HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Magyarország–Nagy-Britannia 4-5

2010.04.12. 15:46 Hblog

A britekkel nincs szerencsénk ebben a szezonban, a debreceni junior-vb-n a mi kárunkra jutottak fel a divízió 1-be, most pedig a krynicai U18-as tornán nehezítették meg a dolgunkat. Ellenfelünk gyorsan megszerezte a vezetést a második játéknap első meccsén, de még az első harmadban felálltunk, 2-1-nél úgy nézett ki, minden rendben lesz. Erre nemcsak a második felvonást vesztettük el, ráadásnak még két gyors gólt kaptunk a harmadik elején. Innen is sikerült visszakapaszkodnunk, egyenlítettünk, de a győztes gól begyötrésére annak ellenére sem futotta, hogy az adatok alapján már talán csak mi lőttünk kapura. A hosszabbításban egyik csapat sem talált be, a büntetőket viszont a britek lőtték jobban, 4-5. Góljainkat Hentes, Meretei, Farkas és Bereczki szerezték. Természetesen nincs veszve semmi, nemhogy a dobogó, akár a feljutás is elérhető, ehhez éppúgy meg kell verni a németeket, ahogyan a mai kudarc nélkül is meg kellett volna.

81 komment

Címkék: vb divízió 1 u18

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sajnos ki kaptunk ! Se baj le a kalappal a Ifisták előtt! Vesztes állásból hozták vissza a meccset a srácok! De az bosszantó hogy a Britek a mumusunk. Tovább kell lépni , jön a következő meccs!!! Hajrá Magyarok !!!!
"akár a feljutás is elérhető, ehhez éppúgy meg kell verni a németeket, ahogyan a mai kudarc nélkül is meg kellett volna"
Azokról a németekről beszélünk, akik 9:0-ra verték a minket verő briteket ?
Nem lesz egyszerű, de kívánom, hogy sikerüljön !
@BöszmeBivaly: A németeknek is lehet rossz napja, amikor semmi sem sikerül nekik. Ha a mieink akkor azt hozzák, amit tudnak, akkor legyőzhetik őket. Ne keseredjetek el, srácok!
A VB. előtt megírtam észrevételeimet, melyeket sokakkal megbeszéltem ama rossz főpróbán,
s így nem maradt más:

HAJRÁ MAGYAROK!
Már 1:0-ra vezetnek a németek 28 másodperc....
@BöszmeBivaly: egyetértek,elég nehezen tudom elképzelni, ilyen eredmények mellett, hogy megverjük a németeket, legfeljebb ha rossz napot fognak ki akkor
9:0 helyett 6:1 lesz - bár ha tömeges hasmenést kapnának, akkor van reményünk :-)
Hát ez ciki. Még jó, hogy a végén sikerült az egyenlítés. Remélem utoljára kaptunk ki a Britektől.
Kezdek pipa lenni ettől a brit-átoktól! Nagyon idegesítő! Hol az ellenszer?
@Skandinávia-mánia: Remélem legalább Szlovéniában nyerünk...
Közben 3-1-re vezetnek a németek.
Egy hét múlva jönnek a felnőttek...
Ajjaj!
dammit...de azért csak Hajrá Magyarok! \o/
OFF

@csillagoség: Kikaptunk, nem ki kaptunk! Miért nem tanítják meg a mai fiatalokat írni? Annyira gáz, hogy nem tudják, hogy a szó elején lévő igekötő nem válik el. Értelmes ember legyen az új oktatási miniszter, mert nagyon nagy baj van, és még nagyobb lesz, ha nem teszünk semmit.

ON

Hogy megverjük a németeket az szerintem szép álom, de nem túl valószínű. Ráadásul a hazai jégen játszó lengyelek sem tűnnek gyengének, ahogy a Kazahok is valószínűleg simán tudnak úgy játszani, mint a Brittek.
Most nézem, hogy sorban Hardi, Hári, Nemes hagyták ki a büntetőket - ez valszeg olyan dolog ami nem sokszor fordul elő egyébként...
Lássuk a folytatást, hajrá Magyarok!!!
Az elkövetkező 3 meccset meg kell nyerni és más is feljutunk...
A németek is kifoghatnak egy rossz napot.
Meg mi is egy jót.:)
Azért a mérkőzés egy szakaszában volt, hogy 18 perc kiállításunk volt 8 perc ellen.
És ekkor húztak el 2 góllal az angolok.
Azért egál kiállítás mellett lett volna 10 perc emberelőnyünk tisztán, ami azért megért volna egy gólt:)
Szerintem így már a dobogó is bravúr lenne.
@Vincenzo90: Ha meg már szóba került a helyesírás, akkor helyesen britek.
@Vincenzo90:
OFF
Teljesen jogos, de britek s kazahok.
ON

Nagyon remélem, hogy olyannics, hogy 3x kapunk ki britektől...
Már 6-1, a németek nagyon kilógnak, én úgy látom az ezüst a reális, de az a lényeg, hogy mennyien kerülnek majd oda a felnőtt válogatotthoz. Reméljük, minden U 18-as ilyen, vagy kicsit jobb csapatban játszik a jövőben is! A szlovák meccs után azt hittem, a németeken kívül mindenkit lezúzunk...
@Vincent: Sajnos kezd számomra álomszerűvé válni ez a dolog, legfőképp a tegnapi meccs statisztikája miatt:
stats.iihf.com/Hydra/213/IHM213902_74_5_0.pdf
nem számít mi a papírforma, mindent bele, ami a csövön kifér és nem lehet baj! :)

szívvel, lélekkel, csapatként srácok..!!
Ezek a németek nagyon kemények! 9-1-nél tartanak.
@--Tidzs--: Kis reménysugár: a britek 36 órás buszút után léptek pályára, de tuti jobbak a németek, ha nem is ennyivel. Kíváncsi vagyok nagyon, mi lesz a maradék három meccsen.
Márt két napja olvasom mit írtok ide,és nagyon naívak itt egyesek.Megverunk mindenkit,jovore A-csoport meg hasonlo X-akták.A szlovák mecs után azt hitték itt egyesek,hogy megvernek mindenkit,mert eljott egy egy évvel fiatalab U17- szlovák B csapat,barácságos tétnélkuli mecsre,ahol ráadásul a magyar U18 kétszer vesztett.Megvertétek a litvánokat,amiben bíztam,gondoltam az angolokat is megveritek,de ott márt nem volt a tippem 100%.Olyan egyforma szinten van a két csapat.A lengyel sem lessz egyszerubb,de német az márt más dimemzio.Hova tovább,annál nehezebb feljutni az elitbe,mert a konkurencia nem alszik.Nem rossz ez a csapat,mert ma nyerhettek volna szintén.A lengyel,kazah csapatot nem ismerem.Szerintem van eséjetek.A németek azok márt inkább A kategoriás hokit játszanak,mégha nincsenek is ott.Az A csoportba szerintem ok mennek.A magyar U18 sajnos csak a ebben a kategoriában felel meg.Az elitre arra még sajnos várni kell(nem is keveset).
GER-KAZ: 11-1, harmadikban

JAP-AUT: 7-5, vegeredmeny
@Dukla Trenčín: Szerintem tisztességes szurkolóként mindenki annak örülne, ha feljutna ez a csapat az A-csoportba. Ennek az országnak még sosem volt ennyire erős U18-as jégkorong csapata, így különösen szorítunk nekik. Hogy a realitás a Divizió I eleje? Igazad lehet, de mi még is annak szurkolunk, hogy megverjék a németeket. Lehet, hogy 10-ből 9-szer a németek nyernek, de az az egy mérkőzés, amikor a magyarok nyernek, lehet most is!
@FLI: "A VB. előtt megírtam észrevételeimet, melyeket sokakkal megbeszéltem ama rossz főpróbán"... Megosztod velünk is ?

@Dukla Trenčín:ha nem úgy közelíted meg a dolgot, mint a játékosok, hogy nyerünk, feljutunk, akkor nem érdemes hokizni, célokat kitűzni. Mások a célok, és mások a tények, a valóság. Egy dolog bizonyos: jó uton haladunk az A csoport felé.
Más. A két barátságos mérkőzés kapcsán maradjunk annyiban, hogy eléggé kapart a B csapatod, és nyert. Ha láttad volna a meccseket, más hangnemben írtad volna meg hozzászólásodat.
Ti lefele szálló ágban vagytok, mi meg... Két külön dolog. Mi jobb helyzetben vagyunk, mert tudjuk, hogy hová tartunk. Utánpótlás terén nem lennék a helyedbe, és nem cserélnék veled.
@Dukla Trenčín: nehezebb elviselni, feldolgozni a polcról való leesést, mint a felkapszkodást.
felkapszkodást=felkapaszkodást
Ha pozitív vagyok, akkor azt kell gondoljam, hogy a németek ellen sem a britek sem a kazahok nem erőltették meg magukat, nekik ugyanis nem a favorit ellen kell a helyüket a div1-ben biztosítani.
A torna előtt német-lengyel-magyar trió gondolkodott a dobogóban, ill. a feljutásban.
Ha negatívan gondolkodom, akkor azt kell gondoljam két meccs után ,hogy a német csapat egy más dimenzió.
@Jégkorong:

"Ti lefele szálló ágban vagytok, mi meg... Két külön dolog. Mi jobb helyzetben vagyunk, mert tudjuk, hogy hová tartunk. Utánpótlás terén nem lennék a helyedbe, és nem cserélnék veled."

Minden tiszteletem mellett ezt ugye nem gondoltad véresen komolyan?

Persze nem jó ilyen tartalmu "külső véleményt olvasni, de sajnos van benne valami.
Azért verjék csak el a fiúk a krautokat, és akkor nekik van igazuk!
fel kellene ébredni és a realitások talaján állva nézni a dolgokat
a németek valószínűleg 2 klasszissal jobbak a teljes mezőnynél és ha megússzuk ellenük 3 fával már dicséret illeti a fiainkat
nézzétek már meg milyen statisztikával gázoltak keresztül a briteken és a kazahokat is csúnyán elverték
ebben a mezőnyben a dobogó is komoly sikernek számít, az A csoport azonban még messze van
Trencint pedig kár bántani csak azért, mert szembesített bennünket a valóságról
illetve lehet, de attól a valóság még nem változik
A szuper triónk a tegnapi négyes után ,ma miért volt ilyen visszafogott?
@vaymama: Pontos címet szeretnél vagy elég lesz az irányítószám?
@hosszú lépés: Mindjárt elhányom magam tőled. mert ők az istenek. nem????????
Te meg mit néztél be ilyen csúnyán? Miről beszélsz?
@Vincenzo90: Nem tudom, ki lehetett az oktatási miniszter abban az időben, amikor a helyesírásod szempontjából fontos éveket az iskolában töltötted, de ha csak az ON utáni szövedet nézem, hirtelen négy hibát látok benne, és most a mondatszerkesztésről ne vitatkozzunk sokat.Szóval, már meg ne sértselek, az is fontos, hogy mielőtt oktat az ember, tanulja meg a tananyagot.
@hosszú lépés: szerintem is benéztek valamit, vagy egyszerűen nem tudnak a sorok között olvasni. Nem volt semmi bántó a hozzászólásodban. Én legalábbis úgy értelmezem, hogy aligha hagynak ki büntetőket, sajnos most rossz napot fogtak ki mindannyian.
Azért örülök, hogy nem kell mindenkinek betűzni. Nagyjából ezt akartam írni, sőt azt is megkockáztatom, hogy 10-ből 8-szor legalább az egyikük belövi ha ők lövik 3-an... Sztem pechünk volt.
@pokerface: az előző neked ment, elsősorban.
@Skandinávia-mánia
Keme'ny munka a pala'nkon,szemtelem hoki ez a titok.
Nem sze'p hokit kell ja'tszani ,hanem eredme'nyesett.
A ve'ge'n csak az a fontos hogy feljutotta'l az Elite diviziba vagy nem.Senki se fogja megke'rdezni hogy milyen volt a ja'tek ,durva,sze'p,gyors vagy lassu.
Sajnos igy nem lesz feljuta's.
ide egy Jó edző kellene akinek szive is van a gyerekekkel semmi gond!
Gyerekek, ez rosszul esett. Én úgy saccoltam 3-4-el kikapunka németektől, akik inkább a szlovákok szintjén vannak. Van pár A-csoportos hokisunk, de kikcsi a bázis, nagyon messsze vagyunk még a "leszálló" ágban lévő csehektől vagy szlovákoktól is.
Ezért fájdalmasak az olyan hülyeségek, miszerint olyan erős az U-16-os bajnokság, hogy már ki sem kell menni külföldre a GYEREKEKNEK.
Na mindegy ez fájt, dolgozni kell, csarnok kell, koncepció kell, remélem van is. Sok ezer gyerek kell.
@Jégkorong: Irod,hogy mi lefelé szálunk,ti meg fol.Jobban áltok,nincs utánpotlásunk meg satobbi.Szerintem a szlovák utánpotlás nem olyan rossz,mint ahogy itt írod.Nem hinném hogy elég informált vagy.A 2009 es Ottawai U20-as juniur vébén a szlovák U20-as válogatott éremért játszott.Janust akkor a vb All-star csapatába választották.Hraško,Viedenský,Illo,Hrívik,Tatar,Bezák,Pánik,Janus stb tehetcséges draftolt juniorok,akik elott nagy jovo áll.Glen Hanlon a németországi világbajnokságra máris meghívta Tomáš Tatart és Richard Pánikot a felkészulésre.Csak rajtuk mullik,hogy sikerul bent maradniuk a keretben.Tényleg sok huszonéves fog esélyt kapni.Ugyhogy nem olyan rossz a helyzet,mégha nem is rozsás:www.youtube.com/watch?v=jMGFIEzWuLM
@jardajagr: a külföldre menetel sem "jön be" minden gyereknél...
@Dukla Trenčín: "...ha nem úgy közelíted meg a dolgot, mint a játékosok, hogy nyerünk, feljutunk, akkor nem érdemes hokizni, célokat kitűzni. Mások a célok, és mások a tények, a valóság. Egy dolog bizonyos: jó uton haladunk az A csoport felé.
Más. A két barátságos mérkőzés kapcsán maradjunk annyiban, hogy eléggé kapart a B csapatod, és nyert. Ha láttad volna a meccseket, más hangnemben írtad volna meg hozzászólásodat.
Ti lefele szálló ágban vagytok, mi meg... Két külön dolog. Mi jobb helyzetben vagyunk, mert tudjuk, hogy hová tartunk. Utánpótlás terén nem lennék a helyedbe, és nem cserélnék veled." - írtam én. Erre te: "Irod,hogy mi lefelé szálunk,ti meg fol.Jobban áltok,nincs utánpotlásunk meg satobbi." Első mondatod majdnem igaz; a másodikat te mondtad, nem én.
@bedipapa: minden tiszteletem mellett komolyan gondoltam. Tovább megyek, komolyan gondolja az MJSZ, az egyesületek vezetői,a játékosok, a szurkolók... A cél: A csoport elérése, a legjobbak között játszani. Ez igaz a felnőtt, U20, U18 U16/14/12 esetében is. Remélem mindannyian megérjük ezt erőben, egészségben.
@Jégkorong:
- ütközés és kapura lővés nélkül lehet játszani, csak nem érdemes
- nem szabad szétszedni az első két sort és a harmadikat is gyorsan meg kell találni
- kevésnek tűnik az 5 hátvéd ezen a szinten
- egy AA assistent coachtól túl sokat nem várhatunk
- váltogatni kell a kapuban is, mert sok az 5 meccs
@Jégkorong:
- nagyon keveset ütközünk
- csak néhány csatárunk védekezik
- alig volt kapura lővés
- nem szabad szétszedni az első két sort és a harmadikat is gyorsan meg kell találni
- kevésnek tűnik az 5 hátvéd ezen a szinten
- egy AA assistent coachtól túl sokat nem várhatunk
- váltogatni kell a kapuban is, mert sok az 5 meccs
- az agyas Kisfodor hiányzott a játékból
@Jégkorong: Bocs még valami: nemcsak a lövés kevés, hanem a tudatos passzjáték is.
Talán három játékosnak volt fenn a feje, amikor pontosan és keményen passzolt...
@Jégkorong: már ne haragudj, de szerintem mi mindannyian szeretnénk egyszer annyira szar helyzetbe kerülni, amilyenben Szlovákia most úgymond van...
@vaze: Te sem értetted meg a lényeget.
Szerintem sincs baj a szlovákoknál, ha azt vesszük a finnek utoljára 2002 szerepeltek jól a drafton, azóta elvétve volt 1/1 és a legutolsó tehetségük Filipula, mondjuk ebből a korosztályból még vannak páran, mégis mindig éremesélyesek. Az hogy minden egyes generáció nem lehet egyből Hossa szinten szerintem rendben van. Igazából ezek úgyis később érnek be.
@csatoimi: már ne haragudj, de szerintem bármilyen szinten párhuzamot vonni a két ország hokiállapota között értelmetlen. az persze lehet, hogy ennek az értelmetlenségnek nem látom a lényegét, de majd te jól elmondod! :)
@csatoimi: @vaze:

a szlovák jégkorong a következő ötven évben jobb lesz, mint a magyar, de nincs ezzel semmi baj

amit látni, az nem leszállóág, legfeljebb hullámvölgy
@vaze: A szlovák jégkorong önmagához képest igenis szarban van, ezt több Mol ligában játszó szlovák is hangoztatja, de egy kis puszizás persze nem árt Duklának. :)
@AG 2.0: Ez egy nagyobb hullámvölgy lesz.
@csatoimi: De ebben a szlovák szarban ha benne lenne a magyar jégkorong akkor nagyon boldog lennél.
@csatoimi: kifejtenéd mire gondolsz, mert tényleg nem tudom :D? Amint mondtam Hossa és társai csapathoz viszonyítani nem érdemes, mert képtelenség azt a szintet folyamatosan hozni. Esetleg ha úgy látod, hogy évről évre gyengébbek lennének fejtsd ki, hogy miből jött ez a következtetés, mert nem vágom. Köszi :).
@Dukla Trenčín:
Csak én emlékszem rosszul, hogy a Losonc (Lucenec) csapata akart indulni a MOL Ligában?
Egyébként tényleg jobban állnak a szlovákok, mint mi hokiban, pl nézzétek meg a Bártfai pályát. Az más kérdés, hogy magukhoz képest milyen anyagi helyzetben vannak.
De én azt mondom, nekünk már nem a szlovákoktól kellene tanulnunk.
@csatoimi:

ha lebecsüljük erős ellenfeleinket, azzal saját emberfeletti teljesítményünket becsüljük le
közben a másik ágon, könnyen elképzelhető, hogy ausztria fog kiesni a DIV II-be. Ezt csak azért írom, hogy el tudjuk helyezni a hokitérképen ezt az eredményt, hogy csont nélkül bentmaradunk és közben a feljutásról vízionálunk.
@Tillasz: Igazad van,mert nektek márt csak Kanada álhat az utatokba.Rohamos a fejlodés!Még megérek 2015-ben egy Budapest Stars-Dallas Stars Stanlay cup dontot!Mi meg azért bízunk benne,hogy a C-csoportos világbajnoksára Gáboríkot elengedi a Budapest Stars,mert Kína ellen nagy szukség lessz rá!
@Dukla Trenčín: A magyar jégkorong igenis fejlődött, a szlovák meg önmagához képest leszálló ágon van, szebb szavakkal ezt hullámvölgynek is nevezhetjük. :) Ettől függetlenül örülnék ha ez azt jelentené, hogy közeledünk egymáshoz. De ez még várat magára.
@Dukla Trenčín:
Úgy érzem nemigen értetted meg, amit írtam.
Szlovákia sokáig jobb lesz nálunk hokis fronton, de nem annyival jobb, hogy tanulni tőlük kelljen. Az ember a tanuljon a sokkal, sokkal jobbtól.
Szerintem földrajzi képtelenség, hogy magyar csapat NHL-ben játszon, nem beszélve, minden egyéb más körülménytől. Fényévekre vagyunk a nálunk közel álló orosz nyílt bajnokságtól is.
Végül nem vagyok NHL párti, és szép város Trencsény.
szerintem nagyon kevés olyan hokinemzet van a világon, akiktől mi ne tanulhatnánk, tanulni meg attól kell, akitől lehet. Uraim, hogy lehetünk ennyire önteltek az u18as vb kellős közepén és 4 nappal a felnőtt vb előtt?!
@Jégkorong: Ok elfogadom amit mondasz, tisztelem az optimizmusodat. Én is elismerem az utóbbi évek dinamikus fejlődését, de ez a fejlődés csak a feltételrendszer folyamatos fejlesztésével tartható fenn. Nem tudom szlovákiában hány pálya van, hány csapat működik, hány igazolt játékosuk van korosztályonként, hány képzett!!! edzőjük dolgozik? Tartok tőle, hogy valamennyi paraméterben igencsak elöttünk járnak, egyedül talán lelkesedésben nem. Amíg ezek a dolgok arányaiban nem egyenlitődnek ki addig még sajnos biztosan előrébb tartanak majd. MJSZ... tavaly feltartott kézzel kivonult a hoki a gyakorlócsarnokból, most meg "visszafoglalásról" beszélnek. Palánk nélkül...
@bedipapa: örülök, hogy megértetted üzenetem lényegét. Egy percig nem vitattam azt, hogy nem jobbak a szlovákok - felnőtt, utánpótlás -, mint mi. Ez tény!!! Az is tény, hogy nem holnap fogjuk őket beérni !!! Viszont ráléptünk arra az útra, mely az A csoport felé vezet. Ez is tény !!! Igaz, hosszú az út felfelé, de ezen dolgozik mindenki, aki a hokiban van. Meglesz az eredménye ennek is, nem fekete a jövőképünk. Ezt nem az optimizmusom mondatja velem, hanem az eddigi eredményeink. Lehet ezekkel nem egyetérteni, mindenkinek szíve joga más álláspontot képviselni.
Más. Testközelből ismerem úgy a magyar, mint a szlovák utánpótlást. Addig, amíg az utóbbi időben nálunk egyérteműen fejlődést tapasztalok, addig a szlovákoknál stagnálás van. Ezért bátorkodtam megírni azt, amit eddig olvashattatok. Tapasztalataimról nem akarok senkit meggyőzni, főleg nem vitatkozni. Dr. Igor Toth mondta - nem szószerinti idézet - az alábbiakat: " Azért szép a jégkorong, mert mindenki másként látja. A hegyet több oldalról meg lehet mászni, több megoldás van a csúcsra jutni." Ezen gondolatok jegyében kívánom, hogy a felnőttek, és az U18 válogatott éremmel jőjjenek haza a VB-kről. Sok sikert mindenkinek !!!
@vaze:
Persze tanulni bárkitől lehet és kell is.
De, ha választhatsz, akkor nem a legjobb(ak)tól akarsz tanulni?
És itt most senki ne csak Kanadára gondoljon.
@vaze: "már ne haragudj, de szerintem mi mindannyian szeretnénk egyszer annyira szar helyzetbe kerülni, amilyenben Szlovákia most úgymond van..." Örülnék én is ennek, de nem ez akart lenni a hozzászólásom lényege. Megjegyeztem, hogy utánpótlásunk fejlődik, és a szomszédok belátható távolságra kerültek, a meglévő szakadék már nem annyira mély, mint 20 évvel ezelőtt. Ennyit akartam mondani, nem többet.
@FLI: köszönöm, hogy velünk is megosztottad gondolataidat. Azt te is tudod, hogy eddig nem volt Magyarországon olyan edző, akinek döntéseivel mindenki/többség egyetértett volna.
@Tillasz: @Jégkorong:

Ugyanazt tudom mondani mindkettőtöknek: azt kell írni, amit gondolunk és akkor nem lesznek félreértések... ;)
Ezt a tanulni fogalmat kifejtené valaki? Esetleg jól értem, hogy nem érdemes a gyerekeket az adott országban játszatni, vagy onnan szakembereket hozni, mert nincs mit tanulni tőlük?
@Tillasz: Erre csak azt mondom,hogy Kanada,Cseh-Szlovák,Orosz,Svéd,USA,Finn jégkorong a világon alegjobb!!!Ha 30 magyar gyerek nevelkedne,tanulná a jégkorongot szlovákián,abbol minimum 5(!) NHL-ben játszana.Erre mérget vennék.Tudod az elitben vagyunk,de mi is tanulunk a tobbi elittl,ahogy ok is vesznek átt tolunk valamit.Például most itvan Glen Hanlon edzo,aki megmondta,hogy meg akarja ismerni a szlovák hoki filozofiát,erre mi is kiványcsiak vagyunk,hogy o mi ujjat mutat nekunk.Ebben a sportban még mindég van mit tanulni,felfedezni mindenkinek.
@Tillasz: Még elfelejtettem,hogy nagyon sok szlovák személyi edzo van kint kanadában,akik kulon csak NHL játékosokkal foglalkoznak.De akár Fin,KHL,Svéd,Német stb is edzoskodnek.Ha olyan szarok akkor ne tanulj tolunk.
süti beállítások módosítása