HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nagyszerűen szerepeltek a nők Prágában

2010.05.02. 16:06 Hblog

Magyarország a döntőben háromszori vezetés után 4-3-ra kikapott Csehországtól, ettől függetlenül bravúros eredményt értek el 15 évnél fiatalabb hölgy jégkorongozóink a rendkívül erős prágai tornán. Nyolc mérkőzésből ötöt nyertünk. Nyitásként a hosszú utazás után Quebec válogatottjától kikaptunk, de nekik a legjobbkor, az elődöntőben vágtunk vissza. Utána megvertük a keleti és a nyugati parti kanadai-amerikai válogatottat és az Európa-válogatott néven indult szelekciót is. Csehországgal már a csoportban sem bírtunk, de a döntőben teljesen egyenrangúak voltunk. A bővebb értékelést a jövő hétre tervezzük.

15 komment

Címkék: nők u15

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gratulálok a lányoknak, nagyon mennek!!!
u15-nél nem erős kicsit a NŐK megjelölés? Persze maxiriszpekt a csajoknak! :)
Egy újabb része a jégkorongnak, ahol jók vagyunk!
Szép volt, csajok!!! ;)
Gratula a lányoknak...
Hazaértünk! Mindenki fáradt (ez természetes, mert 5 nap alatt 8 mérkőzést játszottak a lányok, sőt volt aki 9-et). Most egy kis pihenés jön, majd hétvégén újabb feladat vár a lányokra, mert érkezik az East Coast Select "másik" csapata.

Lányaink úgy a prágaiak, mint a tornán résztvevő játékozok körében igen népszerűek lettek, a torna végére igencsak felszökött egy magyar melegítő felső árfolyama... :)

Szép volt csajok! Köszönöm, hogy Veletek lehettem!

M.L.
Még egy dolog jutott az eszembe. Ne szégyelljük leírni a torna teljes nevét:

Girls U15 World Selects Invitational

Azt hiszem ez mindent elmond az elért eredményről.
Grat a csajoknak!!

Most már csak reménykedjünk abban, hogy végre valahára rendez valaki Div. III-as VB-t, aztán lehet előrelépni.
Ilyen eredmények mellett, lehet nem lenne felesleges pénzkidobás egy újabb hazai rendezés, mert hát a miskolci óta, ennek a diviziónak VB-je sem volt.
Gratulálok a lányoknak és edzőiknek,nagyon szép eredményt értetek el!

@hokimoki: Kedves Hokimoki!
Nagyon szép amiket írsz, de előbb azon kéne elgondolkodni, hogy ezeknek a lányoknak csak akkor van jövőjük, ha fiú csapatoknál edzhetnek, játszhatnak, esetleg mint válogatott benevezhetnek valamelyik fiú bajnokságba (kölyök, serdülő).
Ha ezt nem látja be a Szövetség, és nem segíti Csabáék elképzeléseit, akkor ezek a lányok is "elvesznek" vagy kimennek külföldre.
@BikásM: Én csak azért írtam, hogy érdemes lenne egy VB rendezésbe befektetni, mert igazán nagy értéke egy szponzor szempontjából annak van, ha a lányok meg tudnak nyerni egy olyan tornát, aminek óriási tétje van és teher alatt játszanak. Egy csőlátású vállalkozónak/politikusnak mutogathatjuk az eddigi tornák eredményét, de igazán jegyzett világeseménnyel lehet őket megfogni. Itt főleg a független szponzorokra gondolok, akik nem a hozzátartozók és elhivatott hokibarátok által nehezen összeszedett szponzorok.

Nem tudom, hogy a szövetség mennyire kezeli mostohagyermekként a női jégkorongot, csak azt tapasztalom, hogy az elmúlt időkhöz képest nagyobb figyelmet és támogatást kapnak és már ennek is örülni kell.
A válogatott benevezése valamelyik korosztályos válogatottba nagyon jó gondolat, csak sajnos baromi sok pénz. Bár nyugodtan lehet pesti csapatnak tekinteni, kérdés a többi fiúcsapat válalja-e a plussz utazási költséget.
Az általad leírt elképzelés alapján nem tudom melyik válogatottra gondolsz pontosan, az U15-re vagy U18-ra? Mert a kölyök bajnokságot tekintve a csapatok beleköthetnek a korbeli különbségekbe, főleg ha a lányok borsot törnek majd a fiúk orra alá. Viszont az tuti, hogy majd minden csapat a lányoknak akarná megmutatni mit tud :)
@hokimoki: Én mindenben egyetértek veled (VB, Szponzorok), de mint lányos anyuka látom a mostani lehetőségeinket és azt, hogy még talán van serdülőben 2 évünk és kész. Sajnos az most látható, hogy csak azok a lányok tudnak érvényesülni a nemzetközi női mezőnyben, akik fiú csapatoknál is játszanak (nem a padot koptatják). Serdülőben már nem sok csapat szerepelteti a lányokat, sajnos!
Kérdésedre a válaszom, kihangsúlyozom, hogy ez csak az én véleményem: az U18-at a serdülő bajnokságba, és/vagy az U15-öt a kölyök bajnokságba nevezném!
Lehet, hogy ez sokba kerül, de egy másik ország női bajnokságába benevezni talán még többe! Bár én ezt nem tudom, csak gondolom. És különben is miért vinnénk külföldre a pénzünket, ha itt helyben is tudnának a lányok játszani és fejlődni! És ez a lényeg, hogy ne ragadjanak meg ezen a szinten, hanem fejlődjenek tovább!
Sziasztok! Talán fura , hogy egy edző ezen a fórumon közöljön valamit.Én mégis megteszem , mert azt gondolom így jut el a legtöbb emberhez.
Gratulálok a lányoknak a CSAPATNAK!Igen csupa nagybetűvel!Amit elértek ezen a fentasztikus erős tornán azt annak köszönhették , hogy egy olyan közösség alakult pár hónap alatt és itt az 5 napban, hogy mindenki tudott egymásért küzdeni,nem volt egyetlen affér sem a lányok között, vidámak voltak de amikor a hokiról volt szó akkor igazi PROFIK!!! Fantasztikus egyéni képességű játékosok vannak köztük, de ez mit sem érne ha nem tudnának ilyen alázattal viselkedni.
Nem véletlen , hogy percről -percre lett nagyobb a respect-jük Prágában.Szerények maradtak akkor is amikor jöttek az eredmények és kultúráltan emelt fővel tudtak veszíteni is.
A csapat mellett külön köszönet a csap.vezetőnek Monyónak aki 5 napig azt leste mit tud hozzátenni a sikerhez,Lacinak , hogy minden lánynak rendbe volt a szerelése és mindent megtett, hogy a játékosok csak a hokival tudjanak foglalkozni.
Végül de nem utolsó sorban Bucinak aki a legmelegebb helyzetekben tudott olyat előhúzni a padon amivel elértük ezt a sikert.
Köszönöm a lányoknak ezt az élményt, ez a hozzáállás vezethet csak fel a csúcsra! Elindultunk és , hogy mikor érünk fel az leginkább rajtunk múlik és esetleg néhány olyan döntésen, külső segítségen amit remélem ezután is megkapunk!

BRAVÓ, LÁNYOK! OLÉÉÉ,OLÉÉÉ,OLÉÉÉ........A TÖBBIT TUDJÁTOK!
@BikásM: szerintem kölcsönösen egyetértünk egymással :)

Sajnos valóban csak serdülő szintig van igazán keresnivaló a fiú bajnokságban, ott már az erőbeli különbség dominál, nem a csapatok hibája h nem játszatják óket.
Nem ismerem az európai viszonyokat, de az olimpián látottakból nekem az jön le, hogy komoly szinten a női szakágat csak a tengerentúlon űzik. Minden más országban hasonlóak lehetnek a körülmények, nyílván lehet kivétel, de senki sem ebből él meg.
Itthon egyelőre csak két csapatos bajnokságról beszélhetünk, el kell telni jó pár évnek, hogy a most beindult fejlődéssel elmondhassuk, hogy színvonalas bajnokságunk van.
A korosztályos bajnokságba való bekapcsolódás is ahogy írod max serdülő szintig megy, utána semmi.
Két lehetőség van az én elméletemben. Vagy megpróbálják felkarolni a vidéki bázisokat is, hogy mondjuk egy 5-6 éves terv keretében kineveljenek utánpótláskorú játékosokat, akik aztán a helyi csapatot erősítik.
Vagy egy vadabb ötlet. A vidéki bázisokkal létrehozni egy együttmöködési valamit, mondjuk továbbtanulási lehetőséget biztosítva hozzájuk menjenek játszani a fővárosból, kicsit meghígítva a mezőnyt, hogy egyenrangúbb bajnokság alakulhasson ki. A vidéki lányok is jobban fejlődhetnek ha vannak köztük képzettebb hokisok. De mondom ez vadul hangzik, és talán megvalósíthatatlan.
Az első járhatóbb út lenne, csak sok pénz, bár hosszú távon hasznosabb, igaz így szimplán még nem valószínű, hogy tömegével kezdenek el a kislányok jégkorongozni. De valamilyen motiváló tényezővel, mondjuk kedvezőbb nevezési díjjal vagy támogatással (pénz, felszerelés) lehet őket noszogatni, hogy toborozzanak lányokat már akár az ovikból is, hogy ugyanúgy szuperminiben kezdhessék mint a kisfiúk.
Na jól elkalandoztam, ki is veszem a biliből a kezem :)
@főbocs: azt pedig már mindenki tudja, hogy "a láb eteti a farkast..."
Gratulálok a lányoknak és a csapat stábjának is!
Tudtam, hogy nagyot tudtok alkotni, de ez még az én álmaimat is felülmúlta.
Sok sikert a továbbiakban, de azt Ti is tudjátok, most jön a neheze!
Gratulálok a lányoknak, és mindenkinek, aki segített nekik, akár a kényelemben, vagy bármi másban!
Az, hogy a nőknek mennyi esély van arra, hogy ki tudjanak bontakozni, meg tudják mutatni a tehetségüket, az egy nagyon bonyolult és kényes kérdés. Sok ember gondolja úgy, hogy ez a sport nem nőknek való, és nincs helyük a jégkorongozók körében... Mivel én is jégkorongozom (nő létemre), így a "saját bőrömön" tapasztalom azt, hogy tényleg senkinek sem érdeke, hogy foglalkozzon velünk -mélységes tisztelet persze annak, aki mégis- sok helyen lehetőséget sem adnak arra, hogy bizonyítani tudjunk. A bajnokság végeredménye szinte minden évben ugyanaz, nincs lehetőség felzárkozásra.Rengeteg lány örülne, ha néha egy-egy "fiús" edzésen is részt vehetne, és úgy gondolom, ez a bajnokság végeredményén is látszódna, és sokkal izgalmasabb mérkőzésekre kerülne sor, ami talán még egy kis nézőközönséget is vonzana a jégpályák mellé... Remélem eljön ez az idő is, ha már az én korosztályomnak nem is lesz lehetősége ezt megtapasztalni, legalábba a fiatal tehetségek kapjanak egy lehetőséget...
süti beállítások módosítása