HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ancsin János: Meglepetésekre törekszünk

2010.08.23. 14:17 F. Kapus

Megtartotta első jeges edzését az UTE. A Megyeri úti jégcsarnok karbantartása miatt a többi magyar csapathoz képest két-három hét késéssel kezdhetett jégen dolgozni az Ancsin János irányította Mol ligás klub. A legendás hokisból lett vezetőedző elmondta, 22 jégkorongozó volt a pályán a nyitányon. Tovább után megírjuk, mit vár a szezonban.

"Elég nagy hátrányban vagyunk a többiekhez képest, az első hónap azzal telhet, hogy utolérjük magunkat és ellenfeleinket – mondta Ancsin János a hétfő délelőtti tréninget követően. – Fiatal játékosokból álló csapatunkat ráadásul most rakjuk össze, ez lassú folyamat. Napi két jeges edzéssel készülünk a szezonra. Szlovák légiósok érkeznek hozzánk próbájátékra, már a hétfő délutáni edzésen hárman itt lesznek. Kapust egyelőre nem hozunk külföldről."

Úgy tűnik, az UTE két kapusa Szőke Attila és Hajek Márk lesz a 2010/11-es szezonban. Szőkén kívül a tavalyi keret felnőtt játékosaiból négy mezőnyjátékos maradt a klubnál: Németh Péter, Roczanov Dezső, Rusznyák Szilárd és Szajbert Patrik. Az utánpótláskorú játékosok mellett többen is érkeztek.

Tolnai Attila egyéves kihagyás után tért vissza a jégre, Rencz Dániel az FTC-től igazolhat vissza Újpestre. Az előző szezont a Tisza Volán OB I./B-s csapatában töltő két UTE-nevelésű játékos, Kerekes András és Ress Dániel, valamint a brassói Pál Ferenc próbajátékon vesz részt. A hétfői edzésen megjelent az egy szezont kihagyó, előtte a Ferencvárosnál játszó Vígh Balázs, a Miskolcról érkező Fekecs Norbert, valamint az FTC-nél szabadlistára tett Rosztocsil Tamás is.

"Nem tudom, hová pozicionálhatjuk magunkat a szezonban, ez még sok mindentől függ – értékelt őszintén a vezetőedző. – Törekszünk a meglepetésekre, de a döntőbe jutásra esélyes csapatok között valószínűleg felesleges lesz minket keresni."

29 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Milyen meglepetésre gondolt vajon a Mester?
@jacint70: Majd meglátjuk. Ezért meglepetés...
Remélem sikerül neki bármit is tervezett el.

Mi ott leszünk !!!!
Ezek szerint Fabry is elment.
Nem lesz itt szerintem sok meglepetés, illetve az lenne meglepetés a szememben, ha az UTE nem, mint tök utolsó végezne a bajnokságban!

Szerintem a Miskolc erősebb, de még a fiatal Fehérváriak is talán.
Mondja már el valaki, legyen szíves, Becze miért ment el? Tudomásom szerint neki kettő évre szóló szerződése volt, ami csak jövőre járt volna le...nagyon hiányozni fog...persze nem csak Ő!
Naná, hogy ott leszünk!
@Rock me Amadeus: Állítólag ma Újpesten edzett két másik szlovákkal.
@fraind: rászolgált...vagy ez volt a célja?
Nagyon megvető, ha erre azt írom, hogy...

szanalmas.hu?

kár?
pedig nem vagyok varjú.
Azért szeretném, hogy jó kis versenképes csapat legyen, és ne legyen pofozógép az UTE. De sajnos a jelenlegi keret alapján nem sok jót jósolok neki.
Ha mindenkit elverünk egyszer, az már jó lesz. Az a csapat lesz a leglúzerebb, akit készer is megverünk.
Tudom, hogy már többször feltették a kérdést, de felteszem ötszázadszorra is:

Ha van pénz szlovákokra, miért mentek el a (gyanítom olcsóbb) magyarok? Gondolom mindannyiuknak tele volt a töke a vezetéstől és joggal. Esetleg lépni kellett volna, aztán nem marad egy ilyen szétesett csapat. Nem most, már a tavalyi szezon közepénél...

Ha a fiatalokkal tényleg a jövő felépítése volna a cél, akkor felőlem legyünk tök utolsók is, de akkor tartsák ehhez magukat, nem úgy mint az utóbbi 2-3 jővős csapaton, amely most már minden létező csapatban játszik, csak lilában nem...

Akármilyen is lesz ez a szezon (jó nem, az biztos), amíg a csapat küzd, haragudni nem fogok rájuk. Arra ott vannak mások
Le a kalapal az Ujpest elott.Ha tetszenek nektek az edzok ha nem ,ezek az emberek nem futnak a felborulo/ego" hazbol,probaljak megjavitani a legjobb tudomasuk szerint.Nem vagyok Ujpesti barat de tisztelem mind azokat az embereket akik hajlandok ilyen gyenge korulmenyek kozott is folytatni a sportot.Remelem az Ujpest be rak egy csomo fiatal 17/18 es 19 eves hokist es probal egy uj generaciot nevelni amelyik szivvel,lelekkel fog jatszani ,nem 50 ezer forinter megcsereli a szineit
A csapatom vezetőiről már sok mindent irtunk, mondtunk.(kanada09 érdekeset mond)
Évek óta elmondhatjuk, hogy klúbvezetésünk határozottan határozatlan, elszántan tétova és rendithetetlenül ingatag.
A mostani helyzetet már nem először tapasztaltuk meg és ugyan igy volt a Fradi is éveken keresztül.
Mindentől függetlenül van egy olyan érzésem, mintha soknak tartanák a három fővárosi csapatot.A pillanatokon belül összehozott, kellő támogatottságu Vasas-al mintha a fővárosi hoki centralizálását célozták volna meg.A hokinknak nagy szüksége van a Vasasra is de nem két másik klúb rovására.Lehet, hogy ezt a két, tradicionális klúb hullámvasutazása, vagy valmi fóbia mondatja velem, vagy csak öregszem.Úgy tünik, mintha a hokivezetésnél is elfogyott volna a lendület. A hokink helyzetét most nem látom olyan rózsásnak, mint két évvel ezelőtt.Hokiklúbjaink száma nem akar szaporodni,a meglévőknél sokszor válságos helyzet alakul ki és ennek nem csak az egyéni tehetetlenség az okozoja.
A tévedés jogát fenntartva,kicsit féltem a hokink jövőjét.
@Uteapu:
Egy 2 milliós nagyváros (=Lettország) elbír, el kell, hogy bírjon 3, sőt akár 4 MOL Ligás szintű fővárosi csapatot is. Ráadásul ebből 2 nagy múltú, és jelentős tömegbázissal. A játékosok és a pályák jelentős része a fővárosba koncentrálódik.

Itt a megélhetési klubvezetőkkel van, volt a probléma. Szerződéseket önkényesen kezelik, szponzor pénzek gyakran nem jutnak el a szakosztályokig. Hitelük = 0-val.
Lásd Benedek Tibor és az anno BEK győztes UTE vizilabda szakosztály esete.
@Uteapu:
"A hokinknak nagy szüksége van a Vasasra is de nem két másik klúb rovására" - nem hinném, hogy az Újpest tragédiájának a Vasas lenne az okozója. A volt játékosaink nemcsak hozzájuk, hanem Fradi, Dab, Alba és már a Miskolc csapatához is távoztak. Kicsit már kezd nevetséges lennei, hogy mindenért a "szomszéd a felelős. A pollen alergiával a Vasas/Stars alergia is előjön.
Nem kell mindig másokban keresni a hibát, tükörbe kéne nézni miért tart itt a klubb ahol most tart. Ez már évek óta várható volt, amiért az elmúlt 4-5 év vezetése (nemcsak a tavalyi) felelős. Nem lesz ez az év könnyű, hosszú időbe fog telni mire újra hitele lesz az UTE vetetésének (@horivan). Akik most a többi csapatnál próbálják folytatni szeretett sportágukat, egyszer talán újra fognak még magukra lila mezt húzni :)
@horivan: Stimmel.Ráadásul nem is ellenem szóltál.
Amig egy felelős vezető(nem csak klúb), bársonyszéke előtt és nem a háta mögötti vitrinben vannak a mult porosodó relikviái,az nem jó.
Szerintem pont, hogy most jó az irány.
Nem óriási vállalások, hanem ésszerű gazdálkodás. A lényeg az utánpótlás, a nagy csapat pedig akkor lesz nagyobb, ha több lesz a pénz, jobban odafigyel a management. Addig pedig örüljünk együtt, hogy a felszín fölé dugta a fejét az UTE, és vett egy nagy levegőt.
@avessik: Egy percig sem gondolom, hogy a saját hibánkat másra kéne háritani!
Ráadásul hoki szempontból kiváló helyzetben vagyok, mert mindkét pálya kb. félórás sétával elérhető és ezt ki is használom.
Itt egy érzésről beszéltem, ami lehet, hogy nem stimmel de az égvilágon semmi köze a Vasas-hoz.Régi motoros Vagy a blogon és ha visszakeresel láthatod, hogy soha nem mondtam mást, mint azt,hogy minden csapatra, játékosra szükségünk van.
"Szőkén kívül a tavalyi keret felnőtt játékosaiból négy mezőnyjátékos maradt a klubnál"

Nulláról akarnak indulni?...

@Uteapu: "Lásd Benedek Tibor és az anno BEK győztes UTE vizilabda szakosztály esete."

Hát ez is szép történet:

www.nemzetisport.hu/vizilabda/szetesoben-az-ujpest-hoki-es-polocsapata-2037142
@Uteapu: Csak tisztázásképpen Benedekék új támogatói kört akartak hozni az UTE vízilabdához, de Őze úr és haverjai továbbra is ragaszkodtak ezeknél az új pénzeknél is a „szokásos” pénzáramlási útvonalhoz, a sundám bundám csóresz útvonalhoz (lsd. Kazal László)….
Inkább marad a pénztelenség.
@horivan: Sajnos újat nem mondtatok.Néha nem is hiszem amiket látok, olvasok.
Valahol olvastam, hogy : nem elég a fuldoklót kimenteni a folyóból, valakinek el kell indulni felfelé a folyó mentén és megakadályozni, hogy az embereket beledobálják.
@Uteapu:
félreértettél, én csupán reagáltam arra amit irtál: "A hokinknak nagy szüksége van a Vasasra is de nem két másik klúb rovására". Én nem igy gondolom, a hokinknak mindenkire szüksége van aki a fejlődés hive. Nem az én tisztem, hogy a védelmükre kelljek, de nincs közük a mi nyomorunkhoz, hiszen nem csak náluk vannak "lila" játékosok.
@ob4: irigyellek, hogy te látsz ebben a helyzetben valami jó irányt... A fiatalok beépítése nem stratégia, hanem kényszer. Tolnai 'reaktiválása' szintúgy (félreértés ne essék: konkrét isten lesz a pályán, el se lett volna szabad engedni az ezüst után). A hoki most még csak-csak eldöcög, de nem tudom, hogy fogja elkerülni azt az utat, amit a vizilabdások évek óta szí.. szenvednek. Vincze Balázs pl. elment Máltára edzőnek, éli világát, de egy rádiós interjúban a nagy visszafogottságán is átsütött, hogy milyen tehetetlenül dühös a sok kerékkötőre. Ugyanazok, ugyanúgy kötik a kereket a hokinál is. Mindezekkel együtt - illetve emiatt méginkább - respekt az összes lila sportolónak!
@celebesz:

a pozitívum az, hogy nincsenek nagy költségvetésű játékosok a csapatban, akiket úgy sem tudnak majd kifizetni, ezzel tovább öregbítve a csapat elég rossz fizetési moráljáról szóló mendemondákat.
nevesen, hogy ígéret az 100, fizetve meg 30.
egy ilyen fegyelmezett költségvetés átvezethet bármely csapatot a válság évein. és most erre lenne szükség mindenhol.
igazából nem ismerem a belső ügyeket, de kifele ez látszik jó iránynak.
süti beállítások módosítása