HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Megint lesz juniorbajnokság

2010.06.29. 22:35 F. Kapus

Kedden megegyezett a bajnokságokban indulni kívánó négy OB I./B-s és három juniorcsapat, hogy az alapszakaszt közös küzdelemsorozatban játsszák le. Ezután a bajnokság kettéválik. Így a többéves szünet után 2009-ben újjáalakult juniorbajnokság életben marad, a 2010/11-es szezonban is U21-es versengésként rendezik.

A megállapodás szerint a Dunaferr, a Vasas Bp. Stars és a szerb Crvena Zvezda indít csapatot a juniorbajnokságban. Az alapszakasz 12 mérkőzése után a rájátszásba csak az egymás elleni eredményeket viszik tovább a csapatok. Ezt követően három teljes oda-vissza kört, azaz csapatonként további 12 meccset játszanak egymás között. Így alakul ki a bajnoki végeredmény, klasszikus döntő nem lesz.

A felnőtt másodosztályban a tavalyi négy csapat, a Dab.Docler-Jégtörők, a Debrecen, a MAC és a címvédő Tisza Volán nevez, a szegediek ebben az évben a szerb Szpartak Suboticával közös csapatot indítanak. Még az sem kizárt, hogy a közös csapat a szerb szövetség égisze alatt nevez a magyar bajnokságba, ezt a kérdést valószínűleg az dönti el, hogyan tudnak olcsóbban a másik csapathoz igazolni a játékosok.

Az OB I./B-sek is magukkal viszik az első kör egymás elleni eredményeit, de ők úgy döntöttek, hogy a megfelelő motiváció érdekében egy ponttal a juniorcsapatok elleni győzelmeket is beszámítják a folytatásban. Hogy ezek a győzelmek rendes játékidőben vagy túlórában születtek, az nem számít.

Ők négyen még egy kört játszanak, ezután alakul ki a bajnoki sorrend. Csapatonként tehát 18 mérkőzésből áll az OB I./B-s szezon. A klubok abban is megállapodtak, hogy a két dunaújvárosi együttes között nem lehet átjátszani.

25 komment

Címkék: junior u21 ob i./b

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

végre nem 8 meccset fog játszani egy másodosztályú csapat egy idényben.
@CYHMK: Tavaly is 12 meccs volt. Persze az nagyon nem mindegy, hogy négyszer három csapat ellen, vagy kétszer hat csapat ellen.
Egy szinttel feljebb léphet a másodosztály is végre, a junior örömére, szuper! :)

Remélem jövőre még komolyabb dolgok születnek majd!
"A klubok abban is megállapodtak, hogy a két dunaújvárosi együttes között nem lehet átjátszani."
Ez jó a helyi fiataloknak vagy nem? A helyieket kérdezem. Mi a vélemény erről Dunaújvárosban?
Azt gondolom ez így "igazságosabb", mint amikor régen a két döntő meccsre megjelent, mondjuk "két teljes OB I-s" sor.
Ez egy privát vélemény nem kell vele egyetérteni.
A Jégtörők és a Junior csapat között nem lehet átjátszani. Gondolom a felnőtt csapatból ígyis le lehet hozni a junior koruakat majd.
@Zsootika: Így van, abban állapodtak, hogy egy bajnokságban nem lehet két csapatban játszani.
ez baromi nagy előre lépés tavalyhoz (idénhez) képest, de még a 18 vagy 24 mérkőzés is nagyon kevésnek tűnik, kivéve ha a junioroknak lehetőségük van feljátszani a felnőttekhez.

Azt ugye jól gondolom, hogy az ÚTE azért nem indul idén, mert a junior csapat lesz a felnőtt csapatuk? Legalább ők és a Volán juniorjai többet játszatnak majd.
@munkagep:"Azt ugye jól gondolom, hogy az ÚTE azért nem indul idén, mert a junior csapat lesz a felnőtt csapatuk?"
Jól. A gond az, hogy a junior is az ifi korosztályból épül. Az UTE-ban az idén 20 év körül lesz az átlagéletkor. (Hacsak nem rehabilitálják újra a Tolnait!) A kérdés, hogy alatta vagy felette egy kicsivel.
@munkagep: @Iceblack: Nem jól. Biztos, hogy lesznek felnőttkorú játékosok, csak nem sokan. Amúgy a tavalyi UTE juniorban is csak alig több, mint egy sornyi juniorkorú játékos volt.
butavagyok, nem ertem.... ha az UTEnak es a Volannak is VAN junior koru csapata, akkor ok miert maradni ki a Junior/OB-2 ligabol?
Ertem en h jatszanak a MOL ligaban, vagy mi lesz a neve, de nem az a lenyeg egy hokisnak h minel tobb meccset jatszon? Lasd Dunaferr, aki mind2ben tolja es meg ob2es csapata is van a varosnak...

Magyarazzatok el :)
@fradigy: nem vagy te buta, hisz álkérdéseket teszel föl. :P
Egyébként szerintem az időbe nem férne bele nekik leginkább. (mondjuk Csíkból hazaugrani meccselni egyet)
És játékos sincs annyi...
a lényeg, hogy azon klubbok akik felelősséget vállanak a fiatalokért, ők tudják versenyeztetni a srácokat.
Így könnyen előfordulhat, hogy egy Starsos/Dabos junior 50+ meccset játszik a szezonban, míg egy Volános/Utés csak 20-30-at.
@fradigy: Az Újpestnek nemigen van egy juniorcsapatra való játékosa idén.
@Lazlee: logisztika kerdese... meg lehet ugy oldani, szervezni hogy mindenkinek jo legyen...

prioritast elvez a MOL, aztan jonne a J/OB2.

mi az h nincs eleg jatekos? ha az UTE ugyis azt mondta h a csapata nagyreszt junior meg ifi, akkor van annyi. legalabb van lehetoseg feljatszani lentrol is...
azt meg h a Volan korul nincs annyi fiatal akit szet lehet kuldeni jatszni, na azt aztan plane nem hiszem...

eles jatek = fejlodes. szerintem. de mondom nem ertek en hozza, csak okoskodok.
@kerusz: de erted mit akarok mondani? UTE azt mondta, hogy sok fiatallal es keves "felnottel" fog iden jatszani. ahogy fent irtam, MOLos juniorok melle feljatszatod az ifiket, es maris van egy csapatod ami FEJLODIK. nem azt mondom h megnyerik a ligat, de h fejlodnek a jatekosok aaaaaz tuti.

ha majd 1885 lesz az uj jegkorongminiszter, ot meg tudom gyozni sztem :P
@fradigy: 1 a gond, már tavaly is jórészt ifik játszottak az ute juniorban. szerintem jópáran idén már felnőttben is fognak játszani.
egyébként elképesztő hova tüntek el újpestről a játékosok...
@fradigy: Értem, mit akarsz mondani, de akármilyen tehetséges is egy ifijátékos, nem fog tudni egyszerre a MOL Ligában, ifiben és juniorban is játszani. Az UTE azért fog sok fiatallal játszani, mert a tavalyi felnőttcsapatából sokan elmentek/el fognak menni. Az csak hab a tortán, hogy ifisták is távoztak a csapattól, tehát ott is lehetnek létszámgondok. A MOL Liga heti 3 meccset jelent majd, benne várhatóan egyhetes túrákkal (Csík, Brassó, Bukarest), és közben meg itthon is jelenésük lenne mondjuk Szegeden a Junior/OB IB-s bajnokságban, meg ifijátékosként természetszerűleg még az ifiben is kellene játszaniuk. Ez fizikailag nem fér bele.

Nyilván meg lehetne nézni, hová lettek az újpesti játékosok, de mivel ők elmentek, a versenyeztetésüket nem az Újpestnek kell felvállalnia. Mint olvashattuk, megalakulófélben van az MTK is, ha pl. hozzájuk is távoztak Újpestről, akkor legyen az MTK felelőssége az, hogy biztosítson a távozóknak játéklehetőséget is valamilyen bajnokságban.
@kerusz: eeeeeeeegen. igazad van. elfelejtettem h ezek meg gyerekek, iskolaba jarnak stb.

visszavonom az okoskodast, pedig csupa joszandek vezenyelt ;)
@fradigy: megjöttem :) szerény véleményem szerint annyiban igazad van, hogy a túl kevés meccs sem jó, meg a túl sok sem. Persze mi a sok meg a kevés? a fennt említett 20-30 az azért kevésnek tűnik, de lehet, hogy én tévedek.
Tavaly a felnőtt csapatunk gyakran kétsorozott - aztán meg kipukkantak. Most ha a juniorok felmennek a felnőttbe akkor + a juniort fix, hogy nem bírnák - nemcsak logisztikailag - iskola - tanulás stb. hanem fizikálisan sem. + néha edzeni is kell, nemcsak meccset játszani
Még van időm a kinevezésig, addig is gondolkodom ;) hogy lehetne ezt ideálisan megoldani,hogy mindenkinek jó legyen :D
az tuti, hogy 2 csapatra való játékosból nem lehet 3-at: ifi jun felnőttet csinálni, márpedig nem hiszem, hogy annál több lenne, nem most, de mondjuk augusztus végén.
Azt, hogy miért meg hova tűntek a fiatalok az UTE-ból már soxorosan ki lett itt tárgyalva. ..:(

@kerusz: mi van Dubekkel??? úgy volt, hogy tettek neki egy ajánlatot, nem? Azóta nincs hír vagy csak lemaradtam valamiről :S
A tavalyi újpest juniorcsapatban volt 4 junior játékos, mert szezon elején a csapat felét elküldték. Ebben szerepe volt az egész ottani vezetésnek.
Sajnos Újpestről évek óta csak elmennek az emberek, van aki magától, meg van aki segítséggel.
Viszont az is igaz, hogy évek óta nem a játéktudást nézik, hanem hogy mennyire bőkező a játékos szponzora (fiataloknál szülő).
Sokkal jobban járna az ute haa juniorban játszana mert a jelenlegi játékosokkal a felnőtt bajnokságban nehéz idény elé néznek.
@hokibolond: Miért járna jobban? Sokkal jobban fejlődhetnek a fiatalok a felnőttek között. Hosszabb távon a válogatottnak is nagyobb lesz a merítési lehetősége. Ráadásul ha együtt marad a keret, néhány év múlva az Újpestnek lehet egy erős sajátnevelésű csapata.
@guriga uram jr.: azt lesz honnan meríteni másnak :( Borbás marad? léciléci!!!!
@guriga uram jr.: Lehetséges, hogy jobban fejlődnek, de megnézem mi lesz egy ifjú tehetségből, ha véletlenül találkozik egy Vargyas-féle játékossal. Szerintem a palacsinta és a fekvőrendőr között valami, ha szerencsélye van. Amúgy te is tudod mi van évek óta újpesten. Ha tényleg adtak volna az utánpótlásra, akkor nyugodtan védhetne Gyömbér is, Urbinnal, vagy Szuchánszkival a tartalékban. Ott volt a korábbi ifi csapatból is jópár játékos Szirányi, Virág, Farkas, Fazekas.... A korábban visszalépett játékosokról nem is beszélve, pl.: Póth, Szentes, Mezőcsáti, Galuska, Korcsmáros....
Nem is beszélve a fiatalokról, akik ott voltak, és mégis megszivatták őket: Strausz, Németh Ádám Péter, Csányi, Kapolyi, Ress, Berger, Csonka, Pusztai, Gál, Fábián, Bartó, Martin Pazicki, Masteleriu, Portik, Sára, a teljesség igénye nélkül.
Ennyi emberből talán már össze lehetne rakni egy csapatot, szinte minden játékos 10 évnél hoszabb pályafutással rendelkezik, annak ellenére, hogy mind 23 évnél fiatalabbak.
@Zdrast: Így van, sokan abbahagyták vagy máshová mentek (egyébként Ress Újpesten edz), de jelenleg a rendelkezésre álló emberekből kell gazdálkodni.
A felkészülés elmúlt egy hónapját elnézve szerintem annyira nem vészes a srácok fizikuma, mint ahogy gondolod...:)
süti beállítások módosítása