HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Vajon kialudták-e magukat a britek?

2010.04.18. 12:41 Hblog

Gratulálok a győztes szlovénoknak, de úgy érzem, mi voltunk a jobbak, mondta a ljubljanai divízió 1-es vb első napja végén a lengyel szövetségi kapitány. A szlovénok is inkább a lengyeleket dicsérték, és nem a saját teljesítményüket, úgyhogy oda kell figyelnünk a mai meccsre nagyon. A mai játéknap a brit–koreai találkozóval kezdődik, a szlovén–lengyel gólösszefoglaló itt tekinthető meg, hajtás alatt pedig nyilatkozatokat olvashatnak.

John Harrington szlovén szövetségi kapitány: "Nagyon kemény mérkőzés volt, Lengyelország kiváló csapattal érkezett a vb-re. Meglepett, milyen erős játékot nyújtottak, több időt töltöttünk a védekező harmadban, mint amennyit szerettünk volna. Igazi harc volt az első meccsünk, a vb még hosszú, sok mindent javítanunk kell."

Thomas Razingar szlovén csapatkapitány: "Örömteli tény, hogy végül megnyertük a mérkőzést, annak ellenére, hogy néha problémáink voltak. Távolról sem volt minden zökkenőmentes, ezúttal nem volt tökéletes a játékunk, de fontos, hogy győzelmet arattunk. Kemény volt, ha vereséget szenvedünk, gyakorlatilag el is búcsúzhattunk volna feljutási álmainktól. Voltak pillanatok, amikor a lengyelek uralták a mérkőzést. Elengedhetetlen, hogy javítsunk az emberelőnyös játékunkon. A tavalyi vb-n is sok problmánk volt ezzel, és ha nyerni akarunk, tovább kell javulnunk ebben is."

Gregor Kuznik, Szlovénia honosított kanadai hátvédje: "Néhányan lámpalázasak voltak a csapatban. Én is úgy éreztem magam, mint két éve az EBEL-rájátszásban. Ez az első világbajnokságom, izgatott vagyok. Fantasztikus érzés volt bemutatkozni. Remélem, továbbra is jó érzéseim lesznek. Megszereztem az első pontomat, igaz, a mutatott játék miatt nem lehetünk túl boldogok. Lengyelország remeklése nem lepett meg. Nem tudom, néhány ember miért becsülte le őket. Most már mindenki tudja, hogy ez komoly világbajnokság lesz, ahol a feljutást kiharcolni senkinek sem egyszerű feladat."

Andrej Hocevar szlovén válogatott kapus: "Kiderült, hogy a lengyelek nagyon kemény ellenfelek, azt mondhatom, hogy minden válogatottnak komoly problémákat okozhatnak a vb-n. Boldogok lehetünk, hogy nyertünk ellenük, akkor is, ha voltak gondjaink a meccsen. Mindig tudtuk, hogy bár a legkomolyabb versenytársaink a magyarok, a lengyelek és a britek ellen sem lesz egyszerű megszerezni a három pontot."

Marcel Rodman szlovén csatár: "Szerettünk volna könnyebb ellenfelet az első napra, de az IIHF-rendszer ilyen. Mivel csak a másodikok vagyunk a rangsorban, így nehezebb ellenfél jutott kezdésként. A végén mindent meg kellett tennünk a győzelem érdekében. Igyekeztünk sokat korcsolyázni, de túl sokat hibáztunk, és néha túl sok helyet hagytunk a lengyeleknek."

Wiktor Pysz lengyel szövetségi kapitány: "Gratulálok a győztes szlovénoknak, de úgy érzem, szombaton mi voltunk a jobbak. Gyorsabban játszottunk, több lehetőséget alakítottunk ki, így csalódott vagyok a vereség miatt. A feljutásért folytatott verseny megy tovább, más csapatok ellen kell a győzelem lehetőségét keresnünk."

Marian Csorich lengyel játékos: "Gratulálunk Szlovéniának a győzelemhez. Sok lehetőségünk volt, de nem tudtuk belőni a helyzeteket. Így egy vereség után folytatódik a vb számunkra. Sok tapasztalatlan játékosunk van, akiknek ez az első világversenye. Azt várom, hogy a jövőben még jobb játékot tudunk mutatni."

Paul Thompson brit szövetségi kapitány: "Olyan játékosokból áll a csapatunk, akikre igazán büszkék lehetünk. 26 órát zötykölődtünk Európán keresztül, ezek a fiúk egy szót nem panaszkodtak, csak leszálltak, és tették a dolgukat. Beindították a motort, és vitte őket a szívük a legnehezebb körülmények ellenére is. A horvátok nagyon jól játszottak, mégis győzni tudtunk. A meccs után megváltás volt eljutni a szállodába, mert az utolsó két napot utazással töltöttük. Jót alszunk, aztán jöhet a következő mérkőzés. A győzelemnek természetesen mindannyian nagyon örülünk, és hogy őszinte legyek, egy kicsit megkönnyebbültem, amikor véget ért a mérkőzés. Korea ellen nem lesz egyszerű dolgunk, mert korán kezdünk. De most csak az alvásra gondol nálunk mindenki."

26 komment

Címkék: vb szlovénia nagy britannia lengyelország

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gól nélküli első harmad a GBR-KOR meccsen.
Na most van az a pillanat, hogy jobban félek a lengyelektől, mint a szlovénektől! Tűkön ülök...
@Skandinávia-mánia: Lebeszéltem Wiktorral, nem kell félnünk:)

Ellenben Korea az első harmadokban biztos nagyon jó lesz még a többi meccsen is. Kiváncsi vagyok most hogyan bírják a többit...
Nem tudtok véletlenül streamet a brit-korea meccsre? köszi előre is
Korea-Brit 0-0 az első harmad után. 11-8 a kapuralövések száma az ázsiaiak javára.Nem rossz csapat az most már biztos, bármi is lesz a vége...
26.46 1 - 0 PP1 GBR 25. HILL, Phil
37.21 1 - 1 EQ KOR 5. KIM, Woo Jae
abszolút szimpatikus ez a koreai csapat!1-1
@serjtankian: Így, hogy megvertük őket és szorongatják a briteket, tényleg egyre szimpatikusabbak nekem is..)
Veszek egy koreai mezt! Mondjuk Kimeset! :D
Veszek is egy koreai mezt! Mondjuk Kimeset! :D
Amúgy ránézésre nekem mindig a Pepsi logó ugrik be...:)
Le kéne igazolni Miskolcra ezt a Kim Ki Sungot :DDD
...és ebben a harmadban is többet lőttek kapura!
remélem este a horvátok is meglepik Rodmanékat csak úgy poénból:)
@Skandinávia-mánia: Kimesből lehet egy pár a koreai piacon...S.K.Kimet keress, ő eddig minden góljukban benne volt:)
Ezek szerint Korea még a 4-dik helyre is odaérhet..nem lenne kis siker!!
@serjtankian: Csak úgy, brahiból! Ja! Ámen! :)
Vezetnek a britek 2-1 :(
na emberhátrány, vigyük le a kapust és meglesz a dönti:)
most már a Koreaiak vannak hátrányba :(
Brit kiállítás azonnal utána
2-1 maradt a vége :/
sajnos, a kapust nem kellett volna ennyire tartogatni a végére.na mindegy, ez így is szép eredmény volt, ha ebből indulnánk ki, és a HUN-GBR meccs eredményét kéne megmondani...de a hoki sajnos-szerencsére nem az a sport ami egzakt.
Azért megérdemelték volna legalább ebböl látszik hogy nem olyan rossz csapat ez a Koreai, de sztem azért a Britekbe ott van az út nyoma.
Hajrá MAGYARORSZÁG!!!!!!!!!!!!
süti beállítások módosítása