HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Zigmund Pálffy nem jön Fehérvárra

2010.07.13. 15:49 F. Kapus

Eddig nyáron forró, télen jéghideg csarnokban játszott a Sapa Fehérvár AV19, ez a helyzet a jelentős átalakítások miatt megváltozik. Ocskay Gábortól megtudtuk, télen 10-14 fok lesz a levegő hőmérséklete, nyáron viszont nem lesz túl meleg, így minden évszakban jobb minőségű jégen zajlik majd az élet az Ifj. Ocskay Gábor-jégcsarnokban. A magyar bajnokcsapat játékoskeretével kapcsolatban is vannak érdekes információk.

"Egy közvetítőn keresztül arról értesültünk, a szlovák világbajnok Zigmund Pálffy esetleg nálunk folytatná a pályafutását – világította meg az átigazolási hír hátterét blogunknak a Fehérvár szakosztály-igazgatója. – Sajnos a kezdeti stádiumban elbukott az ügy, mert mielőtt leültünk volna tárgyalni, előzetesen tájékozódtunk anyagi igényeiről, és kiderült, nagyon messze van a lehetőségeinktől. Más világ ez, és azt kell mondjam, teljesen reális is, hogy az. Az az összeg, amit kért, az EBEL elitjének lehetőségeitől is távol van. De a felvetést is óriási dolognak értékelem, ez is egy újabb bizonyítéka annak, hogy érdemes az EBEL-ben indulnunk. A mostani kudarc ellenére van értelme próbálkoznunk, mert ez most ugyan nem sikerült, de a következő majd összejön."

Ocskay Gábor elmondta, nincsenek könnyű helyzetben az EBEL-keret kialakításával. Az biztos, hogy két légiós védőt még igazolni kell, az sem titok, hogy az előző szezonban itt játszó David Bornhammarral kapcsolatban állnak, Ulf Weinstock edző tárgyal vele ezekben a napokban. Hogy csatárposztra érkezik-e erősítés külföldről, az sok mindentől függ. Ha Nagy Gergő Finnországba szerződik, egy centert muszáj igazolni, ha nem megy, akkor esetleg egy szélső érkezhet, de ez csak augusztusban dől el.

Gondot jelent, hogy a jelenlegi játékosállomány máris átlépte a 60 pontos határt, a feltételezett két légiós hátvéddel együtt 67 pontnál jár a keret. Ez azt jelenti, hogy ha minden így marad, néhány magasabb pontértékű játékostól fájdalmas búcsút kell venni. Ebből a szempontból is kellemetlen, hogy éppen 0 pontos fiatalok távoznak a csapattól. Viszont a feltörekvő, egyelőre a farmcsapat keretéhez tartozó fiatalok nagyobb eséllyel küzdhetnek meg az EBEL-keretbeli helyükért.

Hetényi Zoltán finnországi szerződéséről nincs új információ, a Pelicans Lahti nem jelentkezett vissza a fehérvári ajánlatadás után. "Egyelőre úgy gondolkodunk, hogy Hetényi Zoltán nálunk játszik jövőre, de az sem kizárt, hogy augusztusban gyorsulnak fel az események" – kommentálta ezt az esetet Ocskay Gábor, aki a napokban megállapodott Hegyi Ádámmal, így a fiatal szélső Fehérváron folytatja pályafutását.

A klubvezető nem titkolta, felvette a kapcsolatot Sille Tamással is. "Már tavaly is felmerült mindkettőnkben a védő visszatérésének a lehetősége. Folyamatos kapcsolatban állunk egymással, jelenleg azonban nagy kérdés, hogy az új edző, aki fiatal csapatot kíván építeni, el tudja-e képzelni őt a keretben. Ezt a jövő dönti el."

Augusztus 2-án kezdődik a jeges szezon a jelenleg ismét teljes felújítás alatt álló jégcsarnokban. Ulf Weinstock tíz napon át napi négy edzésen figyeli a többtucatnyi játékost, ugyanis az EBEL-keret és a farmcsapat is napi két-két edzéssel készül a szezonra. A tapasztalatok alapján állítja össze a svéd mester az EHC München elleni, augusztus 13–14-ei meccsekre a keretet.

"Ez a páros találkozó a teljes kísérletezés jegyében zajlik, de szeretnénk, ha ütőképes csapattal állnánk fel Pat Cortináék ellen. A végleges keret kialakítása ezt követően fejeződhet be, sok kérdés tisztázásra vár. Az EBEL-ben minden csapat erősít, erősödik, nem egyszerű megtartani versenyképességünket. Ennek ellenére remélem, szeptembertől ismét kellemes meglepetést szerzünk nagy létszámú közönségünknek."

Nemcsak a csapat, a háttér is épül. A klub a holtszezonban is hatalmas munkában van. A klímatechnológián kívül is jelentősen megújul, bővül a létesítmény. "120 négyzetméteres konditermet húzunk fel, a 12 utánpótlásedző részére 70 négyzetméteres öltözőt alakítunk ki, a gyermekek is kapnak egy új, 50 négyzetméteres öltözőt. Ezenkívül az egyik székesfehérvári kollégiumban kaptunk egy szárnyat a hokiakadémiások részére, önkormányzati támogatással, annak a modernizálásába is belefogtunk. 35 férőhelyes részt alakítunk ki, ahol parádés körülmények között lakhatnak az akadémián játszó fiatalok. A teljes felújítás keretében a nyílászárókat is kicseréljük, a vizesblokkokat teljes egészében átalakítjuk. Már készítjük elő azokat a lépéseket, amelyek a jégcsarnok-modernizáció harmadik ütemét hivatottak valóra váltani. Nagyon fontos ugyanis, hogy 2011 szeptemberében meg tudjuk nyitni a jégcsarnok melletti edzőpályát."

Kialakult a szeptemberi Ifj. Ocskay Gábor-emléktorna menetrendje is, az első napon a Graz a Vienna Capitalsszal, a Fehérvár az Olimpija Ljubljanával mérkőzik, másnap a helyosztók jönnek. A Sportklub Tv-vel zajlanak a tárgyalások, az EBEL-meccsek közvetítéséről is hosszabbítani szeretnének a felek.

116 komment

Címkék: fehérvár ocskay sille pálffy bornhammar

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tudom, hogy ez a pontozás kérdés már néhányszor ki lett tárgyalva, de érdekesnek tűnik, hogy távozik Kókusz, Alén, Anderson, Jankó, helyükre érkezik Flinta, Roger, Fodor, Orbán és már 67 pont van a 60 helyett...remélem a 67 az Bornhammar-ral értelmezendő.
Esetleg elérhető erről vmi táblázat, csapatonként / játékosonként valahol?
Attól, hogy Árpi / Flinta csak 2011 augusztusától játszhat hivatalos meccsen válogatottban, ha megkapják a magyar állampolgárságot még előtte, akkor a pontértékük már lecsökken?

Bízom benne, hogy hamarosan tudunk Pállfy-hoz mérhető légióst is igazolnunk.
@JámborMalac: Én úgy tudom, hogy Flinta nem játszhatna 2011-től a válogatottban, hiszen a román válogatottban nem olyan régen szerepelt és ilyenkor 4 évet kell kihagynia.
Javítsatok ki, ha tévedek!
Persze a magyar állampolgársággal már nem számítana idegenlégiósnak a Volánnál.
A pontértékek engem is érdekelnének!
Ha nem jön Pálffy, akkor azonnal meg kell keresni Ilja Kovalcsukot, mielőtt még aláír bárhova is. Vagy Alekszej Jasin is távozna az SZKA-ból. De ha szlovák kell, akkor Miroslav Satan.
Ez az EBEL pontozás egy vicc. Minimum hat légiós van mindegyik csapatnál, egyedül a Volánnál nem lehetséges ez vagy csak nehezen, mert egy Fodor vagy Holéczy vagy akárki irreálisan felül pontozott. Az sem világos számomra, hogy most akkor Hetényivel, Flintával, Satosaarival együtt van meg a 60 pont és honnan tudja a Volán egyáltalán, hogy hány pontnál jár? Nem a többi csapat pontozza a játékosokat vagy ez már most kőbe vésett, ki mennyit ér? Egy Prpic vagy Hecimovic meg gondolom marad 1 pontos...
@JámborMalac: @Henry The Navigator: Igyekeztem világosan fogalmazni, de akkor még egyszer. A jelenlegi keret (tehát Flintával, Hetényivel, Satosaarival) és a tervezett két légiós bekk (akik közül lehet, hogy az egyik Bornhammar lesz, de ez a pont szempontjából teljesen mindegy) együtt 67 pont. Az EBEL szezon előtt nyilvánvalóan tájékoztatja a csapatokat, melyik játékosnak milyen pontértéket állapítottak meg, mert különben nehéz lenne a keret-összeállítás.
Hát akkor jővőrenemlesz playoff... Mondjuk nem értem minek kellett visszahozni Roger, Fodor, Flinta triót amikor már tavaly sem kellettek . Ráadásul 10-11 pont az értékük.
Sille ?????? Két éve elküldték , hogy lassú gondolom azóta sokat fejlődőtt. Ha Ó is jön -14 ponttal indulunk a 60 ból.

@Henry The Navigator: Nagyon szimpatikusak Zágrábi szurkolók de ... a pontozás az egy vicc!
@F. Kapus: De ez azt jelenti, hogy minden új igazolásnál jelzik, hogy hány pontos az adott játékos, mert én ezt nem értem. Leigazolják Fodort, Holéczyt akkor szólnak Ausztriából hány pontosak? Mert ugye nincsen egy mindenki számára nyilvános, követhető táblázat, ahol ezt megtudná az ember. Magosi például mennyit érne, azt honnan lehetne megtudni(csak a példa kedvéért)?
Pállfyék biztos jott nevethettek,mikor a Fehérváriak megkérdezték játszana e náluk.
@fradigy: jaja, jöjjön Ziggy a Fradiba ;) és én még mindig várom vissza Strudwickot is, már mondtam, úgyis védő hiány van :)))
@Dukla Trenčín: Oda találhatnál már a szlovák hokiblogra, klubszimpátiától függetlenül nem sok mindenkinek hiányzol te itt...
@Dukla Trenčín:
"Egy közvetítőn keresztül arról értesültünk, a szlovák világbajnok Zigmund Pálffy esetleg nálunk folytatná a pályafutását"
Nekem nem úgy tűnik, hogy nagyon elzárkózott volna a Volántól.
Ha megnyertem volna múlt hét végén a lottó ötöst akkor biztos lehetsz benne hogy már aláírta volna a szerződését. :)
@Dukla Trenčín: Mi rajtad nevetünk mindig jókat. Ha nem tudod értelmezni a cikket, ne írkálj hülyeségeket.
@Dukla Trenčín: Ja, az is vicces, hogy az EBEL ugyanúgy Top 7-es bajnokság mint a szlovák és, hogy az átlagnézőszámban, Top 50-es a Zagreb és a KAC, míg a szlovákoknál csak a Kassa...Kicsit nagy az arc, ezt csak ezért írtam.
@И Проскуряков: Jó kis csapat lenne! :) Ha jön Satan, akkor megígérem, hogy bérletet veszek, bár Budapestről képtelenség lenne kihasználni.
@Dukla Trenčín: Hihetetlen, hogy nem vagy képes egy barátságos mondatot leírni!
Miért nem olyanokkal tárgyalnak, akiket realitás lenne megszerezni?? Sille? Háát nem tudom...........kapusposzton mi várható?
@FrankK: Tudtommal Sille magától ment a szlovák extraligába. De legalábbis akkor még nem volt a volán ebel tag, és az 5 éve volt :). Roger nagyon hasznos tud lenni pk-ban, ami nem volt valami acélos tavaly. Jól szerez korong, és piszok gyors, emellett leveszi a terhet Piréjékről. Ő jó lesz szerintem. Flinta a tavaly is kellett, csak az volt a gáz, hogy légiós így sok pontot elvisz, idén ez már változhat.
@durex26: Sille Tamás 41 éves novemberben már a 42.-be lép. Isten éltesse sokáig !
De már tavaly 3x korcsolyázták körbe a DAB játékosok.
Flinta még idén is 4 pontos lesz, Rogert meg ha jól emlékszem Gábor bá küldte el 3 éve, hogy kicsi és nem elég ponterős az EBEL-hez. Ami azóta is igaz.
Persze ettől még ott leszek a lelátón , ez a dolgom :)
@FrankK: Flinta egészen addig lesz 4 pontos, amíg nem szerez magyar útlevelet. Amint megszerzi, ő is lehet olyan 1 pontos játékos, mint a Zágráb AHL-ből igazolt horvátjai. Nem olyan bonyolult ez, a légiósoknak kiosztott pontok nem teljes szezonra szólnak, mert változhat az állampolgárságuk.
@FrankK: bennem is megfogalmazódtak hasonló kérdések! Egyenlőre csak gyengült a csapat! Bár ne lenne igazam, de attól félek ez a szezon nem lesz a legjobb a Volán számára! Túl sok minden indult egyszerre, Hokiakadémia, Farmcsapat, felújítások, és a keretben lényeges erősítés egyáltalán nem történt idáig, bár tény, még nem késő! Remélem a rajtra összeszednek még vmi ponterős csatárt és végre normális védőket is!
@FrankK: "Jó munkát végezhetünk, ha egy EBEL-es csapat tőlünk erősít" – értékeli a helyzetet aktuális videónkon Kangyal Balázs, a Stars klubigazgatója, miután klubja eddig négy válogatott játékosát (Fodor Szabolcs, Holéczy Roger, Majoross Gergely, Peterdi Imre) veszítette el.

A Stars "jó munkájának köszönhetően" Roger már nem kicsi, de ponterős. /már 190 magas a káposztási jó levegőnek köszönhetően, és mázsa izom! /

Sille is olyan mint a jó bor ahogy öregszik csak egyre jobb ;)
@Dukla Trenčín: -Pállfy maga jelentkezett be,nem a Volán kereste meg!Álomszerű lett volna,ha sikerül,de Veled ellentétben,Mi tudjuk hol a helyünk!
@váradi: Persze, azért ne gondoljuk már, hogy Pálffy álma az Alba Volán! Egy magyarnak az elmúlt években biztos az volt, és az ma is, de ne legyünk irreálisak! Egy világbajnok hokisról beszélünk! Az, hogy a Volán, vagy vmi menedzser/közbenjáró megkereste hihető, még talán az is, hogy elgondolkozott Zsiga, de az, hogy ő kereste meg az Albát khm...
-Valószínűleg nagyon informált lehetsz ezügyben...Kételkedj csak nyugodtan.Megteheted...
@freddi: -Valószínűleg nagyon jól informált lehetsz ezügyben...Kételkedj csak nyugodtan.Megteheted...
-Bocs,ha kétszer írtam le ugyanazt,szarakodik a netem...
@kerusz: úgy tudom, hogy a törvény szerint leghamarabb januárban kerülhet sor arra,hogy Flinta, Martz ,Pire magyar útlevélhez juthasson.
Addigra az alapszakasz 80 %-a lemegy...

@Rex: ezek szerint nem csak nekem szürke eddig, bár lehet, hogy ez a svéd edző egy Mágus.

@1885*: Ez nagyon jó :))))
@váradi: Sőt, olyat is lehet hallani, hogy az Irgl-Vasicek-Jasin sor jövőre összejön a Volánban, mert a Lokomotiv után egy busztársaság csapatában akarnak játszani! Ugyan már........
@И Проскуряков: -Hagyjuk...Felesleges veletek bármiről is beszélni...Jó éjt.
Miért hát nem vicces az egész?Mert szerintem nagyon megnevettetet,hogy Pállfy akar a Fehérvárér hokizni alamizsnáért.Ha azt olvastam volna,hogy Spartak Moskvához megy 2-3 millio dollárét 1-2évre az igen,az nem kamu.Sehol nincs írva,egyetlenegy szlovák hokioldalon sem klub oldalon ez a butaság!Ha netán igaz,akkor elnézést kérek,mert nem tudtam,hogy a Fehérvár a KHL-ben indul,és a tobb millios értéku Pállfyt simán megtudják fizetni.Demitrát is ajánlanám,de gyorsan csapjatok rá,mert a Rangers márt érdeklodik utánna.Satan is szabad még,szintén ajánlom,de Minesota szeretné ott,ugyhogy siesetek.Sok sikert veluk a KHL ben veluk.
@И Проскуряков: öcsém, mondták nálunk is, hogy lesz még igazolás, de hogy ilyenek... busztársaságunk nekünk is van, FTC-Orangeways név lehet hogy jobban cseng mint egy sima Volán, kezdek reménykedni :D
@Dukla Trenčín: Itt miért nincs olyan, mint a Facebookon a jobb felső sarokban, hogy ELREJT...
Senki sem kíváncsi a szánalmas provokációidra, gondolkodj el, hogy mi itt miről beszélgetünk, és neked lehet, hogy vicces, de mi nagyon tudunk lelkesedni a Magyar Jégkorongért.
@Szoljanka: Meg van futva a srác, nem kell felvenni.
@Dukla Trenčín: cicavirág, én azok közé tartozom, akik arra kérnek, hogy ne menj innen, írj minél többet és még véletlenül se hagyd abba, amit eddig csináltál! Szerintem óriási vagy, egy osztálynyi marketinges nem tudna felépíteni ilyen következetesen előadott, ordas baromságokat!
Ha már ennyire figyelemmem követed az itteni dolgokat, biztos tudsz arról is, hogy a magyar hálás nép, és mindig érdemi törődésben részesíti azokat (jöjjenek bárhonnan is), akik a tevékenységükkel hozzátesznek az itteni dolgokhoz. Szerintem már most simán esélyes lehetsz egy Uhrin Benedek életműdíjra, de ha nagyon kaparsz, idővel talán megszavazhatunk neked egy csörgősipkát is, amit bannerbe kitehetsz a nicked mellé - és azután jönnek ám csak az igazán szép idők! :)
@Szoljanka: Azért nincs,mert ez nem Facebook.Ez nem provokácio,sajnállom,ha megsértodtél.A magyar hoki a legjobb,és veled eggyut az éllen!!!Igy jobb?
Ami pedig a híreket illeti: nem vagyok túl nyugodt az eddigi keretet látva, de messze még a nyár vége. Hátha az edzőnk ide tud csábítani pár olyan játékost, akik jó vételnek bizonyulnak...
@Raon: @csatoimi: Tipikus rátok,ez az egész.De netorodjetek velem tényleg,mert a legjobbak vagytok a világon MINDENBEN!Foci,hoki..stb!Hogy ezt hogy nem tudtam?Akkor jo éjt,és jo álmodozást.
@Dukla Trenčín: Kezded elkölteni a kreditet itten, az utóbbi hetekben csak provokálni jössz.
Egyrészt ugye azt állítod, hogy a fehérvári klubvezetés hazudik, ez nem szép dolog. Teszed mindezt mindenféle ismeret és tudás nélkül. Mondjuk azon érdemes lenne elgondolkodnod, hogy miért nem gondolkodtál el azon, lett volna-e ennek bármiféle értelme.
Másrészt pedig kénytelen vagyok a te stílusodban válaszolni. Tehát:
1.: Miért ne jönne egy meglehetősen középszerű bajnokság legjobb nyolc csapata között elvérző együttes kiöregedett húzóembere egy olyan bajnokság szintén nyolc között búcsúzó csapatához, ahol egyrészt hemzsegnek az NHL-es tapasztalattal rendelkező játékosok, másrészt két A csoportos ország legjobb klubjai ellen játszhat, és még azt is elmondhatja magáról, hogy nem csak egy csarnokban van sok néző.
Ad 2: Ha jól értettem, azokat a játékosokat állítottad példának az előbb, akik szartak a hazájukra, és nem jöttek el a 2009-es vb-re segíteni annak a szerencsétlen 5 NHL-es és 7 KHL-es szlováknak, akik 4-3-as megsemmisítő vereséget bírtak mérni a félamatőr-félprofi, testnevelő tanárokkal felálló magyar válogatottra.
@F. Kapus: -Tied a pont!!!Ez már igen!Na látod,tudsz Te ilyet is...
@F. Kapus: Ez nagy volt. :))))) Végre Te is beláttad, hogy Dukla csak egy olcsó kis provokátor.
@Dukla Trenčín: Ez nem provokáció, sajnálom, ha megsértődtél. A szlovák hoki a legjobb a világon, természetesen veled együtt az élen! Írj még sokat, az istencsászártól a királyok királyainak sem szégyen tanulni! Így jobb?
@F. Kapus: á, ha ezt előbb olvasom, én meg sem írom a magamét :)
Eddig elég soványka ez az EBEL keret...
Egyébként a MOL-keretről lehet valamit tudni? Eddig kb. 8 név jelent meg, az elég kevéske...
@Zsoldos: Szerintem a focival ne gyere elő, nem tudom láttad-e a VB-t. Nem emlékszem magyar csapatra, ellenben északi szomszédunkra igen.. Amúgy, ha szlovák a srác, akkor elég szépen ír magyarul, sok netező tanulhatna tőle!
Ja, és szerintem élvezi a provokációt, mert Ti meg felveszitek!
@Raon: Ide már csak 1 pontos magyarok férnek be... :(
@F. Kapus: Respect :D
"Ad 2: Ha jól értettem, azokat a játékosokat állítottad példának az előbb, akik szartak a hazájukra, és nem jöttek el a 2009-es vb-re segíteni annak a szerencsétlen 5 NHL-es és 7 KHL-es szlováknak, akik 4-3-as megsemmisítő vereséget bírtak mérni a félamatőr-félprofi, testnevelő tanárokkal felálló magyar válogatottra."
Ez kurva jó volt és kibaszottul igaz,hogy így fogalmazzak :D
Visszakanyarodva az eredeti témához, eztán senki nem hívhatja a Stars-t Volán temetőnek, annál inkább a Volánt Stars temetőnek.
@FrankK: Természetesen Flinta most is szerezhet magyar állampolgárságot, ahogy szerzett ebben az évben Nagy István vagy Vladimir Dubek is. Ehhez most is és január után is annyit meg kellene tenni valakinek, hogy beszerez egy nyomtatványt és kérvényezi az állampolgárságot. Amíg nem teszi meg (tök mindegy, hogy mire vár, tapsra avagy új törvényre), addig nincs miről beszélni.

Flinta egyébként már most is könnyített feltételekkel kaphatna állampolgárságot, mert magyar nyelvű iskolába járt, így sok minden alól fel lenne mentve. Nagy István esetében is igen hamar sikerült az egész procedúrát lezavarni onnantól, hogy valaki elkezdett foglalkozni vele. Nem kell minden késlekedést másra fogni.
Guadalupei szent szűzre,Bomba keretünk lesz az ebelben.Lenne egy építő jellegű megoldás az égető pont mizériára.Igazoljuk le a krónikus védőhiány miatt Billt, bomba párost alkotnának Sillével ,és mivel már nem válogatott max 2pontot ér,de ez még mind semmi, mi lenne ha reaktiválnánk Ancsin Janit???kíváló játékos volt,már nem válogatott max 1pontos lenne.Első,de sokadik olvasat után sem tűnik a mostani keret play off ot érőnek,de ki tudja,a remény és Chuck Norris hal meg utoljára,és Bruce Willis temeti el őket,akár be is csődölhet szezon közben 1-2 klub ,és meglesz a 8.hely
Semmi értelme veszekedni az egészen.Pallfy nem jön Fehérvárra.Mi Magyarok azt ismerjük el ,hogy ez nem a mi sportunk a hoki.Itt nálunk igazából Tv-ben nem is látsz OB1-es jégkorongmérkőzést,itt csak a fociról szól minden.Ha valakitól megkérdezed az utcán, mondjuk 1000-emberből ,hogy :VAn e-ön szerint Magyar jégkorong vagy ilyesmi.600 ember azt sem tudja ,hogy miről beszélsz.Magyarországon a Kormány alapból nemtámogatja a jégkorongot.CSAK A FOCI,FOCI,FOCI,FOCI és FOCI.Még a csapból is az folyik ki.(sajnos)
Én utálom a focit,na de visszatérve.MI nemvagyunk olyan tehetősek mint a Svédek,Oroszok,Amerikaiak meg Svájc.Itt 2010-ben még normális jégpályát sem tudunk építettni,de érdekessen máshol 1910 ben fedett jégkorongpályát építettek.
@varázsló166: ahoz, hogy a TVben magyar jegkorongot lass, be kell kapcsolni azt. es akkor talan az is kiderul, hogy hogy is van ez a kormany tamogatja e a jegkorongot kerdes.
de Palffy nem jon Fehervarra abban igazad van.
nem veszekszunk, jo kis tarsasag van itt es beszelgetunk a jegkorongrol.
@varázsló166: miről beszélsz???azaz írsz.nem a mi sportunk a hoki???ezt nem hinném.A lehetőségekhez képest évek óta lófingnyi állami támogatás,kevés klub ,játékos, csarnok stb...ellenére a válogatott vastagon erőn felül teljesít,amit sapporo koronázott meg.1000emberből 600 azt sem tudja mi az a hoki?,szerintem állj ki 36fokban újváros fehérvár miskolc központjába,és érdeklődj a hokiról,hidd el 1000 ből 976tudja miről beszélsz,igaz más városokban rosszabb lesz az arány, de nem sokkal,mivel szerencsére sok helyen épült már kisebb nagyobb jégcsarnok és sok helyen van már amatőr,ob2es csapat.Halk megjegyzés,ha foci ügyben egerszegen érdeklődnél a vidi keretéről, vagy szombathelyen a szolnokéról,kíváncsi lennék az eredményre.Való igaz , a tv adók nem nagyon adnak hoki meccset.( sport klub adta a volán hazai ebel meccseinek nagyjából felét)de mol ligás ob 1es meccset egy diszlexiás félkarú óvodás is megtudná számolni a kezén hogy hányszor látott a tv ben.Helyette látható a sport tévéinken bármikor leadható konzerv műsor(őskori barlangrajzolás, horgász , golf magazin, póker,és 1996 os arsenal barca ,mu tv.)Miközben ausztriában az ebel mecscek nézettebbek mint az osztrák bundesliga meccsei,pedig osztrák bajnokik jóval magasabb színvonalúak mint a mienk.Tudom sweet dreams ,de jó lenne ha 7végente a rakás sport adónk,vagy kereskedelmi adónk valamelyike leadna 1 mol ligás és egy ebel meccset.
azért az elég meredek, hogy a Zsigához közeli körök, a Volánt... Jagr, Naslund, Fosberj, S.Niedermayer, Chelios (csak hogy legyen Sillének kivel játszódnia) közeli körök nem jelentkeztek be?
Lesz két szar csapata az AVnek egyenlőre úgy néz ki, de legalább a magyarbajnokság meglesz, szponzoroknak az számít úgyis.
Csak szólok, az UTE jó játékosai már elfogytak, jó reggelt!
Tanulságos kommentek így ma estére... :)
hajrá Magyar Hoki ! ;)
@Nick Snot:utolsó sorodhoz egy észrevétel: nemsok olyan volt
@exL:1: Hüffner, Dubek, Sikorcin, Borbás. Ők mindannyian vannak olyan szintűek, hogy akar az EBELben is ki lehetett volna őket próbálni, és tán nem is vallottak volna szégyent. Pláne, hogy a volán azt is megteheti, hogy twoway szerződéseket kössön akár, a MOLban jók lesznek, az új csapatukban.
Az igaz ,hogy Szép és sok hatalmas éredményeket ért el a Magyar Jégkorong a lehetőségekhez képest.Gratula minden játékosnak aki ehez hozzátett.(azért hozzáteszem ,hogy én jégkorong párti vagyok)
Csak azért van elegem mert állandóan azokat a focistákat emelik az égbe ,akik semmit sem értek el.
nincs mit voglalkozni ezekkel a nagy "szlovak" szurkolokkal...(dukla es tarsa) szegenyek mentalisan visszamaradottak :)

ja s amugy kisebb halra kell menni....ezekert tul nagy penzek kellenek...s nincsen itt olyan szitu szerintem
@F. Kapus: sokszor rohadtul nem értek egyet veled, sőt... de ez az írás most igenis odabaszott! :D

amúgy én még megkérdezném ettől a trencsényitől mi volt meccs után meg előtt, és hogy ott volt-e...
Marha unalmas a 30. ekézés, nem beszélve a hiperérzékeny önérzetről.

Ez meg egy aljamunka:
Zsoldos 2010.07.13. 22:14:58

A témához, vki?
Legyen az, hogy mindenki kialudta magát, velem az élen: új nap, új történet, ezt meg zárjuk le, köszönöm.
Handzus kéne, ő már ismeri a körülményeket... :)

A viccet félretéve, nekünk nincs pénzünk komoly erősítésre, ezt meg kellene már érteni. Örüljünk, hogy van egy ilyen csapatunk. Ha majd azt olvashatjuk, hogy egy cég beletesz a Volánba egy kissebb vagyont, akkor ráérünk a minőségi erősítésen vitatkozni...
@F. Kapus: Legyen, de akkor várunk egy újabb jó kis témát, mondjuk post formájában...:)))
@F. Kapus: @Szoljanka: ja ja, pl tedd ki, h lehet szavazni a fradimezekre, ha nem masert, hogy @1885* ne felejtsen el szavazni a legcsunyabbra :P
@Szoljanka: Inkább készítünk egy elmélkedést arról, vajon miért érzik a világvégét a Volán-szurkolók, miközben minden idők második legjobb magyar játékoskerete van kialakulóban. :)
@F. Kapus: E gy részük érzi csak, én amondó vagyok, hogy ez csak a vihar előtti csend. Türelem, türelem...:)))
@fradigy: Nem is rosszak azok a mezek, főleg az első, meg a negyedik!
@demizson bobby: inkább veled van a baj, nem Zsoldossal.
@Szoljanka: volan: szerintem is vihar elotti csend. en nem parazok annyira mint sokan. Csicsba okos ember, nem hinnem h maga alatt elvagna a fat.
fradihoki: nekem is a 4ik a liblingem :P
@Szoljanka: @fradigy: Játszottam egyet:
A kapuban Satosaari és Hetényi.
1. sor: Tokaji, Horváth, Ladányi, Vas M., Holéczy
2. sor: Ackeström, Bornhammar, Mihály, Martz, Palkovics
3. sor: légiós bekk, Orbán, Fekete, Nagy G., Kovács
4. sorba esélyesek: Jobb, Flinta, Maklári, Hegyi Á., Sofron, Tóth A., Hajós, Fodor, Benk, Vaszjunyin, Ondrejcik.
Persze tudjuk, hogy ebből a keretből legalább 2 játékosnak még távoznia kell, hogy 60 pont alá menjen.
@F. Kapus: most fekszem le, így rám csak később érvényes. :)
@csatoimi: Határeset, de elfogadom :)
@F. Kapus: Én megcserélném kicsi Rogert Kovács Csabával. de amúgy tetszik a dolog.
+ Sofi igencsak feljátszhatna az első sorban, ha egy kis erőhoki kell.
@Szoljanka: Igazából nem konkrétumokról szerettem volna írni, csak arra gondoltam, ha a csapatot féltől végigolvassák a névsort, akkor elgondolkodnak azon, van-e mitől félteni ezt a garnitúrát, és valóban annyira sötétek-e a kilátások.
@F. Kapus: szerintem ha nem is sötétek,de borongósak.Elment VasJ ,Kóger,Nagy G is határeset hogy megy v.marad.Ők a soraikban szerintem meghatározóak voltak.Mi az ebelben kiscsapat vagyunk,és 3 standard játékos minúszolása megfog látszani.Olyan játékosokat hoztak vissza a csapattól,akik eddig nem fértek be az elöő keretekbe,vagy ha játszottak is,nemigen izzadtak meg a jégen a sok benttöltött idő miatt.Nemhiszem hogy az ebel annyit gyengült volna,vagy ők annyira fejlődtek volna 1-2 év alatt hogy pótolják a távozókat
@F. Kapus: en nem tennem Palkot es Piret egy sorba.... nekem az olyan 2 dudas 1 csardaban feeling...
@F. Kapus: Érdekelne azért, hogy Orbánt miért írja mindenki Volánosnak? :) Szerződése a Dab-bal van továbbra is, s jelenleg egyáltalán nem tűnik úgy, hogy Fehérvárra menne.
@F. Kapus: Palkó és Pire szerintem is külön sorban kellene, hogy szerepeljen. Roger nem center? Helyette inkább Sofit tenném a Ladányiék sorába. Azzal pedig már-már a határokat feszegeted, hogy Palkó második sor, Ladányi meg első :)
Ezt lehet sokan nem emésztenék meg :)
(köztük én sem)
@F. Kapus: Megpróbálok finoman fogalmazni: nem feltétlenül igaz, ami a cikkben szerepel :)
@F. Kapus: meg ebből hány kérdőjeles? mert Horváthnak, Ladányinak (Palkovicsnak) még nincs jövő évi szerződése...
@Spigott: @Lazlee: @nagypi: Várhatóan előbb-utóbb mindenre fény derül.
@Lazlee: Palkoviccsal tuti alairnak szerintem.

Nekunk nincs ra szuksegunk a Fradiban :D:D:D:D
@fradigy: Besz@rnátok ha nálatok játszana :-) Nyilván nem fog elmenni... Úgy ahogy talán Balu sem...
Amúgy ha már felújítják a csarnokot ,meg a tetőnél is bütykölnek , felszerelhetnének egy új kijelzőt is, ( akár 4 oldalasat is )... ;)
@Thomas_AV: És mennyivel emeljék meg hozzá a tetőt? 20 méter elég lesz? :))
@Spigott: Végre rájöhetnél, miért igazolták Rogert :)
@F. Kapus: hogy erre nem gondoltam?! :)))
és én még nem is szóltam semmit duklának, ekézték elegen:) de jobb ez így:)

megjelent Raon testvér is, nyári álmából felébredve:)
Szoljanka testvér, Thomas testvér is kezd élénkülni:)

Demizson inkább ne szólj semmit:)

1885: ma nem igazolt még el senki tőletek?:)

fradigynek ugyanez fordítva: ma még nem igazoltatok senkit?:) trehányság:)

csatoimi: üdv. tetsvérem:) jól beszéltél:)
@kiralyfi: Na megjött a nagy megmondó...:))
Majd figyelj ősszel, a BLL készül a szezonra!!! :)
Azért Ziggy Palffy, aki elnyerte a minden idők legrosszabb szabadügynöke címet Pittsburgh-ben, azért már nem egy Demira, Satan, vagy Jasin szint.
Talán a Sziget nagyszínpadra még beférne, ott szoktak 10-15 éve levitézlett sztárok fellépni. :-)
@fradigy: Kispál-koncert előtt ;) épp aktuális úgyis :D
@Thomas_AV: vegulis amig -1 napon nem Zigmund Pallfy Emlekkoncert van a Vilagzenein, addig sztem SIMAN johet a Volanba/Fradiba, tart karokkal varjuk :)
@Spigott: -Részben megkapod a választ Orbánnal kapcsolatban a mai "Visszatér két dunaújvárosi alapember" című cikkből!Neki talán elhiszed.
@FrankK: köszi;) bár az igazi érdem Billé. @kiralyfi: úgy tudom, a büfés van soron. Napszúrásod van-é :D? Egy kommentben mindenkit leosztani, csak Duklát nem?
@váradi: Abban egy szó sincs Orbánról :)
@fradigy: szavaztam már nem is 1x, az általam legszebbnek tartottra, mégis nem gondolod, hogy azt szeretném, hogy mondjuk Borbás csúnyában játszódjon, hamár 1x zöldben lesz :)
@1885*: az a szerencséje Duklának, hogy már sokan ekézték előttem:) szerintem most pihennék egy ideig, ha nem így történt volna:)
Üdv mindenkinek, de rég voltam itt :D

Duklával nem kell foglalkozni, lepattan róla minden. Már én is elmagyaráztam neki jó sokszor amit Kapus írt, de nem érti meg.
@F. Kapus: A masodik bekezdest ertelmezned, mert nagy zagyvasagot kaptam a google-tol. :)
@Joegep: erdemesebb angolra forditani vele.
De lenyegeben az, h akkora osszeget nem kepes kifizetni erte az AV19.
@fradigy: Kosz,nem is gondoltam erre... De,en inkabb F.Kapus Duklanak cimzett valaszat probaltam kihamozni.
@Joegep: tipp, angolra mindig erthetobben fordit mint anyanyelvunkre...
Elso cikk erol az egészrol.Itt azt írják,hogy a Fehérvár probálta megszerezni a volt NHL stárt.Meg hogy az EBEL-ben egyetlen egy csapat sem engedhetné meg Pállfy fizetését.
süti beállítások módosítása