HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Oscar Ackeström Fehérváron marad

2010.04.03. 14:18 Hblog

Újabb egyéves szerződést írt az egykori svéd válogatott hátvéd és a Sapa Fehérvár AV19, olvasható a magyar bajnokcsapat hivatalos honlapján. Az előző szezonban az EBEL-csapatban szereplő légiósok közül nem csak őt szeretné megtartani a klub, a vezetőség gőzerővel dolgozik a jövő évi keret kialakításán. Eközben riválisaink sem pihennek. A Medvescak máris közel kétezer bérletet adott el a következő szezonra – nagyjából 19 000 forintos egységáron –, és hosszabbított Letanggal, Sertichcsel, Sandrockkal és Guidarellivel, ráadásképpen pedig megszerezte Frank Banhamet.

41 komment

Címkék: fehérvár ebel ackeström

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mihály Árpival mi a helyzet?
örülök hogy marad, a légiós védők közül szerintem ő volt a legjobb.
IGEN!!! Ennek nagyon örülök!
Remélem Árpi is, és akkor ismét egy nagyon jó szezonnak nézhetünk elébe:)

Kicsit off, de tegnap olvastam a csapattal kapcsolatban, a Cser-Palkovics kiemelt csapatként kezelné a Volánt. Nem tudom mi igaz belőle, hogy a kampány része-e, vagy tényleg igy is gondolja, mindenesetre remélem igazat beszélt.

HAJRÁ VOLÁN!
@Miskolcifan: honosítani szeretnénk Martz-cel együtt.

További érdekes infók itt, Tolvanen távozásáról is:

www.fmh.hu/sport/20100402_mindig_feljebb_es_feljebb_aranyermes_lett
@cuceró: Addig oké,csak olvastam olyanokat,hogy vmelyik osztrák csapat szívesen látná...Erről hallani vmit?
@Miskolcifan: nem lennék meglepve, ha valóban érdeklődnének utána. Aki az alapszakaszban több pontot csinál, mint ahány meccsen jégre lép, azok iránt általában van érdeklődés. Szerencsé(nk)re azonban a magyar válogatottság fontos számára, szerintem...
@cuceró: Úgy gondolom h az FMH-s riportban található 3 újvárosi név miatt ismét népfelkelés lesz :)
@jegib: nem az a dühítő, ami természetes, hanem az, ami nettó parasztság (vö. mi és hogyan)
Már csak Galvinst kéne visszacsábítani és nekünk lenne a legjobb légiós bekkpárunk... "bilibe lógó kéz"
Yeeesssssss!!!! Oszi a zisten! :)
@Leo945: OFF Gyüssz ma be a csarnokrba edzőmeccset megtekinteni istenátka? ON
En spec az andersson gyereknek is orulnek, ha maradna. Tetszettek egyutt!
Az fmh cikkhez hozzászólva:

A majd egy héttel ezelőtti nso interjúban Azari úr még nem tudott arról, hogy a Volán érdeklődik Orbán, Galanisz és Magosi iránt. No, akkor most már tud. Akkor azt nyilatkozta, hogy egy csapatban kell lennie egy olyan magnak, amely lokálpatrióta, és ez a mi esetünkben fehérvári kötődést jelent. Viszont úgy érzi,ez a Volánnál már neccesen van meg.
Lehet, hogy ez valamikor számított, de szvsz a mai világban már nem. Én nem akarok egyetlen egy dunaújvárosi szurkolót sem megbántani, de amíg a DAB nem lesz képes arra (mind pénzügyileg, mind egyéb szempontból), hogy egy EBEL szintű bajnokságban szerepeljen, addig igenis el kell fogadni (legalább is annak, aki a válogatott érdekeit tartja szem előtt), hogy legjobb játékosait megkeresi a Volán, és többségük (kivétel pl. anno Erdélyi) oda is akar igazolni (mint pl.: Magosi). Magosi tavalyi esetével kapcsolatosan azonban teljes mértékben egyetértek Azari úrral, hogy addig ne engedjék el a játékosaikat (már ha élő szerződése van), amíg úgy érzik nem tudnák megállni helyüket az EBEL-ben. Ezzel csak egy gond van: ezt ők jól megtudják ítélni? Mert lehet azt gondolják, hogy a DAB-ban is tud még fejlődni. De akkor mi van, ha ugyanannyi idő alatt a Volánban mondjuk "kétszer" annyit fejlődik. Jelen pillanatban nem látok más megoldást - hangsúlyozom: a vélogatott szempontjából -, mint hogy a legjobb magyar játékosok a Volánban játszanak. Hogy ezzel csökkene a MOL liga színvonala? Lehet, de szerintem a liga szempontjából az lenne fontosabb, hogy minél több, lehetőség szerint jó csapattal tudjon gyarapodni. Ezért mindeképpen kell az öt romániai csapat is, és előbb utóbb újabb csapatok, városok becsatlakozása Magyarországról (pl.:MAC, Jászberény, Debrecen, Szolnok, Szeged, Zalaegerszeg). A magyar jégkorong utánpótlásbázisának bővülését figyelembe véve előbb-utóbb erre reális esély kínálkozna, ezeket a csapatokta fellehetne majd tölteni a bővülő bázisból. A lényeg, ahogy Studniczky út is mondta, hogy minél több fitalat megtartani a jégkorongnak, ne hagyjuk őket elkallódni.
Nagyszerű hír! :)
Szeretem Osziiit:) és tényleg ő a legjobb hátvédünk.. :)
@Skyblue: Tudod ezel a nyilatkozattal az a baj, hogy az elején megemlíti, hogy Tóth, Hajós, Maklári (de én Hegyit is ide sorolnám) nem tudott játéklhetőséghez jutni és ez baj, de kérdem én, ha 3 játékost még hoznak, akkor ezek a játékosok jövőre hogyan kapnának lehetőséget?
Magosinak biztosan, de ha jól tudom Galanisznak és Orbánnak is élő szerződése van. Őket akkor szabad elengedni, ha biztosítva van, hogy főleg az EBELben játszanak ne a kisvolánban ellenünk.

Egyébként furcsa, hogy a VB előtt már fix neveket említenek. Eddig a VB-t megvárták általában a vezetők, hogy ne ezzel kelljen a játékosoknak foglalkoznia.
@Skyblue: Ez tényleg igen nehéz kérdés... Vegyük Magó példáját:
1# Ő nem akart mindenáron a Volánba igazolni.
2# Itt nem arról volt szó, hogy Magó nem fog majd fejlődni Fehérváron, és nem tudja majd megállni a helyét egy erősebb ligában, hanem arról hogy mennyit fog játszani...(3#) Mert ugye - és igen itt kell okosnak lenni - nem mindegy, hogy egy fiatal huszonéves játékos, kap mondjuk 5-10 perc jégidőt egy erős ligában, erősebb játékosok ellen, erősebb játékosokkal a csapatában, vagy egy gyengébb ligában mondjuk kb. 20-25-t az első vagy második sorban.

Arról, hogy a DAB mondjuk az EBEL-be nevezhessen többször is szó esett, és mindig mindenki ugyanoda jutott ki: most így, ebben a formában lehetetlen...és akkor is lehetetlen lesz ha a Volán elviszi az összes tehetségesebb jégkorongozónkat-> eredmény kevés, ebből kifolyólag a szponzor és a pénz is...és a Volán éves költségvetése ugyebár 1 000 000 € körül mozog...(ez az EBEL-ben a legkevesebb) na hát akkor így vakon, a DAB költségvetése ennek kábé a negyede lehet, ha nem kevesebb.
@OliBLOOD: Igen ezt el is felejtettem: "Őket akkor szabad elengedni, ha biztosítva van, hogy főleg az EBELben játszanak ne a kisvolánban ellenünk."
Az sztem egyáltalán nem tenne jót a magyar hoki egészét nézve,ha a Volán kimazsolázná mindehonnan a legtehetségesebb rutinus "öregeket" és fiatal játékosokat.
Ezzel az ob.1-et és a Mol ligát balkáni szintre lehetne süllyeszteni.Azzal,hogy a Volánt hegyezik ki a csúcsra,a többi csapatot a kevesebb költségvetés és a fennmaradó játékosállomány miatt hoznák nehéz helyzetbe.
Ám ha mágis ez a követendő út,akkor a többi csapat legyen amatőr(jóval kevesebb kiadás) a Volán meg legyen a magyar kirakatcsapat,és csak az Ebelben induljon. :))
ha a Volán elviszi a legjobb magyar játékosokat a magyar klubcsapatoktól, akkor csak a Volán jár jól, a válogatott és a magyar hoki összességében nem nagyon, sőt...
Tényleg elszipkázza a tehetégeket a Volán. Ha jól számolom ebben a szezonban egy játékos lett igazolva magyar csapattól a Volánba, ő év közben el is ment.

Ha az említett három játékos átigazolásától összeomlik a Mol liga szinvonala az már régen rossz...
Arra meg ne számítson senki, hogy bérelt helye lenne bárkinek is az EBEL keretben, aki ide igazol, csak azért mert új igazolás.
Gondolom, ha akármilyen külföldi csapat vinné őket, annak mindenki nagyon örülne...
Mihály Árpi szerintem marad. Úgy gondolom ő az, akinek fontosabb a pénznél, hogy a szíve mit diktál.
Csicsóbának elege lett és a volán farmmal akarja megnyerni a magyar bajnókságot! :) az eddig sem volt divat, hogy a szerződéssel rendelkező játékosok ügyében először a klubot keresse meg, de hogy most már a vébé előtt üzenget a sajtóban, az szerintem a legalja...
@Skyblue: Szerintem amellett, hogy a legjobbak mennek a Volánba és az EBEL-ben játszanak, még legalább két másik lehetőség van. Az egyik, hogy elszerződnek külföldre, a másik, hogy elkezdünk azon dolgozni, hogy a MOL Liga erősödjön. Ezt mondjuk elég nehéz úgy, hogy sokak közmegegyezés-szintre emelik, hogy a MOL Liga szar (ami ráadásul nem is igaz), másrészt a szakmai irányításért felelős szövetség olyan (pl. légiós-) szabályokat hoz, amivel eleve meggyengíti a versenyt.
Oszi bácsiiiii:D(Y)(L)
@[Roller]: nem az idei szezonról volt szó, hanem a következőről...a szemellenzőt meg vedd le, mert , ha ezt a srácot elviszi Újvárosból, igenis gyengülni fog a Dab, az pedig kihat a Mol ligára és a bajnokságra is...
@kiralyfi: természetesen 3 srácot akartam írni...
@kerusz: Szeredának jövőre nagyon erős csapata lesz. :) és Brassónak is.
Szerintem valami olyan szabály kéne, hogy a Volán ne igazolhasson le ob1-es játékost egyáltalán. Ez számos előnnyel járna, például pénzünkkel a külföldi klubokat és játékosokat támogathatnánk, és a magyar csapatoknak sem fájna a feje, hogy hogyan tartsák meg a játékosaikat.
@csatoimi: Es nagyon eros uj szponzora. :)
@beluja: Az még nem biztos, de a csapat szerintem igen. :)
@-d(-_-)b-: most hagyjuk az eu-s baromságokat, hogy szabad munkaerő áramlás, de mit szólna ehhez a játékos, aki szeretne továbblépni?
Soha jobb hírt így estére! Most örülök...
Oszi bátyám, vi älskar dig!
@-d(-_-)b-: vagy a saját utánpótlásotokat.
Azari Úr nem fogja engedni,hogy a Volán leigazolja az említett játékosokat! Az EBEL szereplésük nagyon kérdéses,csupán a farmba biztos a helyük. Ne feledjük Galanisz sérült,Orbán még nagyon fiatal, Magosi a jelenleg a legnagyobb érték,ingyen elvinni nem lehet! Mondhárom játékosnak élő szerződése van! A Volánnak is vannak fiatal tehetségei,őket építség az EBEL csapatba! Ezenkívül a pontrendszer miatt a Volánból távozóknak kellene lenni,hogy pld Magosi helye biztos legyen! Az egész nagyon kétséges,és etikátlan!
@kerusz: például egy jégkorong-akadémiával?
@Bpstars: erről van szó. ugyanis a legtöbb hozzászóló ezt nem veszi figyelembe. (remélem, átjött, hogy irónikus volt a javaslatom).
Mennyi frusztrált ember...
@kerusz: Jó hírem van!

Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia - Kercsó Árpád vezetésével:
albavolanhockey.hu/index.php?pg=news_2_2545
Szerintem nem kellene leigazolni az újvárosi különítményt, semmi szükség rájuk most. Ha a magyar mag együtt marad, akkor 2-3 légiós védő kell kell, és kész a csapat. Remélem Maklári oda tud kerülni jövőre pár meccsre, mint idén Jobb.
süti beállítások módosítása