:D
Mielőbbi Gyógyulást Tommi !!! :()( Hajrá Fiúk !!! :)))
azért nem mind1 kit akarnak helyettesíteni szvsz:
ha Tommit, akkor én úgy gondolom tán Levi lenne a legjobb, de csak októberig érő szerződéssel.
ha Bálizst (mert őt vinnék a nagycsapathoz, akkor Hortay.
De lehet az a svéd kapus jön akit a mester akart a farmba. Vagy az a cseh. Vagy vki más.
Szerintem ha Gabbá tényleg tökös lett volna, akkor nem tartja meg Satosaarit, hanem elhozza a Starstól Rajnát tartaléknak, Hetényi meg lehetett volna a tuti kezdőkapus. Az egész dolog mínusz 60% pénz, mínusz 3-4 pont és még tényleg szolgálná a magyar jégkorong érdekeit is.
@check: Jah, csak akkor kukába dobta volna egyben a volán kapusedzőjét is...
@jegib: Edzőnek szerződtethette volna, de ez már más történet.
@check: Edzőként nem szerződött vna ide Tomi. Volt ilyen kérdés tőle, hogy maradna e, de edzőként finnországban akar tevékenykedni. Amit mondani szeretnék, hogy jóval bonyolultab a szitu, mintahogy árnyaltad.
Ez a legjobb rész, itt írta le magát előttem ez az ember.

"Érzett türelmetlenséget a lelátóról?
Nem tudom, nem beszélgettem szurkolókkal, nem ismerem az álláspontjukat."

Én személyesen állítottam meg a Medvescak elleni meccs 2.dik szünetében, és kérdőre vontam, hogy mi ez a játék.Ő meg csak hebegett habogott, meg nézett mint borjú az új kapura.. Szóval ez tényleg egy propaganda szöveg.
@jegib: Valóban nem látok a színfalak mögé, ennek ellenére úgy vélem, ha a jövőt építjük, akkor hosszútávú, mindenki számára elfogadható megoldást kell keresni. Nem vitatva Satosaari képességeit én arra céloztam, hogy egy plusz légiós elférne a költségvetésben úgy, hogy mellette a válogatott legutóbbi VB keretének 2 kapusa is fejlődhet (ha már a magyar jégkorong érdekei ugye...).
@kadle: Propagandaszövegnek érzem, lényegében nem mond semmit. Kíváncsi leszek, hogy az emléktorna után még ő lesz-e az edző...
@brunzwik:Ne haragudj de szerintem nem Te egyedül vagy a fehérvári szurkolók álláspontja.
Kérdőre pedig max. akkor vonhatod ha brunzwik Fehérvár AV19 lesz a csapat neve...addig max. bátorkodhatsz tisztelettel megkérdezni.
Én sem voltam elájulva az eddig látottaktól de eddigi korongos tapasztalatai alapján tán egy picivel több türelmet és tiszteletet megérdemelne.
Üdv.
@check: ezekről a százalékos viszonyításokról mindig ez a reklám jut eszembe, kb. ennyi az értelmük is (2:37-től kezdődik)
@check: igen, de Rajna nincs olyan szinten, hogy az Ebelben megállja helyét még...és cserekapus is olyan kell az Ebelbe, aki megállja a heylét...Nem hiába volt az tavaly sem, hogy 5 meccset Tommi, 5-öt Hetényi...legalább is állandó cserégetés ment...véleményem szerint.
@munkagep: az NHLnetworkösöket még nem láttam, de marha jók :D

@brunzwik: ember... újabb pont ami miatt lehetetlen komolyan venni bármilyen edzőket érintő kritikád. vegyük a következő esetet: szarul játszik/áll a csapatod. van mindennel együtt 17 perced beszélni velük, leteremteni, lelket önteni, akármi. eléd ugrik egy számodra ismeretlen ember, idegennyelven kérdezve, hogy mégis ez mi volt?. mit teszel ebben az esetben?
.
.
.
nos elmondom mi ilyenkor a tipikus az edzők 96%ánál: elküld a halálba, vagy inkább meg se szólal, mert kurvára nem ér rád épp.
esetleg hívd meg a beszélgetős programodba. (ért az internethez, szal ha szépen kéred szervezhetnétek is akár konferencia ankétot. viccen kívül)
@munkagep: Csak tipp a százalékos dolog, inkább dolgot egészében vizsgálva van értelme.
@mordok: Hetényi sem volt azon a szinten, amikor betették védeni, nyilván minden kezdet nehéz. De valamikor el kell kezdeni szerintem.
Kedves mindenki!
Kell egy kapus mert 2 kapussal neki állni a szezonnak húzós! Gondoljunk bele mi történne ha netalántán Zolika is megsérülne(ne legyen)!?
Az elmúlt 3 szezonban szerencsések voltunk kapus sérülés szempontjából!
@check: igaz, de azért ott Tommi mellett tették be...és a Tommi-Hetényi páros nem ugyanaz szerintem, mint a Hetényi-Rajna páros...ezt próbálom mondani...
@brunzwik: Igazán büszke lehetsz magadra, bravó.
@mordok: Ebben egyetértek. Én meg azt próbáltam elmondani, hogy mi lenne - szerintem - a hosszútávú érdekeket szolgáló megoldás.
@Trailblazers1: hamar felépül :) az artoszkópos meniscus mütét hamar gyógyúl :D
Az a gyanúm, hogy néhányan úgy írogatnak ide, hogy nem is látták a Zágráb elleni meccset.
Aki látta, az egyhamar nem fogja elfelejteni!
süti beállítások módosítása