HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Érdekel, mit tudunk kihozni magunkból

2010.04.06. 13:20 F. Kapus

"Nagyon élvezem ezt a munkát. Eddig is maximálisan hittem csapattársaimnak, barátaimnak, akik azt mondták, hogy Ted Satorral nagyon jó dolgozni, és néhány nap alapján én is így érzem." Az előző évhez hasonlóan ismét megbeszéltük Ladányi Balázzsal, hogy rendszeresen megosztja velünk véleményét, meglátásait a válogatott körüli aktualitásokról. Az első anyagban máris sok érdekes gondolatot találhatnak.

"Nagyon kemény volt a vb-felkészülés első időszaka, de mindenki nagy örömmel végezte a feladatokat, mert láttunk benne fantáziát, tudtuk, ha végigcsináljuk, jobbak leszünk. Minden edzés után hullafáradtan jöttünk le, kimerítő gyakorlatokat végeztünk futószalagon, de három perc után jó volt a hangulatunk, mert éreztük minden egyes munkával töltött perc értelmét. A szakmai stáb hihetetlenül tudatosan építette fel a dolgokat, ez nagy bizalmat ad a közös munkához. Végig éreztük, fejlődünk.

Ted Sator közvetlen, segítőkész ember, aki nem a túlzott fegyelemben hisz, nem rabszolgának tekinti a játékosokat, hanem partnerként kezel minket. Mindeközben kiegyensúlyozott személyiségnek tűnik. Pat Cortina hullámzó hangulatú edző volt, aki sokszor mesterségesen gerjesztette a feszültséget. Másnap ezeken az akciókon jókat poénkodott, de még akkor is hatásos volt, amikor már átláttunk rajta. Ők ketten máshogy nagyon jó edzők és pszichológusok. Sator csöndesebb, de az öltözőben keményen odaszól, ha kell. Kanadai segítője, J. P. MacCallum kinézetre is keményebb ember, neki jóval nagyobb hangja van. De ő sem az a típus, aki a kispadon üvöltözik. Játék közben figyel, és az öltözőben mondja el véleményét. Esetükben tehát nem abból kell kiindulni, mit csinálnak a padon, tudnak határozottan véleményt nyilvánítani, mindenkit megnyugtatok efelől.

Három napot dolgoztunk, aztán kettőt pihentünk, és hasonló ritmusban készülünk a vb-ig végig. Ez is tudatos, azt mondja Ted Sator, azért ilyen a ritmus, mert a világbajnokságé is hasonló lesz, tudatosan így alakította ki a munkát. Látszik, hogy az egész felkészülésünk felépített, nemcsak a ritmus, hanem az edzések is ki vannak találva, minden pillanatban tudatosan azt a feladatot végezzük, amit. Nagyon élvezem ezt a munkát.

A válogatottnál lenni nekem évek óta amúgy is felüdülést, nyaralást jelent. Nem a pihenés, hanem a felszabadulás értelmében. Idejövök, élvezem a játékot, a mozgást. A hosszú, fárasztó, monoton szezonok után összejövünk a válogatottnál, és jól érezzük magunkat. Közben persze nagyon keményen és sokat dolgozunk. Itt más a hangulat, mint egy klubcsapatnál, még akkor is, ha idén sokan vagyunk a Volánból. Annyi az új impulzus, hogy az egész más lesz ezáltal.

Őszinte kíváncsisággal várom a vb-t, érdekel, mit tudunk kihozni magunkból egy ilyen felkészülés után. A hokitörténelemben már sokszor bebizonyosodott, hogy bárkit le lehet győzni és bárkitől ki lehet kapni, ezért nem is eredményekben gondolkodom. Persze foglalkoztat a feljutás gondolata, de mindig a következő mérkőzéssel kell törődnünk, a feljutásról jó esetben úgyis csak az utolsó nap dönt.

A keretben bent maradt harminc játékos mindegyike alkalmas a világbajnokságon ránk váró feladatok megoldására. Sőt a kiesők között is nagyon jó teljesítményeket láttam. Kiss Dániel az egyik legtehetségesebb védő, a jövő nagy játékosa lehet. Ezt a bajnoki döntőben is tapasztaltam, de az itt töltött három nap alatt is sokat bizonyított. Meglepett, hogy kiesett, és már nem lehet velünk. Orbán Attila is jó úton halad, 19 évesen megvan a szükséges testtömege is, jól áll a lábán, jól lát, néha még túl sokat cipeli a korongot, de ezt majd kinevelik belőle idővel. Emiatt is fontos a tehetséges fiataljaink számára, hogy olyan bajnokságban játsszanak, ami még nagyobb teljesítményre kényszeríti és készteti őket.

Ha ez itthon egyelőre nem megy, akkor a legjobbak érdeke, hogy külföldre menjenek. Egyszerűen azért, mert különben meg fog állni a fejlődésük. Egy jobb ligában rengeteget lehet javulni idősebb korban is, egy fiatal még többet profitálhat ebből. Nem csak az az út áll előttük, hogy Fehérvárra igazoljanak és az EBEL-ben szerepeljenek. De ahhoz, hogy jobbak, gyorsabbak legyenek, legalább a francia bajnokság színvonalára van szükségük, mert egyelőre az OB I.-ben nem fognak úgy fejlődni, ahogyan kellene."

14 komment

Címkék: vb válogatott ladányi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tavaj azért lett elküldve többek közt Sator a Volántól mert nem volt elég kemény. Mostmeg ha kell keményen oda tud szólni:)
Tetszik. Szóljon oda ha kell, csináljon egy ütőképes magyar csapatot a VB-re.
tetszik Godó hozzáállása a dolgokhoz, nem véletlenül az egyik legprofibb játékos!

HAJRÁ MAGYAROK!!!
Godó a legjobb arc!!! :)
Ladányiban tetszik ez a hozzá állás hiába verték el a dabot 3x nagy különbséggel mégis tud arrol beszélni hogy a két fiatal bekünk mennyire tehetséges és ahogy rá lát a dolgokra nagyon pozitív!
@barnabas7: a helyesírás is olykor példaértékű lehet. :D
Ne feledjük, más edző kell egy klubhoz és más a válogatotthoz. Engem megnyugvással tölt el a nyilatkozat. Az érthető lett volna, ha nem kritizál, hanem diplomatikus, de minek dícsérte volna, ha nem valóban ez lenne a véleménye.
nagyon jó interjú, azt hiszem, minden szurkolóban begyújtja a vébé-lázat! :) annyiban vitatkoznék, hogy még a Daniék fölötti korosztályoknak is bőven van fejlődési lehetőség és az sem jó, ha valaki túl korán kerül ki, persze, nem teljesen önzetlen a véleményem ez ügyben, de most még a megfelelő meccsszám is nagyon fontos. Nekem Vas Marci fejlődése a legszembetűnőbb, hihetetlen, hogy 30 évesen is mennyivel komplexebb játékossá tudott válni. Mindenesetre kicsit megmosolyogtató, hogy a mai posztok alapján a MOL-Liga és az Ob1 tele van olyan játékosokkal, mi több olyan csapatokkal, akik/amelyek kinőtték (volna) a MOL-Ligát és az OB1-et! :)
Dolgozzatok, edzjetek jó kedvvel és teljes erőbedobással, aztán odakinn felszabadultan, de fegyelmezetten és akkor "akármi" lehet!
Ügyesek legyetek, srácok! :)
@vaze: Vas Marcin már én is elgondolkodtam. Ahhoz képest, hogy annak idején még a Dunnaferrben általában bekket játszott és csak később lett csatár, nagyon jó támadó játékossá fejlődött az évek során. Az EBEL rájátszásában abszolút ő volt a legjobb fehérvári hokis. Csak így tovább! Hajrá magyarok!
@vaze: egen, egen, még azon is sok élc volt, hogy tiszta kékre lövi a kapusok mellkasát és hasát, és mára helyezi is a korongot, nagy szó - tényleg max. respekt. Godó pedig komolyan és minden tekintetben a legjobb választás, nagyon udvarias és gáláns, de közben meg totál szókimondó is, nem csinál nagy faksznit a dolgokból, nem adja a hőst, de közben meg tényleg minden mondata ül. itt jön az - mármint persze: szerintem -, hogy van, aki a pályán nagy és civilben képtelen mindenfajta emberi közlekedésre, van, aki arany srác és remek haver, de a pályán egy alattomos sudribunkó (tényleg klub-, mi több, sportágfüggetlenül példák ezreit tudnánk sorolni erre is, arra is), és nagyon, de valóban egészen ritkán találkozik a két dolog - nála pl., hibátlanul. külön is örvendek, hogy Kiss Danit említette, annak meg pláne, hogy Orbánt is, a kritika jogos, azt pedig el sem merem/fogom mondani, kivel, mibe és mire fogadtam az ő (Orbán) pályáját illetően :)
Ladanyit foedzonek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:):):)
"Megnyugtató" volt olvasni Balázs szavait... Ezek alapján úgy tűnik, Sator "mégis" komolyan veszi a szöv.kap.-ságot...
süti beállítások módosítása