HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Jó erőben van minden játékosunk

2010.04.14. 11:40 F. Kapus

Azok a játékosok és sorok sokszor többet tesznek a sikerért, akik nehéz helyzetben jól védekeznek, állítja Ladányi Balázs. A 11-es azt mondja, egyáltalán nem probléma, hogy az első két sorunk szerzi góljaink nagy részét. A csapat továbbra is jó állapotban van, közel a csúcsforma. Folytatjuk a válogatott csatár helyzetértékelő sorozatát.

"Teljesen jól időzített volt ez a két mérkőzés, máshogy mondva, jól rászervezték a felkészülést erre a két meccsre. Nagyon jó állapotban vagyunk, mondtam is Énekes Lajosnak a mérkőzések után, hogy ilyen jól még nem éreztem az Arénában a lábam. Ott mindig meleg van, de most minden jól ment, a tüdővel is rendben voltak a dolgok.
Továbbra is jónak tartom ezt a felkészülési rendszert. A játékosoknak nem kell hetekre elmenniük otthonról, egy-egy napra haza tudunk ugrani. Ez azért van így, mert a vb ritmusa is hasonló lesz, és Ted Sator így tartja helyesnek. Van benne logika, hiszünk ebben a rendszerben.

Nem okozott nehézséget, hogy a két mérkőzésen mások voltak a társak mellettem és Vas Márton mellett. Palkovics Krisztiánnal voltunk először. Vele a szezonban is sokszor szerepeltünk együtt, emberelőnyben is, de voltam náluk center is, tehát nem volt újdonság. Vasárnap Vas János volt a társunk, neki sem kellett bemutatkoznunk. De a szezonban látszott, hogy ha Sofron Istvánt teszik mellénk, akkor is működik a sorunk. Ebből is látjuk, ha végrehajtjuk a kért játékot, fegyelmezettek vagyunk, akkor sok problémánk nincs. Magam még Peterdi Imrével is kipróbáltam volna ezt a sort, de ebben a kérdésben minden szó az edzőké.

Lehet, hogy kívülről úgy tűnik, két sor dominál, ők nyerik a mérkőzéseket, de ez nem így van. Azért szép sport a jégkorong, mert mindenkinek megvan a rá szabott feladata. A harmadik meg a negyedik sor nélkül az első kettő sem tud eredményesen játszani.

A világon minden csapat, minden válogatott így van felépítve, sehol nincs négy egyforma sor, amelyik ugyanannyi pontot termel. Az olimpiát nyert Kanadában sem volt. Azok a játékosok és sorok sokszor többet tesznek a sikerért, akik például nehéz helyzetben jól védekeznek. Itt van példának a norvégoknak lőtt gólom. Nekem volt a legkevesebb közöm hozzá, mégis az én találatom után dobálták be a nézők a macikat, ezt jegyzi meg mindenki. Pedig Vas Márton és Horváth András dolgozott igazán jól, ők hoztak olyan helyzetbe, hogy azt már bárki értékesítette volna.

Ezért szeretek passzolni, előkészíteni, az is nagy öröm, amikor a társam lövi a kapuba a korongot. Sok esetben nem a góllövőé az érdem, hanem azoké, akik előkészítették. Akik kivédekezik az ellenfél támadását, abból építik fel az akciót, a végén pedig jó ütemben, pontosan passzolnak. Ezek nehezebb dolgok, mint a ziccert belőni.

A hétvégi iramra nem lehet panaszunk, jól ment mind a három csapat. Nem érzem, hogy ezért lett volna a szokásosnál kevesebb hiba a játékunkban. Sokkal inkább úgy gondolom, az edzők olyan magabiztosságot adnak nekünk, amitől nyugodtság lesz úrrá rajtunk. Elhisszük, hogy amit tudunk, azt meg tudjuk csinálni, és ha megcsináljuk, az eredményes lehet. Az osztrákok és a norvégok ellen mindenki odatette magát. Jó erőben van minden játékosunk, időben odaértünk a korongokért, nem voltunk percekig a kapunk elé szorítva. Persze néha beszorultunk, de nem tartósan, és hamar elértük, hogy mi is odaszögezzük az ellenfelünket a saját kapujukhoz.

Nagyon bízom a csapatot szakmailag irányító emberekben, hogy nem egy héttel a vb elé időzítették a jó formánkat, hanem a vb elejére, és onnantól kezdbe egy hétig már csak felfelé megy majd a játék. Magunkhoz képest már most csúcsközelben vagyunk, de még feljebb lehet pörgetni minket, bízom benne."

41 komment

Címkék: vb válogatott ladányi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem tudom, csak én érzem-e, de megnyugtatólag hatnak rám Godó szavai. Minden rendben lesz... kipp-kopp

kicsit fél OFF:

Vajon a VB-n a magyar szurkolók mely szektorokban foglalnak majd helyet?! Ha kitöltöd a belinkelt táblázatot, és visszaküldöd a bluebrothers@freemail.hu email címre, könnyedén kideríthetjük! Sokat segíthetsz, ha megkéred barátaidat, ismerőseidet akik szintén jönnek a világbajnokságra, hogy töltsék ki ők is! Térképezzük fel minél részletesebben a magyar tábort! Hajrá Magyarok!!!

bluebrothers.atw.hu/szektor.xls
@M.Lac: Inkább ide írom:

2010.04.18. , "sutyi2"+2/3 fő: N/A (helyszíni jegyvásárlás)!

2010.04.23. , "sutyi2"+4 fő: C szektor!

:-)
Pár napja még hülyének néztek itt a blogon mikor azt mertem írni, hogy Ladányi - Peredi - Vas M. sor nagyon jól működött és szerintem most is jól működne. Most Godó is ezt az összeállítást hiányolta kicsit... No comment...
Ennyi dícséretet játékostól az edzőkre én még nem olvastam. Valóban megnyugtató. Külön örülök, hogy név szerint is meg lett említve Balu, mert nagyon magabiztosnak tűnt az Arénában. Védőként gólt ütött és gólpasszt adott és ha jól emlékszem nem akkor kapott gólt a csapat, amikor ő jégen volt.

@M.Lac: Táblázatot előbb-utóbb töltöm!
@Nagy 'Omar' Ádám: Nem rossz ötlet szerintem sem, de Palkót "hov tesszük"? :-( Itt lenne #19, és/vagy Árpi, nem lenne ilyen gondunk!
@sutyi2: Palkót idén még elvisszük, jövőre még lehúz egy szezont a Volánba, aztán bele veti magát az utánpótlásnevelésbe az akadémián :)
@Nagy 'Omar' Ádám: És remélem Szlovákiában vonul vissza bő egy év múlva pont/meccs átlaggal! :-)
@sutyi2: Na jó, ha feljutunk (amit nagyon remélek) ígérem nem említem meg többet h Palkó már öreg :))))
@Morgó Muki:

A harmadik (győztes) osztrák gólnál ő kapott 3 méter alatt 6 méter hátrányt a kiugró labanctól.
@Nagy 'Omar' Ádám: Felőlem nekem emlegetheted, de szerintem inkább neki ne! :-D
@Von Siebenbuergen: Persze, ebbe is bele lehet menni, nade sajnos Krinó kapu mögül milyen mazsolát kapott? :-(
@M.Lac:

szombaton 2 fő, ahova kapunk jegyet, de úgy hallom a P szektort kellene erőltetni, pénteken 4 fő meg a "gyári" C szektorba
Minden Ljubljanába utazó szurkolónak kellemes hetet és sok szép magyar gólt kívánok!
Mihály Árpi mikortól lehet majd Magyar válogatott?
Hejj, de jo volt ezt olvasni!
@galmat: 2 évet kell magyar csapatban játszani és utána.De h a 2. évben vagy csak 3. szezonban szerepelhet e a válogatottban nem tudom ezt a Spillerék se tudták pontosan a tegnapi VB beharangozoban
@M.Lac: Szombat-vasárnap helyszíni jegyvásárlással 8-10 fő.
Az eventim.si szerint a P szektorba nincs már hely, gondolom az itthoni értékesítés miatt vannak eltüntetve ezek a helyek.
Ezért az O-t fogjuk erőltetni.
Szlovénia ellen C szektor 3 fő.

Mi már holnap regeel indulunk, kell egy kis ráhangolódás alapon! :-)
Godó az egyik kedvencem, vasárnap is rá szavaztam, kapott is 54%-ot... ööö, izé, szóval ő lett a közönségkedvenc:)
Tegnapi értesülésem szerint van még kb. 100 egész hetes bérlet 17.000 Ft-os áron. Nekem légyszi hagyjatok kettőt, holnap tudok érte menni:)
Valószínűleg kedd reggel indulok és péntek este vagy szombat reggel/délben jövök vissza, van 1-2 szabad hely a kocsiban.
Addig a többieknek jó szurkolást, HAJRÁ MAGYAROK!
@M.Lac: Jó látni, h telik a táblázatod szépen, szépen! :-D
Lehet majd nézni a meccseket Fehérváron a Café19-en kívül? Info valaki?
@Skandinávia-mánia: Sapporo döntőt én a Belgában néztem végig, eszméletlen hangulat volt, tudom ajánlani!!! :-) A pincérek is az utolsó harmadot ott nézték velünk, jó előre kikértük a söröket, h ne kelljen ugrálniuk se! :-D De szerintem ahol TV van étteremben, kocsmában, ott mindenhol lehet majd nézni! 100%!!!
@sutyi2: Belga? Király! Amúgy is a barna Leffe a kedvenc söröm, és ott zsiráfban is lehet kapni! :D Lehet, megpróbálom...
@Skandinávia-mánia: Hoegaarden zsiráf a király! :-) Abból toltunk le nem keveset az ukrán-veréskor! Jó bulit majd a meccsek alatt! ;-)
Eldőlt. Szuper nem megy a VB-re, úgyhogy Budai meg Hetényi utazik 99%, Rajna meg marad itthon tartaléknak.
Ezt mondja az MTI: "Eldőlt, hogy Szuper Levente, a német bajnoki döntős Hannover kapusa nem utazik a szombaton rajtoló divízió I-es jégkorong-világbajnokságra. Erről a 86-szoros válogatott hálóőr tájékoztatta szerdán az MTI-t, miután egyeztetett a német klub vezetőivel. A Hannover kedden este szerezte meg a fináléba kerüléshez szükséges harmadik győzelmet az Ingolstadt ellen. Szuper utoljára a 2004-es vb-n nem lehetett ott a magyar válogatottal, akkor tengerentúli klubkötelezettségei miatt. Ted Sator szövetségi kapitány tudomásul vette a helyzetet, és várhatóan már szerdán este megnevezi azt a két kapust, aki utazik a ljubljanai vb-re. A keretben jelenleg három hálóőr, Hetényi Zoltán, Budai Krisztián és Rajna Miklós van.
Akkor Hetényi felvisz minket az A csoportba :)
@nagypi: Amen! Te amúgy jössz majd ki 1-2 meccsre?
Ne legyen igazam, de szerintem Levi nélkül százalékokkal kevesebb az esélyünk. Igaz, nem tudjuk, milyen formában lett volna a kispadról érkezve, de alapból többet jelentene a védelemnek ő, mint más, nem megbántva Hetényit, akin így óriási a nyomás. Persze úgy is felfoghatjuk, hogy Zoli bizonyíthat (és persze Krinó is).
Nem tudok sajnos. Idén a költözésre kell a szabi, erre nem maradt :(
Szevasztok! Valaki tud pontosat az utazókeret végleges névsoráról?
@semlegeshokiszerető: ajánlom figyelmedbe Ted Satort és Énekes Lajost. Bár szerintem még ők is vakargatják a fejüket... :)
na, Hete eljott a Te idod!!!!!
@nagypi: Akkor kivel Jäger-ezzek? ;-) Na azért majd szurkolok helyetted is! Még ca. 72 óra és 55 perc!!!
@sutyi2: Akkor azt mondom, hogy kabalából nem megyek. Sapporoban sem voltam és feljutottunk ;)
@Skandinávia-mánia: igen Prága Söröző Fő utca 1
@M.Lac: 8 fő Szlovénia ellen B szektor!
Szuper nélkül szuperek leszünk?Mi a faszért kell neki padról német bajnoknak lennie?
@rol71: neked se kéne hülyeségeket "kérdezned", mégis megteszed! :P
Nem kell nekünk Szuper, Hetényi is van olyan kapus, ha nem jobb és iskolázottabb!! Bizni kell benne és a lehetőséggel majd él! Itt az Ő IDEJE!!!!Hajrá Magyarok, hajrá HETE!!...
süti beállítások módosítása