HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Szélig Viktor marad Brianconban

2010.05.04. 21:52 Hblog

Egyéves szerződéshosszabbításban állapodott meg a magyar válogatott kapitánya a francia klubbal. Szélig Viktor 2006 óta játszik Brianconban, tehát az ötödik légiós szezonját kezdheti. Blogunknak elmondta, nagy volt a jövés-menés a csapatban, de ez ottani viszonylatban nem jelentős, volt év, amikor csak öten maradtak. "Örülök, hogy sikerült megállapodnunk. Mivel Luciano Basile edzőnek egyéves szerződése van, úgy láttuk jónak, ha most én is ennyi időre írok alá. Családomnak és nekem is az volt a jó döntés, hogy egyelőre kint maradunk. A csapat célja nem változik, továbbra is az élmezőnyben kell szerepelnünk, ez az elvárás." Szélig lassan brianconi veteránnak számít, csak két játékos van ott nála régebben, a francia válogatott védő, Gary Leveque és a szlovén Edo Terglav. Tavzelj után két újabb szlovén érkezett, egy-egy fiatal védő és csatár. Nagy vb-ellenfeleink már négyen vannak egyetlen külföldön játszó mezőnyjátékosunk klubjában.

22 komment

Címkék: briancon szélig

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jó gyorsak voltatok! :) A két fiatal szlovén: Luka Tosic és Jaka Ankerst, mindkettő Mariborból, előbbi (a védő) 22, utóbbi 21 éves.
Valamit tud ez a fiú, hogy így ragaszkodnak hozzá.
Nekem Ljubljabában ebből nem tűnt fel semmi, pedig az összes meccset láttam.Biztos nem figyeltem oda eléggé.De azért gratulálok, mert ez tényleg nagy dolog, ami a Ladányi- Vas dúónak sem sikerült.Tényleg Ti kit szerződtetnétek a három játékos közül?
@vaze: Tegyük hozzá, hogy a két szlovén fiatal a magyarnál gyengébb szlovén bajnokságból megy Franciaországba...
@budaijegesmedve: Te miről beszélsz??? Ha olvastad egy éve a cikkeket akkor tudod hogy Ladányi miért jött haza... Franciaországban pedig nem nagy dolog jégkorongozni. Csehország, Szlovákia, Svájc, Finnország, Svédország, Németország. Na ezek már elmennek :D
@Sava18: ehhez kepest Ladanyi eleinte azt nyilatkozta, hogy az EBELben neha tob b ideje van egy cselt megcsinalni, mint a Francia bajnoksagban. Nem szar az a bajnoksaag. Lehet, hogy csak az elso 5-6 csapat eros, de azok jol nyomjak.
Ebben mindenképpen előttünk jár a szlovén hoki. Játékosai sokkal piacképesebbek külföldön. Mert azért be kell látnunk, hogy a francia, vagy az olasz bajnokság erősebb, mint a MOL Liga.
Örülök hogy marad Brianconban. Az lenne a jó, ha néhány mol ligás játékos is tudná követni.
@horivan: Nem feltétlenül piacképesebbek, hanem vannak ügynökségeik, akik elhelyezik őket külföldön.
@kerusz: És Magyarországon nincsenek ügynökségek? Vagy csak kevés? Vagy nem ilyen szinvonalon?

Szuper és Vas J. biztosan tudnak tanácsot adni, hiszen ők nem egy külföldi csapatban megfordultak már.
@Hockey_Fan: Egyszerűen több jó játékosuk van - jelenleg. Van két Ebel csapatuk, egy ob1nél valamivel gyengébb otthoni bajnokságuk, és még így is jut külföldre is bőven. A magyarok részben kevesebben vannak, részben sokkal jobban röghöz kötöttek.
Itthon az van beadva hogyha fejlődni akarsz a Volánba kell menni, ami igaz ugyan, de nem az egyetlen alternativa. Sokkal kényelmesebb itthon a langyosvízben jégkorongozgatni, mint megtanulni egy nyelvet jól, és küzdeni egy olyan bajnokságban légiósként ahol ha nem teljesítesz elhajtanak. Szerintem igenis neki kell vágni a világnak, és nem csak a volnánba menni. Ott van Jobb aki a Sparta Prahaban nevelkedett évekig, vagy Kóger aki a Red Bullt hagyta el hogy itthon tengődhessen. Jankóról már nem is beszélek. Szerintem a merészség hiányzik sok magyar játékosból ahoz hogy nekivágjon a világnak, semmi több. Amikor rá voltak szorulva egyből találtak a magyar játékososk csapatott franciaországban, angliában, svédországban, lengyelországban, olaszországban... most jóllakotság van így itthon korizgatnak és nem is fejlődnek...
@Sava18: biztos az is véletlen, hogy a szlovén válogatott egyik legjobb hátvédje, Tavzelj, Szélig csapattársa lesz idén.
@Stommy: Amikor valamit csak hallomás útján ismersz inkább ne alkoss róla véleményt.
A dolgok nem minden estben úgy működnek ahogy te elgondolod vagy elvárnád.
Bot a vállra ,pogácsa a batyuba ,menni a nagyvilágba...
Ajánlanám neked próbáld meg a szakmádban milyen sikert érsz el.:P
Komoly háttérmunka kell ehez+ egy kis szerencse.
Nagyon nagyon jó játékosnak kell lennie annak aki egy ilyen vakrepülésbe belevág.
Esetleg azt gondolod,hogy a menaggerek itt verik a fiatalok ajtaját :"ugyan gyere már ki komám rád van szükség".Ő meg azt mondja :NEM mert anyu nem enged+ külömben is bevagyok tojva.
Nem tudom, én mindenhol azt hallottam, hogy a francia liga gyengébb az EBEL-nél. Ilyen szempontból kár, hogy nem a Volánban folytatja a Vitya. De az elismerés mindenképpen jár neki, jó helyen van, megbecsülik, megharcolt érte. A megbízható hátvédekre alighanem ott is szükség ven, előbb állapodnak meg velük, mint a csatárokkal.
Majd ha mi is hatodszor szerepelünk az A VB-n -mint Szlovénia - a magyar játékosoknak is könnyebb lesz nívósabb bajnokságba igazolniuk. Persze jó kapcsolatrendszerrel bíró ügynökök is elkelnének! De sajnos valamennyire ez is az előző kritérium hozománya...
@montipájton: lehet, hogy általában így van, de a Briançon esetében idén előbb voltak meg a csatárok, mint a védők. Tegnapra lényegében megvolt a teljes jövő évi keret, még egy hátvéd hiányzik.
@Stommy:
" vagy Kóger aki a Red Bullt hagyta el hogy itthon tengődhessen. "
Szerinted tengődik? Lehet, hogy Őt kéne inkább megkérdezni, hogy tengődésnek érzi e amikor 3-4 NHL-t megjárt játékos ellen van fent a jégen...
@Stommy: @Szoljanka: amúgy is pont rossz példa, mert Kóger a Red Bull-t azért, hagyta ott, hogy amerikába menjen. Sajna nem tudott megragadni, így került végül haza.
@bakker81: Hát én nem tudom... Itt van pl. ez az ügynökség: hockeyagency.org/ Van szlovák, szlovén, kanadai, svéd, stb. játékosuk. Egyik-másik nem nagy durranás, a francia másod-, harmadosztályba mennek játszani. Másokat ismerhetünk is, a Brassó 2008-2009-es idényének légiósai kivétel nélkül az tőlük érkeztek. Ennyit biztos ér sok magyar játékos is. Nyilván a francia D2-ben játszó játékosért sem az ügynökségek vívtak vérre menő csatát, hanem a játékosok jelentkeztek. Nem gondolom, hogy a francia másodosztályért el kellene hagyni az OB I-et egy ambiciózus játékosnak, de az kétségtelen, hogy ha valaki szeretne külföldre menni, azt a hoki sajátosságai miatt leginkább játékosügynökökön keresztül teheti meg.
@kerusz: Én azt vallom egy Magyar tehetséges játékos ne pazarolja el a tudását semmilyen másod vagy harmadosztályú bajnokságba.Az meghatározhatja a későbbiekben a pályafutását is mert egyfajta besorolásba esik.Lenti ligából ugyanolyan nehéz felkerülni a felsőháziba mint egyelőre itthonról.Meggyőződésem ,hogy Kóger és Nagy Gergő csupán türelmetlen volt.Eleve szép eredményt értek el ,hogy 16 évesen a farm csapatba verekedték magukat.Következő évben a Salzburg farm döntőt játszott velük amire előtte csak tizenakárhányévvel volt példa.Nyílván kellettek azok a társak is akik közül már játszanak az ebel csapatokban jópáran ,vagy akár a Salzburgnál.
Mindenféleképpen igazat tudok adni neked amikor azt mondod inkább az OB I ,mint másod vagy harmad osztály.
No és ahogy Albert gazda írta :betartani az ötös aranyszabályt.
Én még annyit tennék hozzá dolgozni,dolgozni,dolgozni mert a befektetett munka itt is kifizetődik!!:))
@bakker81: A lényeg inkább az lett volna, hogy az a két szlovén valószínűleg semmivel sem jobb játékos, mint sok magyar fiatal, de Szlovéniában szokás a fiataloknak megpróbálni külföldre szerződni. Ha másképp nem megy, akkor felveszik a kapcsolatot ügynökségekkel, akik pedig megpróbálják elhelyezni őket (nyilván, ha valaki nem akar francia másodosztályban játszani, akkor nem ír alá olyan szerződést).

Szuper és Vas Jankó is ügynökök révén jut külföldi szerződésekhez, ezt többször elmondták már.

Tehát önmagában valószínűleg nem állja meg a helyét az a megállapítás, hogy a szlovén játékosok (a miénknél gyengébb bajnokságból) sokkal piacképesebbek lennének, mint a magyarok, de valószínűleg tesznek is azért, hogy külföldre kerüljenek.

Jan Urbas a VB alatt egészen konkrétan elmondta egy szlovén lapnak, hogy úgy került Svédországba, hogy ki akart menni, és ezért megkeresett egy ügynökséget.
süti beállítások módosítása