HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Több száz fiatal hokist mérnek fel

2010.04.26. 20:10 Hblog

Négy korosztályt is májusban tesztelnek a következő szezon előtt, az Icecenterben és az UTE atlétikai pályáján. A jövő évi kölyökkorosztály képviselői két napig tartó programot biztosítanak, 19 egyesület legjobbjai lesznek jelen. Az U14-es tehetséggondozó program keretében május 15-én és 16-án reggel kilenckor várják az jelentkezőket. A Héraklész-válogatottak közül a serdülők (U16) kezdenek május 22-én, szombaton, az ifjúságiak (U18) és a juniorok (U20) másnap, 23-án, vasárnap. A találkozó reggel nyolckor lesz, az Icecenter előcsarnokában. A szervezők kérik a klubokat és az edzőket, hogy azokat nevezzék a tesztelésre, akiknek megítélésük szerint reális esélyük van bekerülni a programba. A tesztanyagot is a fenti link alatt találják meg kedves olvasóink.

26 komment

Címkék: teszt felmérés u20 utánpótlás u18 u16 héraklész válogatott u14

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sziasztok! Olyan játékosokat keresek, akik NHL iránti lázukat számítógépen is kiszokták élni online-módban - ember-ember ellen..

ha van kedved vagyél fel msn: greenday87@freemail.hu és utánna már azon duma...

Kösz mindent Lemaire edző!

4ever Devils... de remélem fantasztikus meccsek fognak vigasztalni a búcsú után... Ma este például :)
2010/2011-es Volánról tudtok valamit?
Tudunk! Folytatja a megszokott rablógazdálkodást. Más csapatok fiataljait szeretné "leigazolni". Úgy is lehet fogalmazni: a végén csak 1 maradhat...?
@hokiss: Azért még egy játékos sem lett bilincsben Fehérvárra hurcolva,hogy muszály itt játszanod öcsém
@hokiss: Ez nagyon komoly hozzászólás volt.
@Borsy: www.icehockey.hu/index.php?pg=news_6_1382

Orbán, Galanisz, Magosi triót szeretné leigazolni a cikk alapján.
@hokiss: en biztos vagyok benne h ha most az X vallalatnal dolgozol, es az Y felajanl tobb penzt, jobb korulmenyeket, fejlodesi lehetoseget, te ARCONKPOPNED az Y valallatot, mert rablo gazemberek, es kinlodnal tovabb az Xnel.
persze.
sot meg az en anyam picsaja...
@fradigy: Értem én mit mondasz,de mindhárom játékosnak élő szerződése van! Továbbá nem biztos,hogy bekerülnek az EBEL-csapatba! Lásd Peterdi. Lehet,hogy a Volán farmcsapata bajnoki címre tőr? Persze a pénz számít,de a játéklehetőség ebben a korban fontosabb szerintem.
@hokiss: En is 1etertek veled. De lattad, volt mar olyan, odament, nem jatszott, tovabb allt. Vagy ottragad mert kurvajo. Nem hiszem h van hokis aki ki MERNE hagyni az AV19t mint lehetoseget.
A durvasag akkor kezdodik ha lesz meg egy EBEL csapat, na akkor zuhan meg kicsit a MOL. De en azt mondom az sem baj, legalabb az U18-20 rendes felnott bajnoksagban edzodhet.
@fradigy: Csak X vállalat így fokozatosan tönkre megy és sok lesz a munkanélküli, őket nem nagyon fogja vigasztalni, hogy Y vállalatnak viszont jól megy.)
@Henry The Navigator: Akkor csak bonyolítás miatt, tegyük fel, hogy évente 10 fiatal korongozó válik túlkorossá, akik közűl 4-5 első osztályra alkalmas. Velük mi lesz? Mert ha nem megy el senki, akkor nem fognak játszani, elöregszik a keret, és az lesz a gond, mint a Volánnál.
@sziszi_15: De ez minden csapatnál fennáll,ez általánosabb probléma. Több csapat kéne, mehetnének tehetségek külföldre is, az öregek visszavonulnak azért, stb.Én pusztán arra céloztam, hogy ha csak újvárosi szemmel nézzük, akkor ezek nem jó hírek.A legjobbjaik elmennek, gyengébb eredményeket érnek el így,ezért idővel kevesebb lesz az érdeklődő és a támogató is illetve nem lesznek újak se.
@hokiss: Az biztos hogy fáj az Ujvárosiaknak hogy elviszik tehetségeiket!De:pillanatnyilag a legjobb lehetöség fejlödni nekik az EBEL-ben van.
A fene tudja hogy lenne a legjobb,kéne egy erösebb MOL liga esetleg 2-3 Szlovák másodligás csapattal,sokkal több meccsel,mert amennyi az alapszakaszban van az oj kevés,igy fejlödhetne a MOL liga,vele együtt meg a játékosok is.
Az EBEL nagyot dobott a magyar jégkorongon,ugy Volán szinten akár válogatott szinten.
Az arany középutat kellene megtalálni (ami nagyon nehéz)hogy jo legyen játékosoknak(föleg),meg a szurkoloknak is.
@hokiss: Ott a Lyon (futball) példája, minden évben elvisznek tőle 2-3 meghatározó játékost és mégis eredményes tud maradni. Tudom, a lokálpatriotizmus beszél belőled, és nekem könnyebb, mint a magyar jégkorong rajongójának, de semlegesként azt kell mondanom, csak akkor tudnak gyorsulni és erősödni az Újvárosi tehetségek, ha az EBEL-ben tolják. Nagyon drukkolok, hogy szerezettek Ti is egy vagy több tőkeerős szponzort, és induljatok az EBEL-ben, különben nehéz lesz az előrelépés. A másik fontos dolog, hogy MOL liga is előrébb lépjen, itt a székely csapatok mellett a szlovák vonal lehetne jó. Csak, ha jól gondolom, arra nem akar terjeszkedni a MOL...
@Voitih: Csak mondjuk a Lyon nem kevés pénzt kap a játékosaiért, ezért sántít ez a példa...
@Henry The Navigator: Azt még hozzátenném, hogy akkor lennék boldog, ha nem a Volán vinné el az Újváros fiataljait, hanem francia, olasz, osztrák esetleg szlovák csapatok.
Nektek az az érdeketek, hogy maradjanak a legerősebbek, de a játékosoknak viszont az, hogy továbblépjenek. Teljesen más ütemben fejlődik egy játékos, ha kiemelkedik az egész csapatból, vagy hozzá hasonló/jobb képességűekkel edz. HA A csoportba jutást szeretnénk, akkor el kell engedni a legjobbakat tovább fejlődni, ha viszont tartósan divI elejét és több válogatott (div I) szintű játékost szeretnénk, itthon kell tartani a jobbakat, had erősödjenek a többiek. Nehéz döntés, nem tudom melyik jobb jelen helyzetben.
@Henry The Navigator: Ha élő szerződésük van, akkor fizetnie kell a Volánnak. Vagy a hokiban nem így van? Ha nem, akkor tényleg sántít..
Ja és azt sem értem, hogy a Bundesliga 2 be, Cortina miért nem visz senkit? Olyan erős a bajnokság, vagy az EBEL erősebb, mint a német 2 eleje?
@sziszi_15:"Nektek az az érdeketek" írod, de nem vagyok egyébként Újváros szurkoló, csak próbálom az ő helyükbe képzelni magam és szerintem érthetőek az aggodalmaik.
@Voitih:Csak Benzemáért annyit kapott a Lyon amiből az összes hokicsapatunk az EBEL-ben indulhatna plusz az egész magyar foci NB 1-es klubot is meg lehetne venni, szóval a példád mindenképpen sántít.
@1116001: Ez egy régebbi cikk, Fejér Megyei Hírlapban jelent meg pár hete.
@Voitih: Szerinted mennyit fizet majd Csicsó bá' a Magosi, Galanisz, Orbán trióért? És mennyi lenne a méltányos? Mennyi lenne az, ami mellett azt lehet mondani, hogy a DAB is legalább a pénzénél van?
Nem tudom, ezek szerint nagyon keveset..így viszont szar a rendszer..
"A Diófa Vendéglőben megtartott ünnepélyes sajtótájékoztatót szakosztály-igazgatónk, Ocskay Gábor köszönetnyilvánítása vezette fel:
- Öröm, hogy ilyen nagy létszámban itt lehetünk, s külön köszönet a médiának, hogy egész szezonban többségében pozitív hangvételű beszámolókkal segítették a munkánkat.
Ezt követően klubunk első embere az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia létrehozása kapcsán átadta a szót Cser-Palkovics András országgyűlési képviselőnek, aki nemes egyszerűséggel emblematikus fehérvári közügynek hívta az akadémia létrehozását:
- A sportot stratégiai ágazatnak kell tekinteni, hiszen az élsportnak, a tömegsportnak és az utánpótlás sportnak kulcsszerepe van, amiért tenni is kell. Nem csak szavakban! Az ilyen akadémiai rendszer eddig csak a labdarúgás világában jelent meg, de egy születendő jégkorong akadémia hol is lehetne máshol, mint itt, Székesfehérváron, amely a jégkorong fővárosa. Mindez nem más, mint egy emblematikus fehérvári közügy, amely mellett felsorakozik a szakma, az önkormányzat és az Alba Volán egyaránt. Reklámarca pedig Palkovics Krisztián. Utánpótlás nélkül nem tarthatók az eredmények, fejlődésről pedig nem is álmodhatunk. Az osztrák bajnokságban való szereplés nem néhány éves kört jelent, ehhez viszont elengedhetetlen egy ilyen akadémia létrehozása. Ehhez kollégium kell, edzőpálya kell, mert hiányuk a fejlődés gátjai, s akkor még nem beszéltünk a jégcsarnok bővítéséről. Ezen célok megvalósításához minden segítséget megadunk.
Tóth István, az Alba Volán Zrt. vezérigazgatója, az SC társelnöke mondandóját a múltba révedéssel kezdte:
- Már 1997-ben központi kérdés volt Ocskay Gábor, Sárvári László és jómagam között az utánpótlás, és nyugodtan mondhatom: soha nem a mának éltünk, mindig előre tekintettünk. Annak a tíz-tizenkét évvel ezelőtti döntésnek köszönhető, hogy ma Kóger Dani, Nagy Gergő és Sofron István az EBEL-ben szerepelhet saját nevelésű korongosként, de innen is tovább kellett lépnünk. Egy éve már ismét beszélgettünk az utánpótlásról, arról, hogy mi a jövő, de konkrét elképzelésekkel két hónappal ezelőtt állt elő Ocskay Gábor. Ez az akadémia csak összefogással valósítható meg, amihez anyagi, infrastrukturális és szakmai feltételrendszer kell, kiegészítve a játékosok készségeivel és képességeivel.
A Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke, Kovács Csaba nyomban kijelentette: kissé felkészületlenül érkezett, ám a jégkorongról mindig tud néhány jó szót mondani:
- Amit eddig hallottam, zene füleimnek. Ennek kapcsán is talán több figyelmet kap a sportág, amelynek a mintapéldánya Fehérvár. A szövetség sokat köszönhet ennek a klubnak és városnak, és ezt a példát tovább kell vinnünk, más klubokra is „rá kell erőszakolnunk”. A székesfehérvári lokálpatriotizmus példaértékű, s ennek a gyümölcsét már a legutóbbi idényben le lehetett aratni, de nem szabad megállni.
Az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia szakmai vezetője, Kercsó Árpád először nem akart hinni a fülének, amikor felkérték a feladatra:
- Április elsejétől nem csak szakmai vezetője, hanem az előkészítő, a kölyök és a serdülő csapatnak a vezetőedzője is leszek, de bevallhatom: derült égből villámcsapásként ért a felkérés. Először nem is akartam elhinni, erre Ocskay Gábor mondta, aludja rá egy-két napot. Azt választoltam, hogy nem alszok egy felet sem, azonnal igent mondok. Időközben az elnökségi tagokkal is találkoztam, s láttam, hogy nemcsak a jégkoronghoz értenek, nem csak a klubot vezetik nagyszerűen, hanem barátok is. Komolyan mondom, ilyen lehetőség a világon nincs. Ha mindössze hét játékosom volt, akkor is motiváltan dolgoztam, de 107-tel még motiváltabb leszek. Köszönöm ezt a lehetőséget, s olyan komolyan fogunk dolgozni, hogy egyszerűen nem ronthatjuk el, az eredmények jönni fognak. Igazi profi utánpótlást építünk fel, ahol komoly harc lesz a csapatba kerülésért, ez biztos, de a legfontosabb, hogy senkit sem zavarunk majd el.
Végezetül álljon itt az akadémia reklámarca, csapatunk kiváló csatára, Palkovics Krisztián szavai:
- Harminc éve itt vagyok, így van rálátásom arra, hogy milyen körülmények között kezdtünk el anno dolgozni és eddig jutottunk. Hihetetlen változáson ment keresztül a klub, s nekünk akkor még nem voltak példaképeink, akikkel pacsizhattunk, nem volt EBEL, de ara emlékszem, amikor Árpi bá’ kezei alatt dolgoztunk, s lehet, szörnyülködtünk, hogy Úristen, megint edzésre kell menni, viszont fél Európát megvertük. Most is lépnünk kellett, hogy utánpótlásunk ne csak kullogjon, hanem előre is lépjen."

AG

Csicsó bá'"saját" utánpótlást nevel!!!
@canadien:
Nagyszerű! Kívánom, hogy valósuljanak meg az elképzelések! :)
süti beállítások módosítása