HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Véghez tudják vinni, amit szeretnénk

2010.04.13. 10:19 F. Kapus

Az osztrákok és a norvégok elleni mérkőzéseken az volt a leglényegesebb, hogy lássuk, milyen erőállapotban van a csapat. Kiderült, hogy megfelelő a fizikai állóképességünk, látszott, hogy magas tempó mellett is bírunk azonos iramban végigjátszani mérkőzéseket, vagy legalábbis hosszabb periódusokat, értékelte a hétvégén látottakat Énekes Lajos, a válogatott edzője. Mélyebb elemzést és heti programot olvashatnak tovább után.

"Nagyon fontos volt, hogy azokból a játékelemekből, amelyeket edzéseken gyakoroltunk, mennyit látunk viszont – folytatta a szakember. – Kétszer hatvan perc alatt kiderült, mit képes a csapat ebből mérkőzéshelyzetben megvalósítani. A hétvége után arra a következtetésre jutott a szakmai stáb, hogy az előzetes terveink nagy része teljesíthető a csapat részéről, a játékosok véghez tudják vinni, amit szeretnénk. Természetesen mint minden sportban, mint minden munkahelyen, hibák itt is voltak. Az a lényeg, hogy minél nagyobb részben maradunk az alapjátékunk mellett, annál eredményesebben tud szerepelni a csapat a világbajnokságon.

Norvégia ellen a csapat védekezőjátéka kiváló volt, ez lehet az alapja annak, hogy tétmérkőzéseken is jó eredményeket érjünk el. Vasárnap mindez megfelelő fegyelemmel is párosult, kevesebb volt az átlag alatti teljesítmény ebből a szempontból, de a többség százszázalékosan koncentrált.

Nem teljes vb-csapatok vendégeskedtek nálunk, ezt tudjuk, de erős ellenfelekkel készültünk. Látszott, hogy nem sokkal gyengébbek, mint a komplett válogatottjuk. A norvégok az utolsó harmadban szinte végig két sorral játszottak, ez a két sor ott volt az olimpián és ott lesz a vb-n is. Nagy öröm, hogy így sem tudtak eredményesek lenni. A harmadik harmadban mi is az eredményességet állítottuk a fontossági sorrend elejére. Ezért nem küldtük be fiatal kapusunkat, Rajna Miklóst. Habár az eredeti terv szerint legalább az utolsó harmad az övé lett volna, a végeredmény szempontjából kockázatosnak tartottuk egy ilyen iramú mérkőzésen mélyvízbe dobni őt nemzetközi rutin nélkül. Barátságos mérkőzés ide vagy oda, a közönséget ki kell szolgálnunk, fontosnak éreztük, hogy győzelemmel búcsúzzunk szurkolóinktól a világbajnokság előtt. A játékosok remekül megoldották ezt a feladatot.

Vasárnap minden sorban változtattunk. Ehhez kellenek az ilyen típusú mérkőzések, mert nagyobb kockázat nélkül bele lehet nyúlni a játékba. Ezúttal azt láttuk, hogy a módosítás hasznára volt a csapatjátéknak. Nagyon fontos dolog, hogy kétféle összetételben is jól tudunk játszani, ráadásul alapvetően négy sorral. Persze nem valószínű, hogy a világbajnokság minden mérkőzésén végig négy sorral megyünk majd, de fontos, hogy minél tovább minél többen játsszanak. Szerencsére sérültünk és betegünk nincs. Úgy nézünk ki, mint egy olyan csapat, amely kezd összeállni.

Kedden reggel találkoztunk ismét. A vb-ig hátralévő időben öt jeges edzés szerepel a programban idehaza. Ezeken lesz még kevés fizikai feladat is, de már nem olyan sok és nem olyan intenzitású, mint az elmúlt két hétben. Úgy néz ki, a keretszűkítés most már a legvégére marad, a végleges kerethirdetés legvalószínűbb időpontja szerda este. A látottak alapján jelenleg a nyolc védő, tizenkét csatár megosztás tűnik esélyesebbnek. Ebben az esetben még minden poszton egy játékostól kell elköszönnünk. De ahogy a hétvégén változott a helyzet, a hátralévő három napban is lehet módosulás. Csütörtök ebéd után mindenki hazamehet, és pénteken reggel indul a buszunk Ljubljanába."

64 komment

Címkék: vb énekes válogatott

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mikor lesz már szombat?!:))
off: Van egy szabad jegyem a Szlovének elleni meccsre.A meccs után egy ember Székesfehérvárra fuvarozásáért cserébe odaadnám! Akit érdekel, írjon!
@brbara: Szia, engem nagyon-nagyon érdekelne!!!
@brbara:
Szia! Kifizetném a jegyet, de természetesen állom az oda-vissza utat is kocsival.
Mi legyen?
légyszi hívjatok fel: 20/40-50-911
Én szurkolóként örültem volna, ha Rajna Miki beállhat egy harmadra. Azt is megbocsátottam volna, ha kap egy gólt és döntetlen a meccs vége. Persze lehet, nem tett volna jót az önbizalmának, ha így történik.
@Morgó Muki: A vezetés nem akarta kapusposzton is még jobban elbizonytalanítani magát a torna utánra, mint amilyen bizonytalanok voltak a torna előtt. :) Viccet félretéve, sajnos nagyon kevés felkészülési meccsünk van/volt, így nagyon takarékosan kellett beosztani a jégidőt, Miki amúgy sem hiszem, hogy ment volna, hiszen hálistennek nem a tehetség, hanem a rutin hiánya miatt. Előtte a jövő, egy-két év és ha így folytatja kirobbanthatatlan lesz jó pár évig.
Szerintem így Rajnának csökkent az esélye a csapatba kerülésre, de ahogy ismerem, az utolsó pillanatig küzd majd érte. Edzésen nehéz felmérni mire lenne képes kiélezett helyzetekben, bár néhányszor bizonyított már.Szurkolunk neki!
Sziasztok!
Hétfői reggeli indulással, 3 szabad hely van nálam LJU.ba, visszaút szerda meccs után.
Ha valakit érdekel: kera.z@monornet.hu
Hajrá Magyarok!
@MacskaJaj: @vaze: Ha jól tudom, 3 kapust lehet vinni. Hetényi és Budai biztosnak tűnik és akkor az a kérdés, jöhet-e Szuper. Ugyan nem ismerem személyesen a klubvezetést, de nekem nem úgy tűnik, hogy elengedik. Ebben az esetben meg Rajna fog menni. Már csak ezért is adtam volna neki egy harmadot, mert így tét nélkül lehetett volna megnézni, hogy hogyan teljesít nyomás alatt. Persze megértem én az edzőket is... Nehéz...
@Morgó Muki: Két kapust lehet vinni a VB-re,a harmadikat nevezik aki csak sérülés vagy esetleg betegség miatt mehet ki utolag.
Rajnának én is adtam volna egy lehetöséget,nem értem miért nem probálták ki legalább egy harmadon keresztül!!
@Morgó Muki: csak "A" VB-re nevezhető három kapus, bár szlovéniában is három magyar kapus lesz, csak az egyik F.Kapus...
@Morgó Muki: nekem úgy rémlik, hogy csak az A csoportos VB-re lehet konkrétan elvinni 3 kapust és ott aztán úgy neveznek 2-t ahogy akarnak. Div I. esetén pedig kapuslaci verziója működik.
@1VOLÁN: Miért, "kapusLaci" nem megy? :D
@1VOLÁN: akkor négy, tudtommal @kapusLaci: is ott lesz :) igaz-e?
@[Roller]: Két meccsre neveztem magam én is,a Lengyelek meg a Szlovénok ellen ott leszek:)))
@[Roller]: 2 meccsre jegyet en vettem neki, igy a lengyel es a szloven meccs biztos! :)
@bagyula: Szinte egyszerre küldtük :))
@[Roller]: Nos, akkor Levi ha jönne is nehéz dolga lenne beverekednie magát 4 ilyen jó kapus mellé! :-) És még talán Dusan KAPUSta is lehet elmegy a VB-re... :-) Akkor lesz ám csak igazán "munká, fiziká, koncentrá"! :-)
@sutyi2: @kapusLaci: @bagyula: hú de egyszerre jár itt mindenkinek az agya :)

Akkor a szlovénen remélhetőleg összefutunk. :)
Húúú mennyi kapusunk lesz Ljubljanában....:DDDDD A bőség zavara... :D
Úgy látom mindenki kezd begolyózni... :-) Akarom mondani be-KORONGOZNI! :-D
@sutyi2: Már alig bírom kivárni a szombatot....márcsaknégyetkellaludni... :DDDDD
@edudus: Hogy csináltad, h kint leszel végig? Én 2007-ben 4 napot bírtam mind anyagilag, mind szabival... :-( De adja az ég, h jövőre Szlovákiában ott lehessek végig!
@sutyi2: Jó előre rákészültem és ügyesen megszerveztem.. :))))) Egy hónappal előbb kezdtem a gyakorlatomat, hogy befejezzem mostanra, többi teendőm pedig csak később kezdődik. Munkaadóim megértőek, tudják, hogy a jégkorong milyen fontos...Anyagilag meg....mint már mondtam régóta készülök.. :)
@edudus: Akkor okosabb vagy, mint egy ötödikes! :-) Nem baj, nekem a 2 meccs, megyek-jövök formában is megfelelő, főleg, h elméletileg holnap érkezik a NIKE mezem!!!!!!!!!!!!!! :-) Basszus! Mint 15 éve, dec. 23-án, úgy izgulok már most! :-D
@sutyi2: :))) Jó lesz az is tuti. Több, mint a semmi.....
Énmegmostmár nagyon be vagyok sózva olééé.. :DDD
@edudus: Én is, én issssss!!! :-) Apám már csak röhög rajtam, mert minden gondolatom ekörül forog, pedig írni kéne a diplomamunkámat is, de döcögős nagyon... Majd a VB után lesz még bő 2 hetem rá befejezni! :-) Hujujj....
@edudus: Látom már mindenki nagyon türelmetlen,többek közt én is:))
De nem gond holnap megyek edzésre Bécsbe,legalább levezetem az energiámat:))
@sutyi2: Hajrá, én tegnap adtam le... :))) Na de már nagyon offnál járunk.. :)
@kapusLaci: Jó neked... :)) Jaj igen, van neked egy üzenetem: apukám azt mondta megtartunk, istenifinom, amit kaptam! :) KÖSZÖNÖM mégegyszer! :)
@edudus: Nem baj, ennyi off nekünk belefér szerintem simán. :-) Neked gratulálok akkor! Na én folytatom tovább. Legkésőbb vasárnap ütközünk, és akkor majd dobolok is egy jót, ha engeded! :-)
@sutyi2: dobos karrierre törsz?? :DDD majd sorbaállhatsz a gyerekek között ;)
@edudus: Nem török, csak mindigis ki akartam próbálni. Rendben, sorbaállok én, ha kell! :-) Viszont a villogó kék szemcsim most itthonmarad. Kár, h piros nincsen, vagy zöld! :-(
@edudus: Hát nincs mit,a nyáron még hozok:))
@sutyi2: :))) Csak viccelek. Nahát, napszemüveg nélkül meg se ismerlek :P
@edudus: Na akkor inkább kicserélem a szemüvegkeretet piros-fehér-zöld színűre, csak azért, hogy megismerj! :-) De tudod mit? A mezemről úgyis majd jól megismersz! Mikor lesz már szombat??????????
@sutyi2: helló! a tavalyi mezt most veszed? Hol tudod ezt megtenni, érdekelne engem is? :)
@sutyi2: @[Roller]: én kérek elnézést, hogy Őt nem vettem számba...
Azt azert megbeszeletnenk, hogy nem harapjuk le senki fejet, ha jovore is "csak" Div1-es meccsen izgulatunk a csapatert!
Bar... ezt a tarsasagot ismerve ez termesztes ;-)
@Kegyetlen: Hogy érdekelne-e Téged is,azt nem tudom miért tölem kérdezed! :) A viccet félretéve,a sportmania.hu oldalon az utolsó gyerek XS-es méretüt vettem meg én,igy mâr semmilyen méretben nincs nekik,és nem is tudom, h hol tudnâl szerezni. Nekem is óriâsi mâkom volt!
@1VOLÁN: Végülis szerintem ö is örül,h nem vetted öt a szâdba... :) Hacsak nem vagy egy szép dúskeblü szöke tinilâny! :)
@sutyi2: mikor megnyomtam a küldést, már sejtettem, hogy megkóstol valaki...;-)
@1VOLÁN: De azért nehogy komolyan vedd âm! ;-)
@RCH: Dehogynem, tömegbalhét csinálunk és újra kitör a forradalom.. :))) Ugyan már, az első 3 hely egyike esedékes. Ebből az első csak az egyik (igaz, hogy a legjobb) lehetőség.
@edudus: merre lesztek?
Mi a C szektor 12-es sorban, de ha van lehetőség odamigrálnék hozzátok :) (a szlovén-magyaron)
@Metal_Storm: Majd ahogy a sors hozza...fogalmam sincs.. :) Lehetőség szerint korlát mellett, hogy a dobot ne kelljen végig tartani.
Sport1 20:45 Divízió I-es vb, Ljubljana, beharangozó
@edudus: én biztos megismerlek majd :) ahol a nagy dob és a hangulat, ott leszel te is :)

akkor majd bízunk a sorsban és az akaratban
Aki lemaradt róla: még jó párszor megismétlik :)
@sutyi2: ismerős szitu ;) egyetlen különbség, hogy nekem időben most nagyon nem fér bele még 1-2 nap sem... jó szakdogázást Neked :D
Na de majd Kassára majd megyek, ha... ;)
aki még nem alszik és nem látta a Jégkorong
Divízió I-es vb, Ljubljana, beharangozóját este ,akkor most kapcsoljon a sport1-re vagy itt nézheti élőben az ismétlést : www.ustream.tv/channel/s1-00000920
@edudus: Nektek vasárnapra hova szól a jegyetek? Ugye kint lehet majd még venni? :-O Mert csak a szlovénra van eddig jegyünk...
@sutyi2: P szektor, biztos lehet majd venni....nemhinném, hogy elkapkodják a szlovének a jegyeket...
@edudus: Én is remélem! ;-) JAAAAAAAAAAA, és nemrég megjött a mezem! Csitti-fitti patent! :-D
@sutyi2: Akár be is hívhatna Ted master, olyan jól áll! :-)
@sutyi2: Oh, gyerek XS méret??? :O:DDDDDDDDDDDD Inkább nem kommentálom.. :P ;) A viccet félretéve gratula hozzá! :))) Tudom milyen öröm az.. :)
@edudus: Így éppen jó, mint egy pulcsi! :-D Senem feszül, senem lóg! Nincs a könyökömnél a válla, és ez a lényeg! Hiába, nem vagyok egy kigyúrt muki! :-D
süti beállítások módosítása