HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Hogyan jutunk be a magyar–szlovénra?

2010.04.20. 20:20 Hblog

A rendőrség kérésére el kell különíteni a két ország szurkolóit, így nem tudjuk beengedni azokat a magyarokat, akik jegye nem a magyar szektorba szól, mondta blogunknak Matjaz Zargi szlovén főtitkár kedden délután. A szlovén szövetség nem kívánja felmondani a magyar szövetséggel február 5-én kötött megállapodást, de a döntő szót a rendfenntartó erők vezetője mondja ki. Az MJSZ reagált a hírre, többoldalú tárgyalásokat kezdeményezett. Ennek eredményeképpen a vb szervezőbizottsága és a rendőrség úgy döntött, ha az MJSZ teljes mértékben felelősséget vállal a magyar szurkolókért, beengednek mindenkit, aki nem diszkriminatív jeggyel rendelkezik.

Az itt látható jegyfajta jelentette a legnagyobb kérdőjelet. Ezeket a két szövetség közötti megállapodás előtt vásárolták a magyar szurkolók vagy interneten, vagy az Eventim szlovéniai irodáiban. A két szövetség február 5-én egyértelműen abban állapodott meg, hogy ezek a jegyek érvényben maradnak, a magyar szurkolók bemehetnek velük a meccsre. Arról is egyezség született: csak azok a jegyek nem lesznek érvényesek a magyarok számára, amelyeken háromnyelvű, szlovén, magyar és angol felirat is értesíti a tulajdonost arról, hogy csak szlovén igazolvánnyal jogosít belépésre. Egyes jegyekre csak szlovén és angol felirat került, ezek sem érvényesek.

Kedd este úgy tűnik tehát, hogy a február 5-ei megállapodás érvényben maradt, a szlovén rendőrség jóváhagyásával. Az MJSZ ezúton is kéri a szurkolókat, hogy a jégkorong-mérkőzéseken megszokott szurkolással biztassák a magyar csapatot, és még az esetleges provokációk esetén se tanúsítsanak jégcsarnokba nem illő magatartást.

Update: a szlovén rendőrség vélhetően nem is elsősorban a magyar szurkolóktól fél, hanem az EBEL-ben főképpen Ausztriában bizonyított Olimpija Ljubljana-drukkerektől. Még egy információ: aZ Ibuszban meghosszabbították a bérletvásárlási határidőt, szerda 16 óráig még mintegy 50 bérlet áll a magyar szurkolók rendelkezésére.

144 komment

Címkék: vb szlovénia jegyek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

de miért lenne balhé?
Mert ott lesz sokszáz szurkoló, akinek lesz érvényes jegye, de mégsem engedik be a szemét rasszista állatjai.
Szerencsére nekem érvényes C szektoros jegyem van, de ennek ellenére sem tetszik, hogy egy uniós ország állampolgársági alapon megakadályozza egy másik uniós polgár belépését egy nyilvános sporteseményre. Legalábbis bántja a jogérzékem. Nincs az olvasók között valaki, aki járatos az uniós jogban?
szerintem valaki megint összekeverte szlovéniát szlovákiával...
@Kegyetlen: Mert lehet esetleg, hogy pár erőszakos szlovén nehezen fogja elviselni a vereséget :P
Magyarul, csak azok nem mehetnek be, akiknek rajta van a jegyén a szöveg, mely szerint csak szlovén id-val együtt érvényes.
@Voitih: igen, legalább angolul
Szerintem ilyenből nincs sok, szerencsére..
Nekem a V szektorba szól az azt jelenti nálam hogy vendég. Biztos jó.
@veghist: Ezen röhögök már percek óta... De "sajnos" igazad van... :)
Miért nem engedik az egyik oldalra a Szlovén a másikra a Magyar szurkolókat attól függetlenül hova szól a jegyük?
Ott voltam három éve a Hala Tivoliban a szlovén-magyar meccsen, amin szintén a feljutás dőlt el. Természetesen tele volt a csarnok, sok magyarral együtt szétszórva, a szlovén szurkolók között ültünk. Egyetlen pillanatban sem éreztük azt, hogy bármilyen probléma lehetne. Békésen megfértünk egymás mellett. Sajnos már akkor is túlreagálták a helyiek a biztonsági kérdéseket, ami viszont meglepő, hogy a három évvel ezelőtti rendezés tanulságait a mai napig sem vonták még le. Számomra most is felháborító, hogy minden meccsen rohamrendőrök és lovasrendőrök hadát vonultatják fel. Egyszerűen nem értem. Talán egy fafejű (avagy vaskalapos) rendőrfőnök lehet a háttérben.
remélem a játékosokat beengedik a csarnokba
Már jártam párszor az országban, és egyre inkább azt állapítom meg, hogy a szlovének - főleg az idősebb - generáció elég ellenséges velünk szemben. Ez számomra meglehetősen fura, de hát délszlávok, nagyon nincs min csodálkoznom :S
50 jegy az nem semmi. Menyiből??
Ezek a nyugathorvát ökrök tényleg azt hitték, hogy ott lesz majd párszáz magyar ÉRVÉNYES jeggyel (nem pecsételt, nem id-hoz kötött, DNS-minta nélkül is jó, stb), de ők majd nem engednek be senkit a "szlovén" szektorokba. Aztán úgy kell kikönyörögni, hogy ugyan hadd menjenek már be, ha már egyszer kifizették, kiutaztak (mondjuk sokan kétszer is, miután azt hitték, hogy egy ip-cím letiltás megugorhatatlan feladatot fog jelenteni egy szomszédos ország szurkolói számára), meg egyébként is, Türkmenisztántól nyugatra így szokás.
Balkán baszd meg, Balkán.
A második harmad vége előtt 5 perccel 2:0 a szlovén brit meccs állása.
Csak egy pici off:

Csak nekem tűnt fel, hogy a SPORT1 telefonos játéka valahol nem stimmel ?
Elvben az kérdik hogy ki lőtte a győztes gólt Ukrajna ellen.
Ha ez az utolsó gól akkor rendben tudom a választ,
Engem az zavar ,hogy (GWG) ami Game Winning Goal azaz meccsdöntő gól szerzőjét keresik ,de én a három lehetséges válasz között nem találom a szerzőt.
Mennyit érhet az én C szektoros teljesen hivatalos jegyem? Bele se merek gondolni :D Bár úgysem tudnának annyit adni h ne menjek ki :D
@hüjeliba: Pedró lőtte (asszem szerepel a neve a lehetőségek között)
@wincent:

Arra akartam kilyukadni ,hogy az Ukránok nem egyenlítettek ki, tehát a (GWG) az első gól szerzője kellene legyen.
Érdekes, hogy akarnak 5000 szlovént igazoltatva beengedni? Kb a 3000. már csak arra fog bejutni, hogy a magyarok feljutottak az A-ba :) Szerintem fizikialag ez kivitelezhetetlen.
Akinek diszkriminatív jegye van, az ne öltözzön ki talpig pirosfehérzöldbe, (csak bent a csarnokban). Szerepelt már itt is, mint ötlet a szlovén sál, bár én ennél hatásosabbnak tartom azt a 10 €-t a beléptetőnek adni, hamár minden kötél szakad. Ott se olyan magas az életszínvonal, hogy a pénz ne hatna... de ez már csak a végső megoldás legyen, nehogy nagyon rákapjanak és attól is pénzt kérjenek akinek érvényes jegye van, mert akkor tényleg balhé lesz :(
Kovács Zoli kérjél bocsánatot,
Nem mutatom meg a kacsámat ott :-)
@[Roller]: "érvényes" úgy értve, hogy nincs rajta semmi jelzés...
@hüjeliba: de nem az a GWG definíciója, amire Te gondolsz
@hüjeliba: Akkor rosszul tudod, a GWG az a gól, amivel a győztes csapat éppen nyerne, ha már nem lőne több gólt (tehát az eggyel többedik, mint az ukránok góljainak száma).
Huhh, remélem, érthetően írtam.
@[Roller]: ez ott nem fog menni, jó esetben is 3-an nézik a beengedettet a kordonnál, aztán nem vagy te se polip :)
@hüjeliba:
Nyugodtan írd be Palkovicsot.
A 3. gólt ő lőtte. (Szerintem.)
Vas Marci a 4-et.
@Tillasz: Palkó a 2. gólt lőtte. Pedró lőtte a kék vonal közeléből a léc alá... Vagy legalábbis nekem ez a kép maradt meg :)
Ha jól emlékszem (és szinte biztos hogy igen) Palko a második gólt lőtte Ukrajna ellen és Pedro vágta be a harmadikat Godó passzából. És azon a meccsen a harmadik gól volt a GWG
nem kell felülni semmilyen provokációnak odakint és nem lesz probléma (balhé) okos legyen minden magyar szurkoló...
a szlovák meccshez hasonló balhénak nincs helye egy hoki meccsen!!!!Most az a pár száz (1-2 ezer) magyar képviseli hazánkat ezen a vb-n, ne kelljen csalódni bennetek!!! Én nagyon szurkolok a csapatért és imádom amikor végig szurkolja minden magyar a meccsüket, szerintem nem lehet probléma, ez a közeg már rég az élvonalhoz tartozik!
Hajrá Magyarok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@a. Bárd: Tökélestesen emléxel!!
"3-0! Peterdi meglódul, hatalmas gól, assziszt Ladányi." forrás:jégkorongblog::)))
Ez volt a GWG!
Vas Márton a helyes megfejtés!
@demizson bobby: a rendőrök is ketten szoktak lenni :) Én nem bíztatok senkit semmire, de hamár valakinek van ilyen jegye és kiautózik 400 km-t, akkor érdemes bármit megpróbálni. Ahhoz akkor is tartom magam, hogyha valakiről nem látszik, hogy magyar szurker, és nem óbégat magyarul, akkor nem fognak kérni semmit. Kellemetlen helyzet, de hamár így alakult, akkor alkalmazkodni kell. :( Szerintem nekik sem hiányzik a botrány.
Én ott leszek és bejutok és ordítom, ahogy csak birom, hogy
HAJRÁ MAGYAROK
Mindenkinek sikeres a bejutást!
A meccs állása 2:1
@aeroan42: Nyugi szerintem nem lesz semmi gáz....ezek tényleg a ljubljanai huligán bandától félnek szerintem...vagy még nem voltak soha EURÓPAI hokimeccsen.Lovasrendőrök???Áááááá
Egyébként Svájcban is egy csarnokon belül voltunk a szlovákokkal, elvétve még egy szektorban is, és egy büfében söröztünk..egy két kemény vonalas csinálta a feszkót..remélem többé nem látjuk őket hokimeccsen.
HAJRÁ MAGYAROK!!!
Mi ott leszünk!...és nagyon remélem
hogy bent!
@banyszi: ő a 4. gólt lőtte az utolsó percekben
@wincent: Igazad van, de ez a helyes megfejtés akkor is!
na egy perc alatt egyenlítettek a britek
2-2
@[Roller]: :) sok sikert!

én magam csak a visszajutástól tartok. Bent ui. nem lehet sört kapni, ill. nem lehet bevinni. Szóval akkor szünetbe ki, sör le, majd vissza....mindezt egyszerre és sokan. Arra a 2 sörcsapra kemény meló vár.
@salemi: helyes, csak csinálják ki egymást holnapra rendesen:)
@banyszi: Az volt a tutira az "A"-ba repítő gól.Sosem felejtem el!!::))
De a GWG a jégkorong szabályai szerint ez esetben a 3. gólunk..amit már az ellenfél nem egyenlített ki..
Szerintem pont erre a beugratásra ment rá a SPORT TV.
Peterdi 3. gólja volt a GWG :) és is beszptam :)
@salemi: fülig ér a szám, de azért a 9 lövés kevésnek tűnik....
2-2 a szlovén-brit!
Szlovénia - Nagy Br. 2-2 az 50. percben!
@aeroan42: bizony!::))
Szlovén kapus 78%-on...ebben ellenünk is kiegyeznék::))
Milyen eredmény lenne jó nekünk ? elvileg tökmind1 nem ? mivel egyikel sem volt még meccsünk. ?!
3-2 a szlovénoknak::(( 51. perc
@FRee: Két nyert meccs! :) nekünk még
A britteket verni kell holnap, szerintem jobb lenne ha ott dőlne el a feljutás!
Ha a britek nyernek akkor muszáj megvernünk őket holnap, meg a szlovéneket is, vagy körbeverés lesz.
Ergo szvsz nyerjenek csak a szlovének, megverjük a briteket és ki-ki meccs pénteken. Ha ma nyernek a britek akkor holnap nagyon nehéz dolgunk lesz...
azért elképzelem, hogy megverjük a szlovéneket, akkor tényleg van rá esély, hogy megtalálnak egy-két magányos magyart...
az olimpia szurkerek (ha nem is nagy tömegben, de) előfordulhat, hogy provokálni fognak...
@lines: sztem igy is, úgy is nehéz dolgunk lesz, de remélem ők hulla fáradtak lesznek, mi pedig a topon:)
@lines: akkor inkább nyerjenek a szlovének(?), végül is az biztos, hogy nagyjábó két egyforma csapatról van szó: ergo vagy könnyű dolgunk lesz mnd2 ellen vagy mind2 ellen pokolian nehéz. Sok okosságot nem mondtam:-)
bazz 3-4, ez létezik? \o/
@aeroan42: de igazat beszélsz, és pill döntetlen, 3:3 és ez nekünk jó:)
hát akkor holnap eldöntjük a feljutást :D
húha, nyertek a britek
@SakiCitizen: nem mondod:( látod a meccset, mert engem a fiúk lassabban tájékoztatnak a skypen?!
ezt nem értem, nemrég még 3-2 volt a szlovénoknak, most azt írja ők egalizáltak 3-2nél és lett 3-3 majd megint jöttek a britek 3-4...teljesen meg vagyok zavarodva
Csak nekem írja azt az IIHF közvetítése hogy 4-3 a briteknek, és 40:00-nál lőtték az elsőt majd döntetlennél levitték a kapusukat??
valamit elírtak: 40.00 2 - 1 EQ GBR

ez nem lehet
9 kapuralövésből lett 4 góljuk? :D
aztakurva ! Holnap dől el ???
remélem hulla fáradtak a britek....
Nálam most 3-3. (IIHF szerint)
Tud valaki többet/biztosabbat?
4-3 a briteknek a www.livescore.com oldalon is, de elvileg még nincs vége!
Most üzenték a fiúk, hogy 3:3
most megint iksz...most mondjam azt szofisztikáltan, hogy "már megint meghülyült ez a szar" :S
@banyszi: sajnos nem, csak az iihf honlapján nézem az "élő" közvetítést, de az nem ér semmit, össze-vissza írnak itt már mindent...
@LBogár: 3 gól csak elvileg, és a 3. harmad kapuralövései nincsenek még benne
@neonlampa: az iihf-en... ez érdekes
...nagyon remeg a szlovén infosok keye
lehet, hogy az iihf-nél tudnak valamit (előre) :)
overtime.... ha józanok a szlovén IIHF esek
úgy látom, maradt a 3-3... hosszabbítás

nekünk sem lesz egyszerű dolgunk holnap
3-3, hosszabitas! :D
IIHF most hosszabbítást ír ki, de az 1. gólt továbbra is 40:00-kor lőtték a britek
9 lövésből lőttek 3 gólt a britek ? Az Hetényi ellen nem fog menni :P
Úgy tűnik mégiscsak 3-3 és jön a hosszabbítás!
www.livescore.com/hockey/
@wincent: no para
én az első pillanattól kezdve több pócert érzek a srácokban mint a szlovénekben :)
Holnap illene törleszteni az U20, U18-as angol fölényért...
sajnos ezzel se megyünk semmire, mindkettőjüket verni kell a feljutásért
3-3 Overtime...
Most vagy ezek a Brittek sunnyogtak nagyon...vagy a Szlovénok gyengélkednek picit..fene érti mi van itt...ne számolgassunk, verjük le mindkettőt..
Lehet hogy a végén holnap lesz a döntő?
lehetőleg még verekedjenek is össze, legyenek hullafáradtak, holnap pedig verjük meg a briteket.

:)

ha ma nyernének a britek, akkor kikaphatunk a szlovénektől?
vége, 4-3 a szlovéneknek
(IIHF szerint)
@bdan: rendes játékidőben nem!
4-3. ez gyors volt..
4-3 a szloveneknek, legalabb vesztettek 1 pontot...
szlovén győzelem...
na akkor most hogy allunk, mit eleg jatszani holnap es csutortokon?
akkor vissza az egész, verjünk csak meg szépen mindenkit :D
@Taszi: az van hogy maradt minden az eredetiben
győzni kell mindkét meccsen legalább hosszabbításban
hű, most örüljünk? végülis a csapatnak szerintem nem ezzel kell foglalkozni, hanem győzni! De mi agyalhatunk rajta... :-)
annyi csak, hogy elég a rendes játékidőbeni döntetlen
ja... és persze az angolokat megverni holnap...
akkor nyerjunk! :D
most 4-2-t ír ki az iihf...
Ha megverünk mindenkit akkor nincs kérdés. Holnapra a britek fáradtak lesznek, 18 óra telik el a kezdéig, remélem kihasználjuk ezt az előnyt!
ez egyre betegebb...hülye iihf
@1VOLÁN: Jöttök valamikor?
És egyébként sziasztok és juhéééj :-)
Ha holnap a briteket megverjük rendes játékidőben és a szlovének is koreától, akkor már holnap ilyenkor újra "A" csoportosak leszünk! Persze ez csak elmélet!
Bocs; szóval magyar és koreai 60 perc alatti siker esetén, már 4 forduló után feljuthatunk!
Hangsúlyozom ez csak egy lehetséges variáció!
@1VOLÁN: én is ezen töprengtem...persze nyerjünk mindkettőn csak jó tisztában lenni a lehetőségekkel..
Pontegyenlőségnél mi a következő ami dönt??
mert ha az egymás elleni eredmény akkor MINDENKÉPP mindkét meccsen győzni kell!!!
a britek nagyon jók a buliban, kicsit kanadai stílusban nyomják. Okosan meg lehet őket verni, bár kétségtelen, hogy Sator a szlovéneket jobban ismeri. Most kiderül milyen edző, rajta nagy felelőség lesz! Remélem Palkó villani fog, szükség van rá!!!!! hajrá hey!
No, egyrészt jó, hogy az angolok fáradtabbak lesznek holnap, és kicsit összébb varrták a szlovének pofáját is. Viszont ugyanúgy hozni kell mindkét meccsünket, nincs mese nyerni kell, és akkor...de ezt le se írom. :)

Hajrá Magyarok! \o/
@Sityusz: egymás elleni dönt, győzni kell mnd2 meccsen, talán még jobb lett volna ha nincs OT...
@Sityusz: ma eldobtak egy pontot. ha ellenünk is buknak egyet, akkor...
asszem
AOT Slovenia 4 ( 1 1 1 1 )
Great Britain 3 ( 0 0 3 0 )
@1VOLÁN: ha ellenünk is buknak (pontosan) egyet, akkor mi 2-őt bukunk ellenük... Vagyis az egymás elleni miatt nekik jobb...
@aeroan42: én is így gondoltam.KÖSZI!!
Palkó villogni fog...

Nyugi :-)
@Prince09: én nyugodt vagyok, mint fácán a tálcán...
egy dolog végérvényesen bebizonyosodott ma, nem verhetetlen egyik csapat sem, és remélem a fiúk is így közelítik meg ezt a kérdést. Nem tudom milyen lehetett a meccs, ha vkinek van infója megoszthatná, mert vannak kétségeim, főleg a slo-pol meccs fényében értem ezt...
Ezek szerint a jegyünk érvényes, és van egy eladó is! Mi szerda reggel megyünk Siófokról. A jegy a Szlovén-Magyar döntőre szól. Elvileg a kocsiban is van +1 hely, viszont nincs +1 szállás. (de szerintem megoldhatjuk). Akit érdekel jelezzen... (van még pár óra addig). Ha nem jön össze a jegyet visszük Szlovéniába...
@1VOLÁN: És a Britteknek meg kell verni a Lengyelket...
Ellenberger nincs körbeverés...
Tévedtem, ez semmit sem számít...
Csak jó előjel. Annó az Ukránok is ezt tették (Japcsikkal)...
Szóval, ha holnap nyerünk, akkor ki-ki meccs a házigazdákkal (kivéve ha Kórea megtréfálja őket).
Ez még fontos lehet a bérleteseknek:

"Kovács Zoltán hozzátette: aki bérletet vásárolt a magyar válogatott meccseire, az majd a pénteki meccs előtt döbben rá, hogy ott olyan jegyet vehet át, amelyen az szerepel: szüksége van szlovén okmányra a belépéshez. „De ne ijedjen meg! Ezek a bérletes jegyek a magyaroknak fenntartott O-szektorba szólnak, és oda beengedik őket szlovén papírok nélkül is.""
www.nemzetisport.hu/nso_hirek/jegkorong-a-magyar-szovetseg-felelosseget-vallal-a-szurkolokert-2025639
Jegy elkelt (Kevlar_) által.
szerintem meg a szlovenok kapjak be az a rendorseg dolga ,hogy vigyazzon a rendre ne az hogy beleszoljon a szervezesbe.Miert a magyar szurkolok gondja ,hogy a szloven rendorseg be van szarva a fanatikus olimpija szurkerektol ez az ok (rendorok) meloja lenne ,hogy megorizzek a rendet de nem ugy ,hogy par szaz turistat es szurkolot be sem engednek ez szarhazi beszari megoldas volt szerintem
A rendőrség kamu. Érdekes, hogy ugyanazon az oldalon vannak hivatalos Magyar jegyek, korlát pedig sehol...
azaz ha akarják ketté ültetik a népet, mivel korlát nincs.

Kevlar_ (törölt) 2010.04.21. 00:15:26

A legtisztább az lenne, hogy minden magyar az egyik oldalra, és minden szlovén a másikra. A szlovének se szivesne ülnek be az A-ba, és a magyar bérletesek se szivesen lesznek az O-ban, a másik oldalon.

Kevlar_ (törölt) 2010.04.21. 00:26:17

(Nem igazán értem, hogy a jobb oldali sávban ott a hozzászólásom,d e itt nem jelenik meg.)

Kevlar_ (törölt) 2010.04.21. 00:26:47

@Kevlar_: (Meg kell lökni.)
Sziasztok!
Nekünk sajnos olyan jegyet adtak el, amin rajta van magyarul is, hogy csak szlovének mehetnek be vele. Ezt adták el az Eventimben nekünk Ljubljanában. Most mit csináljunk?
süti beállítások módosítása