HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Studniczky távozik az MJSZ éléről

2010.06.02. 12:18 Hblog

Studniczky Ferenc nem jelölteti magát a tisztújító közgyűlésen, jövő pénteken tehát új elnök kerül a magyar jégkorong-szövetség élére. A hét éve elnökösködő Studniczky Ferenc a hétfői elnökségi ülésen tájékoztatta a tagokat arról, hogy nem indul a választáson. Az icehockey.hu-nak a következőket mondta: "Úgy döntöttem, hogy átadom a stafétabotot, egyben bízom abban, hogy az új elnök további impulzusokkal segíti az elmúlt évek sikertörténetének folytatását. Ezúton is megköszönöm a sportolók, a sportágért dolgozó szakemberek munkáját és a szurkolók támogatását."

119 komment

Címkék: mjsz studniczky

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@peterszky: "Foci - 42 ezer néző, Jégkorong - max 9 ezer néző. TV-s adatok"

Az emberek azt nezik, amit az arcukba tolnak. Ha mindenkinek lenne 40-50 TV csatornaja, akkor valszeg Gyozike es a tobbiek nem csinaltak volna ekkora karriert, mert (hiszem, hogy!) az emberek atpartolnanak sport, gyermek, ismeretterjeszto csatornakra.
Valszeg a hoki is nagyobb nezettseget erne el, ha orszagos TV adna le a meccseket. Ha jol tudom a SportKlub eleg szep eredmenyeket produkalt az EBEL meccsekkel. Ha ezeket atvenne az RTL Klub, akkor talen rajonnenek, hogy nem csak a focival lehet "bankot robbantani".
Szerintem.
@M.Lac: És miért szedik szét a nöi és és férfi szakágakat?
@RCH: azoktól ne várjunk "bankrobbantást", akik eltiltották Léderert a munkavégzéstől...
Stars megy a szlovén ligába, Sirkorcin lehet, hogy mégse lesz magyar válogatott, Studniczky lemond.

Valami jó nem történt mostanában?...
Az egyéni sportágakat hülyeség lenne kiemelten kezelni. Egy öttusába vagy kajak-kenuba milyen eseményekre, klubokba tolnák a pénzt? Azt majd megoldja a MOB pl. Foci, vízilabda,kézi, kosár és hoki lenne a logikus(nekem).Férfi és női szakágra való bontás pedig szintén ökörség lenne.Női póló és férfi kézi nem kapna kedvezményt, mert miért?De sok vita lesz majd ebből az biztos, ha egyáltalán így lesz.
@djsanyi: Ezektol semit sem varok. Utopisztikus pelda volt csupan.
@Henry The Navigator:

Sajnos ennél frissebbet így hirtelen nem leltem meg, de ez is érdekes talán. A 2007 évi olimpiai felkészűlési javaslat:

www.mob.hu/engine.aspx?page=tamogatas

Kajak-Kenu 270 - vizilabda 140 milla
@1885*: Igen, ez a MOB szempontjából érthető. Egy csapatsportág max 2 érmet hozhat, egy kajak-kenu akár egy tucatot is.De csapatban egész évben van mozgás és több ezren űzik versenyszerűen, addig öttusa, kajak-kenu, vívás van egy VB vagy EB és néhány világkupa verseny, a nézőszámról nem is beszélve.Ilyen szempontból talán az úszás emelkedhet ki, népszerűsége és nézettsége miatt is.De ott meg Gyárfás irányít még...
@Henry The Navigator: ja tényleg a Gyárfás...
Igazad van, ez a mennyiségi szemlélet hirtelen nem jutott eszembe :). Félreértés ne essen, semmi bajom a kajak-kenusokkal, ők tényleg "termelik" az érmeket, csak meglepett, hogy a dupláját kapják, mint a polósok. Ja eszembe jutott még valami, amikor megkérdezték az utolsó sportminisztert ;) hogy miért nem kiemelt a vizilabda, akkor a válasz az volt, mert azoknak úgyis van pénze :) ez akkoriban volt amikor 1.5 milliárdért Zsocit akarta bevásárolni az F1-be. Na ez már tényleg off volt, csak azt akarom mondani, hogy ez az elosztás valahogy sosem frankó, és nagy valószínűséggel nem is lesz. Pesszimista lennék?
@1116001: @durex26: én nem azt állítottam, hogy így lesz, hanem hogy így hallottam. Az sincs kizárva, hogy félre hallottam valamit :) De aki infó hiányban szenved és még ideje is van szöszmötölni vele, az legalább uborkaszezonban sem unatkozik.

Az, hogy milyen a hallásom hamarosan úgyis kiderül. Lehet, hogy római katolikus :)
@Henry The Navigator: Nekem a kajak-kenu ugyanúgy szívem csücske mint a jégkorong. Attól tartok, Te még csak TV-n keresztül láttál magyarországi kajak-kenu világeseméynt, ahol nem látni, hány néző van Szegeden. Most a világkupán nem voltam, de az előző VB-ken a nézőszám több tízezer volt. Tehát nézőszámra ne hivatkozz, ha nem akarod támogatni a kajak-kenut. Természetesen az országos bajnokságnak nem ilyen a látogatottsága. Arról nem beszélve, hogy gyanítom, több igazolt kajakos, kenus van szerte az országban, mint hokis. Eredményeiket nem kell magyarázni. A kiszolgáló létesítményeket lehet. A Maty-éri pálya a legjobb, amit láttam, gyakran ott készülnek azok a sportolók, akik utána lapátszom hozzák az érmeket. Tartok tőle, Te színvonalasabb szobában nyaralsz, mint ahol ők készülnek.
Ha van kedved, megmutatom, milyen körülmények között készülnek a gyerekek. Nem fogsz örülni a látottaknak!
Még egyszer! Imádom a hokit, de a kajak-kenut is, így nem tudom szó nélkül hagyni, amit írtál. Béke! :)
@1885*: Sose felejtsd, mennyivel drágább egy kajak-kenu válogatottnak az edzőtáborba mennni mint a vízilabdásoknak. (Eszközigény.) Meg a létszám is nagyobb lehet. Egy forintot sem sajnálok egyiktől sem!
@Morgó Muki: Nem támadtam a kajak-kenusokat, sokat ismerek közülük(szegény Kolót is többek között),tudom milyen mostohák a körülményeik, elismerem a teljesítményüket.Kint nem voltam versenyen ez igaz, mert unalmasnak tartom, ez van. Én arra akartam célozni, hogy HA lesz ez az említett adótörvény, akkor én csapatsportágakra vonatkoztatnám. A MOB nyilván több pénzt fog kapni, mint eddig és ebből tudja támogatni az egyéni, olimpiai sportágakat is. Az új létesítmények felépítése gondolom úgy sem tartozna a cégek profiljába, nyilván ha azt néznénk pedig, hogy melyik sportot űzik a legtöbben akkor a futás, kerékpár és úszás lenne a támogatandó. De itt most az élsportról beszéltem és ebben az összefüggésben ha a helyi vállalkozásokat és cégeket nézem, akkor nyilván egy klubcsapat szponzorálása lehet a legvonzóbb és legnépszerűbb. De ha a hoki benne lesz az ötben, akkor nekem mindegy melyik lesz a másik négy.Így jó? :)
@Morgó Muki: én sem sajnálok és szerintem Henry sem. Az eszközigény is igaz :) Na viszont a hoki sem olcsó. Ja és szerintem TV-n is átjön, hogy sokan voltak Szegeden.;) Sajnos nem én osztogatom a pénzt, én adnék a hokira is szívesen.
@Henry The Navigator: az baj.
@RCH: Fradi - Újpestet a SportTV-n nézték olyan 1,5 millióan, ez szerintem már súrolja a kereskedelmi tv-k szennyeinek nézettségét.

Az RTL Klub által közvetített válogatott meccsekről nem tudok nyilatkozni, szerintem azok még magasabbak, hiszen valóban országos lefedettségű, míg a SportTV nem az.
Ez OFF, de hátha tud valaki választ a kérdésemre:
Van-e esélyem valahol az A csoportos VB-n használt feliratokat nyomatni válogatott mezemre? Ma sikerült egy olyan szurkolói nike mezt szereznem kedvező áron, rá szeretném tenni Jánosi nevét/számát.
@peterszky: ha jól tom a decathlonba nyomnak ilyet.
@RCH: gondolom azért lesz kiemelt sportág a labdarúgás, mert kb. 60-70 ezer igazolt játékossal rendelkezik. Kb. annyival mint az összes többi sportág együtt.

Ezen felül mind a televíziós, mind a helyszíni nézettsége is meghaladja a többi sportágét. Vagyis bármennyire gyűlöli/szereti is valaki a labdarúgást, érzelmektől függetlenül logikus a támogatása.
@hüjeliba: na igen, ha az egyéniek ideértendők, akkor a hoki szinte biztosan nincsen benne.

Ha nem értendőek ide, akkor vagy a hoki, vagy a röplabda (esetleg a kosárlabda) kimarad (feltéve, hogy a rögbi, az amerikai futball, a gyeplabda, a bandy, és a floorball nem lesz kiemelt, a kajak négyes meg nem csapatsportág).
@M.Lac: köszi az infót! Nekem ez a "női kézilabda" illetve "férfi kosárlabda" gyanús. Mi van, ha egy klub mindkét nemmel foglalkozik? Szerintem kizárólag szövetségi tagság alapján lehet szétválasztani a sportágakat. Tehát: ha MKOSZ tag, akkor kaphat (nemtől függetlenül), ha nem tag, nem kaphat.
@RCH: a Sportklub nyilatkozata szerint az EBEL meccseket 70-80 ezren nézték.

A Sport1 nyilatkozata szerint az őszi Újpest-Fradi futball mérkőzést 1 millióan nézték. Ennyi.
látom, sikerült tematizálnom a fórumot :-) Elnézést a szerkesztőktől :-)
Ennyiből nincs olyan sportág amit felesleges lenne támogatni. :)
Csak olyan nincs hogy mindenkinek jut, főleg nálunk.
Azok kapnak akik jobban lobbiznak csak a focinak van biztos helye. Így most sokat számít ki lesz az elnök!
Szerintem az lenne a legtisztább ha az igazol játékosok száma alapján döntenék el.
@peterszky: most ne haragudj meg ezért a feltevésért, de te ezt a nyilvánvaloan irreális nézettségi adatot honnan szerezted?

Az rtlklub szokott főműsoridőben 7-800.000 nézőt hozni, amivel kb rommávernek mindenkit, (ez 15-45% környéki részesedés) míg a sporttv szinte mindig 10% alatt szokott hozni alapból, amikor kiugróan jó a nézettsége, akkor hozn 2 számjegyű nézettséget de az is max a 1x% környéke.
Egy atletico madrid - valencia meccset 24000en néznek. a sport1 max nézettsége sem érte el a 18-49 es korosztályban a 2%ot az elmúlt 1 évben.

összesen van 1.8 millió kábeltévés előfizető az egész országban, ennél csak kevesebb lehet a sporttv nézettsége.

Tehát összegezve: amit írsz az egetrengető badarság.

az 1.8 millió néző már a teljes USA -ra vetítve is jó nézettségnek számít.
@1885*: @Henry The Navigator: Egyébként nem akarom elhinni, hogy ilyen buta módon emelnének ki néhány sprotágat. Itt mindenki sportszerető és ötnél biztosan több sportág van, ami jogosan kapna támogatást.
A Fradi-Újpestet 450 ezren nézték, a hoki VB-t pedig átlagosan 15-20 ezren.NHL 10-12 ezer.
@gabute: Halálosan unom az igazolt sportolók számával megmagyarázott támogatásokat. Imádom a focit, de itt Magyarországon sokkal szerényebb támogatás is bőven elég lenne. Minősítsünk úgy, hogy az eddig rá költött pénznek mi lett az eredménye. Ha 20 éve egy helyben topog egy sportág, akkor vágjuk vissza a költségvetését, mert bizonyíthatóan rosszul hasznosul.
Szegény vízilabdásoknak, kajak-kenusoknak lenne bajuk, mert már nincs hova előre! :)
@munkagep: en ugy ertettem, h csak azutan igazol el MO-rol miutan lejar a 2 eve. vagyis aug1 vagy valami hasonlo.
@Henry The Navigator: a hivatalos nézettségi adatok szerint 60480 néző volt teljes lakosságra számolva 2.8%, 18-49 ben 11.4% os nézettséggel... az még akkro sincs 450000 ha a kinti nézőket is beleszámoljuk
@fradigy: Nem is ez a gond, hanem, hogy elveszíti a szlovák állampolgárságát és ezért nem biztos, hogy magyar válogatott lesz.
@Today05: Figyelj, megkérdezek valakit aki biztosat mond, mert ott dolgozik és ismerem.Aztán elemezhetjük...
kérdezz, ott dolgozom :D
@Henry The Navigator: írtam privit, rosszul fogalmaztam, nem sport1 nél dolgozom, de mondhatni elég közel a tűzhöz :)
Ahogy értelmezem, akkor a "kiemeltség" nem azt célozza, amit @1885*: írt, miszerint az állami pénzeket a MOB hogyan osztja szét www.mob.hu/engine.aspx?page=tamogatas ráadásul ezek itt csak szemelvények, amik eredményességi alapon járnak a szakszövetségeknek, illetve olimpiai műhelyeknek. Ezen kívül az állami támogatások szétosztásában jelenleg (az új kormány felállása előtti időszakban) - a MOB mellett - a sportszakálamtitkárság, a Sportegyesületek Országos Szövetsége, a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Nemzeti Sportszövetség volt érdekelt.
Ha jólértesült vagyok, akkor az új apparátus pont ezt a sokcsatornás pénzelosztási modellt tartja feleslegesnek. Ami pedig az öt "kiemelt" sportágat jelenti, nem őket fogják úgymond államilag többlettel támogatni, hanem a szponzori támogatásokat fogják megkönnyíteni, konkrétan életszerűvé változtatni, ahogy azt más országok példája is mutatja. Tehát nem ettől kap egy sportág több állami támogatást, hanem így próbálják a magáncégek számára megteremteni a lehetőséget a könnyebb és nagyobb támogatásra. Szerény véleményem szerint a legalkalmasabb erre az öt csapatsportág: foci, kézilabda, kosárlabda, vízilabda, jégkorong (röplabda???). Az egyéni sportágak versenyrendszere (nem sértésként, hiszen magam is ebben lennék érdekelt) nem is említhető a csapatsportokéval egy szinten, marketing szempontból. Márpedig a befektetők legfőképp a marketing szempontokat fogják szem előtt tartani.
Kiegészítésként: az idei költségvetés 0,2 százaléka ment sporttámogatásra, az átlag EU-s adat a költségvetések 2-2,5 százaléka. Az ígéret úgy szólt, hogy a jövő évi költségvetés 1 százaléka fog menni sportra (+ az adótörvény könnyítése + az idei sporttámogatások kiegészítése 1 milliárd forinttal), majd minden évben emelkedni fog. Kíváncsian várom a fejleményeket. Én reménykedem!
@Morgó Muki: megkérdezhetem, hogy Te milyen rendszer alapján osztanál el pénzeket a sportban (igazolt játékosok, eredményesség, népszerűség, szociális rászorultság :-))?
@Ringleader: Na, kb. én is ezt írtam, csak nem ilyen szépen kibontva.Grat.:)
@Today05: Bocs, tényleg nem 1,5 csak millió feletti volt a cikkben.

"A pepsifoci.hu úgy tudja, a Sport TV minden idők legmagasabb, bajnoki labdarúgó mérkőzéssel kapcsolatos nézettségét is regisztrálhatta az ősszel, mégpedig az Újpest és a Ferencváros Megyeri úti derbije alatt. A rangadónál többen egyetlen bajnoki focimeccset sem néztek a csatornákon az elmúlt 9 év alatt: információink szerint millió feletti azoknak a száma, aki belenéztek a mérkőzésről adott közvetítésbe, ami magyar szinten kiemelkedő adatnak számít.

A második helyen ebben a tekintetben szintén egy idei találkozó áll: a Barcelona és a Real Madrid legfrissebb El Clásicója áll a rangsor második pozíciójában."
kár érte, csíptem...
@Ringleader: Jó kérdés! Miután pénzről van szó, ezért nagyon fontos lenne a számonkérhető hasznosulás. Tehát nem érdekel, hogy hány mezt vettek, hanem az érdekel, hogy évi X millióért milyen fejlődést, eredményt várhatok el 5-10 év múlva. Mennyivel több gyerek mindennapi mozgását valósítjak így meg. Foci esetében mennyivel csökkentik a huliganizmusból származó kiadást. (Tudom, demagógia, de csak félig gondolom, hogy ez tréfa.) Meg még nyilván ezer szempontot lehetne figyelembe venni, de hogy a focisták mindig arra hivatkozzanak, nekik van a legtöbb igazolt sportolójuk és ez legyen az egyetlen érv, hogy pénzt követeljenek... Felháborító! Azt is megnézném, hogy százalékosan mennyivel esett vissza az igazolt játékosok száma az elmúlt 20 évben.
Kovács Zoli 4 president! :D
Köszönjük az eddigi becsületes munkát.
Ő alatta virágzott fel a magyar jégkorong, azonban az utóbbi időben sok tekintetben mintha visszafejlődne. Gondolok itt a hazai bajnokságra
@freddyD: Az UTE gyengesége az egy dolog, amit negatív folyamatnak látok a magyar bajnokságban. Miskolc bombaerős lett, a Fradi is javul, és a Stars, meg a DAB személyében két jó csapatunk is van, akik a néhány évvel ezelőtti Alba Volánnal versenyképesek lettek volna. Kevés a néző. Ez is negatív. Eddíg sem volt sok...
@F. Kapus: Köszönöm, megkérdezem őket, remélem tudnak még olyan számokat/betűket szerezni, amit a válogatott használt az A-csoportos meccseken :)
Hokiban kijutottunk a vb-re, fociban meg a közelében nem voltak. Egy hoki vb-re nehezebb kijutni, fociban egy pótselejtezőt nem bírnak elérni, pedig 100x több pénzt kapnak rá.
Jó, hogy most a Debrecen ott volt a BL-ben...de amennyi pénzből gazdálkodnak, 3 Ebel csapatot lehetne indítani.:D

Ennyi.
@Ringleader: csak kiegészítésként annyit, hogy nem a költségvetések, hanem a GDP-k százalékáról volt szó.
Egyszóval a 0,2-ről kéne eljutni a 2,5-re. Minél több szponzort bevonni, kizárólag kormányfeladat, az adórendszer megváltoztatásával.
@RCH: én nagyon szeretném látni, hogy fejlődik a hoki, DE! Azért vegyük észre a realitásokat

Egy kis tévedés volt "peterszky" leírásában: 42e ember nem a TV előtt volt, hanem a helyszínen. Az a 42ezer ember nem reklám miatt ment ki, hanem pénzt fizetetett a válogatottért. Így utólag, ismerve az eredményt, úgy is fogalmazhatunk: házhoz ment a pofért :S Azt is tudni kell, hogy a Debrecen meccseire is 3x42e ember fizetett jegyet. Szóval ezek után lehet fanyalogni a hoki támogatásán, meg lehet változtatni az arányokon, de a foci támogatásának jogosságát nem szabad megkérdőjelezni.
OK, elfogadom, hogy a foci a "szukseges rossz" :-)
@Ringleader: Dénes Ferenc fideszes sportközgazdász cikkében azt olvastam, hogy a sportra fordított támogatás EU-átlaga a GDP 1%-a, figyelembe véve az összes szponzorációt (nem számítva az oktatás támogatását, mivel ott lehetnek kereszthatások). A magyar állami támogatás 0,2%-a kábé megfelel az EU-átlagnak. Azaz a kormány az EU-átlagnaak megfelelően támogatta eddig is a sportot, ami igazán hiányzik az az üzleti szféra támogatása. Ezt lehet adókedvezménnyel is ösztönözni, de minden valamire való szakosztálynak eddig is voltak alapítványai (ami adókedvezményre adott módot).
@fabot: A fogalmazás volt rossz, azok természetesen a helyszíni nézőszámra vonatkoztak :)
@Ringleader: Elbeszéltem melletted! A többit írtam privátba.
@Rettenet tábornok: teljesen igaz! Az alapítványok támogatásai is azt a dolgot szolgálják, hogy adókedvezménnyel éljen a szponzor, vagy akár a magánszemély, aki támogatná az adott klubbot. Ez a fajta támogatási rendszer, miszerint a támogató a sportra fordított összeggel az adóalapját csökkentheti merőben előnyösebb mint az eddig alkalmazottak. És ez máshol is bevett szokás (legalább is a sportra szánt összegek adókedvezményesítése - kérdezd bátran Csató Imit is)
@Morgó Muki: válaszoltam Neked privátban...remélem nem lettem nagyon hosszú :-)
@Ringleader: Természetesen igazad van, azok, csak szemelvények, kevés időm volt délután, ezért csak tájékoztató jelleggel belinkeltem amit találtam, + beleestem az Olimpiára koncentrálunk csapdába :( sorry. Nem találtam meg mik is voltak azok a bizonyos "kiemelt sportág" de biztos, hogy voltak. Viszont az az új "elosztó rendszer" amiről írsz, nekem szimpatikus, ettől függetlenül a személyes kapcsolatok, lobbyk azért mindig is voltak és lesznek is. Szerintem. A szponzorálás adókedvezményes rendszere, teljesen ésszerű lenne. Remélem megvalósul.
Sziasztok !
Szeretném én is megköszönni Studinczky Ferenc Úr munkáját! Véleményem szerint felvirágzott vezetése alatt a jégkorong ! Remélem a következő elnökünk is ilyen,ha nem sikeresebb lesz, minden szempontból ! Továbbra is sok megoldásra váró feladat vár ránk és a munkának folytatódni kell! Itt van a jövő évi VB !
Köszönjük Elnök Úr!
@galmat: elég nagy most a sajtója a Margit híd felújítása körüli kérdéseknek, s ha jól tudom ott a konzorciumot a Közgép Zrt. vezeti...
Örök kérdés, hogy inkább politikus vagy üzeltember lenne jobb elnök. Sajnos ma a támogatások jelentős része függ a politikától, s egyáltalán nem mindegy, hogy egy sportági vezetőnek milyen az érdekérvényesítési képessége...
sportgeza.hu/sport/2010/06/02/czene_attila_a_sportert_felelos_allamtitkar/
remélem szereti a hokit!
@Morgó Muki: szerintem se kéne annyi pénz a focira. De biztos, hogy kapnak, többet, mint amennyit a produkciójuk ér.
Véleményem szerint a hokit itthon egy kezdeti, jelentős állami besegítéssel kéne népszerűsíteni minden téren.
Aztán ha látják a befektetők, hogy nagy tömegeket mozgat meg, akkor a magántőke folyamatos bevonása mellett már az állam szerepe se lenne olyan fontos és nem attól függene csak a sportág.
@Henry The Navigator: Köszi ez jó kép :) Tóth Frank, meg Fábián Joel is szereti a hokit :D :D :D
Remélem a sport jobban meg lesz becsülve, mint az elmúlt 8 évben. A hoki nagyon megérdemelne több támogatást. Meg még sokan mások :)
@1885*: És ha 36 évesen Levi is abbahagyja, ki tudja...
@galmat: és ő ki a bánat?:) végülis, ha pénzt hoz a házhoz, akkor mindegy...

@1885*: szerinted megfelelő ember erre a feladatra? Nekem kicsit neccesnek tűnik...

Na, megint egész építő jellegű, pozitív hozzászólás sikeredett:)
@galmat: Annyit szeretnék írni kiegészítésképpen, hogy az illető úriember meglehetősen közel áll az új kormányhoz, többek között egy budapesti polgári hangvételű rádióállomás folyamatosan sugározza a Közgép Zrt. reklámjait!
Nem akarom megbántani a távozó elnök úrat, de szerintem anyagilag az új hokivezérrel jobban jár majd a sportág!
Egyébként ha az új kormány nem akarná a jégkorongot kiemeltként kezelni akkor sorsára hagyta volna, de így, hogy Fidesz közeli lesz az új elnök szerintem van remény állami támogatásra is! Főleg, ha jövőre itthon feljutunk amit nagyon nagyon remélek!
Németh Miklós Közgép Zrt. vezérigazgatója a kiszemelt, persze ha vállalja és ha megválasztják...Szó volt tudtommal Kósáról is..., ő amúgy amatőr hokis és nagy fan...
@SzDaniel: azert mekkora kiralyok mar ezek az usaban, kabel nelkul tolatjak a tvt es a wiit.
power over wireless :P
@fabot: Nem a német válogatottat akarták inkább látni? Szerintem a finnek és svédek elleni derbik elég teltházasak voltak az Arénában... ;-) Ja, és nem emlékszem pontosan az eredményre, de mintha azért 1-1 becsületgólra azért futotta volna, nem úgy mint "nagymúltú" focistáinknak... ;-)
@jacint70: mindkét válogatottat 2-1-re legyőztük!
@kiralyfi: :) én lettem volna megfelelő :D :D :D, félretéve a tréfát, nem ismerem személyesen, csak remélni tudom, hogy elég erős lesz a feladatra. Az elmúlt évek termését nézve azért van honnan fejlődni, volt néhány "necces" produkció. Ő legalább tudja, hogy az olimpiai felkészülés nem 2 héttel kiutazás előtt kezdődik...mint ahogy egy VB-re felkészülés sem.
@Today05: www.pepsifoci.hu/node/50372

1 millióan néztek bele, ennek a 70-80%-a nézhette végig. És az Újpest-Fradiról, nem pedig a Fradi-Újpestről volt szó. Az utóbbit hétköznap játtszották és a Duna TV adta, előbbit hétvégén és a Sport TV, vagyis a körülmények is mások voltak
@1885*: ámen... bár érted még korteskednék is kicsit, még nem késő indulj gyorsan:)
Nem lebecsülve a labdarúgás népszerűségét, azért volt tavasszal olyan szombat amikor a hokira volt több szurkoló kíváncsi Budapesten, legalábbis a helyszínen! Jómagam még egy évtizede sem tudtam volna elképzelni, hogy egy MTK-FTC örökrangadó 2500 nézőt vonzzon, miközben az egyidőben zajló Magyarország-Ausztria válogatott jégkorong mérkőzést több mint kétszer ennyien látták a Papp László Arénában!
Mindkét meccset élőben adta a Sport 1 és 2, azt nem tudom melyiket nézték többen!
Ami tény; ennyi unalmas, ócska magyar bajnoki focimeccset még sosem adott a tv, miközben a hokimeccseken elejétől a végéig izgultam még a horvátok ellen is! Pedig régen a magyar focit is nagyon szerettem a hoki mellett!
@juhati: Erre lehet mondani, hogy egy válogatott focin meg 2-3szor annyian vannak mint bármilyen jégkorong válogatott meccsen itthon!

jó lenne ha bekerülne a kézilabda vízilabda foci mellé a hoki is...

mindenki el van ájulva studniczkytől, szerintem meg éppen ideje hogy lelép! a dilettáns A csoportos pályázgatásaival együtt...
@Mr. Whisky: Egyetértek Veled és még azzal is megspékelném, hogy az egyik Szapporói hőstől tudom, hogy semmi pénzt nem hozott a hokinak! Viszont sokan imádják ezen az oldalon is mert neki tulajdonítják a sikereket, pedig csak nagyon kis része van benne, ha van egyáltalán! Szerintem is százszor jobb lesz a Közgépes Németh Miklós, bár ha bejön az államcsőd amit a Kósa mondott, akkor minden mindegy és a legutolsó a sport lesz ahova jut pénz! Sajna én most nagyon tartok ettől, de remélem, hogy alaptalannak bizonyul a félelmem!
@peterszky: Többen is balhéztak. A kérdés a meccs miatt nézték, vagy a balhéért?
@kiralyfi: köszi, tudtam, hogy rád számíthatok :D. Az igazság az, hogy késő, mert kinevezték, azt gondolom hagyok Attilának egy kis időt, hátha mégis jobb lesz mint az elődei. Közben azért dolgozom a projekten, mondjuk a focitól elveszek 50%-ot és felosztom az arra érdemes sportágak közt, úgy mint hoki, vizilabda.
Felkérlek helyettesnek, nehogy egyedül vigyem el a balhét :). Hoznék néhány tényleg jó orosz vagy NHL-es edzőt, vagy innen is onnan is de nem a felnőttekhez, hanem a fiatalokhoz...merthogy az alapokat kell jól lerakni.
Persze támogatni fogom a DAB hokicsapatát is! Meg rendet vágok Újpesten :D :D :D
@1885*: na , akkor meg is van a leosztás:)
@1885*: és gesztusként a hokifan és Iceblack féléknek építtetnél egy csarnokot az Üllőire, hogy végre ne sírjon a szájuk! :D

@benö51: a meccsen nem volt balhé, ott voltam...általában előtte, vagy utána szokott lenni, de azt már nem közvetíti a TV ;-)
@Ringleader: nemkell, jo lesz nekunk a tietek is :P
osszefogas! testveriseg! :P
@Ringleader: :D azért nem minden fagyista olyan mint ők,nem véletlenül nem válaszoltam nekik, ja hokifan, akkor tudhatná, hogy a Magyar hokinak igenis kell erős Fradi is meg UTE is, amúgy miért nem jó nekik a Kisstadion? Niedermayeréknak is tetszett, szerintem is romantikus :D :D :D gesztus az volt, hogy örültem, hogy lehet, hogy lesz egy jó edzőjük. Egyenlőre ennyi :)
@kiralyfi: ezek szerint vállalod?
@fradigy: azt nem ;), jó, hogy már nem fuzionálunk??? Fradute :( há nem jól hangzik :D
@1885*: ja, például @fradigy: kifejezetten jó fej! ;-)
@1885*: meeeeeeeeer? csak egy uj, kozos ellenseget kell kinezni es minden OK volna :)

de aze kisstadionnal tenyleg ne vicceljunk... ott edz a fiam, a siras kerulget hetrol hetre... es mindenki tudja h siman fel lehetne ujitani, siman be lehetne fedni... de nem, haddpusztuljon...
@Ringleader: Tudom, szerintem is. :D
@fradigy: én tudok közös ellenséget! a Kisstadiont imádom, és igazad van felújítani, befedni!!! Csak ezt 1983-as "B"-be feljutást óta nem sikerült senkinek, pedig azóta már "A" csoportban is voltunk.
OK! Kisstadiont a projektbe felveszem, csak még kell a helyettesem jóváhagyása.
A magam részéről még gondolkodom a régi BS újraépítésén a retro jegyében a lenti állandó edzőpályával, ezt az UFO-t nem csípem.
@Ringleader: @1885*: ahhhhhh rajottem, ti azt akarjarok elerni, h a sajat szurkolobarataim nyirjanak ki, mint ujpestkozeli ellenseget :D

KAVICS jo, csak nem az amire szuksegunk van...

PS: kaphatok en is valami kis posztocskat MJSZen belul? Mittom en, roman-magyar-hokit-osszefono-titkar, oszt csatoimivel nagyokat iszunk es gyatyabarazzuk az egesz MOL liga mizeriat :P
@fradigy: újpestközeli ellenség :D :D :D ezen jót nevettem.
poszt: benne vagyok, várjuk meg királyfi mit szól, tudod ő a helyettesem ;)
hát nem tom ez a nagyokat iszunk, jól hangzik, csak azért vannak kételyeim, hall az ember ezt azt. Csatoimi viszont akkor visszaengedi Sikit a gatyábarázott "énkiscsapatomba"! Amúgy Imivel egyeztettél már :D?

Most mennem kell, majd este visszanézek, hogy állunk!
@1885*: nesze

csatoimi 2010.06.04. 21:57:04
sportclub.blog.hu/2010/06/04/goleros_csatarral_bovul_keretunk#comments
@fradigy: Ezt már rég tudom!!! Erre írtam, hogy visszaengedi, ha már nálunk normális viszonyok lesznek. Az icezonon van egy cikk még vagy márciusi, hogy Kiri is visszajönne, szerintem ő is jó. A Mac viszont megkezdte a edzői projektet igaz nem orosz v. NHL-es de Finn, biztos olvastak minket ;)
@fradigy: már régebben rájöttem. Dem baj ha lopkodjátok az ötleteim, ha az jó a magyar hokinak :P :D
@1885*: bar mi meg csak szuperminik vagyunk, igy nem utkozunk a finn edzokkel, ha jol ertem o a 3. edzo, szal, igen mar 3. eve lopkodjak az otleteidet :P
@fradigy: én is így tudom ;) ha a nagyobbaknál van jó szakember, abból a többi edző is tanulhat, mert jótól lopni nem szégyen vagyis mindenkinek jó. Hajrá!
süti beállítások módosítása