HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ted Sator a szövetségi kapitány

2010.07.19. 13:41 F. Kapus

A várakozásnak megfelelően a magyar jégkorong-szövetség elnöksége egy évvel meghosszabbította a felnőtt válogatott élén az amerikai edző mandátumát. A juniorválogatottat a Miskolci Jegesmedvék vezetőedzője, Bob Dever irányítja. Az U18-as és az U16-os szakmai stáb véglegesítésére nem került sor. A kölyök tehetséggondozási kerettel öten foglalkoznak a jövőben, Faragó Gyula, Fekti Bálint, Keresztury Kristóf, Keszthelyi Miklós és Orgovány István. A női válogatottnál a Gömöri Csaba, Buzás Norbert páros dolgozik, a női U18-as szelekciónál Gegesy Boglárkával egészül ki a stáb. A válogatottak programjáról itt olvashatnak. Az elnökségi ülés előtt közgyűlést is tartottak, itt a lehetséges elnökségi tagok számát 12-ről 15-re emelték. A négy jelölt közül kettő, Kassai György és Szilágyi Attila nem vállalta a tagságot, így a két újonnan megválasztott taggal, Méhn Imrével és Pap Gáborral egyelőre 14-re emelkedett. A felnőtt válogatott programja egy decemberi EIHC-tornával gazdagodott, ahol három A csoportos ellenfelünk lesz.

Az már eddig is biztos volt, hogy november 12–14. között a Papp László Budapest Sportarénában komoly tornát rendez hazánk, ahol Ausztria, Franciaország és Japán lesz az ellenfél. A napokban eldőlt az is, hogy december 17–19-én három A csoportos válogatottal játszunk Szlovéniában, a házigazdák mellett Ausztriával és Norvégiával. Az áprilisi közvetlen felkészülés során a tervek szerint, az előző évhez hasonlóan, Ausztria és Norvégia látogat hazánkba. Emlékeztetőül: a 2011. április 17–23-i divízió 1-es világbajnokságon Olaszország, Japán, Hollandia, Dél-Korea és Spanyolország lesz a riválisunk.

53 komment

Címkék: sator válogatott mjsz dever

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kedves blogbarátok, kinek van kedve egy nosztalgikus szlovéniai túrához?... .-)
Amikor egy évvel ezelőtt nem hosszabbítottak szerződést Cortinával (közös elhatározás), arról volt szó, hogy az elnökség mandátuma csak egy évre szól már csak (és nem lenne korrekt az új elnökséggel szemben)és új csapatot építeni 4 év kell minimum és ezért csak arra az egy évre választanak kapitányt. Utána az új elnökség köt szerződést hosszú távra. Na jó meleg van, de remélem érthető. Vagy mégsem?
A Norvágiát javítsátok! ;)
"az előző évhez hasonlóan, Ausztria és Norvégia látogat hazánkba"

biztos h jo az, h mindig ugyanazokkal keszulunk?
@durex26: semmi bajom veluk, de jobban orulnek ha lathatnek mas csapatokat is ezeken a tornakon...
@fradigy: Sokan sokmindennek nagyon örülnénk, de szerintem kitűnő felkészülés ezek ellen a csapatok ellen játszani. Miért is lenne jó példáil a csehek ellen 60 percen keresztül a korongot keresni? Ki mit tanul egy olyan mérkőzésből.
Mi éppen fokról fokra közelítjük a norvég, osztrák és szlovén szintet és ez megfelelő lehet az olaszok és a japánok elleni világbajnoki felkészüléshez.
Addig kell játszani ezzel a két csapattal,
míg meg nem unjuk hogy folyamatosan ronggyá verjük őket!
:D
@durex26: @hokikori: nem tom kikkel :) azon nem gondolkodtam csak felmerul zagyamban a kerdes :)

ja es nem koronkeresesre gondoltam CAN/USA ellen en sem, de lehet h talalni lehetne hasonlo erossegu csapatot csak h legyen kicsit valtozatos a menu ;)
Az U16 és U18 korosztályoknál miért nem született döntés?
Félre ne értsen senki, örülök ezeknek a tornáknak és ezeknek a csapatoknak, de azért én is el tudnék képzelni mondjuk meccset a fehérorosz, dán, német, cseh, szlovák, lett, svájci és más csapatokkal is. Pl. az amerikaiak és oroszok sem jártak nálunk mostanában, ha egyáltalán jártak.
@F. Kapus: Mindíg félek szólni, ha elírást találok, nehogy morcos legyen a szerkesztő, de itt ezzel sosincs gond, úgyhogy szólok bátran. Legalább évente 1-1 helyesírási hibával kevesebb ;)
@orion66: Én is, csak ők nem nagyon tudnak elképzelni velünk meccseket. Esetleg ilyen másod-harmadrangú csapatok jönnének, és akkor már nem sok a különbség.
@durex26: A svédek, oroszok, finnek, tótok sem tudtak szerintem korábban elképzelni velünk meccset, és mégis eljöttek. Oroszok ugye Svájcban, nem itthon.
Ha már a második számú csapatukat tudnánk elcsábítani, az is sokat számítana. Legalább a hazai bajnokságban játszók jöhetnének. Nem NHL és KHL játékosokra gondoltam én sem.
Hozsanna néked régi új kapitány!

Nekem szimpatikus volt a munkája, remélem a folytatás még sikeresebb lesz!
@canadien: legjobb tudásom szerint U18-ban a Marton Tibor és Szongoth Kristóf duó egészül még ki egy külföldi szakemberrel, míg U16-ban új javaslat megtételére kérték az előterjesztőt, mert szavazással nem sikerült dönteni.
Apró kérdés: JP várhatóan nem vállal szerepet, vagy övé lesz mondjuk az u18?
@orion66: de azok a csapatok kb. picit voltak erősebbek a norvégoknál, kivéve kanadát. És akkor is 60 percig gyakoroltuk a védekezést, és a kontrákat. Az pedig hogy milyen színű a mez számomra mindegy, csak legyenek jó meccsek, és ne az legyen a taktika hogy lőjük kőrbe a korongot az a biztos :D.
Ennek örülök. A felkészülési és VB- meccseken is támadtunk, nem csak védekeztünk. És bírtuk az iramot is, bár a szlovénok ellen tényleg "csak" kb 20- 25 percig, aztán elszakadt a cérna.

Nagyon- nagyon- nagy kérés mindenkihez:
valamelyik kedves blogtársnak nincs meg DVD a magyar- szlovén meccs? Nekem sajna a DVD- felvevő vmiért csak az utsó 6 percet vette fel.
igy eldolt nem jutunk be a elitbe ezel a satorral soha nem leszunk A csoportosok
@durex26: amihez nem ertek nem vallalom kinyalhatod neki a segget akkor sem fogom szerteni rajta ment el a meccs a szlovenok ellen nem volt kire cserelje a hetenyit ez aazert jelez valamit vagy nem ő allitja ossze a valogatottat
@hokifan: Elnézést kérek más a véleményed, én meg gúnyolódtam, bár szerintem inkább ment el a meccs a birokon, és a rengeteg műesésen. Egyébként egyetértek veled, nem valószínű, hogy feljutunk, elég csak az olimpiai selejtező olaszok elleni meccsre gondolni. Akkor pedig Cortina volt a szövetségi kapitány.
@hokifan: A hibát akkor követte el amikor levette a fiatalokat a pályáról .Szerintem ebben hibázott.Ettől függetlenül miért ne lehetne neki adni még egy sanszot?
Hetényi gólt nem tud ütni.Volt egy hibája ,amiben a hátvéd is benne volt.
@durex26: Az olaszok erősek. Legutóbb Kanada ellen is jó darabig bírták.
@hokifan: @bakker81:

Már amennyiben az hibázás, ha egy divízió-1-es VB-n második lett a Magyar Csapat... (2000-ben C csoport...)
@MeLa: U16-hoz gondolom a fehérvári mágust hozzák.:)
@canadien: igen, az első változatban Ő volt, de nem sikerült többségi támogatást elérni, így új szavazás lesz.
@MeLa: félinformációkkal ne dezinformálj :)
...mondjuk a Cortinzasnak sok ertelme van, igy h felvettek oket a DEL-be.....
@F. Kapus: az U16-ról új szavazás lesz. Így jó? ;)
@F. Kapus: sőt, új stáblista is lesz. Azt hiszem ez így már fullos... :)
@MeLa: nem tudom, mi lesz, de a mai szavazás nem arról szólt, amit te írtál
@F. Kapus: akkor légyszi tájékoztass minket,hogy miről?!
@canadien: A szakmai bizottság előterjesztése szerint a MAC új finn edzője lett volna a főnök, mellette dolgozott volna Kercsó Árpád és Mayer Péter. Ez a felállás nem kapta meg a bizalmat.
@F. Kapus: Köszönöm,így már értem.
az öreg Teddy szerintem profi, de sótlan, mentálisan feltüzelni nemigazán képes a fiúkat. De bízom benne hogy a srácok ezt maguktól is hozzáteszik, akkor nagy csodákban is reménykedhetünk!
OFF
@jágör68: nekem meg van, igaz, mivel a helyszinen voltam, ezert automatikusra ment a felvetel es a meccs vegi interju lemaradt. Ha igy is erdekel, irj!
ON
@Ringleader: melette szol, hogy digit felvetel, es nem rossz a minosege, ugyanis ugy halottam, hogy az elso harmad kozvetitese analogon eleg gyatrara sikeredett!
@canadien: azaz nem tudják elképzelni, hogy KÁ az új finn edző kezei alatt hogy tud majd dolgozni
@hokifan: ahhz képest merész kijelentés, hogy - személyes élmény következik - Sapporo előtt egyedül, de tökegyedül Ted Sator vezette le, hogyan és miért juthat az "A" csoportba a válogatott. nagyon logikus okfejtés volt, akkor beigazolódott, mint ahogy azóta is érvényes, hiszen éppen azt magyarázta, hogy hosszú évek után Japánban lesz (és ha a junioroknál Debrecenre vagy a felnőtteknél Ljubljanára gondolok, volt) az a szitu, hogy nem egy "éles" meccs dönt, hanem legalább 3 körülbelül egyforma képességű csapat van (ott: Japán, Ukrajna, Magyarország), és az ellenfeleknek is meg kell osztani a figyelmét, nem elég csak ellenünk felkészülni. Mindez burkoltan azt is jelenti, hogy a mieinknél mentális-koncentrációs problémákkal is számolni kell, a két említett példa, Debrecen és Ljubljana igazolta is ezt. mindezek nyomán azt mondom, érdemes bizalmat adni az ősz bárdnak - és persze a vb-re kirobbanó formába hozni a csapatot. a képlet - az esélyeket illetően - kísértetiesen emlékeztet Sapporóra (olasz, japán, magyar esélyek), talán azt a két momentumot leszámítva, hogy Japán jogos revansvággyal érkezik, és az ukránokkal ellentétben az olaszok talán nem hiszik el, hogy elég lesz kiküldeni a korit meg a mezeket ellenünk.
jó napot.
@bakker81: bocs, hogy belekotyogok, de azért elég merész csak ezt vagy csak azt az elemet kivenni, és feltüntetni mint a vereség okát - holott a sajnálatos és szomorú helyzet az, hogy a szlovének azon az estén a játék minden elemében felülmúlták a mieinket. egy megingást - az egyenlítésünket - nem számítva végig a kezükben tartották a meccset, hatékonyabban védekeztek és agresszívebben támadtak, többet lőttek kapura és jobban támogatták a kapusukat. egy kapuscserére vagy pláne a bíróra kenni a dolgot szerintem egyszerűen felszínes önámítás.
@bakker81: bocs, a teljes választ durex26-nak címeztem :)) óóó, hogy egy névcsenéssel éljek, bakker :)
@Ravic83: az Arénába pont hogy egy "profi, de sótlan" kapitány kell, aki képes higgadtan, ha tetszik, hideg fejjel gondolkodni az éles helyzetekben. a sho-ra meg az belilult fejjel üvöltözésre ott leszünk mi :))
@Ravic83: azert errol majd kerdezd meg a valogatott tagjait is, hogy ki a sotlanabb
U16 Edzőnek: Dobos Tamást!
@Startrek: Helyes, én is támogatom!!! Végre valaki értene is hozzá........
@shootka: Én sem tudom elképzelni.
@Lazlee: sajnos nem vagyok olyan viszonyba a fiúkkal:)

@Nyuszí O_o: mondasz valamit, mindenesetre az én lilult fejem ott fog virítani:)
sztem jo h satorbacsi maradt
süti beállítások módosítása