HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A lengyel edző szerint a magyarok jobbak

2010.04.02. 15:52 F. Kapus

Szlovénia és Magyarország küzd az A csoportba jutásért, nyilatkozta Wiktor Pysz, a lengyel szövetségi kapitány. A szakember hozzátette: "Nem mi vagyunk a favoritok Ljubljanában, jó hokit akarunk játszani. A harmadik helyért küzdünk majd a britekkel." A végén azért hozzátette, egy vb mindig különös hangulatú, ezért a meglepetéseket sem zárja ki. Lengyelország válogatottja egyelőre 32 fős kerettel készül, és két edzőmeccse lesz. A szlovének mellett azért ők lesznek a legnagyobb ellenfeleink áprilisban.

Március 25-én este Sanokban kezdte a világbajnoki felkészülést a lengyel válogatott. Akkor még 26 fős volt a keret, mert többen elfoglaltságuk miatt nem vehettek részt a programba. Mára 32-re bővült a létszám. Lengyelország két felkészülési mérkőzést játszik a ljubljanai vb előtt, április 9-én és 10-én Kijevben lép jégre Ukrajna ellen.

Kérdéses még, hogy a Bundesliga 2 rájátszásában érdekelt Adam Borzecki részt tud-e venni a tornán. A Schwenninger Wild Wingsszel a Bundesliga 2 rájátszásában vitézkedő, AHL-es tapasztalatokkal rendelkező hátvéd addig aligha áll a válogatott szolgálatába, amíg alapszakaszgyőztes csapata menetel a német profiliga felé. A negyeddöntőn söpréssel jutottak túl, akár Pat Cortina csapata, az EHC München. Borzecki könnyen lemaradhat a vb-ről, hiszen a papírforma szerint az elődöntőben is sikeresek lesznek. Így előfordulhat, hogy az előző magyar szövetségi kapitány ellen próbálja meg a DEL-szereplést kiharcolni, miközben mi hazája válogatottjával meccselünk a vb-n. Borzecki az egyik legjobb lengyel bekk. Ha ő nem jön, légiós nélkül vágnak neki a tornának a lengyelek.

Sérüléssel bajlódik az előző évi vb leggólerősebb csatára, Mikolaj Lopuski, egyelőre ő sem készül a többiekkel. Felépülésére van esély. További két hiányzó van, akik szintén ott voltak a válogatottban az utóbbi években: Krzysztof Zapala és Marcin Kolusz. Pysz azt tervezi, hogy a második ukrán meccs után hirdeti ki végleges keretét.

A jelenlegi keret:

Kapusok: Krzysztof Zborowski (Podhale Nowy Targ), Przemysław Odrobny (Stoczniowiec Gdansk), Kamil Kosowski (JKH GKS Jastrzebie).

Hátvédek: Marian Csorich, Jaroslaw Klys, Patryk Wajda, Mariusz Duleba (Comarch Cracovia), Michal Kotlorz (GKS Tychy), Pawel Dronia (Zaglebie Sosnowiec), Mateusz Rompkowski (Stoczniowiec Gdansk), Bartosz Dabkowski (JKH GKS Jastrzebie), Rafal Dutka, Maciej Sulka (Podhale Nowy Targ), Boguslaw Rąpala (KH Sanok).

Csatárok: Tomasz Malasinski, Krystian Dziubinski (Podhale Nowy Targ), Filip Drzewiecki, Leszek Laszkiewicz, Grzegorz Pasiut (Comarch Cracovia), Tomasz Proszkiewicz, Adam Baginski, Michal Woznica, Jakub Witecki (GKS Tychy), Jaroslaw Rózanski, Marcin Jaros, Piotr Sarnik (Zaglebie Sosnowiec), Jaroslaw Rzeszutko, Aron Chmielewski (Stoczniowiec Gdansk), Mateusz Danieluk, Sebastian Kowalówka, Maciej Urbanowicz (JKH GKS Jastrzebie), Pawel Polacarz (KH Sanok).

26 komment

Címkék: vb lengyelország pysz

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mariusz Czerkawski nem jon? :D
@Taszi:
Esetleg nézőnek. 2008-ban visszavonult!
Vele bajaba lennénk......
szerencsére Wojciech Wolski is lemarad :)
@manucci: nem marad le, így hívják a csapatorvost :)
@F. Kapus: akkor tényleg nagyon erősek, ha csak az orvosi stábba fér be :)
@F. Kapus: Ha jól tudom, az az édesapja, úgyhogy nem értem, hogy őt nem nevezték. Gondolom, hogy kanadai állampolgár lett, mivel lassan 20 éve ott él, de félig lengyelként én szégyenkezem, hogy a lengyel állam semmit nem tesz az állampolgársága visszaszerzésével kapcsolatban.

Félreértés ne essék, egyik szemem sír a másik nevet, hogy nem lesz ott. A lengyel hoki amúgy is egy zuhanórepülést végzett az elmúlt pár évben, ám egy ilyen kvalitású játékos tudná meggyőzni, motiválni a kölyköket és szüleiket, hogy hokizzanak.

Számomra szomorú tény, hogy NHL játékossal rendelkező ország sportvezetése így elhanyagolta a jégkorongot.
@serjtankian: Akart jönni és kettős állampolgár. Mivel már Kanadában kezdett hokizni, soha nem volt a lengyel szövetséghez regisztrálva, ezért csak akkor játszhatna a lengyel válogatottban, ha két évig folyamatosan lengyel klubcsapatban szerepelne. Ennek esélye éppen annyi, mint Aaron Voros magyar válogatottságának.
Azért attól még tessék csak a Phoenixnek is szurkolni, nehogy a Polski- Wolski ottlegyen.
@F. Kapus: Köszi, azt hittem csak szimpla állampolgár.

Hát igen, talán ha 2 évig lesz az NHL-ben lockout:)

De akkor mi is erősödnénk:)
Nekem Oliwa hiányzik! :)))
Kicsi OFF : lehet hogy már kérdezte valaki előző posztokban , de szeretnék érdeklődni ,hogy a holnapra "esedékes" Magyar edzőmeccs lesz-e és milyen időpontban kezdődne? jó lenne látni a srácokat, hogyan mozognak együtt.
köszi a segítségeteket! :)
@vaze: jól megdobná a csapatátlagot súlyban és magasságban is. És persze korban :)
@1nf3rn0: sosem felejtem el, mikor Újvárosban játszottak egy meccset, neki a meccshiány miatt előírták, hogy el kell jönnie, nem csinált mást, mint hogy bekorizott, felállt a kékvonalon, eleresztett egy irgalmatlan bombát, majd azonnal emelte az ütőjét, hogy cserecserecsere! :)))
@Thomas_AV: én kérdeztem és kerusz szerint 17:30kor kezdődik
én ott leszek, már régen volt a döntő utolsó meccse
@F. Kapus: öööööö, ha összefut vele valaki, akkor nem én kérdeztem tőle anno, hogy vattafakkárjúdúinghír... :))))
@vaze: állítólag a közép-nyugat-dunántúli angol akcentust nem érti tisztán :)
@F. Kapus: módosítok: közép-kelet
@F. Kapus: az akkori metakommunikációja arról árulkodott pedig, hogy pontosan érti minden szavam! Na, mindegy, emelek a spenót-adagomon, úgyis szezonja van! :)))
@vaze: ha találkozunk vele,biztos az lesz az első kérdése: verdöfákdetvazegájizrájtnáu,hirúindmájlájf :)
elég jól kicserélődött ez a keret mióta nem láttam őket
remélem nem jobbakra. :)
hát, ha pusztán a számokból indulunki, nálunk a válogatott keretből kb. 15-en nem a magyar bajnokságban edződtek idén, ehhez képest az ő egy vagy nulla légiósuk nem valami sok.

Na persze Sapporoban az egyik legnehezebb meccsünk épp a végén kieső Észtország ellen volt, szóval én azért fosok rendesen a lengyelektől is.
Szerintem a lengyelek legfőbb ereje éppen az "esélytelenek" nyugalma lesz. Senki sem számít rájuk, ők is altatnak mindenkit, úgyhogy rohadtul oda kell figyelni rájuk.

@F. Kapus:

Ránéztem a linken a képre, na mondom ez az Oliwa mit szedett? Mert szép nagy benga állat volt, de ez az ért mégis durva. Aztán lejjebb tekertem : )))
@vaze 17:54:53:
Galvins is uezt nyomta a HC elleni bajnoki döntőben. Már nem is tudtunk a meccsre koncentrálni, mert csak rajta röhögtünk.
süti beállítások módosítása