HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Jánosi fizetés nélküli szabadságra ment

2010.07.30. 21:43 F. Kapus

A Ferencváros új alapokra helyezte jégkorongcsapatát. Csabai Gábor, az új szakosztály-igazgató kijelentette, csak az hokizhat az FTC-ben, aki mindent ennek tud alárendelni. Többen nehéz helyzetbe kerültek, mert a megszokott amatőr, félprofi viszonyok miatt munka mellett jégkorongoztak. Így volt ezzel válogatott csatárunk is, aki egy hónapos töprengés után találta meg a megoldást. Így eligazolnia és visszavonulnia sem kell.

"Az edzéseink ezután délelőtt lesznek, emiatt testnevelő-tanári munkámmal nem összeegyeztethetővé vált a sportkarrierem – vágott bele Jánosi Csaba. – Sokáig gondolkodtam, és végül arra jutottam, kérem az iskolámat, engedjen el egy év fizetés nélküli szabadságra. Úgy néz ki, sikerült megbeszélnem ezt. Nehéz döntés volt, mert a probléma összetett. Mindkét dolgot nagyon szeretem csinálni, eddig ment is egymás mellett. Abban biztos voltam, hogy a tanári munkámat nem fogom feladni, az biztos pont az életemben. Pályafutásom nagy részén túlvagyok, sérülés bármikor érhet, de tanítani akkor is fogok. A hokiban a bizonytalanságot szoktam meg, nem tudni, mi lesz jövőre, két év múlva. Most adok egy esélyt, csak ezzel foglalkozom, aztán meglátjuk, hogyan tovább."

A 13-as elmondta, utoljára a 2001/02-es szezonban fordult elő, hogy csak a jégkorongra koncentrált. Azóta vagy iskolába járt, vagy dolgozott a játék mellett. Az említett idényben Dunaújvárosban szerepelt, 2002 óta az FTC-ben jégkorongozik. Az OB I.-ből tudta magát beverekedni Pat Cortina A csoportos válogatottjába. Máskülönben akkor is fizetés nélküli szabadságot vett ki, hogy fel tudjon készülni és játszhasson Klotenben. Svájc után sem váltott klubot, pedig igazán jól sikerült vb-t hagyott maga mögött. Nem tagadja, ha nem tudta volna elintézni az iskolájában a szabadságot, akkor ezúttal vagy más csapathoz kellett volna szerződnie, vagy befejezte volna karrierjét.

Azt is elismeri, az előző szezon nem úgy sikerült, ahogy szerette volna. "Nem volt jó évem, és egyáltalán nemcsak a sérülésem miatt. Sok dolog nem úgy jött össze, ahogy elterveztem. A csapatnak sem ment igazából jól, ehhez képest érdekes, hogy a végén elfogadható helyen zártunk. A keretünk jelentősen megerősödött, és bár sok ellenfelünk erejét még nem ismerjük, a játékoslistánk alapján komolyabb célokat kell magunk elé állítanunk. Még akkor is, ha a szakosztályvezetésünk nem jelöl meg konkrét elvárást. Jó szakmai munkával, egységes csapatjátékkal minden ellenfelünkre veszélyesek lehetünk, és a végén meglátjuk, ez mire lesz elég."

A 2009/10-es szezonban távol került a válogatott kerettől. "A válogatottsággal kapcsolatban eddig is úgy gondolkodtam, hogy legjobb tudásom szerint teszem a dolgom a klubcsapatomban, a meghívó meg vagy jön, vagy nem. Többet tenni érte úgysem tudok, ez egy bónusz lehetőség, amin nem görcsölök. Természetesen mindig nagyon örülök, amikor a nemzeti csapatba hívnak."

Hír még a zöld-fehérekkel kapcsolatban, hogy csütörtökön megérkezett Budapestre a svéd vezetőedző, Hakan Nygren, és a légiósok is befutnak lassan. Sándor Szilárd átigazolásának kérdése legkésőbb hétfőig megoldódik. A csapat a bő játékoskeretre és a jéghiányra hivatkozva lemondta a Brassó Kupa-részvételt. Az FTC legfeljebb öt felkészülési meccset játszik, ezek még szervezés alatt állnak. Külföldi ellenfelek is lehetségesek.

30 komment

Címkék: ftc mol liga jánosi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azta. valamiert ugy ertettem a cimbol, h a Fraditol ment el. huh, rosszul esett nagyon.

de igy jol van!!!!!!!

HAJRAAAA FRADIIII!
Komoly csapat ez a Fradi, lemond egy előre megszervezett tornát, amit ő is bevállalt. Komoly vezetőség, sokra fogják vinni.
A fentiekben egyebek közt egy SPORTEMBER nyilatkozatát olvashattuk!Ehhez a helyzethez ez egy tökéletes hozzáállás.Most megemelem előtte képzeletbeli kalapom!Sok Jánosi Csabi kéne a magyar sportnak,akikbe van alázat és szorgalom,és világosan
látják a dolgokat maguk körül!A Brassó Kupa kihagyását nagyon sajnálom.
@csatoim:
Szeredán meg a fiatal hokisok érdekeit tekintik szemelőtt azzal,hogy fejenkénti 4000 euróért engednék el őket, abba a klubba,ahová szívesen mennének...
Mind1,nem veszekedni akarok,csak elő fordulnak ilyenek...
@csatoimi: 3 nappal a brassói torna előtt kaptunk volna jeget. Érthető, hogy így nem lehet bevállalni.
@stoonfield:
Mi is sajnáljuk a brassói tornát, de sajnos most így jött ki.
Csabi helyében én is a Fradit választottam volna. :-)
Örülnék, ha újra kivirágozna és megtalálná valód önmagát. És lehetne még helye a válogatottban.
@KrisztiFTC:

Pont pár napja beszélgettem vele. Pozitív volt, szerintem idén jó szezonja lesz nagyon :)
A Fradi indíthatna másodosztályú csapatot is.
@Fradi-Mate: Ámen. ;-)
@imr: Jó lenne. De most egyelőre a felnőtt csapatot kell egyenesbe hozni, illetve ezzel párhuzamosan építeni az utánpótlást. Aki egyszerre sokat markol, az keveset fog.
@Fradi-Mate: ha szeretetre menne, sokan máshol játszanának. :) például Hetényi a Lahtiban.
@csatoimi: nem kell laszolni a fardit ennek a tornanak semmi ertelme es egy rakas penzt is elvisz en imadom erdelyt tehat keszultem hogy megyek de nem sok ertelme van
Félnek :), azért nem jönnek

Ami pedig a gyerekeket illeti, jobb ha nem teszed fórum témává...
Nekem a Brassó Kupán való részvétel lemondással csak annyi a bajom, hogy azt már korábban is lehetett sejteni, hogy kb. mikortól mehet jégre a Fradi. A Brassónak most új csapatot találni 2 hét alatt nem egyszerű feladat. Most, hogy a Fradinak profi csapata van, készülhettek volna egy hétig más jégpályán, akár edzőtábor jellegében, így simán mehettek volna a tornára. Szerintem kimondottan hasznos lett volna a csapat, játékosok és vezetőség számára egyaránt.
@Hockey_Fan: jo lenne a barsso kupa ha mondjuk egy erdelyi csapat es 3 kulfoldi lenne de igy ez csak egy roman valami lehet. /roman/ nem pejorativ csak hat mast is meg kellene hivni pl: szlovak vagy lengyel csapatot es akkor mar egesz mas
@bazilika: esetleg más ilyen jó ötleted nincsen?
@Hockey_Fan: "Most, hogy a Fradinak profi csapata van, készülhettek volna egy hétig más jégpályán." Itt a bibi.
@Hockey_Fan: kápmegyeren visszamondták a jegünket valami szar indokkal, újpesten hallani sem akartak róla, hogy időt béreljünk, míg vidékre emiatt nem fogunk menni. Szóval ennyit a gáncsoskodásról...inkább a többi csapat örüljön, hogy nem alázva mennek haza :P :))))))
Csak tippelni tudok a káposztásmegyeri "szar indok"-ra: addig nem akarnak jeget csinálni, amíg nem találnak névadó szponzort a csarnoknak.
@Teemu: Brassóban nem lehetett volna meg oldani azt az 1 hetet?
@facsipesz:

A jégbeosztást elnézve, nem sok ármánykodást találsz. Egyszerűen nincs hely.
Nagy izmolás megy a Fradinál.Kivánom,hogy eredménye legyen.Csak az hokizhat az FTC-ben aki mindent ennek tud alárendelni.(Édes jó Istenem, a szezon végén neveket akarok hallani!)
Igazi sportember Csabi, kár, hogy a torna nem jött össze de érthető, még mindig nem elég a jégfelület( bár ez csodás a régi időkhöz képest),az edző úr is csak nemrég érkezett, bár egy brassói edzőtábor nem lett volna rossz ötlet, milyen hülyén nézett volna ki a fradi a polusban vagy a plazaban :), sok sikert a csapatnak!
@Zsoldos: Olcsóbb ha egy héttel korábban kezdünk itthon a jégen, mintha 2 hetet Brassóban töltünk, szállást és jeget fizetünk, aztán még az utazás is...
Sándor Szilit nem értem, úgy volt, hogy felhagy a hokival, a munkahelye miatt, erre készül egy olyan csapathoz, ahol nem elfogadott a hoki melletti munka. Jól meg kell fizessék :D.
@bazilika: @KrisztiFTC: Akkor nem kell alapbol bevallalni,hogy lehessen egy komolyabb ellenfel utan nezni,mint a Fradi
@Lacikaa: Vagy mondjuk nem hitegetni a Fradit, hogy lesz jég...
Tök mindegy, szarszemét Fradi, valószínüleg direkt csináltuk, mert nekünk is annyira egyszerű most edzőmeccseket lekötni.
Most minden zöld-fehér a monitor együtt kuncog ritmusra, amiért így kitolhattunk másokkal.
kimaradt egy "előtt", de ezt is direkt csináltam:-)
@bazilika: A tollaslabda esetleg nem érdekel??? -ezidáig csak egy román csapat volt meghívva-
süti beállítások módosítása