HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Láthattuk, hogy egy vb milyen fontos

2010.05.21. 11:28 Hblog

Azért mert valaki nem az NHL-ben játszik, még lehet nagy játékos. Csak az idő fogja megmondani, hogy a fiatalok megtanulták-e a leckét, értékelte Chris Mason, a kanadai válogatott kapusa csapata kiesését. Az orosz kapitány szerint az volt a legfontosabb, hogy lelkiekben sikerült megtörniük ellenfelüket. Hajtás alatt nyilatkozatok, videók.

Hiába nem szerepeltek a legjobb kanadaiak a németországi vb-n, a hetedik hely csalódást okozott. Az egyik elemzés szerint Mark Messier képtelen volt megtalálni a jó egyensúlyt a fiatalok és az öregek között, és a csapat érzelmi szintje nem érte el a szükségest ahhoz, hogy komolyan lehessen venni aranyesélyeit. Négy mérkőzést vesztettek Stamkosék, és a 7. helyen végeztek. 1992-ben volt ennél rosszabb eredményük, akkor a 8. helyre voltak jók. 2010-ben négyszer kaptak ki a vb-n, ennél többször legutóbb 1987-ben buktak el, akkor öt vereséggel utazhattak haza, igaz, úgy is negyedikek lettek.

"Mindannyian láthattuk, egy világbajnokság milyen fontos mindenki számára – mondta Craig MacTavish kanadai szövetségi kapitány. – Kanada általában előnyt élvez a legtöbb országgal szemben versenyképesség szempontjából, de ezen a vb-n az összes csapat jól játszott. Keményen küzdött mindenki. Azt hiszem, szenvedélyes mérkőzést játszottunk Oroszországgal. Fizikailag kemény csata volt, igazi kanadai hoki folyt a jégen. Sajnos a helyzetkihasználással szinte az egész tornán gondunk volt."

A hivatkozott cikk szerint a kanadai játékosokat meglepték az ellenfelek. Alig volt valaki, akinek a nevét ismerték, könnyebb feladatra számítottak. Messier tehát komoly kudarccal mutatkozott be a kanadai válogatott élén. "A legfontosabb feladatomnak azt tekintettem, hogy a fiatal játékosok minél több jégidőt kapjanak. Hogy megtapasztalják, mennyire kemény egy ilyen nemzetközi torna."

A kanadaiak nagy árat fizettek a svédek és a svájciak elleni vereségért, mert így a legnehezebb ellenfelet kapták a negyeddöntőben. A tsn.ca szakírója szerint a fiatal játékosok rájöhettek a két hét alatt, hogy milyen sokat kell dolgoznia annak, aki az aranyért akar játszani. Megemlítik, hogy azok a svájciak, svédek és csehek, akik megverték Kanadát, NHL-es csillagaik nagy részét nélkülözték. "De azok a játékosaik, aki helyettük jöttek a vb-re, nem estek hanyatt attól, hogy egy kanadai áll velük szemben."

Chris Mason szerint a kanadai fiatalok megszokták a sikert a junior vb-ken. "Most, hogy idejöttek, ráébredhettek, hogy egy felnőtt világversenyen sok ország büszke játékosaival kell megküzdeniük. Nem lehet azt mondani, hogy a fiataljaink nem azok, de ezek a játékosok profik. Azért mert valaki nem az NHL-ben játszik, még lehet nagy jégkorongozó. Csak az idő fogja megmondani, hogy a fiatalok megtanulták-e a leckét."

A vb hagyományosan az olimpia évében a legnehezebb kérdés a kanadaiak számára. Utoljára 2002-ben vesztett negyeddöntőben Kanada, szintén olimpiai aranyérem után.
Steven Stamkos előretekintett: "Amit itt tanultunk, az előrébb fog vinni minket. Fiatal csapatunk célja, hogy Szocsiban az olimpián jól szerepeljünk. A németországi vb egy lépés ezen az úton, különösen a 20 év körüli hokisaink számára. Ez a vereség csak még éhesebbé tesz minket."

Az oroszok elégedettek. "Hiába igyekeznek felnagyítani az olimpia és kisebbíteni a vb jelentőségét, egy Oroszroszág–Kanada mindig különleges: ez esemény, csata, háború – elemzett Vjacseszlav Bikov szövetségi kapitány. – Szergej Fjodorov azt mondta, életében másodszor verekedett. 41 évesen. Ovecskint olyan szinten provokálták, hogy bármelyik pillanatban tömegverekedés törhetett volna ki. Akkor ez tényleg csak egy meccs volt a sok közül? A Kanada elleni találkozókon az a legfontosabb, hogy ki képes lelkiekben a másik fölé kerekedni. Mi most megtörtük őket, ezért nyertünk."

Bár minden az orosz–kanadai találkozó körül forgott, rendeztek más mérkőzéseket is. Marcus Nilson, a svédek játékosa elmondta, az aranyéremért érkeztek Németországba. "Nekünk a dánok elleni negyeddöntővel kezdődött igazából ez a torna." A 2005-ben világbajnok cseh kapus, Tomas Vokoun örül a négy közé jutásnak, de azt állítja, a fontos pillanatok még hátravannak. Jan Marek boldog volt a finnek legyőzése után. "Különösen egy ilyen rossz rajt után nagy öröm a mostani sikerünk. Feljavultunk, több nagy csapatot is megvertünk, jogosan jutottunk az elődöntőbe." Janne Niskala elimerte, bár a büntetőlövések a szerencsén is múlnak (kiváltképp, hogy az utolsó finn kísérlet a vert Vokoun felett a felső vason csattant), jobb csapattól kaptak ki. "Több helyzetük volt, fizikailag erősebbek voltak, és van egy még mindig nagy játékosuk: Jaromir Jagr."

48 komment

Címkék: vb a csoport

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A kulcsmondat ez:
"Most hogy idejöttek ráébredhettek :....
azért mert valaki nem NHL-ben játszik, még lehet nagy jégkorongozó."
Szuper Levi is inkább maradjon a kapuban, mint a mikrofon mögött... Vagy pedig akkor nézzen utána, hogy ne beszéljen hülyeségeket.
A svájci bajnokságban, az NLA-ban három légiós lehet? Akkor a bajnoki döntőben miért játszott a Bernben Travis Roche (CAN), Christian Dubé (CAN), Simon Gamache (CAN), Brett McLean (CAN) és Jean-Pierre Vigier (CAN)? Ha jól számolom, ez öt... Vagy a Genéve-ben Robin Breitbach (GER), Marek Malik (CZE), Daniel Vukovic (CAN), Juraj Kolnik (SVK), Pierrick Pivron (FRA) és Jeff Toms (CAN). Ez meg hat. Ami valahogy nem három. Akkor hogy is van ez?!
Tudom, ez csak apróság, ami fennakadtam; de akkor se mondjon hamis információt...
ez a hetedik hely nagy csalodas, persze, itt Kanadaban olyan nagyon nem izgatja a VB az embereket. megaztan, a C valogatottol sokkal tobbet nem lehetett varni a ruszkik ellen...
@PeDro: azért az a "C" válogatott is NHL-es (nem is akármilyen) játékosokból áll. Még jó, hogy legyőzték az olaszokat, letteket, norvégokat. De kikaptak az oroszokon felül Svájctól, Svédországtól és Csehországtól is. Szerintem ennél azért többet illene letennie az asztalra egy Kanadának. Mellesleg nem bánom, hogy elvéreztek... ugyanis az oroszoknak szurkolok! :)
@M.Lac: namegaztan, senki nem kotelezte oket h C csapattal alljanak ki... es en nem az oroszoknak szurkolok :P
@M.Lac: a VB-t sosem vettek komloyan a kanadaiak, es valoszinuleg nem is fogjak, amig a play-offs-szal esik egyidobe. az olimpian komolyan vettek a reszvetelt, szet is szedtek a ruszkikat. akiket amugy ki nem allhatok es remelem, nem ok nyerik a tornat.
@PeDro: Persze, mi az nekik, puszta heccből hozták el az utóbbi két évben az ezüstöt, 2007-ben pedig az aranyat. És most nem a keretről van szó, egyszerűen hülyeség ez a "Kanadaiak csak poénból járnak VBre" hozzáállás.
Most kicsit benézték, legalább úgy fogják fel, hogy tanulni kell belőle.
@PeDro: szerintem ez egy szir-szar duma csupán. Amíg nem nyernek aranyat, addig nem veszik komolyan. Majd ha döntőt nyernének, akkor meg jönne a habiszti duma? Azért ha még pár évig hasonlóan teljesítenek, kíváncsi leszek, hogy vélekednek majd egy világranglista 4-5.-ik hellyel :)

Mindenki látja, hogy a VB nem az első a szemük előtt lebegő célokban, látjuk, hogy júniusban még NHL meccsek vannak, azzal is tisztában van mindenki hogy egy Olimpia mégiscsak rangosabb sportesemény, mint a VB, de kétlem, hogy ennyire ne lenne fontos, mint ahogyan néhány nyilatkozatból árad.

Na de a lényeg, hogy már nembeszédtéma idén Kanada :)
@vadas knédlivel: nem is mondja senki, hogy csak heccbol jarnak a VB-re. csak azert az jelent valami, nogy az olimpiai keretbol csak egy jatekos volt ott. ez a csapat meg csak nagyjabol sem volt olyan eros, mint az olimipai.
A svájciak meg a németek legalább érthették a másik anyázását a meccs végén/közben...csak arra lennék kíváncsi mit mondhatott a tréner, hogy a végén neki is kicsaptak egyet, meg hogy ezekért ki mennyit fog kapni, már ha 1általán... :)
Fjodorovon meg is látszott, hogy másodszor verekedett életében. Ráadásul ő provokálta ki az egészet, nem tudom miért kell ezért megdicsérnie Bikovnak. Inkább a góljáról beszélt volna...
@Henry The Navigator: ööö, mi szerintem nem tudjuk azt tévéből megítélni, hogy mit kapott ő meccs közben. Kizártnak tartom, hogy ne lett volna előzménye és csak a másodikat akarta volna kipipálni... Én a svédek elleni meccsen ábrándultam ki ebből a kanadai csapatból, akkor látszott, hogy fejben komoly gondok vannak. Mert az rendben van, hogy nem voltak giganagy nevek, de Kanada mindig Kanada, ezeken a fiúkon meg tényleg az látszott, hogy elég kimenni a jégre, oszt a korong bemegy magától. Egy kanadai zs-válogatott is megverte volna őket. Egyedül Stamkos tetszett, bár én az oroszoknak drukkoltam.
@vaze: Az előzmény sokat nem számít, azt is lehetne mondani akkor, hogy Perry letaglózásával kezdődött az egész. Szergej egyértelműen provokált, vállalta is érte a verést, ezzel letudva a dolog.Csak ezt minek kiemelni Bikov részéről, azt nem értem, na mindegy.Ja, én is az oroszoknak drukkoltam egyébként.
@Henry The Navigator: persze, igazad van, én se úgy értettem, hogy az előzménynek ne lett volna előzmény ésatöbbi. Nekem világos, hogy miért emelte ki Bikov: azt akarta érzékeltetni szerintem, hogy ez egy különleges meccs volt, ahol előjöttek az érzelmek, sőt szenvedélyek. Ezt mondta egyébként a kanadai szövkap is...
@vaze: Igen, valószínüleg ez lehet az oka, csak szegény nem verekedett, hanem verték, erre nem lennék annyira büszke.
@Henry The Navigator: Hááát, ha valaki 41 évesen beleáll élete második bunyójába és nyer, az szerintem fiatalkorúak bántalmazása kategória. :) nyilván nem várta el senki, hogy nyerjen is, maga a tény figyelemreméltó. továbbra sem érzem ezt problémásnak (az első ütés azért az övé volt) :D
@Henry The Navigator: talán rosszul értelmezted, nekem az eredeti nyilatkozatot olvasva meg sem fordult a fejemben, hogy bikov büszke lenne rá a verekedés (szerinted verés) miatt.
és szerintem inkább használja a kezét góllövésre, mint bunyókban. de én mondjuk nem vagyok férfi...
@PeDro: csupán a "a VB-t sosem vettek komolyan a kanadaiak" felvetésedre reflektáltam. Említettem is, hogy nem a mostani "ójaj, hát ez a kanadai E keret" mizériára célzok, most se teszem, mert bevallom őszintén, unom már ezt az egész hisztit.
Annyi az egész, és csak annyi, hogy ha túltekintesz az idei VBn és olimpián, nem hiszem, hogy az jön le, hogy a kanadaiak tényleg annyira tojnának ebbe a tornába, mint ahogy állítod.

Ami pedig Fjodorovot illeti, értem én, hogy nem kell érte dicsérni, de én speciel nagyon felvidultam, amikor odasózott. Valóban, meg is kapta, ami jár érte, de tekintve hogy elég régóta nagy kedvencem az öreg, jól esett a kis szívemnek kivételesen ilyennek látni. És azt hiszem, Bikov is arra akart utalni a példájával, hogy ez a meccs olyannyira nem egy volt a sok közül számukra, hogy még ezt a vén rókát is elkapta a harci hév. :D
További hír, hogy a 2015-ös VB Prágában lesz, és hogy a német segédedző, Ernst Höfner, kétmeccses eltiltást kapott...
@голубой вагон: Akkor azért emelte ki, mert nem büszke rá,csak a meccs jelentőségét akarta hangsúlyozni? Lehet,de így leírva valahogyan nekem úgy tűnik, pozitívumnak vette ezt Bikov ergo büszke rá. Amúgy nem szerintem volt verés, ez a tény.
Mie'rt nem mondjuk meg az igazat.Canada szar volt,tudta'k mit visznek a VB-re.Csak azt senki sem emlitette meg hogy Messier nem sokat e'r mint menedzser,e's rajta mult hogy ki kapot meghivott a VB-re.Nem kellene sirni mikor kikapunk egy olyan csapattol amelyik jobb minden szempontbol,A prestige az minde'g sokat jelent.Egy szo',sze'gyen a Canadai hokinak ez a teljesitme'ny.Mindegy hogy milyen csapatokbol lett ossze te've a va'logatot.
Ezek profik akik beke'pzeltek e's mostan kaptak egy nagy pofont.
@Henry The Navigator: arról beszélt bikov, hogy egy kanada-oroszország mérkőzés mindig parázs találkozás és szó volt a provokációról is, ami a fiait érte kanadai oldalról. ekkor említette fjodorovot és ovecskint, nem tudom, beszélsz-e oroszul, itt a link; www.sovsport.ru/news/text-item/387371
de úgy interpretálod, ahogy akarod, én csak leírtam a véleményemet.
verés, nem verés, nem érdekel, csak mi nyerjük a vb-t.
@голубой вагон: Nem tudok, ezért ha összefoglalnád megköszönném. Nem Fjodorov miatt, csak tényleg érdekel.
@Henry The Navigator: голубой вагонnak most egyéb elfoglaltságai is vannak, úgyhogy mindjárt elkezdem én, némi türelmet...
@masterroofs: Köszönöm,egyébként ráér, miattam nem kell rohanni.:) Ti ilyen jól ismeritek egymást egyébként?
Valami okból kifolyólag törlik a hozzászásaimat:Azért teszek egy tétova kisérletet!
Kanada csak Észak-Amerikában képes nyerni.Akik moost lökik az igét,hogy C-válogatott stb. azok elfelejtik,Torinot,Naganot.Arra meg nem lennék büszke,McTavish helyében,hogy igazi kanadai jégkorong folyt a jégen,akkor abban is alulmaradtak.Dacjuk gólja nem a Tipikus"kanadai" gól volt,hanem egy végletekig kijátszott,gyönyörü gól,olyan oroszos.
A kanadaiak felett aratott kemény, de véres győzelem után Vjacseszláv Bikov válaszolt a Szovjetszkij Szport tudósítói, Pável Liszenkov és Dmitrij Ponomarenko kérdéseire.

A szezon fő meccse mögöttünk van. Nagyot lehet fújni és kissé elereszteni magunkat. Természetesen ez nem Vancouver, de mégis győzelem. Szükséges, idegborzoló, régóta várt...

- A játékosok egy kis visszavágásnak nevezték ezt a győzelmet? - kérdez vissza Bikov. - Legyen úgy. Én a fiúkkal vagyok. Ha ők így mondták, legyen így. Tudják... Bárhogy is igyekeznek egyesek emelni az olimpia jelentőségét és csökkenteni a világbajnokságét, bármilyen kanadai - orosz meccs esemény, csata, háború... Szergej Fjodorov mondta nekem, hogy ma életében másodszor verekedett... 41 éves játékos... Szását (Ovecskint) addig provokálták, hogy minden ütközés tömegverekedés kirobbanásával fenyegetett... Mi ez, szokásos meccs? Mi egyébként nem csak az eredmény szerint győztünk, de a visszavágásaink is kemények voltak.

- Sokszor hivatkozott Ovecskinre. Kérte őt, hogy ne üljön fel a provokációknak?

- Ilyen játékosok, mint Szása... Nálunk majdnem a fél csapat ilyenekből áll... Nekik több adatott... Tehetségesebbek. Többet dolgoznak, hogy kibontakoztathassák a képességeiket. És éppen ezért őket ütik mindig! Gyakrabban leszorítják, gyakrabban ütköznek velük... Az igény velük szemben nagyobb. Ezért rájuk büszkébbek is az emberek! Szása kitartott, noha majdnem az egész kanadai csapat konkrétan ellene játszott.

- Hogyan érzi magát Szása?

- Fájdalmai vannak. De remélem, hogy az elődöntőre minden fájdalmát meggyógyítjuk.

- Ha a verekedéseket zárójelbe tesszük, könnyebben boldogultunk a kanadaiakkal, mint a finnekkel.

- Egyetértek. Nagyon fontos volt helyesen játszanunk az emberelőnyös (-hátrányos) helyzeteket. Ebben a kanadaiak különösen erősek, de mi jobbnak bizonyultunk náluk.

- Az első harmad idegtépő volt. Nem volt olyan veszély, hogy minden a visszájára fordul, épp úgy, mint Vancouverben?

- Most felkészültek voltunk. Már a második cserénél a kanadaiak gyönyörű átlós kombinációt játszottak, a korong a csodával határos módon nem került a kapunkba. Rögtön megtettük a megfelelő intézkedéseket.

- A meccs kulcsmomentuma?

- Számunkra ez a momentum a meccs első másodpercétől elkezdődött és a végső dudaszóig tartott! A kanadaiak elleni párbajokban fontos a pszichológiai dominancia. Sikerült összetörnünk őket. Ez volt a fontos.

- A meccsre történő felkészítés során érintett jégkorongon kívüli részleteket?

- A hangsúly éppen a pszichológiára volt helyezve. A taktika megváltoztatásának nem láttuk értelmét. A kanadaiak a saját hokijukat játszák. Ezt pontosan tudjuk. Fontos volt, hogy ne pörögjünk túl, helyesen irányítsuk a fiúkat. Különleges videorészleteket is használtunk a felkészítéshez...

- A vancouveri negyeddöntő is köztük volt?

- Titok.

- A felkészülés különbözött a vancouveritől?

- Nem használunk egyenbélyegzőt, a felkészítés minden esetben egyedi.

- Mannheimi "kémünk", Valerij Bragin sokat tudott meg a kanadaiakról?

- Hálásak vagyunk hírszerzőinknek. Vetélytársunk részletesen és profi módon lett tanulmányozva. Sem védekezésben, sem támadásban, sem kapusjátékban a kanadaiak nem tudtak meglepni bennünket.

- Szemjon Varlamov már két meccsen is bebizonyította, hogy kapusposzton ön nem hibázott. Most már megmondhatja, miért választotta az első számú kapus posztjára éppen őt?

- Hittünk NHL-s tapasztalatában. Úgy tartom, hogy Szemjon Szocsi kapusa lesz. Ezen a VB-n továbbra is ő fog védeni, noha pontosan tudjuk, hogy Vaszilij Kosecskin és Szása Jerjomenko bármely pillanatban készek bekapcsolódni a játékba.

- Önt elkedvetlenítette a második bekapott gól. Az eredményre már nem volt hatása, de...

- Nagyon elkedvetlenedtem! Engem mindig elkeserítenek a kapott gólok.

- A kanadaiak elleni meccs volt a legnehezebb a VB-n?

- Érzelmileg igen. Az olimpia emlékei megmaradtak. Remélem, hogy fokozatosan elhalványodnak a játékosokban, noha az ilyen vereségek mélyen megmaradnak. Egy győzelemmel nem törlöd el őket.

- Az ön lelkéről legördült egy nagy kő?

- Nem, megmaradt. Vancouvert nem felejtem el. Soha.

- A játékosoknál a győzelem után nem tapasztalt érzelmi átfordulást? Hogyan viselkedtek az öltözőben?

- Tökéletes rendben. A saját szokásos rituálénk után már a németekre készülünk.

- Hogyan lehet rögtön Kanada után a szerény német válogatottra készülni?

- Kanadát már elfelejtettük. Vége, kitörölve. Az ellenfél leértékelése szomorúan végződhet. A történelemben rengeteg ilyen eset van. Nem azért győztük le Kanadát, hogy mindenki mást lenézzünk a tornán.

- A németekkel már találkoztunk. Veszélyesek-e valamiben?

- A védekezésen van javítandónk. A németek nem kanadaiak. Fontos, hogy ne fejetlenül támadjunk, hogy csatáraink ne feldkezzenek el a visszazárásokról. A német ellentámadások színvonalasak.

- Ön folyton olyan komoly...Nem igaz, hogy nem szeretne mosolyogni és egy kicsit feloldódni?

- Tévedés. Ha a csapatom gólt lő, mosolygok.

- El tudja képzelni, mi kezdődött volna Oroszországban, ha ezúttal is kikapunk a kandaiaktól?

- Tudom és nagyon jól el tudom képzelni. Már átéltem az olimpiát, ez már megtörtént az életemben...

- Ez a meccs az ön életének Sztálingrádja volt?

... Bikov hosszan hallgat. Az arcán érzelmi harc. Végül az ajkai megnyílnak:
- Jól van... Ma elárulok önöknek egy titkot. A meccs előtt azt mondtam a fiúknak, hogy ma úgy küzdjünk, mint egy büntetőszázad. És úgy is küzdöttünk... Ez a György-szalag... (fordító: a Győzelem Napja - szalag)
- ... ez a szalag velem lesz a torna végéig! Szemben mindig van egy ellenfél. Hátul... hátul pedig rengeteg ember, akik hátba fognak lőni bennünket. Bármilyen esetben. A haza mögöttünk van. (fordító: ha valakinek valami nem érthető, később majd kielemezzük).

- De most már kikerültek a büntetőszázadból?

- Mi mindig a tagjai vagyunk. Ilyen a foglalkozásunk.

- Ma századik meccse volt vezetőedzőként a válogatottban. Győzelem Kanada ellen... Várhatott volna szebb ajándékot a fiúktól?

- A szurkolóknak ajándékot készítettünk. A dolgunk érzelmeket kelteni, jó esetben pozitívakat. A kudarcok miatt, higgyék el a szurkolók, magunkat ostorozzuk. Minden szurkolóknak köszönet jár. A támogatásuk olyan nélkülözhetetlen a csapat számára, mint a levegő. Ettől élünk.

(fordító: kutyafuttában készült, elnézést az elütésekért a stilisztikai hibákért)
@masterroofs: Kösz.Bikov nagyon tudott jégkorongozni.És...EMBER!!!
@masterroofs: Nagy bohócnak ad enni Bikov, az biztos. De jól tud hülyíteni, az biztos, eladta magát 5 milláért Ufában, aztán ott sem csinált semmit.
@masterroofs: nagyon jó interjú, nagyon jó fordítás, nagyon nagy köszönet érte!
@masterroofs: Kösz a fordításért és a belefektetett munkáért.Ha nem tudnám, hogy ki nyilatkozta és nem lennének benne az utalások, akkor is tudnám, hogy ezt egy orosz ember mondta. Igen egyedi és csupa szív, csupa érzelem és mégis kemény szavak. Óriási tragédia lehetett számára Vancouver(persze egy egész nemzetnek az volt) és nagyon nagy teher van rajta,pedig be kell húzniuk az elsőséget, nincs mese. Bármennyit is keres, én nem irigylem most.
@Henry The Navigator: "Ha nem tudnám, hogy ki nyilatkozta és nem lennének benne az utalások, akkor is tudnám, hogy ezt egy orosz ember mondta. Igen egyedi és csupa szív, csupa érzelem és mégis kemény szavak." - Áhh, pont ugyan ez jutott eszembe a sorokat olvasva :)

@masterroofs: Köszönet és hála a fordításért, élmény volt egyben elolvasni az interjút.
a dolgunk érzelmeket kelteni - ez is milyen egyszerű, mégis messzire vezető mondat!
@vaze: Azért én annak is örülök, hogy kezd nemzetközivé válni ez a link. Orosz, szlovák, finn és cseh oldalról is egyre gyakrabban láthatjuk a dolgokat és ez a blog szerintem már a legszínesebb ilyen szempontból is.Most akár mottó is lehetne: "A dolgunk érzelmeket kelteni".Remélem nem voltam túl szentimentális.;)
@csatoimi: Igen, semmit se csinált, csak megnyerte a csapatával az alapszakaszt, és a főcsoportdöntőben kikaptak a későbbi bajnoktól, így összességében harmadikak lettek. Szégyellje el magát Bikov.
@kovacsistvan: Szeredában magasak az elvárások! :)))
@kovacsistvan: Ez ha jól tudom, nála nélkül is megvolt, sőt, még bajnokok is lettek. Éles helyzetben semmit nem tud csinálni, ez meglátszott az olimpián is, nagy bambán állt a pad mögött, a kanadaiak meg ütögették a gólokat. Most pedig a sok szuper sztár megnyert egy ütközetet a kanadai tinik ellen, erre Bikov elmagyarázza, mekkora hősök is ők.
@vaze: Nem annyira, mint nálatok, de na . . . :)
@csatoimi: Hát elfogadjuk ,Bikov nem ért a jégkoronghoz,Ovecskin tévedésböl lett az alapszakasz legjobbja kétszer is.Malkin elfogultságból lett a rájátszás legjobbja.
Csak McTavish,Messier,és Crosby.És természetesen Gretzky,Aki Torinóban,hirtelen felindulásból ott hagyta az Orosz-Kanada negyeddöntöt,mert kikaptak.
Ja biztos ott is ifik voltak,és ezt Gretzky nem tudta.
@konovalenko: Attól még nem lesz jobb az orosz jégkorong mint a kanadai, hogy hülyeségeket írkálunk. Én szeretem az orosz hokisokat is, de a két ország jégkorongja között ég és föld a különbség, ezt meg nem a szuper sztárok határozzák meg.
Ha Te juharlevelet látsz,akkor már "nem birsz"magaddal,én a játékot kedvelem,a fifikát,technikát,nem az eröhokit.Te Kanada szurkoló vagy,én orosz.Azt tanácsolom ne nézd az oroszokat,"nem tudnak"
@csatoimi: Azért az ég és föld az túlzás, de tudom, hogy Vancouver benned is nyomokat hagyott.Ott tényleg nagyon elverte észak-amerika a világ többi részét.Otthon, tegyük hozzá.
@konovalenko: Tévedsz, én a jó hokinak szurkolok, kicsit Kanadának azért, mert ők találták fel ezt a sportot. Ovecskin és Malkin mez is van a szobám falán, persze svéd és kanadai játékosok mellett.
"én a játékot kedvelem,a fifikát,technikát,nem az erőhokit." Ezt egyedül Datsyuk hozza csak. És hozzáteszem, tavaly - tavalyelőtt, mikor ütközött is, sokkal jobb volt. Az olimpián pedig, éppen lejátszódtak az oroszokat a pályáról, és nem ütközték szét őket.
Egyébként én is emiatt szeretem a finn hokit, igaz Szuper szerint, ők képviselik európában a kemény hokit :D. VB-n is sokszor összebogozták az ellent, még az oroszok is kapkodták a fejüket a meccs elején, de aztán lett egy méretes pofon :D.
@csatoimi: butaságokat tetszel beszélni :-), tessék visszaveni az indulatból és a tényekre hagyatkozni. Bikov a csapatával eddig 39 meccset játszott világversenyeken, ebből 37-et megnyert, kettőt elvesztett, ez utóbbiból az első a moszkvai VB elődöntője volt, ahol a hosszabbításban Jerjomenko kötelességének érezte, hogy bekapja az obligát potyagólját, a másik meg a vancouveri negyeddöntő. Hasonló sorozata (és ne is beszéljünk a 26-os VB-győzelmi sorozatról) a világon, beleértve NHL-t, KHL-t, EBEL-t, zambézi tüdősharcsák amatőr hokiligáját, stb hány edzőnek van? Az NHL-ben sem csak egymás csapatainak lövi a gólokat Crosby, Ovecskin és Stamkos, hanem rengeteg gyenge csapatnak, ez azonban sem az ő, sem a klubjuk, sem az edzők érdemeiből nem von le semmit.
@masterroofs: Szerintem meg az a butaság, hogy az NHL-ben "rengeteg gyenge csapat van." :)
süti beállítások módosítása