HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Mi kiadunk magunkból mindent

2010.04.18. 13:32 hello turiszt

Remélem, hogy már az elejétől jó játékkal tudunk kirukkolni, és győzzön a jobbik, mondta a lengyelek elleni mérkőzés előtt Szélig Viktor csapatkapitány. Azt mindenki tudja, hogy ma délután többet kell mutatnunk, mint tegnap. Hajtás alatt elmeséljük, hogy miért.

Kemény ellenfél vár ránk ma délután. A lengyelek keretében egy légiós sincs, mindenki a tízcsapatos PLH-ből, a lengyel élvonalból érkezik. Bár az idén a Podhale Nowy Targ megfosztotta bajnoki címétől a krakkóiakat, mégis az EBEL-be vágyó Cracovia adja a legtöbb játékost a szlovéniai keretbe. Jóval nagyobb a lengyelek merítési lehetősége, nem okoz számukra hatalmas problémát, hogy tavalyi vb-csapatukból csak tíz játékos lehet most Ljubljanában.

Érdekes, hogy a két kapus, Zborowski és Kosowski csak a középmezőnyben végzett a statisztikáikat tekintve a lengyel bajnokságban, mégis kiszorították Radzisewskit vagy Sobeckit, a korábbi évek rendszeres válogatott kapusait.

A védők között Csorich, Kotlorz, Dutka és Klys ponterős. Nemcsak passzokban, a góllövésben is jeleskednek. Nem véletlen tehát, hogy a szlovének ellen is éppen Csorich és Klys lőtte a két lengyel gólt, jó lesz odafigyelni a kék vonalnál készülődő védőkre. A 33 éves Klys ráadásul a hazai védők között a legjobb +/- mutatót tudhatja magáénak, a teljes mezőnyben is csak egy cseh előzi meg.

A PLH kanadai táblázatát a Cracovia csatára, Leszek Laszkiewicz zárta az élen, 53 mérkőzésen elért 75 pontjával. A mérkőzésenkénti másfél pontos átlag tiszteletet parancsoló. Az egyik legjobb lengyel hokis ráadásul fegyelmezett is, az egész szezonban összesen 12 perc büntetést szedett össze. Hasonlóan félelmetes mutatót mondhat magáénak a gdanski Rzeszutko. Az újdonsült bajnokcsapat csatártriója, Malasinski, Dziubinski és Kolusz is fejenként egy-egy pontra volt képesek a szezon minden mérkőzésén. Mellettük Proskiewicz és Rozanski is bármikor képes a gólszerzésre.

A két válogatott az utóbbi időben szoros meccseket játszik. Utoljára 3-0-ra vertük őket Dunaújvárosban, Szapporo előtt ezzel zártunk. Egy nappal korábban azonban ők nyertek 1-0-ra. Bár az utóbbi időben mi nyertünk többször, ezek a sikerek jellemzően nem tétmeccsen történtek. A 35 eddigi találkozásból 9-szer jöttünk ki győztesen.

76 komment

Címkék: vb videók lengyelország válogatott

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szoljon a ,,csata,, dal hogy HAJRA Magyar HAJRA Magyar, mienk a diadal ! :~)
a brittek se tudnak mit kezdeni a koreaiak feljovesevel, fognak ok meg meglepetest okozni itt a vb-n
Ma lesz valahol stream?
6:2-re gázolunk!

"Veszek egy lengyel mezt is, és akkor én Leszek Laszkiewicz!" :D
Gyerünk Gyerekek, az ország Veletek!!!
Én 4-3-t tippeltem, bár elsőre 5-3-t akartam, de visszafogtam magam. Inkább ne én nyerjek, hanem a fiúk!!
Sajna a beigért óriáskivetítőből tegnap még semmi sem volt,mi is csak netről látjuk a híreket.A borongós idő ellenére teli van a város magyar szurkolókkal.
én egy 2-1-nek is örülnék...
jelzem, a britek - más apropóból - szintén ezt teszik. egyre értékesebb az a tegnapi 4-2.
én egy 2-1-nek is örülnék. jelzem, a britek épp ezt teszik most, bár más apropóból: egyre értékesebb a tegnapi 4-2...
(bocs, ha kétszer, valami gondok vannak).
HUN - POL 4-3 szerintem :)
szörnyű katasztrófa az egy ilyen napon, amikor valakinek ehhez a két nemzethez ugyanannyi köze van a szülei által.

Ennek ellenére HUN-POL 4:2

:) :'(
@serjtankian: Büszke lehetsz a származásodra! Nem rossz párosítás! Én imádom a lengyeleket...
De azért nem lennék a helyedben a meccs alatt...:)
30kor kezdődik a meccs, vagy egészkor?
3:2
Hajrá fiúk!
Gyerünk, Sofi!!!!!!!!
:)
HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!!!!!!
Hajrá, Magyarország!!!!!
...és kezdődik a lengyelek elleni meccs!
Aki tudja fogni, vagy errefelé tanyázik, az tudja nézni a cseh Sport2 csatornán!
@Skandinávia-mánia: büszke is vagyok:)

Hát akkor lássuk!
Hangulat a lelátón egyelőre 100%-os, tévén keresztül is simán átjön. A Dél-Korea elleni meccshez képest többen vannak valamennyivel a lelátón. Ha akkor voltak mondjuk 1000-en, most kb 1500 esetleg 2000-en.
Ügyes volt Sofi!!! Csak így tovább!!!
Igazi bomba góóól.!!!!!!!!
Azt mondja a cseh szpíker, h a jó magyar kezdés meglepte a lengyeleket, akiktől ők viszont sokkal több hokit vártak..
@Csehszlovák Kém: ezek a szpikerek telyesen az erdoben vannak, a magyar hoki teren, vagy ennyire leszarjak mit kozvetitenek, hogy utanna se neznek?
Büntipadnál Zala ásványvíz befigyel! :D
@Csehszlovák Kém: ez a cseh szpíker nem nagyon szerethet minket, úgy érzem.
A csapat eddig jó, a közönség fantasztikus!!!! Jó lehet így játszani :) Igaz a közönség Svájcban ilyen volt!
Milyen rövidnek tűnik a harmad, mikor jól játszunk!
Kovács miket csinál már emberhátrányban? Óriási!
Cseh kommentátor az első harmad után: a magyarok jobbnak kombinálnak, képesek meglepő húzásokat végrehajtani a lengyelek harmadában.
Az első 5 perc nagyon nem tetszett, de a gól óta egyszerűen lemossuk őket a pályáról. Remélem ez így lesz továbbra is. Az emberelőnyös játékunk gyönyörű, gyors. HAJRÁ MAGYAROK!!!!!!
A cseh szpíker most arról beszél, h a lengyel szurkolók továbbra is optimista hangulatban maradhatnak, mert csapatuk már többször nyert úgy, hogy az ellenfél vezetett két góllal.

Hm, ez tényleg így van? - kérdem én.
Cseh szpíker az egyik lengyel helyzetnél: " húú, de nagy pech, ha ez tovább megy, de kár, h les"
Majd tíz másodperccel később hozzáteszi: "természetesen ez nem azt jelenti, hogy a lengyel csapatnak szurkolunk"

:))))
@Csehszlovák Kém: :D :D mi is szurkolnánk a Lengyeleknek, ha nem velünk játszanának! Legalább próbál semlegesenek látszani. :)
@1885*: Azé' most volt néhány magyar helyzet és ezután megjegyezte, h a magyarok sokkal veszélyesebben játszanak, olyan érzése van, mintha a polákok abbahagyták volna direkt a második harmad elejei játékukat elől, mert jobban félnek attól, hogy még több gólt kapnak hátul.
@Csehszlovák Kém: 0:2-nél beállni védekezésre???
@Csehszlovák Kém: Tetszenek a kémkedéseid, folytasd kérlek! :D
Lehet, hogy két Kangyal van, mert a szakkomentátor tök mást mond, mint amit a ex Volán - most Starsos játékos csinál? :):)
3! :)))

A kommentátor épp arról filozofált, h a lengyelek ucsó esélye mutatni valamit, wehehe.
@1885*: Úgy értette, h "az agresszív magyar támadások" miatt feladták a polákok a kezdeti nyomásgyakorlást a második harmadban.
@Csehszlovák Kém: opps. hát ez valószínű. Ja nekem is tetszik a kémkedésed :)
@Csehszlovák Kém: áááá, agresszív??? és ez beszélt az NHL-ről is? :D :D nagyon vicces
Nem akarnám elkiabálni, de ez megvan. Azért sajnálom a Lengyeleket :(
GODÓ !!!!
És persze BALU!!!!
A cseh szpíker az esélyekről megjegyzi, h "a magyaroknak döntő lesz a brittek elleni meccs és ha azt behúzzák, akkor a szlovénekkel játszanak ki-ki meccset a továbbjutásért."

"A lengyelek borzasztó védekezési hibákat ejtettek, amelyeket a magyarok köszönték és háromszor is kihasználták."

"Pálkovics és Vás a két egészen technikás magyar"

"És 4:0! Tamász Szile. Most már 99%-os bizoyossággal kijelethetjük, hogy megnyerték a meccset és már csak az a kérdés, h tartanak-e gólgyártási fesztivált a cseh csatárok"

"és igen: 5:0!" (Na, ezt jól megjósolta.)

"Egyértelműen jobbak a magyarok, és a lengyelek számára ez már kezd megalázó lenni".

"A lengyeleknek nem kellene ennyire passzívnak lenni, mert ebből kivégzés lesz".
"Pálkovics és Vás a két egészen technikás magyar"
:D :D :D

még "Ládányit" is megtanulja majd!
@1885*: meg hát melyik Vás?
hogy monják csehül, hogy Hetényi Zoli? mert azt is meg fogja jegyezni, ha hallja az ezerfejűt :))))
Az utóbbi időben Hetényivel foglalkozik szpíkerünk. Dícséri, h tartja nullára a kaput és, h egy kevésbé jó kapus már kaphatott volna gólt, mert szerinte sokat lőnek kapura a lengyelek. Persze sok védését a szerencsének is betudja.

"Nem ez lesz az a meccs, amire a lengyelek szívesen emlékezni fognak".

Megvédném a kommentárunkat mert szépen meg tudja a Vasokat különböztetni: "JánoszVás és MártonVás" Így egybe mondja, qva nagy :D
@Csehszlovák Kém: mondtam én...

"JánoszVás és MártonVás" :D :D :D :D :D :D
ps. szegény Lengyelek, hát nem
"LÁDÁNYI" !!!!!!
"A magyarok tavaly az első ligában játszottak. Egy góllal kaptak ki a szlovákoktól és nagyon szimpatikusan játszottak és aztán érthető okokból kaptak kilencet Kanadától. Ez után a meccs után tovább harcolhatnak az A csoportért, de természetesen ehhez lesz egy-két szava még a briteknek és a szlovéneknek"

6:0! :))
"Báláz Ladáni"

:D
SZÉP VOLT FIÚK!!!!!!!
@1885*: NA, már el is nevezte Hetényit Fantomnak:

"Zoltán Héténi közeledik első nemzetközi sikeréhez, és kapott gól nélkül kíhúzhatja a meccset a magyar kapus, aki Fantomként mozog a kapuban és kifog minden lengyel próbálkozást"

"Érdekes, hogy a magyar csatárok mind2 lengyel kapust rendesen felavatták"
"Vége a mérkőzésnek. A magyarok megsemmisítették Lengyelországot. Viszlát"

:)))

Nem sokat elemzett a végén :D
@Csehszlovák Kém: jó, de melyik a technikás? :) vagy ketten együtt tesznek ki, hogy Palkóval kijöjjön a 2? :D
@Lazlee: dehogy is!!!! külön is, majd családon belül "megbeszélik" ki a jobb!!! :D + ők még felszállóágban vannak...mielőtt rákérdeznél, nem mondom, hogy Palkó leszállóban, inkább csúcson. Így jó :)
@Csehszlovák Kém: az Operaház vagy a jégpálya Fantomja :)
@Lazlee: "JánoszVás" volt a kedvence, sokat emlegette :P
süti beállítások módosítása