HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Egyeztetések jönnek a közös bajnokságról

2010.05.11. 11:25 F. Kapus

Nyolc kérdést tárgyalt az MJSZ elnöksége hétfőn este. Ezek után biztossá vált, hogy megpályázzuk a 2011. évi divízió 1-es világbajnokság rendezését. Eldőlt, hogy csak a júniusi tisztújítás után nevezik ki az új szövetségi kapitányt. Elutasították továbbá a doppingvétség miatt eltiltott két élvonabeli játékos elsőfokú ítélettel szembeni fellebbezését. Az ülés előtti ligaértekezleten a hat magyar csapat szándéknyilatkozatot fogadott el, miszerint részt vesznek a magyar–román közös bajnokságban.

Studniczky Ferenc elnök beszámolójából kiderült, a szövetség előzetesen lefoglalta a vb-helyszínnek kinézett Papp László Budapest Sportarénát, az eseménynek 2011. április 17. és 23. között adnánk otthont. A rendező országról az IIHF éves kongresszusán döntenek, ami május 19–22. között lesz Kölnben.

Az elnökség elismerte Ted Sator felnőtt válogatottnál végzett "körültekintő, alapos munkáját", ám a június 11-ei tisztújító közgyűlés miatt úgy döntöttek, nem kérik folytatásra az amerikai szakembert, az új kapitányról majd az új elnökség dönthet.

Az ülésezők megtárgyalták a doppingvétség miatt első fokon egy évre, 2011. március 24-ig eltiltott Erdélyi Péter (Dab.Docler) és Hetler Ádám (UTE) fellebbezését. "Az elnökség alaposan körbejárva a témát az ügy súlyára tekintettel úgy döntött, helyben hagyja az első fokú ítéleteket."

Radványi Róbert, a liga elnöke arról tájékoztatott, hogy a hat magyarországi OB I.-es csapat elkötelezett a Mol Liga folytatása mellett. Az Alba Volán, a Dab.Docler, az FTC, a Miskolc, az UTE és a Vasas Bp. Stars elfogadta azt a szándéknyilatkozatot, ami alapján a névadóval további tárgyalásokat folytat az MJSZ. A két erdélyi csapat (Fenestela 68 Brassó és HSC Csíkszereda) mellett a Steaua Bucuresti is csatlakozhat a közös bajnoksághoz. Mint kiderült, egy erős szlovákiai csapat, az SHK 37 Piestany is érdeklődik. A pöstyéniek megnyerték az 1. ligát, de az Extraliga létszámának csökkentése miatt nem jutottak a legmagasabb ligába. Nekünk erősítést jelentenének, de az indulási engedély tárgyában még nem kaptak választ a szlovák szövetségtől. A magyar és a romániai csapatok képviselői a tervek szerint május utolsó napján tartanak közös ligaülést. A tervek szerint az OB I.-ben a fenti hat magyarországi csapat játszik a bajnoki címért.

A magyar klubok szándéka szerint a közös liga lebonyolítása a két évvel ezelőttihez hasonlítana. Két teljes kört, kilenc résztvevő esetén 32 mérkőzést játszanának a csapatok. Radványi elmondása szerint a rájátszás menetéről még nem született döntés, mert a két ország csapatai még nem egyeztettek erről.

Végezetül technikai jellegű döntések és határozatok is születtek, illetve az elnökség kifejezte, hogy mind a felnőtt, mind az ifjúsági világbajnokság eredményével elégedett.

26 komment

Címkék: dopping mjsz elnökség mol liga ob i. radványi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Biztos, hogy el kellett küldeni Satort?
A Divízió III.-as női VB-t nem akarjuk megpályázni? Nem lenne célszerű, hogy jövőre se legyen VB!
Nem növeli a felnőtt Div 1-es esélyeinket, ha egy kevésbé vonzó esemény megrendezésével is mutatjuk az elkötelezettségünket…..

Másik problémás ügy lehet szerintem a U20-as divízió II VB. (B-csoport: Lengyelország, Románia, Dél-Korea, Kína, Ausztrália, Magyarország)

Össze kellene fogni az európaiaknak esetleg anyagilag segíteni egy erdélyi rendezést (lengyelek és mi tavaly rendeztünk U20-ast) vagy különben mehetünk távolra, és utazásra költhetünk sokat. Illetve nem tudom, hogy az idegenlégiósokat hazaengednék-e egy távol keleti útra.
@Pierre: miért, elküldték?
szerintem az van írva, hogy azért nem hosszabítottak, mert új elnökség lesz. tehát lejárt a szerződés, amit az esetleges új elnökség újra megköthet akár Satorral is.
Cortinat kell visszahozni ez a megoldas a jo szereplesre mar bizonyitott
@taljan: Kötve hiszem, hogy a DEL-2 megnyerése után visszajönne...
De ha már nem Ő, mindenképpen olyan szakember kéne, aki több évre jön, rendesen levezényli végre a generációváltást... Persze akkor főállásban kéne megfizetni, de mindenképpen megérné...
Helyesen ez volt a vélemény:
Az elnökség elismerte Ted Sator felnőtt válogatottnál végzett "körültekintő, alapos munkáját", ám a június 11-i tisztújító közgyűlés miatt úgy döntöttek, hogy most nem kérik fel Ted Satort szövetségi kapitánynak, ezt a döntést a közgyűlés által megválasztott új elnökségre bizzák. Azonban javasolják az új elnökség számára Ted Sator szövetségi kapitánynak való kinevezését. (A jelen helyzetet Ted Sator ismeri, és elfogadta, hogy döntés a közgyűlés után várható.)
Jobb a két évvel ezelőtti lebonyolítás mint a tavalyi, de a 32 meccses alapszakasz szerintem kevés. Felejtsék már el az OB1-et, két normális sorozatot nem lehet lebonyolítani ennek az lesz a következménye, hogy megint "defektes" szezon elé nézünk.

OB1 bajnokcímet kapja meg a MOL ligában legjobban szereplő magyarországi csapat a "nagy" Volán készüljön az EBEL-re a "kicsi"pedig a MOL-ra a meccsszámokat pedig tessék megemelni pont
@Pentele: Ezt valahogy így kellene.
Ez így korrekt az elnökségtől. Tisztújítás lesz, így nem hosszabbítanak most szerződést Satorrel, mert erről már az új vezetésnek kell tárgyalnia.

Ezzel szemben az MLSZ-nél szintén komplett tisztújítás ideje jön, erre Kistelekiék még két évre aláírtak Koemannal..

Ennyi a különbség a MJSZ és az MLSZ között.
@jacint70: Az a baj, hogy amíg az az elvárás, hogy A csoportba jussunk és a 2. hely is kudarc sokaknak, addig itt hosszú távra nehezen rendezkedhetne be, bárki is.
@Pentele:
Az első részével maximálisan egyetértek, OB I. külön nem kell. Hisz az összes bajnokesélyes romániai csapat is itt játszik nekik sem feltétlen érdekük saját bajnokságot kreálni a Mol után.
Nekem a szlovén módi is tetszene, egy négyes villámbajnokság a volánnal a szezon végén, így a klubok is lemérhetik aktuálisan hol tartanak, sőt a potenciális válogatott jelöltek is a négy legjobb csapatból jönnek, ez egyben az első körös válogató torna is lehetne.
@Henry The Navigator: Hát, akkor ne ez legyen az elvárás... ;-)
Az A csoport abszolút nem "prognosztizálható", viszont ha nem folyamatos és tervszerű a váltás, akkor nagy szívás lehet pár év múlva...
@horivan: Össze kellene fogni az európaiaknak esetleg anyagilag segíteni egy erdélyi rendezést (lengyelek és mi tavaly rendeztünk U20-ast) vagy különben mehetünk távolra, és utazásra költhetünk sokat.

Ezt hogy? A magyar szövetség rendezzen Erdélyben ifi vb-t a román helyett?

Amúgy az eredményesség szempontjából nem biztos hogy kár lenne egy koreai túra a srácoknak.
Mikor Miskolcon volt a hollandok elleni 'dontő' simán tele lett a gatya a nagy elvárások miatt. Lehet idegenben jobban menne.
@Henry The Navigator: ki várja el? Milyen jogon? Nézzétek már meg az A csoportos VB-t! Sajnos még kurva messze állunk attól, hogy ez az elvárt legyen. Egyébként meg:

"A felnőtt válogatott világbajnoki szerepléséhez Kovács Csaba szakmai alelnök fűzött kommentárt. Kifejtette, hogy bár mindenki szerette volna, ha megismétlődik a szapporói csoda, a ljubljanai szereplés a szakmai realitás. A második hely tehát igenis dicséretes teljesítmény, amúgy meg az ezüstérem megszerzését tűzte célul előzetesen az elnökség is." www.icehockey.hu/index.php?pg=news_13_1405
@jacint70: Nekem nem is volt kudarc a 2. hely.A mutatott játék a szlovénok ellen az igen. De azért azt tudjuk, hogy sokan akarják/ták Sator menesztését.Nem csak szurkolók, de valószínüleg vezetők is. Ezt mondjuk biztosra nem mondanám, de van egy sejtésem, hogy az új vezetés új edzőt hozhat. Ha mi fogjuk rendezni a VB-t akkor pedig, az olasz, francia vagy kazah csapat ellen is szerintem a győzelem lesz a cél, lehet, az elvárás is.
@M.Lac: Most jelent meg nálam csak a hozzászólásod, igen, én egyetértek veled, főleg a mostani VB eredményeinek a tükrében.de azt ne tagadjuk, hogy mások másképpen látják ezt.
@Henry The Navigator: Momentán én sem tartanám meg Satort... De ez csak egy vélemény...
Leginkább a szlovének elleni meccs miatt... Pontosabban a játékosokon semmi sem látszott abból, hogy valami speciálisan kidolgozott taktikával, csúcsformában mentek volna fel...
Félreértés ne essék, nem a vereség meg a feljutás elmaradása az ok, hanem az elképzelés-nélküliség...
@hüjeliba: Nekem is vmi hasonló tetszene egy jó hosszú, sokmeccses MOL-Liga, aztán egy felsőház-alsóházra osztott OB I. rájátszás... (+vmi hasonló Romániában)
@jacint70: Persze, én sem feltétlenül ragaszkodnék hozzá, de nem azért mert nem jutottunk fel, hanem ahogyan játszottunk a döntő meccsen. Egy igazán nagy név lehetne az, aki mondjuk egy csalódást okozó Vb után is talán bizalmat kaphatna és folytathatná a munkáját. Kérdés lesz erre pénz és marad-e az észak-amerikai vonal egyáltalán.
A tegnapi Nemzeti Sportban volt egy érdekes információmorzsa. Állítólag két magyar csapat is puhatolózik az EBElnél. A lap a DABra és a Starsra tippel.
@1116001: Ennél mi egy picit konkrétabbat írunk nemsokára ez ügyben.
@F. Kapus:
Ohh, akkor érdeklődve várom a fejleményket:)
@1116001: Na azért szenzációról szó sincs :)
@Shikaka:
Nem azt mondtam, hogy helyettünk rendezzenek! Mi csoportunkban van Románia, és ők tavaly nem rendeztek U 20-as eseményt. Az európaiaknak nem biztos, hogy decemberben megéri a távol-keletre repülni, akklimatizálódni, és ha légiósok nem jönnek, lehet, hogy tölthetünk még egy évet divízió II-ben. Azzal a korosztállyal, amely 5 másodperc híján A csoportos lett tavaly, illetve idén ezüstérmes.

Lehetne úgy is intézni, hogy az európai csapatok fizetik a saját költségeiket, és emellett más módon ellentételezik a román szövetséget (torna meghívás, edzőtábor stb.).
@horivan: Ezek a dolgok nem így működnek...
süti beállítások módosítása