HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Demitra a Lokomotivért elhagyta az NHL-t

2010.07.17. 15:55 kovacsistvan

A vancouveri olimpia pontkirálya, a szlovákok 35 éves csatára 17 év után hagyja el az NHL-t, ahol 848 mérkőzésen 768 pontot gyűjtött. Pavol Demitra ősztől a KHL-ben lép jégre, a Lokomotiv színeiben. A CSZKA-hoz ment Steven Valiquette, aki az elmúlt négy szezonban a New York Rangers játékosa volt, azelőtt viszont a Lokomotiv kapujában állt. Pénteken kiderült, a KHL kinyitotta a kaput 24. csapatként a Lev Poprad előtt. Szombaton már játékosnevek is megjelentek az új csapatról szóló hírekben. További átigazolási hírek a tovább után.

Szlovák hírforrások szerint máris a HC Levbe tart két cseh válogatott játékos. A védő Jan Platil a KHL eddigi mindkét szezonjában szerepelt, míg a vb-ezüstérmes, NHL-es tapasztalatokkal is rendelkező támadó, Jaroslav Bednar csak a legutóbbi szezonban. A KHL egyik igazgatója, Dmitrij Kurbatov alaposan beszámolt a HC Lev felvételével kapcsolatos tudnivalókról. Kifejtette, fontos lépés ez a KHL számára is, hiszen egyszerre gyakorlatilag két országgal bővült a piacuk, Szlovákiával és Csehországgal. Elárulta azt is, látta a tervezett játékosnévsort, amely versenyképesnek ígérkezik, szlovák, cseh, orosz, finn és kanadai játékosok szerepelnek a listán. Az edzőjelölt is megvan, egy Oroszországban is ismert szlovák mester személyében. Kurbatov egyértelműsítette, hétfőn válik nyilvánossá a jövő szezon sorsolása.

A Jugrába újabb két játékos érkezett: Makszim Beljajev a kazah Torpedo Uszty-Kamenogorszktól, míg Pavel Vorobjov a bajnoki döntős MVD-től. A cseh Leos Cermak az elmúlt szezonban a Szibirben játszott, előtte két éven át a Szalavat Julajevben, a negyedik orosz idényét pedig a Torpedónál kezdi. Három új játékossal bővült a novokuznyecki csapat kerete: Vagyim Taraszov korábban már nyolc szezonon át védett a Metallurgban, Alekszej Koszourov a Torpedótól érkezett, míg a kanadai Mark Bomersback a cseh Plzentől. Gyenyisz Bodrov (öccse, Jevgenyij bajnok lett az Ak Barsszal) az előző szezont az Atlantban kezdte, de januárban az AHL-be ment, és most visszatér a KHL-be, a Szpartakhoz.

A 31 éves fehérorosz védő, Viktor Kosztyucsonok az elmúlt szezonban a Szpartakban játszott, ősztől viszont szülővárosában lép jégre a Dinamo Minszkben. Dmitrij Pesztunov az Avangard után az új szezonban már a Traktor játékosa lesz, Pavel Bojcsenko pedig a Vityaz idei első igazolása. Az Avangard Omszk kerete tovább erősödik: a legújabb igazolásuk a kétszeres KHL-győztes Andrej Muhacsov. Vjacseszlav Truhno Moszkvában született, de Dániában kezdett el jégkorongozni, és 23 évesen visszatér az AHL-ből a szülőhazájába, a Szibirhez. A 32 éves Valerij Pokrovszkij az előző szezonban a Szpartakban játszott, ősztől viszont az Amur játékosa lesz. A német-orosz kettős állampolgár Eduard Lewandowski a KHL kezdete óta játszik Oroszországban, a harmadik szezonját az Atlantnál kezdi.

72 komment

Címkék: átigazolások khl hc lev

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Demitraban szerintem ennel tobb van, bar az utobbi szezonban serulessel bajlodott.. Neki rosszkor jart le a szerzodese, szerintem ezert nem marad(hatot)t az NHL ben. De igy bitang eros lesz a KHL, mekkora nevek jonnek mar!

Oroszországban is ismert szlovák mester gondolom Supler lesz :)
@Taszi: Demitra tobb NHL-es csapattal is tárgyalt.A KHL is nagyon érdeklodott utána.Ami Vancouvert illeti sajnos sokan nem tudják itt,hogy Demitra az edzovel nem is koszontek egymásnak.Kinem álhatták egymást.Mikor egymás mellet elmentek,nem is koszontek egymásnak.Ezért volt az,hogy 3,4-ik lineben játszott.Nagyon szeretett volna a Rangers-hez menni,mivel ott van a Trenčini Marian Gáborík.Mentek is a tárgyalások,de minden megbukott a pénz miatt.Demitra elvesztette a turelmét.Kozben a Lokomotív Jaroslav sokkal tobbet kinált,és ráadásul Demitrának nem kell ott lenni a csapat szezoni felkészulésén,és szezon kozben hazarepulhet a családjához,amit az NHL nem teljesített.Demitra felesége nagyon komoly beteg volt,mikor Vancouverben voltak,és sokszor ezért is nem játszott,mert a feleségénél virrasztott a korházban.Felesége is azt akarta,hogy válassza oroszországot,mert így kozelebb vannak egymáshoz.
@Dukla Trenčín: Azt lehet tudni, hogy mennyit kínált neki a Lokomotiv Jaroslav?
@Bálna_: Arrol egyenlore nem írnak,de szerintem 3-4millio dollár lehet egy szezonra,vagy joval tobb.
@Dukla Trenčín: Akkor elment az oroszok esze teljesen.
@csatoimi:Demitrának sajnos nagy ára van,és az oroszok egy nagyon jo uzletet csináltak vele.Várd ki a végét.
@Dukla Trenčín: Csak szólok, hogy Demitrának a Canucks-nál 2év/8 milliós szerződése volt. Tehát a 3-4 millió (amit kizártnak tartok, hogy megkapna a Lokomotívtól) nem több, ellentétben azzal, amit a hozzászólásodban írtál.

Érdekes, hogy látszólag jól informált létedre
1. nem tudod, mennyit kínáltak neki a Lokomotívnál, csak tippelgetsz
2. nem tudod, mennyit keresett a Canucks-nál.

Feldobsz egy feltételezést, de alátámasztani semmivel sem tudod. Nem érzed kicsit hiteltelennek magad?

A sérülékeny, 35 éves Demitra értéke a jelenlegi eszement NHL-szerződésekben sem több szvsz évi kb. két milliónál. Ha a KHL-ben akad olyan milliárdos, aki ennek a dupláját megadja neki, lelke rajta, ettől Demitra nem lesz jobb játékos, csak erősen felülértékelt.

Azt pedig, hogy Alain Vigneault és Demitra nem beszéltek volna egymással, támaszd már alá légyszíves valami olyan linkkel, ami nem egy bulvárlap, hanem valami komolyan vehető média honlapjára mutat (bár szerintem bulvárlapot sem nagyon találsz). Jómagam Canucks-szurkolóként eléggé (bár természetesen nem teljesen) képben vagyok a csapat ügyeit illetően, de erről az afférról nem hallottam sehol. A 3. sorban sem azért játszott (már amikor nem volt sérült), mert az edző utálta, hanem mert nem fért be előrébb. Centerben Henrik Sedin (Hart és Art Ross Trophy) és Kesler (75 pont és elsőrangú védőmunka) egyértelműen első két sor, szélsőként Daniel Sedint (85 pont) kellett volna pihentetni helyette vagy Samuelsson-t (30 gól), esetleg a 35 gólos Burrows-t vagy az 53 pontos Raymond-ot? 38 meccset játszott a szezonban, az állandó sérülései miatt, 3 (három!!!) gólt szerzett, évi négymillióért. Nyilván a második sorban lett volna a helye, amit aztán minden egyes sérülése után újra építhetett volna a szakvezetés.
@Bálna_: Elgépeltem, elnézést. 28 meccset játszott a szezonban a Canucks-nál, az alapszakaszban, a rájátszásban 11-en.
@vioola: 2,8millioért nem ment az biztos,mert akkor márt rég a Rangersban írja alá.Az utolso fizetése 4 millo volt!3-4,vagy 5 milla korul kaphatott az oroszoktol.Nagy volt a Lokomotítol az érdeklodés iránta.
hokej.sme.sk/c/5468466/demitra-zmluva-je-porovnatelna-s-vancouverom.html - a cikkben az al hogy a szerzodese hasolo a vancouverivel - sorry, magyarul nem megy nagyon jol
@Bálna_: Eloszor is én itt élek szlovákián.Ha Demitra nosul,ahogy ma Marian Hossa azt mi tudjuk.Ha felesége Majka beteg,azaz majdnem meghalt tudjuk.Nem bulvár.Jo egy hete hazahozta az autoját (Aston Martin)kanadábol,és karambolozott vele,amit gondolom nem tudtok.Meg is halhatott volna.Ami az edzojjével valo kapcsolatott illet,hát neked arra linket nem tudok adni.Tudod minket itt mivel a mi játékosunk jobban beavatnak a klubb rejtelmeibe.Ez nem bulvár.Ha nem írom nem is tudtál volna rolla.Ezt a JOJ,STV,Markíza szokja kozvetíteni.Ugyanis ezek a szlovák tv adok szeméjesen keresik fel a szlovák játékosokat kint az NHL-ben.Nos az NHL es fizetések azok nyilvánosak,tehát az évi 4millio dollárja megvolt utoljára.A KHL es fizetés nincs nyilvánosság elé tárva,és ezért írtam neki évi 3-4,esetleg 5millio dollárt.Demitra még mindég nagy NHL stár,és ezt az oroszok tudják értékelni.Vagy magcáfolod eszt is.Hidd el sok infot tudok,ami hozzátok soha nem jut el.Ezt most komolyan mondom.
@Dukla Trenčín: én örülök neki, hogy eljött a Canuckstól...a semmiért fizessék az oroszok
sport.aktuality.sk/clanok/97387/demitra-do-jaroslavlu-zena-bola-jasne-za-rangers-ma-natahovali/

"Došlo k tomu vlastne pred pár dňami, Jaroslavľ mi dal ponuku s týždňom na rozmyslenie. Je to zmluva, ktorá je aj finančne výhodnejšia od ponúk z NHL,"

A lenyeg: "Jaroslavl adott egy ajanlatot 1 het gondolkodasi idovel. Ez egy olyan szerzodes, ami anyagilag jobb az NHL-es ajanlatoknal"
@Dukla Trenčín: Csodálatos. Azért, mert Szlovákiában élsz, tudod, hogy Demitra megnősült, le a kalappal. Ezt minden bizonnyal megírták Vancouverben is, tehát nem kell ahhoz Demitra személyi titkárának vagy életrajz-írójának lenni, hogy ilyesmit tudjon az ember. Sőt, akár Kanadában is lehet élni ehhez - vagy gondolod, hogy a csapat előtt rejtve maradt a nősülés? Megnősült, gondolom volt újság, akár neten is, amelyik megírta. A felesége beteg (jobbulást neki), gondolom ezt is megírta egy-két lap. Mi ebben az extra? A XXI. században szvsz semmi.

De hogy egy NHL-profi, ráadásul nem is egy névtelen senki, úgy összevesszen az edzőjével, hogy nem is köszönnek egymásnak, és ez a hír olyannyira nyilvánosságra kerül, hogy Vancouverből Szlovákiába is eljut, de úgy, hogy a neten egy bájtnyi nyoma sincs, hát ez kicsit sci-fi kategória nekem. Egyrészt ilyenkor szokták a játékost elcserélni (akár ráfizetéssel is, tehát egy gyengébb játékost hoz a Canucks, és esetleg még egy picket is beletesz a trade-be), másrészt az ilyesmit, ha már kiszivárgott, kommunikálja valahogy a klub (legtöbbször letagadja, és utána trade). De a Demitra kontra Vigneault ügyről én (ill. a Google) semmit nem találtam. Még szlovák oldalon sem. Hogy te mégis honnan tudsz róla, hacsak nem rokonod vagy haverod Demitra, és titoktartási kötelezettséggel elárulta neked... nos, kíváncsi vagyok, hogy honnan az információ? Ha a szlovák tévék felkeresik a játékosokat az amerikai kontinensen, és utána leadják, hogy "Demitra és Vigneault haragban vannak", ezt a hírt egyetlen portál sem veszi át? Szlovákiában sem, az egyik éljátékosukról ilyesmi derül ki, és senki meg nem írja? A tévék leadják, de írásba nem kerül? Na ne már...

@rysy: Köszi az infót, elhiszem, de ettől Demitra nem jobb lesz, legfeljebb felülértékelt, mint már írtam. Van a KHL-ben fizetési sapja? Mert ha nincs, akkor egy unatkozó milliárdos kitalálhatja, hogy márpedig ő 4 milliót (vagy akár 40-et) fizet akár a cserekapusának is, az ő dolga. NHL-viszonyok, és főleg a mutatott produktum, a sérülékenysége és az életkora figyelembevételével nem ér 4 millió dollárt szerintem, legfeljebb a felét. Ha ennél többet adnak neki, ámen, de ezt tegyék Oroszorszgában, vagy bárhol, de semmiképpen ne a Canucks-nál. Ebben egyet is értek @Theutus kollégával.

@Taszi: "Jaroslavl adott egy ajanlatot 1 het gondolkodasi idovel. Ez egy olyan szerzodes, ami anyagilag jobb az NHL-es ajanlatoknal" - ez nem jelenti azt, hogy pl. a Rangers (aki, tudomásom szerint, szorul a salary cap miatt) 4 milliót ajánlott. Igaz, azt sem, hogy kettőt. Az NHL-csapatok ajánlottak valamit, a KHL ezt felülmúlta. Lehet ez 2.2m vs 2,8m dollár is, vagy bármennyi. Majd előbb-utóbb nyilvánosságra hozzák a fizetését, és akkor többet tudunk.
@Dukla Trenčín: "Demitra még mindég nagy NHL stár" - nekem elég lett volna, ha a Canucks-nál nagy sztárként tud játszani. Ehelyett semmit nem tett le az asztalra. A sztár nálam Henrik Sedin a 112 pontjával, vagy Kesler, akit úgy jelöltek a legjobban védekező csatár díjára (Selke), hogy 75 pontot pötyögtetett össze közben? Évi 5 millióért - de nem is sokallja senki.
Demitra nagy játékos (volt), de már nem lesz ennyi idősen, és sérülékenyen top játékos. Lássuk be, már csak egy csapat igazolhatja le. Magyarországon pedig csak egy csapat rendezett idén nagy bevásárlást:)
@Bálna_: Demitra semmit nem tett le az asztalra?Barátom te szerintem nem is tudod mit írsz.Hagyuk a témát inkább.
@Bálna_: @Dukla Trenčín: Demitra a vancouveri téli olimpián is megmutatta, még mindig fantasztikus játékos. Aki ezt nem látta, az tényleg vak. A magam részéről örülök, hogy a KHL-be igazolt, így egyrészt Poprádon, másrészt a jövő vb-n is láthatom ezt a remek csatárt játszani.
@F. Kapus: ne haragudj, de Canucks szurkolóként jobban örültem volna, ha Demitra nem a vb-n 3 meccsen játszik jól, hanem az egész idényben a Canucksban...
én ezt inkább fellángolásnak tekintem
hogy a KHLbe szerződött azzal meg tökéletesen egyetértünk, Poprádon majd megnézzük, ami a válogatottat illeti abban már annyira nem vagyok biztos
@F. Kapus: Aki ezen a szinten játszik, mindenki remek csatár. De a legjobbakhoz annyi köze van ennek a Demitrának, mint Csíkszeredának Mogadishuhoz.
@csatoimi: Semmi pénzért nem is igazolnád le a HSC-be...
@kerusz: annyiért nem, amennyiket Dukla írogat, mert az sok pénz és azért már rendes hokist kapsz, de valamennyit ajánlanék neki.
@csatoimi: Nem is tudtam, hogy Mogadishu testvérvárosotok lett :)
@csatoimi: Ahol Hudler játszhat 3M-ért, miért ne játszhatna Demitra 4-5-ért?
@F. Kapus: Hudler az egy sokkal jobb kategória(most már), na és az oroszok sem teljesen hülyék már(félig csak), hogy ennyit adjanak egy sérült játékosért.
Hát igen aki 848 mérkőzésen 768 pontot gyűjtött NHL-ben az csak "szar" játékos lehet egyesek szerint.Biztosan mindenki mestere-e szakmának és idióták vannak a Lokomotívban mert leigazioltak egy kiégett abszolute semmire sem jó játékost. Kedves Bálna, igen képzeld a szlovák portálok egytől egyik megírták hogy megnősült Demitra, sőt Hossát is megírták a szlovák portálok, egyenlőre a tengerentúli híradásokban ezzel nem találkoztam, lehet rossz helyen kerestem de még a Chicago honlapján sem szerepel, igaz lehet amerikában ez nem hír.Demitrával kapcsolatban minden egyes szlovák portál megjegyzi hogy nézeteltérései voltak Vigneaulttal...lehet hogy csak mese az egész?
Bízom a managementben, nemigen szoktunk zsákbamacskát igazolni. Mivel nem szoktunk egyéves szerződéseket kötni, lehet, hogy nagyobb összeget kap, de meggyőződésem, ha szar lesz mehet Isten hírével ahogy tavaly Bonk.
Azert gondoljuk csak bele, milyen lehet felig serulten, serules utan ugy "jatszani" hogy a feleseged haldoklik, fejben felig ott vagy vele a korhazban es a 3.-4. soros cheking lineban kapsz meccsenkent 12-15perceket...
@Taszi: Azt ugye nem gondolod komolyan hogy egy min. 3 millas játékost szerződtettünk cheking lineba. Arra ott vannak a fiatalok, és nem is gyengék. Ezt hogy félig sérült mire alapozzátok?
@durex26: Mondjuk hogy januar kopzepeig serult volt? :)
látod Vasutas, próbálják itt elronatni az örömödet mindenféle hülyeséggel.. :D

én nem aggódok Demitra miatt egyáltalán, pláne mivel Ak Barsz drukker vagyok..
de most komolyan: folyton ilyenekkel jönni, hogy öreg meg sérült, meg feleség.. marhára unom, hogy ha vmi nagyobb név a KHL-ben köt ki, akkor már automatikusan megindul az érvek keresgélése, hogy miért is következett be ez a "katasztrofális ballépés" .. kiégés, öregség, családi okok.. vmit mindig találni kell, hogy megnyugodhassanak a szakértő lelkek..
A Lokoba ment és kész. Szerintem jól tette, a csapatnak is jó lesz. Ennyi.
@priest_: Egyelőre Nabokov az igazi nagy KHL igazolás, egy beteg szlováktól még ne legyetek úgy el.
@Taszi: Jaj,alapos indok, erre alapozva valóban csak padot melegíteni fog :D.
@priest_: Én nem aggódom, főleg hogy biztos elzavarjuk ha elmarad a teljesítménye, próbát viszont megér. Yashinról is ugyanez volt a vélemény, velem az élen :D, aztán egyedül vitte a csapatot döntőbe. Meg egyébként is, először olvastam USA cikkeket, ahol nyafogtak, hogy elment egy játékos, és szerintük bőven elfért volna az NHL-ben. Közbe beindult a fantáziája a yaroslavi sajtónak, roumorok vannak, hogy tárgyalunk Sykorával, Kotalikal. Yakovlev azt mondta, hogy szó sincs ilyesmiről. Remélem is, nem akarom, hogy kirakatcsapat legyünk. Kotalik még elférne mondjuk, RW-ben szarabbul állunk, de még egy center nem kell.
@csatoimi: bakker xD xD részemről no comment, komolyan... xD
@F. Kapus: Hudler 5 milláért (tax free :D) ment a dinamohoz.
Demitra nem sérult!Sérult volt,mielott indult volna az olympiára.Ma márt tokélletes kondícioban van,és Trenčinben készul fel a kovetkezo szezonra.Mielott aláírta volna a KHL-es szerzodést egypár szlovák játékostol kért informáciot,hogy milyen ott a helyzet,mire mindenki ajánlani tudta számára.Kiváncsian várom a szezont.Jiří Hudlert azért nem hasonlítanám Demitrához.Nabakov meg jo kapus az biztos,de a legnagyobb szenzácio a KHL-ben Dominik Hašek,aki 45évesen fantasztikusan véd!1985-ben láttam eloszor védeni,mint másod kapus,és azota o a világ legjobb kapusa számomra.Ha vissza megyek 20 évet,és felidézem hogy kritizálták ot,és mi lett belole,hát hihetetlen.Márt oszes halyával még mindég kell az oroszoknak,mert egy zseni.Lényegtelen,hogy egyesek leinvalidozzák Demitrát,erre csak annyit mondok várjuk meg a szezon végét,ki nevet az utoljára.
@durex26: kösz, lusta voltam utánanézni :)
@Dukla Trenčín: Először is tisztázzuk, amilyen stílusban a blogon már nem egyszer megnyilvánultál, kellemetlen lenne nekem, ha bárki is a barátodnak tartana. Leszel kedves továbbra is Bálna néven hivatkozni rám, köszi.

Természetesen Demitra utolsó szezonjára gondoltam, hogy ez neked nem ment át, az vagy az én hibám, vagy sem, de a Lokomotív-szerződés szempontjából szerintem nincs jelentősége a 2000/01-es szezon mutatóinak (a példa kedvéért). Ami tény, az az utolsó szezonban lőtt három gólja. Ami egy négymilliós játékostól nulla, vagy inkább -1.

A témát pedig ne hagyjuk, még mindig nem tudom, a 4 milliónál mennyivel többet kap a Lokomotívban, hogy a Canucksban kinek a helyén kellett volna szerepet kapnia az 1-2. sorban, valamint hogy miért kellene elhinnem azt a blöfföt, hogy Demitra és Vigneault között olyan rossz volt a kapcsolat, hogy nem is köszöntek egymásnak.
@F. Kapus: Láttam, nem vagyok vak. Az olimpia összejött neki, de nem fogok ettől hanyatt esni Canucks szurkolóként. A játékos értékét pedig mi határozza meg inkább, két jó hét, vagy az egész szezon (aminek java részében a vállát ápolta)?
@Afterforever301: Úgy látszik, neked is szövegértési problémáid vannak.

1. Nem állítottam, hogy szar játékos, az utolsó szezonja volt szar, de az nagyon. (Az olimpia nem érdekel.)
2. Nem állítottam, hogy a Lokomotívnál mindenki hülye, mert leigazolták. Azt állítottam, hogy 4 milliót nem ér, pláne nem jóval többet, mint ahogy Dukla Trencin állította (persze forrás nélkül). Ha 4 milliót fizetnek neki (és van fizetési sapka a KHL-ben, ezt nem tudom), akkor szvsz hülyeséget csináltak. Volt ilyesmire példa az NHL-ben is.
3. Ha már a 848 meccset szóva hoztad (ami az NHL.com szerint csak 847, de ezen nem veszünk össze), ezt ugyebár 17 szezon alatt érte el. Átlagban kb. 50 meccset játszott alapszakaszonként a 82-ből. Minden csapatvezető álma.
4. Az, hogy valakinek "nézeteltérései vannak" valakivel, nem teljesen ugyanaz, mint hogy "nem is beszélnek, nem is köszönnek egymásnak". A szlovák portálok melyik verzióról írtak?
@Taszi: Természetesen nagyon nehéz helyzetben volt. A csapat szempontjából ill. a játéka, eredményessége szempontjából azonban teljesen mindegy, milyen körülmények miatt volt gyenge.
@Taszi: Ez oké, hogy sérült volt, de a szezon végére felépült, a rájátszásban 11 meccse van (2+4).
@Dukla Trenčín: "Lényegtelen,hogy egyesek leinvalidozzák Demitrát,erre csak annyit mondok várjuk meg a szezon végét,ki nevet az utoljára.
" - na végre egy okos javaslat. Ha pont/game lesz Jaroslavban, akkor megérte az árát, ha három gólos lesz, akkor nem. Egyszerű ez.
Mivel Dukla Trencin védi Demitrát, nekem automatikusan ellenszenves lett. Ilyen egyszerű a világ. :)
@Bálna_: Hát ha mondjuk egy jó magyar csatár sérült lenne a szezonban, majd a vb-re felépülne, és ott remekelne, nem gondolnám, hogy már nem jó játékos. Persze ha már három szezon óta állandóan ezt csinálná, akkor valószínűsíteném, hogy eljárt felette az idő, na de Demitra tíz éve 60 meccs felett játszik.
@F. Kapus: Ejnye, ne okozz csalódást :))))

"Demitra tíz éve 60 meccs felett játszik."

2009/10: 28 alapszakasz meccs + 11 a rájátszásban = 39 meccs
2008/2009: 58 alapszakasz meccs
2000/2001: 44 alapszakasz és 15 rájátszás meccs = 59 meccs.

A tízből háromszor még a playoff meccsekkel együtt sincs meg a 60.

Próbáljunk már ne azon lovagolni, hogy Demitra jó vagy nem jó. Nyilván jó, fakezű hülyegyerekek nem húznak le 17 szezont az NHL-ben. De a 35 éves Demitra, egy pocsék utolsó szezonnal a háta mögött nem négymillió dolláros játékos, a fizetési sapkával korlátozott NHL-ben főleg nem. Meglátjuk, lesz-e hivatalos info a Jaroslav-által adott fizuról, illetve hogy milyen szezont fut az idén.

Valaki KHL-szakértő mondja már meg nekem, hogy van-e fizetési sapka a KHL-ben?
@Bálna_: Természetesen tavaly nem volt meg, mert sérült volt.
2005/06: Paraszt módon a 2006-os olimpiát beleszámoltam a szezonban lejátszott meccsek közé. :)
2000/01-ben meg egyrészt Quenneville féltékeny volt rá, csak ezért nem játszatta eleget, de erről te nem értesülhettél. Másrészt pedig évek óta levelezek az NHL Statistics Boarddal, hogy az a 44 alapszakaszmeccs valójában 45, mert egy meccsét emlékezetesen lehagyták a statisztikákban :)
@F. Kapus: Mivel az 50 meccses átlagot az NHL-meccsekből számoltam ki (ráadásul csak az alapszakast figyelembe véve, hiszen a hírben is ez az adat szerepel), így az olimpiai részvételt sajnos nem tudom figyelembe venni :))))))))

Hogy Quenneville féltékeny volt rá, ezt nem tudtam, de azzal kapcsolatban, hogy megvolt-e a 60 meccs vagy sem, ennek milyen jelentősége van? :)
Jah, a 2008/09 az valójában 2005/06, elírtam okosan :)
Nem vagyok KHL szakerto, de ha jol tudom van sapka, de 1 jatekos nem szamitodik bele (ertelem szeruen a legjobban fizetett) Igy volt ezzel Jagr mikor a KHLbe szerzodott, de pontosabban en sem tudom, elmagyarazhatna valaki :)
Bálna: nyugodtan keress rá a Canucks oldalán hogy milyen ponterős ez az invalid játékos mert volt egy rossz szezonja (sérülés miatt) a kedvenc csapatodban:-)17 év NHL-ben ebből volt 4 rossz éve, az összes többi szezonjában egy kivételével (47 pont) mindig 50 pont felett végzett.Lehet nem szeretni de akkor is el kell ismerni a tudását, még akkor is ha szlovák :-)
Ha kevesled ezt az 50-es átlagot akkor nyugodtan mutass nekem ilyen játékosokat akik minden évben 50-pont felett teljesítenek folyamatosan ...
@Afterforever301: Tele kellene írjuk az oldalt. :)
@vodopjanov: a megszólítás stílusa nem idevaló, légy szíves újra megfogalmazni gondolatodat, ha gondolod, a másik becsmérlése nélkül
csatoimi: én szívesen olvasgatok hajrá :-)de én azokra vagyok kíváncsi akik 13 éven keresztül megtudták ezt tenni...tényleg kíváncsi vagyok rájuk és szívesen olvasgatok róluk infót.
@Afterforever301: Elismerem a tudását, ami a múltat illeti. Még ha szlovák, akkor is. De 35 évesen egy ilyen pocsék szezon után nem ér négymilliót, még ha szlovák, akkor sem. Négymilliót nem harmadik sorért fizetnek.

"Ha kevesled ezt az 50-es átlagot akkor nyugodtan mutass nekem ilyen játékosokat akik minden évben 50-pont felett teljesítenek folyamatosan..."

Csak a Canucks-ból, vagy lehet bármelyik NHL-csapat?

Nézzük a Vancouver-t:

Markus Naslund, utolsó tíz szezonjában csak egyszer 50 pont alatt, de az a Rangers-ben volt, úgyhogy ne csodálkozzunk :)))))))) viszont 5 szezonban 70 pont felett (legjobbja 104 pont).

Henrik Sedin, kilencedik szezonján van túl, az első négyben nem érte el az ötven pontot, azóta összességében pont/game felett (75, 81, 76, 82, 112), mellesleg pályafutása során összesen tíz meccsről hiányzott, az utolsó öt szezonban egyről sem.

Daniel Sedin, ugyancsak kilenc szezon, az utóbbi hatban 50 pont felett (54, 71, 84, 74, 82, 85), legutóbbi szezonban 19 meccsen sérült volt, pályafutása során 33 meccset hagyott ki.

A két Sedin 29 éves, a következő öt szezonban eldől, tudják-e tartani az 50 pont feletti teljesítményt.
@Bálna_: Megint csak azt kell írnom,hogy nem tudod mit írsz,de nam baj,mert tudom,hogy nem tudod azt,amit Demitra,meg a tobbi hokiszakérto.Demitra olyan játékos,mondhatom hogy egy meccs és egy pont.Plusz,mínusz.Tudod mit ejosz Trenčinbe,felkeresed ot,mert ithon van.A városban mindenki megmondja merrelakik,és o egy nagyon jo fej ficko,és ha megkéred hogy meséljen neked a Vancouveri sezonjárol,o biztosan mesélni fog.Ha nem tudol szlovákul,az nem gon,mert angolul beszélhetssz vel.Ha pedig szerencsés napot fogsz ki,lehet hogy Gáboríkkal is talákozhatsz,és egy autogramot,ésetleg egy élményreszolo kozos fotot is csinálhatsz veluk.Hidd el jo fejek nagyon.Ezek után okosabb leszel.
@Dukla Trenčín: Értem, egy közös fotó és egy élménybeszámoló után okosabb leszek. Csodás lehetőség. Nagy kár, hogy utána, "hallgassuk meg a másik felet is" alapon ki kellene menni Vancouver-be, hogy Vigneault álláspontját is megtudjam az ügyről, valamint az a néhány ottani újságot is fel kellene keresnem, hogy miért nem írtak az afférról az edző és a játékos között. Abban pedig őszintén reménykedem, hogy egyszer én is olyan hokiszakértő lehetek majd, mint azok a derék szurkolók, akik tudják azt, amit Demitra. Bár ilyesfajta ambícióim nincsenek.

Mondom, várjuk ki, hogy
1. Milyen szerződést kap a Jaroslavtól (anyagi értelemben, az, hogy 1 éves a contract, már kiderült)
2. Milyen szezonja lesz 2010/11-ben

Bár ha 80 pontot csinál, az sem változtatja meg az utolsó éves teljesítményét, sem az életkorát.

Remélem, lesz alkalmam személyesen beszélni egyszer vele, és a mezemet is aláírja majd. Ámen.
@Dukla Trenčín:
> Demitra olyan játékos,mondhatom hogy egy meccs és egy pont.Plusz,mínusz.

Ha jól értelmezem, akkor tehát te is azt mondod, hogy egy meccs, plusz egy pont, meg mínusz egy, azaz a vége nulla. Na végre, hogy egy hullámhosszon vagy a többséggel, kicsit sokáig tartott, de lám, csak beláttad, hogy más is ezt fejtegette. :))
@Dukla Trenčín: Jah, a névsor remélem kielégítő volt. Ilyen névtelen senkiket, mint Joe Sakic, Mike Modano vagy Steve Yzerman stb. meg sem említettem. Sportszerűtlen lett volna tőlem.
@Bálna_: Azért azt se felejtsd el, hogy Demitra kiesése után, nagyon elkapta a fonalat Sammy és talán Kesler páros, amit egyértelmű, hogy az edző nem akart megbontani. Lehet hogy emiatt lett hiszti, s innen már az út lefelé vezet.
Ha akarod kimehetsz Vancouverbe is.Biztos nem bánod meg.Szép város,és a természet az gyonyoru.@Bálna_:
@durex26: Igaz, de Kesler a 2-3. sor között ingázott előtte is. Miután 2. soros center lett, elkezdte szórni a pontokat, onnan visszatenni 3. sorba, hát az edző fejébe került volna minimum. És akkor ne feledjük az NHL-szinten is kiemelkedő védőmunkáját, nem félreértésből jelölték a Selkére.

Demitra utoljára a Blues-ban volt igazán jó. A Wild-nál is voltak jó periódusai, de állandóan kimaradt hol sérülés, hol családi gondok miatt. Nem lehetett rá még egy sort sem építeni, nemhogy egy csapatot. Négy millióért nem elég, amit nálunk mutatott, hogy a Wild-nál mennyit keresett, nem tudom. AZ 50 pontos szezonjai pedig egyáltalán nem párját ritkítóak, most hadd ne nézzem már át a közelmúlt statisztikáit azért, hogy tényleg teleírjam a blogot nevekkel...
@Dukla Trenčín: Régi vágyam, remélem egyszer teljesülni fog.
@Dukla Trenčín: "Demitra olyan játékos,mondhatom hogy egy meccs és egy pont.Plusz,mínusz."

Megbocsáss, utolsó négy szezonjában 236 meccsen +18, ami kicsit messze áll attól, amit írtál. Karrierje során +124, ami igen jó mutató, de azért a meccsenkénti +1-hez köze nincs. Szerintem nincs is olyan játékos az NHL-ben, aki hosszútávon hozta volna ezt a meccsenkénti +1-et, hogy teljes karrier során végig, hát azt pláne nem. Wayne Gretzky 1487 meccsen +518, Mario Lemieux 915 meccsen csak +115 (igaz, amilyen Penguins neki jutott a pályafutása végefelé...)
@Bálna_: Külön Duka kedvéért, az NHL-rekord egy teljes pályafutásra értve +730 1384 meccsen, Larry Robinson tartja (és szerintem egyhamar nem is döntik meg). Egy szezonban Kb húsz játékos van az NHL teljes történetében, aki tudta volna tartani a +1/game mutatót. A csúcs egészen hihetetlen +124, Bobby Orr nevéhez fűződik. Az igazsághoz tartozik, hogy Orr pályafutásának egy részében nem jegyezték a +/- mutatót, amikor írták, akkor bőven +1/meccs volt neki.
@Bálna_: Nem értem mire jó ez de érdekes. Szóval adott egy Demitra aki kegyvesztett lett, mert kijátszódtak a helyéről, kevesebb pénzű játékos (azóta már több de ez más téma). Mindenhol vannak ilyenek. Aztán kapott keletről egy jó bizniszt és eljött. Canucksban nem ér annyit az rendben van, de Mikko Koivu szerinted 7 millás playa, mert a wild annyit fizet neki? Szóval nektek nem ér annyit, viszont Oilers, Isles, Thrasserben simán elfért volna ennyiért. Tehát nem egy csapat határozza meg (főleg olyan ahol már nincs is rá szükség) hogy rossz vagy jó playa.
@durex26: Hogy mennyit ér egy játékos? Amennyit adnak érte. Kivéve ha túlfizetik :)

Jah, és hagyjuk már ezt a jó játékos/rossz játékos témakört. Ebbe az irányba a Demitra Fan Club vitte el a fórumot, én nem azt mondtam, hogy ilyen vagy olyan játékos, hanem hogy 35 évesen egy háromgólos szezon után nem ér 4 milliót.
@Bálna_: Pedig a részletekben rejlenek a fontos dolgok :). De igazad van, én sem adnék érte ennyit, de egy hullámvölgynek beírva, meg duzzogásnak szerintem egy 3 milla és 50 pont feletti szezon még van benne. De eddig nem nagyon láttam játszani, kivéve az olimpián :D. De majd szezon végén értékelek sőt közben is :).
@durex26: Az első szezonja nálunk nem volt rossz, sem eredményességben, sem a mutatott játékban. De a legutolsó éve botrány, és nem a sok hiányzás miatt - amikor játszott, akkor is jobb lett volna, ha nem játszik. Mindegy, elmúlt, elment, mivel nem az NHL-be, ezért kívánom neki, hogy legyen jó idénye. De tényleg.
Na meg is van a Demitra Vigneault affer :)

sport.aktuality.sk/clanok/97585/demitra-lasak-a-dalsi-sa-hlasia-u-zamestnavatelov-v-khl/?utm_source=azet.sk&utm_medium=banner

A szoveg kozepen: Nezhody s trénerom Alainom Vigneaultom ako aj zdravotné problémy v rodine spôsobili, že Demitra ukončil sezónu s 28 zápasmi a 16 bodmi...

Tehat ebben a cikkben is megemlitik a nezeteltereset az edzovel. Annak ellenere nem ert a szezonja 4mil. USD-t, de ettol fuggetlenul meg mindig jo jatekos. Remeljuk sikerul neki bebizonyitania a KHLben...
süti beállítások módosítása