HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Két komoly igazolás a Mol Ligában

2010.08.25. 10:00 Hblog

A Ferencvároshoz érkezik a 30 éves David Vychodil. A korábban Dunaújvárosban két szezonban is felbukkant hátvéd az előző idényt az osztrák negyedosztályban töltötte. Ő lesz az FTC hetedik légiósa, közülük Linus Schellin munka mellett vállalta a játékot, továbbá elképzelhető, hogy szakmai okok miatt augusztus végén eggyel csökkentik a légióskeretet. A HSC Csíkszereda máris leigazolta a 34 éves Lubomir Hurtajt. A szlovák válogatott csatár a 2000-es világbajnokságon ezüstérmet szerzett, a hatodik légiós Csíkban, Sikorcinnal és a cseh válogatott Novakkal meggyőző támadótriót alkothat.

195 komment

Címkék: átigazolások mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem, még mindig nem vagyok annyira ostoba, hogy ilyen jellegű kettősmércét alkalmazzak; egy Fradi játékost se honosítassanak, ugyan úgy nem tetszene, mintha dózsás, vagy újvárosi lenne. (Leandrot is felhoztam példának, de úgy látszik, átsiklottatok ezen)
Igazából Dubek sem érdekel, ti lovagoltok "rajta", én általánosságban beszéltem a honosítás kérdéséről. (nekem akkor is visszás, hogy magyar, de angolul nyilatkozik Magyarországon, Jánosi is magyarul szokott nyilatkozni) Ahogy például az is felháborít, hogy egy pénzes kínai büfét üzemeltető, magyarul sem beszélő valaki hamarabb kap magyar állampolgárságot, mint egy erdélyi, vagy felvidéki magyar. De ez már nem jégkorong, hanem politika.
Győzike meg minden, csak nem magyar.
@F. Kapus: egyszerű, mint a fakocka, kettős a mérce, mivel Dubek és Sikorcin lila kötődésű (volt), ez felülírja az állampolgárságot. Kell egy két gól nekik a Miskolcban, Szeredában és a válogatottban, hogy Zsolt007 és KrisztiFTC befogadó legyen.
@Puckman Éliás: csak nem gondolod, hogy KrisztiFTC Utehokit olvas? :D :D :D

a jégtáncos eset annyiban más, hogy ott a magyar lány egyedül nem indulhatott volna jégtáncban :)))), vagyis bukja az olimpiát, ahol amúgy sem volt túl sok magyar résztvevő...nem állt sorban 10 magyar aki indulhatott volna az orosz gyerek helyett.

Vlado 2004-től játszott az UTE-ban.
@F. Kapus: ha magyarnak érzi magát, Isten hozta. de ezt azért nehezen tudom elképzelni.
@F. Kapus: Magam sem hittem volna, de valóban megértetted. :-)))
@szorgalmas: Azt hallottam, magyar az édesanyja.
@KrisztiFTC: Mielőtt Mr.Whisky széttiporná ezt az idillt, tedd meg, hogy az utolsó mondatomra is válaszolsz, léci, na :)
@Puckman Éliás: Nem írom le megint. Szó sincs arról, hogy lila és ez a bajunk. Ennyi erővel a válogatottnak sem szorítanánk, mert a nagy részük fehérvári.
Nem értem, miért akarsz ennyire kicsinyesnek beállítani.
@F. Kapus: nekem a dédnagymamám német volt, mégsem akarok a német válogatottban játszani. pedig jobban beszélek németül, mint sikorcin magyarul.
Érdekesek ezek az elvek, főleg, ha megkapargatjuk kicsit a felszínt. Ahogy én tudom, a Szent Korona tanok tiszteleténél nemzetibb érzelmű hozzáállás nemigen létezik Magyarországon - de javítsatok ki, ha tévedek. És hát a Szent Korona tanok (évszázadokkal megelőzve az európai "felvilágosodás" korát) elég világosan meghatározzák, ki lehet magyar és ki nem - sőt, a mai mélyliberális agymosással ellentétben ez a hagyomány bizony elsősorban a befogadásra, összefogásra, a magyar kultúra védelmére, és nem az ilyen-olyan kirekesztésre épít.

Ettől kezdve aki ebben a vitában a nemzeti érzület álcájával próbálja elutasítani a jelenleg nem magyar állampolgárokat, az vagy nem értette meg az egyik legfontosabb hagyományunk lényegét, vagy szimplán csak hazudik - tehát azt, hogy a kirekesztő érvelésében a nemzeti érzület mögé próbál bújni, a hagyománytisztelő magyarok nevében is kikérném magunknak.
@F. Kapus: Dubek és Sikorcin?
Soha nem merültem el az élettörténetükben, én csak azt láttam, hogy szlovákszlovákszlovák. Szlovák zászló neki és még a rajongóik is mindig szlovákként emlegették. Aztán hírtelen magyar lett. Tényleg nem érdekelnek, azt csinálnak a saját csapatukban, amit akarnak, ahhoz nem sok közöm van.
És utoljára: én általánosságban beszéltem a honosításról, nem közvetlenül mondjuk Lacikáról.
Nem mellesleg régen túl lett ragozva.
@KrisztiFTC: lovagolni a témán nem mi kezdtünk:
"zsolt007 2010.08.25. 21:43:42
Dubektől most visszavenném az összes papírját ami emlékeztet Magyarországra.Megérkezett Miskolcra és angolul adta az interjúját végig, az ilyennek adunk mi állampolgárságot aki a nyelvet használni sem tudja, félelmetes"
@szorgalmas: nekem szorosabb a viszonyom az édesanyámhoz, mint a dédnagymamámhoz :) de félre a tréfával, te nem akarsz német válogatott lenni, de Sikorcin akar magyar lenni, és ráadásul fele részben magyar, ha minden igaz
@Raon: Semmiféle hagyományt nem akarok a sárba tiporni. De ha lehet a magyar válogatott tagja egy bangladesi jégkorongozó, akinek semmi köze Magyarországhoz, akkor felesleges nemzetekben és nemzeti válogatottakban gondolkodni, mert az már nem nemzeti válogatott, hanem nemzetközi válogatott.
@Raon: hosszú lett, pedig a lényeg rövid: aki a nemzet tagjává akar válni, és tesz ezért, jöjjön. aki nem fér be otthon, és duzzogva felvesz egy másikat, hogy ez se maradjon ki a sportpályafutásából, az ne jöjjön.

én ebbe a sztoriba nem tudom beilleszteni a Szent-Korona tant.
@KrisztiFTC: Köszönöm a válaszodat, tényleg túlragoztuk.
@KrisztiFTC: ebben egyetértünk, csak a jelek szerint máshol húzzuk meg a határokat.
@szorgalmas: a te sztoridban én sem látom Dubek esetét (feltéve, ha még mindig róla beszélünk).
majdnem hozzászóltam, de aztán meggondoltam magamat :)
@AG 2.0: Én meg nem tudom, hogy hozzászólhatok-e, mert nem vagyok magyar. :)
@gogosz: nyugi, én sem, ráadásul kultúrmisszióm is van :)
@gogosz: καλωσορίσω τον φίλο μου. Πείτε μου παρακαλώ :D :D
@gogosz: Szánalmas ez a gyerekes kifigurázás. Van, aki meg tudta érteni, mégha máshogy is látjuk a dolgot.
Kicsit örültem, hogy azért mostanában lehetett itt úgy vitázni, hogy az ne menjen le arra szintre, ami miatt egyesek sopánkodnak meccseken, mégis mindig sikerül.
Mindegy. Örülhettek, jó időre megint félre teszem ezt az oldalt.
@KrisztiFTC: Tőlem azt csinálsz amit akarsz.
@KrisztiFTC: @gogosz:

tőlem nem, én szeretem a magyarokat is, úgyhogy maradj inkább
@gogosz: megszólalhatsz, erre nincs cenzus. válogatott nem lehetsz.
@szorgalmas: Már megvan a magyar állampolgárságom is. :) Ráadásul a lányom utánpótlás válogatott vízilabdázó. :)
@gogosz: gratulálok!:) tessék, egy igazi sikersztori. és még magyarul is tudsz.
@AG 2.0: a lánya lehet magyar válogatott, itt született, tud magyarul, éppenhogy görög válogatott nem lehet, mert amilyen egy apja van, lefogadom, az anyja magyar
@KrisztiFTC: Azért Banglades és Felvidék között van különbség, ha ezt nem érted, nem vagy magyar.
Ezentúl én mondom meg, hogy ki magyar és ki nem, ez lesz a fokmérője mindennek.
@papi79: Őőő, Galanisz hogyan is jön ide?
@AG 2.0: Miért reméled? Egyébként tévedsz.
@gogosz: Na látod, ismerem én a fajtátokat! :) És ne tagadd, hogy Görögország szívbajt kapna, ha a lányod ott akarna majd felnőtt válogatott lenni. Lesz, ahogy lesz, afelől máris biztosítalak, hogy ez esetben hazaárulózni fogjuk. :)
Jöttem a vitát tovább szítani, meg aztán F. Kapust is minnyá visszafogadják a zöldek, azt meg végképp nem tűrhetem.

Szóval, az volna az illendő, hogy aki felveszi a magyar állampolgárságot, az mutassa is jelét annak, hogy puszta pénzkereseten túl más, mélyebb értelmű céljai is voltak ezzel. Nem kell nagy dolgokra gondolni, nem muszáj naponta ötször a főtéren elénekelnie a Szózatot. De bizonyítsa be, hogy itt akar gyökeret verni.
Mire gondolok? Én Dubeket tényleg komálom, és biztos vagyok benne, hogy a miskolciak is meg fogják kedvelni. Jó gyerek. És állíthatom, nagyon jól érti a nyelvünket, és bár a magyar szókincse hiányos, de tökéletesen meg lehet érteni a mondandóját. Épp ezért zavar engem (is), hogy amikor tényleg alkalma lenne bizonyítania az elkötelezettségét hazánk iránt, nem használja a nyelvünket. Ezt már akkor is szóvá tettem, amikor nálunk játszott. Ennyi elvárható lenne tőle. Inkább sikerüljön sután egy mondata - majd megmagyarázza (megmagyarázzuk), hogy nem úgy értette.

A másik kérdés, hogy ki veheti fel az állampolgárságot, és ki játsszon a nemzeti válogatottban. Én inkább hajlok arra, hogy kaphasson állampolgárságot, aki azt igényli, de bizonyítja, hogy kész alávetni magát az itteni írott és íratlan szabályoknak, hogy be tud illeszkedni. Meg lehetne ezt fogni (sőt, meg is kell) a jogszabályok útján, kapásból az adófizetést és a Btk.-ba ütköző cselekedetek elkerülését állítanám korlátként - de ugyanezen kritériumok szerint hány magyar lenne jogosult állampolgárságra? És meddig írjuk elő a fenti két feltételt? Egy év, öt, tíz? A választ nem tudom, csak érzem, hogy kell lennie valamilyen elvárásnak az ide települőkkel szemben. Ha már minket választott új hazájának. A letisztább persze az lenne, ha az illető saját belátásból cselekedne így.

A nemzeti válogatott ügye nehezebben megítélhető. Mert adná magát, hogy csak az játsszon ott, akiben egy csepp magyar vér azért folyik. De akkor a 100-150 éve betelepült svábok, rácok stb utódai se lehessenek válogatottak? Nem egy közülük még mindig az eredeti sváb, rác, stb nevét használja. Persze, nyilván az évtizedek alatt keveredtek a vérek. De ez is mutatja, hogy a kérdés összetett. Valószínűleg vissza kell nyúlni az állampolgárság megítéléséhez: aki magyar felmenők nélkül kap állampolgárságot, és huzamosabb ideig bizonyítja, hogy alkalmazkodik az itteni feltételekhez, az kaphasson lehetőséget a válogatottbeli szereplésre. A hangsúly a huzamosabbon van, de ne kérdezzétek, hogy mégis hány évre gondolok, mert inkább érzem, semmint tudom a választ, mint az elébb.
@Fugeute: Ez OK, na de mi legyen Győzikével? Most ő játszhat-e a válogatottban vagy sem?
@AG 2.0: miért magyarul tud???
@Fugeute: magyarul: kirekesztő vagy. üdv a klubban.
@peterszky: Köszönöm szépen.

A témához kapcsolódva pedíg: Jó lenne, ha mindenki elgondolkodna dolgokon. Például engem nem Zavar Roger, az sem zavar, hogy nehézkesen beszéli a magyart, mert látom rajta, hogy szívét-lelkét kiteszi a válogatottért, és felmenői magyarok. Más kérdés, hogy idejön valaki, akinek soha senkije nem volt magyar, és nem beszél magyarul, köze nincs a magyar kultúrához. Ennyi erővel a fél NHL-t magyarítsuk, akik amúgy nem férnek be egy válogatottba se... Semmi értelme nem maradna a nemzetek közti versengésnek. Ez nem klubverseny, nem szabadon választott valami. Ezek kapott dolgok, amikkel együtt születünk. Soha nem lesz igazán a sajátom semmilyen más nemzet, mert abból csak egy van. Tényleg örülök, ha Mihály Árpit nemzeti színekben láthatom, mert tudom, hogy ez milyen sokat jelent neki, a székelyeknek, a határon túli magyaroknak, és sokat jelent nekem is. De könyörgöm, Egy Vladimir Dubek, vagy Ladislav Sikorcin mi a fenétől magyar? Nem az zavar, ha idejön, karriert csinál, még szerethető is az ember is, meg a játéka is, de nincs keresnivalója a piros-fehér-zöld címeres mezben. Szeretheti ezt az országot, de soha, de soha nem lesz képes igazán a hazájának érezni, igazán a sajátjának, úgy meg szerintem senki nem lehet válogatott. És a képlet ennyi, nem kell tovább bonyolítani. Ez nem klub. Ha ez valakinek fáj, akkor ne nézze a nemzeti válogatott meccseit, járjon MOL-liga meccsekre. Ott klub van, nemzetiségtől, születéstől függetlenül.
@Spigott: Termeszetesen nem akartam en megbantani se Galaniszt, se a tobbieket. Egyszeruen csak nehez volt zsolt007 hozzaszolasabol lemerni, hogy akkor most ki is a jo magyar. Ezert hoztam fel az emlitett jatekosokat, hogy akkor kategorizalja mar oket is... Ha valakinek egyik szuloje magyar az eleg-e? Ha az egyik szuloje magyar, de kulfoldon szuletett akkor o kulfoldi? Es mi van, ha huzamosabb ideje hazankban elo kulfoldiek gyereke magyar szeretne lenni?? Nehez kerdes ez; valaki emlitette a DNS vizsgalatot, lehet tenyleg az alapjan kene itelni. Juj, de elore felek vajon mit mutat majd ki... En eddig ugy tudtam magyar vagyok, de ki tudja nem volt-e valami mellekvonal par szaz eve a felmenoim kozt...
@Vincenzo90: ember, miről beszélsz? esküszöm, hogy utoljára kérdem, de írdd már le, kire gondolsz, amikor ezt írod: "akinek soha senkije nem volt magyar, és nem beszél magyarul", hogy a többi részletbe most már tényleg ne menjünk bele
Szigorúan teoretikusan: Miért ne játszhatna? Gondolom, felmenői régóta nálunk élnek, nyilván volt némi keveredés is magyarokkal. A svábok, rácok esete. Válaszom tehát: igen, játszhat. Ismétlem, szigorúan teoretikusan. És csak ha a Fradiból válogatják be.:)
@szorgalmas: Ez klassz. Hányan vagyunk?
@Vincenzo90: Meg csak annyit: ha nem lesz kepes ugy kuzdeni a valogatottert mint egy "100%-ig" magyar, akkor az a szovetsegi kapitany dolga lesz, hogy ne ot valogassa be. Ennyire egyszeru. Bar ha belegondolok baj van, mert a jelenlegi szovetsegi kapitany sem magyar...

Tenyleg, egyebkent azt hogyhogy nem szoktak korlatozni a kulonbozo sportokban, hogy akik a nemzeti valogatott korul dolgoznak, azoknak is az adott nemzethez kotodonek kell lenni? Ezt most a jelenlegi vitatol teljesen fuggetlenul es komolyan kerdem.
@Fugeute: még nincs pontos szám. aki arról próbál minket meggyőzni, hogy a galanisz lehessen válogatott, az nem velünk van. az tuti. a többit még nem tudom, zavaros az egész.
@szorgalmas: @Fugeute: Csak jelzem, ha így haladtok tovább, nagyon nehéz lesz eldönteni, hogy szorgalmas az UTE-csicska vagy Fugeute a FTC-csicska. :)
Természetesen elnézést kérek a kifejezésért.
@kerusz: @F. Kapus: tekintettel arra, hogy 1 kb. hónapos nyilatkozata Dubo-nak így elszórakoztatja a népet, nem tudnátok megkérdezni Tőle, hogy miért nem magyarul nyilatkozott? + Sikit meg fel kéne készíteni, hogy tökmindegy hány gólt lő, DE csak magyarul nyilatkozzon.

Galanisz válogatott!
kellene csinalni ilyen csaladfa versenyt. lehetne pontozni mint az ebelben a jatekosokat.
nekem pl lenne egy minusz pontom, mert nagyapam lanytestvere hozzament anno egy roman faszihoz. bar ot kitagadtak a csaladbol, lehet h az akkor mar nem jar pontveszteseggel? :)
@F. Kapus: jó hát azért utáljuk egymást, de néha egy kis poénkodás belefér:)
@F. Kapus: Előkelő helyre kerültél a halállistámon. De a hordó sört még megiszom veled hétvégén.
Szétör,Kortina és Mekkalum és társai húzzon a válogatott háza tájáról.
@AG 2.0: hát nem, Cyprusi! :) :)
miért nem lehet már lezárni, hogy válogatott az lehet aki a "mi kutyánk kölke" ez izlés szerint behelyettesíthető, és kész.
@1885*: Te sem vagy magyar, nem tudod hogy mi ezt igy irjuk: ciprusi. :) :) :)
@papi79: aha és csak emiatt nem lehetek válogatott, az, hogy nem tudok hokizni nem okoz problémát :D

1. teszt volt.
2. Te meg még csak magyar billentyűzetet használsz!!!
3. Azért írtam nagybetűvel, mert szeretem :D

hát, hogy pont engem javítgatsz :D :D
@1885*: *Te meg még csak magyar SEM billentyűzetet használsz!!!

na megyek, pihenek :))))) télleg nem beszélni magyar
Wass Albert: Ki a magyar?

Ki a magyar hát, cimbora?
Te, vagy én? Vagy a harmadik?
Nosza döntsük el szaporán,
míg el nem süllyed a ladik!

Ragadjunk hát lapátot, csákányt,
evezõt! Ebura fakó!
Így csináljuk már ezer éve,
ez hát nekünk való!

Aztán , ha majd holt tetemünket
kiveti a víz a partra:
magyar leszel Te is, én is,
a harmadik is, mind, mind, kit halva,
bevert fejjel, némán, gyászban
fektethetünk a ravatalra.
@1885*: Nyugi csak vicceltem, kezd elszorakoztatni ez a vita! Egyebkent a billentyuzetes dolgot ereztem, goldontam is hogy beirom magam mielott mas teszi meg. :)))
Bar azt nem tudom a 'magyar SEM billentyűzet' milyen lehet. :))) Ez a Software Engineering Magyar billentyuzet, vagy micsoda? :DD Sebaj, majd idovel atterek en is a 101-esre. :)
@F. Kapus: Ha most erre leírnám azt, amire most gondolok, akkor kitiltanátok? :)
@papi79: @peterszky: @székely hokis: Mar volt Wass Albert idezet, magyar billentyuzet es "mi kutyánk kölke"...mar csak a hataron tuli magyarsag es december 5 emlegetese hianyzik es egy kis politikai fuszer. :)
@papi79: tudom, hogy vicceltél, én is rajzoltam mosolygóst :D.

Igen az az a billentyűzet, vért vesz tőled és csak akkor hagy gépelni, ha a vérteszted igazolja a magyarságod. ;)
@E.Attila: akkor mindenki pihen 1 hetet :)
@peterszky: szerintem igen :)
A DNS vizsgálat érdekes eredményeket hozna mindenkinél...
Ebben az országban alig lehet olyan embert találni aki nem valamilyen germán, török, szláv és egy-két kisebb nép keveréke lenne. Szinte mindenki valamelyik betelepült nép leszármazottja. Elég kevés emberre lehet mondani, hogy pár százaléknál több magyar vér van benne. Tudjátok, Árpádék alacsony, tömzsi, kicsit mongoloid emberek voltak.

Szlovákból elég nehéz olyat találni, akinek az ősei nem voltak magyar állampolgárok. Az elég érdekes, hogy vannak a magyarkodók, meg a "nagy Magyarországosok", akik pont kirekesztenék az eredeti ország területéről jövő nem magyarnak tűnő nemzetiségűeket és abba bele sem gondolnak, hogy ha nem lett volna Trianon, akkor is hozzánk tartoznának és állampolgárok lennének. Pedig jól az északi szomszédunk fejéhez lehetne vágni, hogy "mit akartok ti a magyar gyűlölettel amikor jönnek hozzánk a nem magyar nemzetiségű állampolgáraitok?".
Persze azért nekem is egy kicsit szúrja a szemem amikor valaki idegen játszik a válogatottban, de hozzá lehet szokni és idővel meg lehet szeretni ezeket a játékosokat is.
@peterszky: eddig egy kommentet sem kellett kivágni e poszt alól, tehát láthatod, mi az, amíg tuti elmehetsz :)
@Fugeute: Ez egy remekül összehozott szösszenet, nagyjából így érzek én is. Akkor már legalább hárman vagyunk a klubban! :)
@peterszky: na most akkor leírhatom, amit rólad gondolok? :)
@peterszky: @F. Kapus: Jah Trianon is volt mar :) elfelejtettem elobbi hozzaszolasomban :)
...en azert NAGYON orulok, h van ez a kozsseg, aki kulturalt keretek kozott siman el tud vitazni egy ilyen kenyes kerdesen. sztem tapsoljuk meg magunkat ;)
@peterszky: semmi rosszat, csak vicc volt
@1885*: lattam, csak biztosra akartam menni. ;)
ezek szerint megis megnyugodhatok magyarsagomat illetoen, hiszen tudok a billentyuzetemen gepelni!! hurra!! :D
@papi79: "Ez a Software Engineering Magyar billentyuzet, vagy micsoda? "

már ez van Neked is?:D
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit!:

TAPS, TAPS :D

@F. Kapus: akkor nem kérded meg Dubót? hátha összejönne arra is vagy 200 komment :D tele offal :)
@papi79: Miért kéne? Nem a szöv.kap. kűzd a jégen pl. A kűzdésről meg annyit, hogy ennyi erővel tényleg leigazolhatjuk a fél NHL-t, merthogy a kapitány berakja őket, mert lehet hogy szarnak magasról a címeres mezre, és ránk, de jobban tudnak játszani. Ez rohadtul nem érv, hogy majd ő kiválasztja...
@F. Kapus: Általánsságban mondtam el a véleményem a témáról. Mert az általános hozzáállás eljuttathat oda, ahol a francia foci tart. A szurkolók utálják a csapatot, ahogy nem nyer nem érzik magukénak, és a játékosok is szarnak a világra. Ha épp nem tetszik nekik valami, akkor nem kűzdenek a válogatottért. Üzlet lett már az is, és a játék értelmét vesztette. Ezt ha el akarja kerülni az ember, az egyáltalán nem kirekesztés. Mondom, jöjjön, játsszon, stb, de ne legyen válogatott egy tök idegen nevű ember, ha magyarul sem tud beszélni, még minimális szinten se.
@1885*: Ez a jó a billentyüzet és csak az magyar aki tud rajta gépelni :)))))

kuruc.info/r/50/62795/
@székely hokis: :D a minap épp egy blogbarát, az a bizonyos elkényeztetett...
világosított fel mi is az a rovásírás. Bevallom nem tudtam. :)))

az meg már úgyis kiderült, hogy én sem vok igazi magyar ;)
@1885*: nem szép,hogy nem tudtad :(
Másrészt lehet ,hogy jobb is ,hogy nem tudtad mert a román tudosok a napokba adtak ki egy könyvet ,hogy nem is székely hanem dák irás azt hittem beszrok

tortenelemportal.hu/2010/07/roman-torteneszek-szerint-a-rovasirast-is-toluk-vettuk-at/
Apropó mi van aval 2 komoly igazoláassal a Mol ligába ,hogy el ne térjünk a témától :)))
@székely hokis: meg nem lattam jatszani csak olvastam rola (HSC igazolt jatekosrol beszelek) :)
@székely hokis: ezt mi mar reg tudjuk foldi. amire ki lehet tenni/rafesteni 1 trikolort az osi roman barmi.

na most akkor osi dakul van kiirva a szekelyfold a HSC mezere :D
OFF: ne haragudjatok

@székely hokis: Szekely Rovasiras ide vagy oda, van egy kedves baratom aki ilyenekkel foglalkozik Csikszeredaban. Rendszeres olvasoja vagyok :) Amugy beperelte a lapot a rovasiras miatt. Olvassatok cikket:
Itt : csibibarna.blogspot.com/
@E.Attila: nem a lapot kellet vólna hanem azt a barmot amelyik ezt kitalálta és levezette. De a legjobb az lessz hogy a románok megtanulják és székelyül fogunk egymáshoz irni mi???????? :))))
@székely hokis: :) Amugy Barni tartott Rovas iras kepzest is csikban es tenyleg ugy vezeti naplojat. Kivancsi lennek ki irna egy olyan cikket itt a blogon. Lehet megjelenne a roman napilapokban hogy kodolva uzen a magyarhon a szekelyeknek es egybol raallitanak ezt a ket jofej tudost. "fejtsek meg". lol
@Vincenzo90: tényleg ne haragudj, de rendkívül sok mindent összekeversz, amiből kihozod azt a végeredményt, amit te akarsz
OFF akkor innen is: Bukaresti egyetemi professzor mondott már olyat is, hogy a gízai piramist először a dákok építették meg, és az egyiptomiak másolták róluk. A rovásírás meg szép, a mezen is tetszik, hogy rajta van. Tavaly egész évben rovásírással jegyzeteltem a suliban, kemény meló volt, de szerintem ez pl egy szép dolog, ami szerencsére kezd egyre divatosabb lenni. Egy hagyomány, amit talán nem felejtünk el...
@F. Kapus: Na mit keverek, légyszives világosíts föl!
@F. Kapus: Na mit keverek, légyszives világosíts föl! És miért haragudnék?
Dáko román elmélet röviden:
volt Romulus, Remus és Romanus. Romulust és Remust az anyafarkas szoptatta, Romanusnak már nem volt ott helye, ezért az apafarkas szoptatta, innen a dáko román elmélet.
süti beállítások módosítása