HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Glen Hanlon volt csapata ellen küzdhet

2010.05.11. 13:29 F. Kapus

Kedden negyed ötkor Oroszország–Kazahsztán és Csehország–Norvégia, negyed kilenckor Fehéroroszország–Szlovákia és Svédország–Franciaország mérkőzéseket rendeznek az A csoportos világbajnokságon. A Sport Televízó ma nem közvetít meccset a tornáról, marad a stream, itt nézzenek körül ez ügyben.

A szlovákok a fehéroroszokkal fontos és érdekes mérkőzést játszanak. Glen Hanlon, Szlovákia szövetségi kapitánya tavaly még a másik oldalon állt, ráadásul sokáig a KHL-es Dinamo Minszket edzette. A szlovák csapatkapitány, Richard Lintner két éve a fehérorosz KHL-klub játékosa, ez a csapat adja a válogatott gerincét. "Vegyes érzelmeim vannak – nyilatkozta Hanlon. – Természetesen van egy kis nosztalgia bennem, de mindenképpen nyerni szeretnénk. Ha terveinket meg akarjuk valósítani, nincs más választásunk. Nem állíthatom, hogy tökéletesen ismerem a fehérorosz csapatot, az új edző megváltoztatta a játékrendszerüket. De nekünk magunkra kell figyelnünk, el kell kerülnünk a felesleges kiállításokat, és pontokat kell szereznünk."

A fehéroroszok továbbra is várják a két Kosztyicint, de a Montreal nem esett ki az éjszaka az NHL-playoffból. Így már csak a következő körben mehetnek Németországba a testvérek, persze csak ha a hetedik meccsen kikapnak a Pittsburghtől.

Érdemes röviden visszatérni a hétfői találkozókhoz. Az USA válogatottja mélyen a várakozások alatt szerepel. Két ráadásos vereségük után biztos, hogy a finnek ellen mindent meg kell tenniük a győzelemért. Ha nem szereznek pontot, alsó ágra kerülnek. Nem könnyű a feladat, ha a finnek kikapnak, egy esetleges német győzelemmel ők zuhannak a leggyengébb négy közé, tehát nagyon kell hajtaniuk Nummelinéknek is.

Jack Johnson amerikai csapatkapitány megbocsáthatatlannak nevezte a második vereséget. "Nehéz nyerni, ha csak egy gólt lövük minden meccsen" – tette hozzá.

A nyitó mérkőzésen összeszedett bokasérülés miatt hat hétre kidőlt a kanadai csapatkapitány, így Ryan Smyth-nek egy mérkőzés jutott a vb-n. A kanadaiak gondolkodnak a pótláson. A szabályok értelmében még két mezőnyjátékost nevezhetnek a csoportmeccsek után. Azt mondják, nem könnyű Smyth-t helyettesíteni, hiszen az aktív kanadai játékosok közül ő játszotta a legtöbb válogatott meccset.

A hírek szerint az már biztos, hogy nemsokára három NHL-essel bővül a vb mezőnye. Az orosz hírforrások Pavel Dacjuk, az amerikaiak Jimmy Howard, a svédek Jonathan Ericsson érkezését veszik biztosra.

48 komment

Címkék: vb a csoport

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a red wingsesek nem törték ösze magukat hogy háromkoronásmezben játszanak. igy tuti hogy triplázunk! go russia!
Pár perc, és kezdődik az orosz-kazah és a cseh-norvég. A német sportcsatorna elvileg oda-vissza kapcsol majd a két meccs között.
@kovacsistvan: Igy van,nemsokára indulok haza munkábol,az utolso két harmadot nézhetem.
@pityu65: A második után is, 2-1-re.Jó kis meccs.
@pityu65: Ez a stream valamelyik esti meccset is adja?
3-1...cseh kapusteljesítmény=0
Jagr régi önmagát idézi néha:) 2-3!
Nem tudom hogy csinálják a norvégok, de a világeseményekre mindig felszívják magukat, elvesztették szinte az összes előkészületi meccset tavaly is és idén is, és tessék, amikor kell, akkor aztán nagyot virítanak
az milyen már, csehek lőnek majd 50-et, norvégok alig 10-et, mégis nyernek a skandinávok:)
@kiralyfi: csak az utolsó pár percet láttam, abban sok elképzelés nem volt, csak lövöldöztek
@kiralyfi:Anno mi meg a norvégokat vertük így. Akkor még Szuper volt az Isten.)
A norvégoknál nem tudom miért nyomják ezt a Kaunismakit. Lehet, hogy finn születésű, de ma majdnem ő hozta össze a cseheknek az egyenlítést. A statisztikája alapján is elég furcsa a beválogatása:www.eliteprospects.com/player.php?player=12287
A C-D csoport van egy ágon a középdöntőben igaz? Jó nagy meglepetések vannak, érdekes utolsó forduló és középdöntő lesz az biztos.
@Henry The Navigator: Ja ja, most néztem meg én is.
Na mindegy így is igzi lesz:)
Valaki kuld streamet az esti meccsekre?
@Hockeyfan97:
kiralyfi 2010.05.11. 18:04:15
@Szoljanka: itt vannak az esti meccsekhez is testvérem:)
myp2p.eu/competition.php?competitionid=&part=sports&discipline=icehockey
Na, kérem jelentem Csehország kiakadt: "Sokk és döbbenet" így konferálta fel a cseh szpíker a Nova kereskedelmi csatornán a meccs összefoglalóját. Mindenki ki van akadva, h a p*csába kaphattak ki a norvégoktól.
Az első indokok persze már meg is születtek: jön föl több nemzet hokija is, kezd kiegyenlítődni a mezőny, egyre többen játszanak kíváló hokit..
@Csehszlovák Kém: Egyedül Jagrön láttam azt, hogy nyerni akar.
A belarusz-szlovákon Koval és Budaj kezd... Miért nem Mezin?! Az edző tudja...
@kovacsistvan: Nagyokat néznék ha a szlovák csapat nem húzná be ezt a meccset könnyedén.
Ilyen nincs :))) Ahogy leírom, h könnyedén nyelnek a szlovákok egyből gólt ütnek a fehéroroszok. Tényleg a meglepetések világbajnokága!
Végre ráér az ember mérkőzést megtekinteni, erre nem adják a reklámdobáló dobozokban, sok demokrata által szidott régi időkben mindig adták a napi derby mérkőzést, ja és húsból volt a kolbi
Szeretném megkeresni Balogh Tibort, és bemutatni neki Kaljuzsnij éles szögből lőtt gólját. Nem csak a kanadaiak tudnak ilyet lőni Masalskisnak. Illetve az NHL-kapus is tud kapni éles szögből gólt.
Mielőtt bárki is letámadna: ezt most nem az NHL fikázására írom, hanem a tegnapi szakkommentátor fricskázásának.
Huh, már kettő. Kemény ez a belorusz csapat. A szlovák csatornán már a szpíker teljesen leizzadt, hitetlenkedik, a cseh adón pedig hideg kímértséggel közvetítenek egyelőre.
@Csehszlovák Kém: Pedig tavaly is kikaptak tőlük egy ennél erősebb csapattal...Nem volt az olyan régen.
Bár sok van még azért ebből a meccsből...
Vége az első harmadnak kettővel mennek a fehéroroszok.
A harmad végén nyilatkozó szlovák játékos a villáminterjúban kifejtette, h a bieloruszok az első harmadot középen nyerték meg, nagyon jól játszanak a középpályán. Ha a szlovákok nyerni akarnak, akkor fel kell gyorsulniuk mozgásban korong nélkül is.
hatalmas potya volt a 2. fehérorosz gól. :)

a szünetben meg vitzesen elemzik a látottakat a szlovák 2-n.
azt a mindenit..most olvasom Jágr interjúját, gyerekek ez nagyon kemény kioszt rendesen minden szupertehetséges nhl-es játékost akik lemondták a VB szereplést:idézem: "Az aranygeneráció játékosainak a feneküket kéne csókolgatni a mostani generációnak" ááá nagyon durva így még nem hallottam nyilatkozni
Navégre: 2:1! Emberelőnyből szépítenek a szlovákok: Ivan Cierník!
Csehszlovák Kém: hallottál már Jágr-tól ehhez hasonló nyilatkozatot?Olvasd el nagyon durva sport.cz van fen.Azért van igazság a szavaiban
@Afterforever301: hokej.sport.cz/hokej/ms2010/rozhovory/168907-jagr-se-obul-do-hracu-kteri-se-omluvili-z-ms-hracum-ze-zlate-generace-by-meli-libat-zadky-rekl.html

Elolvastam. Azokat hibáztatja, akik nem jöttek segíteni a cseh válogatottnak az nhl-ből holott csak így tartható fenn a cseh hoki színvonala és csak így fognak draftolni annyi cseh játékost amerikába, mint pl őket is, de ezek a játékosok most erről megfeledkeztek.
A következő meccsekre nézve csak annyit mond, h tele vannak fiatal játékosokkal, akikkel egymásért fog harcolni mint egy igazi csapat, minden meccset play-offként fognak majd fel és meg kell nyerni azokat!

Na, épp kiegyenlítettek a szlovákok: 2:2!! Bartovic!!!
@Csehszlovák Kém: Nem annyira Bartovic, mint amennyire Koval...
@kovacsistvan: huh, annál a tegnapi gól-elemzésnél erősen próbáltam elképzelni, mekkora lehet a fejed! :) az mvd-nél már csak legyintettem
Szlovákok ráültek az eredményre, a gólig támadtak mint az atom, azután meg puff
Nem tudnánk megfizetni Hanlont, mi? Pedig...
közben hajlamosak vagyunk nem észrevenni, hogy a franciák is följöttek 3-2re
Kész vége: 4:2!!! Bartovic második gólját üti egy gyönyörű támadás után!
A szlovákok behúzták a meccset, a szlovák szpíker elélvez a mikrofonban, a cseh szpíkernek meg jókedve van és a fehéroroszokat már papíron gyengébb ellenfélnek nevezi a szlovákoktól.
Jó meccs volt a szlovák-fehérorosz, én élveztem. Szerintem ott lesz mindkét csapat a negyeddöntőkben. A fehéroroszoknak a mai játék alapján verhető Dánia és Németország/USA is. A finnek elleni vereség papírforma lenne. De két-két meccs után a D-csoportból csak egy érdemelne negyeddöntőt.
A két gólt ütő Bartovic lett a mezőny legjobbja - és már szól is a szlovák himnusz.
süti beállítások módosítása