HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Szerb és horvát esélyes a Slohokej Ligában

2010.08.30. 16:49 kerusz

Szeptember 11-én kezdődik és legkésőbb március 5-én fejeződik be a Slohokej Liga, amelyben idén is négy ország tíz csapata indul. Két csapatban két divízió 2-es nemzeti válogatott gerince erősíti a mezőnyt, a bennfentesek szerint nekik van a legnagyobb esélyük a gyengülni látszó szlovén csapatok előtt a győzelemre.

A lebonyolítás ugyanaz, mint tavaly. A csapatok összesen 27 fordulót játszanak, egy oda-vissza kör után az akkor jobb helyen álló öt előnybe kerül, és a harmadik 9 mérkőzéses szakaszban eggyel többet játszhat otthon, mint a többiek. Az alapszakasz január végéig tart. Az utolsó kettő itt befejezi a küzdelmeket, a többiek a negyeddöntőben két nyert meccsig játszanak. A győztesek az elődöntőben megint két nyert mérkőzést vívnak a döntőbe jutásért. A bronzéremhez ismét kettőt kell nyerni, az aranyért viszont hármat. Négy országból érkeznek a csapatok, heten Szlovéniából, egy-egy gárda Ausztriából, Horvátországból, illetve Szerbiából.

Változás tavalyhoz képest, hogy a Mladost Zagreb anyagi okok miatt nem indul. A horvátok a Medvescak farmcsapata helyett Team Zagreb néven a három zágrábi klub (Medvescak, Mladost, KHL) legjobbjaiból alkotott csapatot indítják. Az edzői feladatokat a Mladost edzője, Bruno Bregant és a Medvescak másodedzője, Danijel Kolombo látja el. A keretben szinte mindenki ott van, akinek esélye lehet a válogatottbeli szereplésre, és valószínűleg a liga legerősebb alakulatainak egyikét fogják alkotni. A Medvescak EBEL-kerete a tucatnyi légióssal és honosított játékossal külön életet fog élni. A Team Zagreb játékosainak megmarad az eredeti klubhovatartozásuk is, így a Medvescakból érkezettek alkalmanként feltűnhetnek az EBEL-csapat környékén, és az idén a szövetség fogadkozása szerint a korábbiaknál komolyabb horvát bajnokságban mindenki a saját csapatában játszik. A 40 fős zágrábi névsort erre a linkre kattintva lehet megnézni.

A Mladost megüresedett helyére a HDD Bled érkezik, ez a csapat a legendás Rudi Hiti és Gorazd Hiti hokiiskolájában felnőtt játékosokat foglalkoztatja, de minden valószínűség szerint itt fog játszani a nemrég még Újpesten is számításba vett szabadkai Szabados Róbert, aki tavaly a Zvezda juniorcsapatában vitézkedett Magyarországon, és itt lehet a szerbek másik tehetséges játékosa, Nemanja Vucurevic is.

A Team Zagreb legkomolyabb kihívója a szerb Partizan Beograd lehet. Itt játszik a szerb válogatott legnagyobb része, melléjük komoly légiósokat igazoltak. Az új tréner a szlovén Pavle Kavcic, aki több,mint 20 éve már dolgozott a belgrádi fekete-fehérekkel. A hazai játékosok mellé olyan külföldieket igazoltak, akik kifejezetten jó ligákban gyűjtöttek tapasztalatokat. Jarrett Konkle és a kapus John Murray az AHL-ben és az ECHL-ben, Patrick Ouellet a kanadai egyetemi bajnokságban, a CIS-ben, Matt Hanson az ECHL-ben és a CHL-ben, Mitja Sotlar és Anze Terlikar az EBEL-ben és A-csoportos világbajnokságokon is játszott.

22 komment

Címkék: horvátország szlovénia szerbia slohokej liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mennyivel szebb lett volna pedig az a cím, hogy "A magyar csapat a Slohokej Liga esélyese"...
@Nick Snot: Akkor ehhez mit szólsz: "Magyar csapat a Mol liga esélyese".
itt induljanak a magyar csapatok, erősebb mint a honi mezőny :)
Szurkolói balhé garantált
OFF!! a vizilabda válogatottunk, 6 év után végre legyőzte a Szerbeket :D :D: :D
@HUN_Sector: A honi mezőny még nem áll készen a Slohokej ligára (A Starst leszámítva természetesen). Ha szerencsénk van, majd egyszer egy magyar csapat bekerülhet oda.
@thor80: Remélem én is, hogy egyszer majd lesz olyan bajnokságunk, hogy az esetleges fékek kimehetnek ide fejlődni
@thor80: Remélem én is, hogy egyszer lesz olyan bajnokságunk, hogy egyszer az esetleges fékek, majd ide mennek inkább fejlődni
Szerintem nem olyan nagy bumm ez a liga, a döntőről láttam az összefoglalót, elég színvonaltalan volt, de a két ligából ki lehetne hozni egy jót, csak azt nem bírná mindenki anyagiakkal. Talán ha kelet-nyugat csoportokban nyomnák a csapatok, 4-2 meccs elosztásban.
Mol-ligába kell hozni ezeket a horvát és szerb válogatott csapatokat és melléjük még a szlovák 1 ligából egy izmosabb egyesületet. 5-6 szezon múlva már nem lenne gyengébb az EBEL-nél a MOL-liga. Nagyobb lenne a nemzetközi érdeklődés, sajtó, talán szponzor is, stb...
@Pentele: Vivat Pentele! Nagyszerű meglátások, kár, hogy mindez nem olyan egyszerű...
@Pumukli00:
Azt nem mondtam, hogy egyszerű. :)
Gondolom megfelelő lobizással meg lehetne nyerni a horvát és szerb csapatot, hogy a Slohokej Liga helyet az erősebb Mol Ligában induljanak. A szlovákokat a szövetségük viszont valószínű soha nem engedné el.
Persze ehhez az is kell, hogy a Mol Liga ne egy félszezonos sorozat legyen.
@Pentele: A szlovákokat nyugodtan el lehet felejteni. Ráadásul a szövetségük hülye lenne, ha hagyná a bajnoki rendszerüket szétbombázni.
Ti komolyan gondoljátok, hogy a másodosztályú osztrák csapatok, egy szerb csapat, és a másodvonalas, harmatgyenge szlovén klubok alkotta liga erősebb, mint a Mol liga? Én nem hiszem. A Bled meg ilyenek még az uténak is gyenge ellenfél lennének szerintem, pedíg úgy néz ki itthon a lilák lesznek a többiek tízóraija.
@Vincenzo90: szerintem az itteniek túlnyomó többsége teljesen amorális és megengedhetetlen módon, csak ironizál szegény Bill kommunikációján! Amitől én persze teljesen elhatárolódom! :)))
@Vincenzo90: A szerbekről és másodvonalas szlovénekről nem tudok nyilatkozni, de a Graz megmutatta, hogy az osztrák másodosztályban elég gyors hokit játszanak, a MOL ligába simán beférnének, felső széle-közepe.
@Vincenzo90: itt a pont!

Ez a liga egy gyenge színvonalú valami...a liga gerincét a divízió 2-es válogatottak adják...húha...mi lenne ha egyszer mi magyarok nem lennénk önbizalomhiányosak saját mgunk felé nézve...?

A mol liga igenis jobb, ráadásul az idei lesz miden idők legjobb mol ligája szerintem...

Az tény, hogy van egy álmom a mol ligáról...

2014/15 Mol liga: Fehérvár, Dab, Stars, FTC, UTE, Miskolc,Debrecen, Jászberény, HSC, Brassó, Gyergyó, Bukarest, Beograd, Zagrab, Losonc, Lipót

NEM röhögni, mindenki lmodozhat...:D:D:D:D:D:D

De komolyra fordítva a szót, az egyik hogy mi lenne ha végre páros számú jeéentekző lenne, mert így nem lehet normális fordulót lenyomni...mi az hogy 9-en vannak :S

A mséik, hogy ha valahogy sikerülne a Zágrábot, a Belgrádot, és még esetleg egy-egy szlovák, osztrák, szlovén csapatot a Mol ligába beszervezni, akkor az nagyon de nagyon komoly lenne....

Én rég vallom, hogy a mai hoki történelemben, a rohamos fejlődéssel úgy tarthatná ez a régió a versenyt ha egyfajta Közép európai ligát hoznának létre...Magyar-szlovák-szlovén-osztrák-szerb-horvát-román bajnokságot...

Persze nem az ebeles csapatokar gondolok osztrákok szintjén...
The MOL league is a better league than Slohokej, especially this year..
I hope that Partizan will be playing MOL league in the future. For me, there is no progress in Slohokej league, each year is weaker than in the previous year...
@mordok: Ezt ide akartam
Ha a Crvena Zvezda tényleg a MOL Ligába kerülne….
jegkorong.blog.hu/2010/07/12/a_crvena_zvezda_a_mol_ligaba_vagyik#more2145786

+ TV közvetítések is lennének. Átvehetnék a magyar TV-ék is az adást (kedvező áron). A DIGI-vel folytatott versenyben a Sportklubnál és Sport1-nél, úgy is már csak az izlandi bajnokságok közvetítési jogai maradnak, tehát van szabad sáv.

És ha beválik a Crvena Zvezdának, …..mondjuk utána megnyerik a szerb bajnokságot…

Akkor 1 év múlva a Partizán bevonásával el is dönthetnénk a régiós él bajnokságért folyó harcot.
@mordok: Losonc minek? és ki az a Lipót?
@kerusz: teljsenen mindegy, ez csak egy álmodozás a részemről...képzelj el szlovék csapatot a Losonc akart idén indulni, ő lett volna a 10. induló...

Nekem mindegy melyik vagy mely csapatok...csak úgy gondolom, hogy egy olyan Mol liga, amiben van szlovén, szlovák,isztrák,román,horvát,szerb,magyar csapat, az áttörő lehetne...egyfajta Közép-Európai liga...de nem a csapaton van hagsúly...ha más nem azért jó lett volna a losonc, hogy 10 csapat lenne a ligában.
@horivan: pl. ez is egy előny lehet...
Meg úgy gondolm, hgy a balkni országoknak is van 1-1 viszonylag erős csapatuk, akiknek szintén csak az jelenthet kitörtést, ha nemzetközi bajnokságban játszanak...az ő bajnokságuk nem bajnokság, csak úgy mint a magyar-azért lássuk be.és ha ezek a csapatok összeállnak egy ligában, akkor egész jó dolgok sülhetne ki belőle...lásd EBEl...
süti beállítások módosítása