HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A dánok elkapták az amerikaiakat is

2010.05.10. 18:32 Hblog

Dánia válogatottja már a középdöntők biztos résztvevője, sőt nagy lépést tett a legjobb nyolc felé is az A csoportos világbajnokságon. A torna meglepetéscsapata az első körben Finnországot verte 4-1-re, a másodikban pedig elkapta az Egyesült Államokat is. Még csak azt sem lehet mondani, hogy az amerikaiak domináltak volna, kapura lövésekben legalábbis kicsit sem volt meggyőző a fölényük. A vezetés Dánia szerezte meg, de Kyle Okposo egyenlített. A felek 1-1-gyel jutottak el a ráadásig, amikor is Stefan Lassen eldöntött mindent, 2-1. A dánoknak ezzel öt pontjuk van, az amerikaiaknak kettő, nagy kérdés, mit hoz az esti német–finn összecsapás. Viégszenzáció lenne, ha a harmadik fordulóban tényleg egymás közt kellene lejátszania az alsóházról döntő találkozót az USA-nak és Finnországnak. A másik délutáni mérkőzésen: Svájc–Olaszország 3-0.

38 komment

Címkék: vb a csoport

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A svábok megint nem eshetnek ki. Eleve. Szóval! :(
Reméljük, hogy jövőre nem a finnekkel vagy az amerikaiakkal játszunk majd ki-ki meccsett a feljutásért. :))
Teljesen mindegy de a gólt Yandle ütötte, Okposo assistos volt...Egyébként egy szép emberelőnyös akció volt.
@defó: Már miért ne eshetnének?
@defó: A szlovákok nem eshetnek ki.
Hihetetlen volt megint! Itt a példa, ha nekik megy, nekünk is menni kell!
Hajrá Finnország!
Tuti a strandról szedték össze a Dánokat :)
@Lacquo: A finneknél Vehanen kezd, míg a másik oldalt Endras még a cserepadra se ül le, Zepp fog védeni. A magyar tévés meccsen pedig Mason és Masalskis kezd.
USA nagyon nem veszi komolyan ezt a vbt..nem elég h egy C csapatot küldenek de azok még le is égetik magukat..
A jenkik bohóccsapata (d vagy e válogatott?) ennél nem tud többet. Azért a bennmaradás meglesz, bár kiváncsi lennék a Div1 re milyen csapatot állítanának ki. Meleg lenne egy magyar-amerika döntő;)
lám-lám, a síkföldi skandinávok....
Hagyjuk már ezt a C csapat, bohóccsapat dumát. Az amerikai keretben egy kivétellel csak és kizárólag NHL-es játékosok vannak: stats.iihf.com/Hydra/230/IHM2300USA_33_1_0.pdf
Több első körös draftos fiatal, akik csapatukban meghatározók. Nem szívni jöttek, még ha a németek ellen nem is sikerült felpörögniük, lesznek jobbak, ami eddig történt, csak maguknak köszönhetik.
De úgy érzem, inkább az NHL-mítosz igazságán érdemes elgondolkodni. Ha így ki tudnak kapni svéd másod- és dán első osztályból érkezett játékosokból álló csapattól (hogy az általunk is majdnem megfogott, bár akkor kétségtelenül letargikus németeket ne is említsem), az a tán nem megfelelő hozzáálláson túl azt is jelentheti, hogy az NHL-ben sem csak istenek játszanak, sőt a klasszisok vannak kevesebben, a többi a jómunkás csávó.
valaki tudja
hogy hol tudnam megnezni a Nemet -Finn merkozest?Elore is koszonom
Azaz, Hyvä Suomi
Kezdenek foci- VB eredmények születni! Meg foci- taktika= 1:0 után védekezünk a hátralevő 35 percben..
CSÚÚÚÚNYA! egypár meccs
@csatoimi: Épp annyira, mint a dánok az NHL-t. Bár azt már a németek is leszúrták :)
@jágör68: Ez a dán meccsekre nem volt épp igaz... Láttam mindkettőt.
@F. Kapus: Nem kötekedni akartam, csak tényleg csúnya volt ez a 6-1. :)
Nyolc évvel ezelőtt még csak egy nagy lépéssel jártak előttünk a dánok, mikor elütöttek minket a feljutástól Fehérváron, mára már le is kőröztek bennünket. Az elmúlt időszakban náluk tapasztalható a legnagyobb fejlődés, szerintem már a norvégokat előzik. A dolog azért érdekes, mert Dániában messze nem a hoki a legnépszerűbb sportág, bőven a kézilabda, labdarúgás, salakmotor, kerékpársport, vitorlázás mögé szorul. Ám van egy színvonalas bajnokságuk nyolc csapattal, melyet az egyik legnagyobb bank szponzorál. S hogy a tehetséggondozásban sem csinálnak mindent rosszul, arra bizonyíték hogy négy(!) NHL-es és hat Elitserienes hokis teszi a dolgát mostanság Kölnben. Egészen elfogadhatóan. Jövő hét csütörtökén még lesz fellépésük, meglehet nem is az utolsó. Én szóltam!
@csatoimi: Nem vettem kötekedésnek, én is csak a száraz tényeket rögzítettem :)
@F. Kapus: véleményem szerint a nem megfelelő hozzáálláson van a hangsúly. Az pedig szerintem természetes, hogy klasszisból kevesebb van, mint "jómunkáscsávóból". Ezért van ekkora értéke a klasszisoknak az élet minden területén ugyebár.
Az NHL erejét meg a téli olimpia elég nyíltan megmutatta.
@Walmer: Az utolsó mondat kivételével mindenben egyetértek. Az olimpia azonban nem az NHL erejét mutatta meg, hanem azt, hogy a világ 50 legjobb játékosa közül kb. 45 ott játszik. De ami utánuk van, az már egyáltalán nem egyértelmű.
@F. Kapus: utánuk meg vannak az iparosok, persze.
De ezek olyan iparosok, akik egy svéd, német bajnokságban, de megkockáztatom, még a KHL-ben is húzónevek lehetnének. Most soroljam a neveket? :-)
@Walmer:

hadd ugassak bele én is :)

egy Volán-Salzburg meccs élményben számomra összehasonlíthatatlanul többet ér, mint egy Pittsburgh-Montreal

egy sztárok nélküli orosz-szlovák vb-csoportmeccs nemkülönben

kötődés nélkül a legnagyobb sztárok legnagyobb játéka sem jelent számomra semmit

miért izgulnék fel azon, hogy amerikában egy világválogatott küzd egy másik világválogatottal?

most sarkítottam persze, de a helyzet nagyjából ez, a néhány száz magyar nhl-őrültet kivéve a többség számára mindenképpen

akik bolondériáját természetesen tisztelem, de ne gondolják már, hogy az egész világ belefér a stanley-kupába
@Walmer: Nem vitás, az NHL fényévekre van mindentől. Úgy játék minőségben, mint szervezésben és mindenben.
@AG 2.0: ha vki rajong az nhl-ért, akkor a kötődés az meg van! Aminek semmi köze ahhoz, hogy hány km-re vagy. És nem is kell világválogatottnak lenni a csapatnak.

engem spec most ez a szlovák-orosz meccs nem hozott lázba. ez a vb kitünő lehetőség a kiscsapatoknak domborítani, de csak akkor tudnék lelkesedni, ha ott lennénk. Persze meg vannak a preferenciáim, de túlélem, ha bentmarad szlovákia :)
@Bpstars: aki rajong, annak megvan. aki meg nem, annak nincs meg. azt akartam mondani, hogy a játék okozta élmény minősége egy szint fölött nem attól függ, hogy hány nhl-es nagyság van a jégen.
@AG 2.0: ez is egy szempont, de én nem tudok nem rajongani a világ legerősebb bajnokságáért
És azért az NHL nem Real madrid, meg barcelona. Itt nincsenek világválogatottak.
A Pittsburgh világválogatott? Malkin, Crosby, Goncsar. Ezek a klasszisok. A többiek nem azok és mégis ők a Stanley védői. Vagy ott a Philly, a Boston, a Montreal.
Pont az a jó az NHL-ben, hogy a sapka miatt nem alakulhatnak ki világválogatottak.

A mostani orosz csapat a vébén sokkal inkább világválogatott, mint mondjuk az említett Pens.

Az egész világ nyilván nem fér bele a Stanley kupába, csak valahogy úgy alakult, hogy ami/aki számít, benne van;-)
@Walmer:

látod, szerintem meg nincs benne, úgyhogy sokra nem juthatunk egymással. de nem is az igazságot keresem, csak jelezni próbáltam, hogy más szempontok is vannak
@AG 2.0: és ezzel elérkeztünk az origo-pontra. :)
teljesen egyetértek!
süti beállítások módosítása