HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ügyvezetőt keresnek Erzsébeten

2010.07.06. 11:26 F. Kapus

Pesterzsébet önkormányzata pályázatot hirdetett a Pesterzsébet Jégcsarnok Kft. ügyvezetői munkakörének betöltésére. Potoczky Attila, a kft. felügyelő bizottságának elnöke elmondta, az eddigi ügyvezető, Mészáros Péter megbízatása nem járt le, de az előző gazdálkodási évben a kft. jelentős veszteséget halmozott fel, mintegy 16,5 millió forintot, ezért tőkepótlásra szorult. A pályázat benyújtásának határideje augusztus 9.

"A kft.-től enyhe pozitív mérleget, de legalább nullszaldót vártunk el – avatott be a részletekbe az fb elnöke. – Engem is kellemetlen helyzetbe hoztak az események, merthogy az utolsó pillanatig úgy nézett ki, hogy ezt tartani tudjuk. Ekkor derült fény egy komoly könyvelési problémára, emiatt nem vettük észre korábban a hiányt."

Mindezek fényében meglepő, hogy a pályázati kiírás és az fb-elnök sem zárja ki, hogy a korábbi ügyvezető pályázzon és ismét nyerjen. "Bár magam sem ezt tartanám a legjobb megoldásnak, az ügyvezető egy másik önkormányzati céget sikeresen vezet, így nem zárható ki, hogy a döntéshozók bizalmat szavaznak neki, ha újra indul a posztért." Potoczky nem titkolja, olyan vezetőnek örülne, aki a jégsportokban, elsősorban a jégkorongban jártas, ismerős számára a közeg.

A laikus azt gondolná, nem okozhat gondot egy ilyen intézményt vezetni, ugyanis "a jégcsarnok kihasználtsága nagyon jó, az ésszerűen hasznosítható időpontokban, tehát 15 órától kezdve szinte teljes mértékben ki vannak adva." Ugyanakkor az is igaz, hogy ezek szerint erről az oldalról már nehéz a bevételt növelni.

"A jeget önköltségi áron adtuk bérbe, még ha ez a költség nagyon magas is – tette hozzá Potoczky Attila." Ez utóbbi megállapítás helytálló, az erzsébeti jelenleg az ország legdrágább jégcsarnoka, a délutáni jégbérlet óránként bruttó negyvenezer forintba kerül, míg a hétvégi korcsolyázásra fejenként ezerkétszáz forintért engedik be a közönséget.

A pályázat kiírásának időpontja korántsem szerencsés, az elbírálás szeptember 9-én történik meg, a nyertes szeptember 20-tól állhat munkába. Ekkor a jeges szezon több mint egy hónapja zajlik. Ha addig a jelenlegi ügyvezetés megköti az éves szerződéseket, szinte kész helyzet elé állítja az újat, ha nem, akkor meglehetősen bizonytalan lesz a jövő.

Ezzel kapcsolatban az fb-elnök kifejtette, jelenleg két egyesület köti le a jégidő jelentős részét, az FTC és az Erzsébeti Farkasok. "Mivel a Farkasok nagyrészt erzsébeti gyermekekkel foglalkoznak, őket támogatjuk, óvjuk, emellett a Ferencvárosra is nagy szükségünk van, de hallottuk, sátras pályát építenek a közeljövőben. Ettől függetlenül bízunk benne, hogy nálunk is maradnak, de ez a döntés rajtuk múlik. Nem titkolhatjuk, volt konfliktus a két csapat között, az új ügyvezető feladatai közé tartozik, hogy ezt feloldja. Azon leszünk, hogy mindkét egyesület nálunk maradjon, mert így tudjuk biztosítani a nagy kihasználtságot és árbevételt."

Palotás István, a jégcsarnok létesítményvezetője továbbra is dolgozik. Blogunkat arról tájékoztatta, hogy a folyamatos működés és a kihasználtság fenntartása érdekében a következő szezonra szóló szerződéseket természetesen az új ügyvezető kinevezésétől függetlenül meg kell kötniük, a szeptember 20-ai időpontot ezzel nem lehet megvárni. "Augusztusban minden hosszú távú bérlőnkkel aláírjuk az új szerződést."

20 komment

Címkék: pesterzsébet palotás pesterzsébeti jégcsarnok potoczky

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ilyen helyzetekben szoktak olyan határozatot hozni, hogy a tulajdonos megbizottja által, vagy más esetben az FB által kijelölt megbizott ellenjegyzése mellett köthetőek meg az átmeneti időszak szerződései.
Állítólag a nagy esélyes Csabai úr... Legalábbis ez a pletyka.
Ismerős a neve? IGEN, Ő AZ!!!
Szerintetek tényleg lesz saját pályájuk?
Amúgy nem a Fradival van bajom csak az igazságot szeretem (szeretném) tudni!
@Viharka: Mesélj.....kezd érdekes lenni.Csak nem megint valami sumák van a dologban.....
@w21: Én nem tudom, csak az ismerősöm ismerőse mesélte... :-)
Állítólag a szakolysztályvezetőjük döngette a mellét és mondta többeknek, hogy az "Ő embere" fogja megnyerni a jégcsarnok üzemeltetését. A dolog szépséghibája, hogy akkor még ki sem volt írva a pályázat.
Mondom ez csak pletyka, de el tudja képzelni azt valaki, hogy egy iskola udvarán felállított nem teljesen európai szabvány méretű pályán fog gyakorolni a Fradi felnőtt csapata? Szerintem vicc!
Amúgy, nagyon egyszerűen tiszta vizet lehetne önteni a pohárba! Ha egy illetékes olvassa a kommentet (márpedig szokták olvasni) akkor tegye fel nyíltan a kérdést Csabai Gábornak hogy pályázik-e valamint a Fradi szakosztályelnökének is, hogy ismer-e valakit aki nagyon szeretné elnyerni az ügyvezető igazgatói állást a Pesterzsébeti Jégcsarnokban.
@Viharka:
Szerinted egy jégcsarnok üzemeltetése üzleti alapon hol nyereséges?
Vagyis, aki erre a posztra pályázik, erendően szereti a kihívásokat.....és a rövid idejű bukásokat is.
@Tillasz: Ismerve a miskolci kétpályás és az erzsébeti egypályás rendszer üzemeltetési költségeit és az utóbbi árbevételeit, azt kell gondoljam, megfelelő kivitelezés és átgondolt, szakszerű működtetés esetén jelentős nyereséggel működhetne az erzsébeti csarnok. De az a létesítmény egy akkora állatorvosi ló, csoda, hogy jégcsarnokformája van :)
@F. Kapus: Arra külön befizetnék, hogy nyereségesen működik a puszta közepén egy jégcsarnok....A világon sehol! Ebből a fajtából Zalaegerszegen van (bútorraktárként funkcionál), Kaposváron és Debrecenben. Mindkét helyen több tízmilliót tolnak bele, hogy egyáltalán éljen... Nem a csarnok a lényeg itt sem, Te is tudod...
@budapestijeti: A pusztában biztos nehéz, de az erzsébeti azért nem ott van. Pusztán annyi számítást végeztem, hogy az erzsébeti egy havi üzemeltetési költségből levontam a miskolci egyhavit (attól eltekintettem, hogy Miskolcon 6 hónapon át ráadásul két pálya működik), ebből pedig levontam a 2009. évi erzsébeti hiány egy hónapra eső részét, és így jelentős pozitívum lett a végeredmény. Ebből egy dolog következhet: ha az erzsébeti pálya műszakilag normális feltételekkel épült volna meg és azóta ésszerűen gazdálkodnának vele, akkor nyereségesnek kellene lennie, magyarán elméletileg lehetne nyereséges egy jégcsarnok üzemeltetése.
@F. Kapus: Tényleg jó ötlet lenne megkérdezni Őket! @Viharka: Most biztos nem olvassák a kommenteket mert csapatot építenek;-)
@F. Kapus: ...és mi lenne, ha a debreceni, vagy a kaposvári működési költséget vennéd alapul? Azok ugyanis hasonlóak, a miskolci meg nem! A villanyáram ára mennyi ott ahol Te nézted? Mert az a legzsírosabb tétel a kiadásoknál...
Igen, ha normálisan megépült volna - persze elméletileg! A pusztában van hidd el....
@w21: Hogy ez nekem nem jutott eszembe!
A csapat lehet, hogy jó lesz én ennek nagyon örülök, bár már elmúltak azok az évek amikor ott voltam a legtöbb meccsükön! De visszatérve a témához: F.Kapus! Nincs kedved vagy lehetőséged utánanézni a dolognak? Mármint, hogy tényleg megpályázza-e valaki a Fradiból?
Amúgy ami a nyereséges üzemeltetést illeti: A világ többi részén is nyereséges egy ilyen csarnok, a műszaki paraméterek adottak hozzá, a kihasználtság szerintem példa nélküli esetleg lehet, hogy a szabad jég elnevezés alatti közönségkorcsolyázás bevétele rossz helyen landol? Vagy a többi bevétel???
Az is tény, hogy az önkormányzat térítésmentesen használja hétköznaponként a jeget de ez érthető, mégis az Ő tulajdonuk.
Segítség! Eltünt a kommentem... Ez olyam mint a Pesterzsébeti csarnok bevétele.. :-)
A viccet félretéve, szerintem a csarnok normálisan megépült, csak szakszerűtlenül üzemeltetik. Ha jól megnézitek tiszta penész, az elszívó sem üzemel (legalábbis amikor ott voltam elég nagy volt a pára) és a jég vastagsága is megfelel annak amit a fakutyázók várnak telente a Balatonra!!!
De visszatérve az eredeti felvetésemhez: Megtudná valaki kérdezni (F.Kapus esetleg?? bocsi, nem szeretnék külön munkát adni) Csabai Gábort és/vagy a szakosztályelnök urat, hogy mi az igazság? Gondolom sokunkat érdekli.
@F. Kapus:
Kérlek a családi vagyont erre ne tedd fel. A miskolci második pálya üzemelését pedig szerintem ne firtassuk....az-az igazi bravúr.
@Viharka: Bocsi, előkerült... :-))
@budapestijeti: @Viharka: @Tillasz: Akkor maradjunk annyiban, hogy a megfelelően alátámasztott válaszomat megpróbálom majd egy áttekintő-összefoglaló-elemző cikk formájában összehozni.
Velem van baj? Most meg F.Kapus hozzászólását nem látom!
@F. Kapus: Milyen téren? Hogy, hogyan lehet gazdaságosan üzemeltetni egy jégcsarnokot vagy pedig, hogy tényleg pályázik-e valaki a Fraditól vagy az Ő érdekükben az üzemeltetésre?
Én mindkettőre kiváncsi vagyok! :-)
F. Kapus!
Van valami híred? Már felbontották a pályázatokat és Csabai úr is pályázott! A teljes erzsébeti csarnok Fradi-ra van kifestve. A kezdőkörben a Fradi címer, míg a két szélső harmadban a jégkorongcsapat emblémája! A Fradi nagy csapata elfoglalta az egyik teljes öltözőhelységet, az ott edző és Pesterzsébet nevét viselő utánpótlás csapat kb. 80 gyereke teljesen megalázó módon tudott csak beöltözni (egymás hegyén-hátán), tegnap a serdülő korosztály kint öltözött a folyosón. Éljen a pesterzsébeti ferencváros??? SZÉGYEN!!!
süti beállítások módosítása