HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Az UTE–Marilyn a magyar bajnok

2010.03.31. 15:21 Hblog

Befejeződött a női bajnokság, amely az UTE-Marilyn címvédését, egyben történetének tizenötödik bajnoki elsőségét hozta. A három nyert összecsapásig tartó döntőben a két csapat magas színvonalú, nagy iramú mérkőzéseket játszott.

Mint már beharangozónkban is említettük, két közel egyforma tudású csapat meccselhetett az aranyéremért a mői bajnokságban. A középszakasz utolsó mérkőzésén elkönyvelt 6-3-as FTC-győzelem enyhe Fradi-fölényt ígért, ráadásul az első meccsen még eltiltását töltötte a hazaiak gólkirálynője, Huszák Alexandra. Ehhez képest a döntő nyitányán hengerelt az UTE-Marilyn. Bő hat perc alatt három gólt láthatott a publikum, ebből kettőt a lilák értek el, Victor Zsuzsanna emberelőnyös találatára Rónai Alexandra ugyancsak emberelőnyből válaszolt, de kilenc másodperccel később Victor Zsuzsanna ismét bevette a vendégkaput. A végig nagyon izgalmas mérkőzés a második harmad elején eldőlni látszott, Kiss Andrea volt eredményes kettős emberelőnyben, Somogyi Vivien hajrában elért gólja pedig minden kérdést lezárt, 4-1.

A második összecsapás a Ferencvárosnak sikerült jobban. Az első játékrészben kétgólos előnyre tettek szert, Tóth Enikő egyenlő létszámban, Ferik Evelin emberelőnyben vette be Kökényesi Eszter kapuját. Az UTE-Marilyn mindent megtett az egyenlítésért, a második harmad elején Victor Zsuzsanna révén sikerült is szépítenie, de az FTC kapusa, Németh Anikó innentől mindent fogott, a zöldek 2-1-gyel behúzták a meccset, kiegyenlítettek.

A következő összecsapás Kökényesi Eszter parádéját hozta, a sokszoros válogatott kapus húsz védést bemutatva óvta meg kapuját a góltól. A párharc négy meccsén négyszer is eredményes Victor Zsuzsanna szerzett vezetést a liláknak, amit Huszák Alexandra a hajrában toldott meg még egy góllal, a kulcsfontosságú harmadik meccset 2-0-ra nyerő UTE-Marilyn egy lépésre került a bajnoki címtől.

Ezt a lépést a negyedik mérkőzésen meg is tették Balogh Tibor tanítványai. Bár az összecsapás elején Dabasi Réka 3. percben esett góljával az FTC bejelentette igényét a mindent eldöntő ötödik csatára, a folytatásban a címvédő folyamatos nyomása két gólt is eredményezett. Huszák Alexandra a második harmad derekán egyenlített, Gyüre Borbála a záró periódusban belőtte a győztes gólt, 2-1. Az UTE-Marilyn 3-1-es összesítéssel nyerte a párharcot, és lett a 2009/2010-es szezon bajnoka.

28 komment

Címkék: nők ferencváros bajnokságok ute marilyn

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szerintem a 7. percben kilakult 3-1-es eredményt nem nevezném hengerlésnek! Főleg úgy, hogy a vége 4-1 lett.
Szintén megjegyzem, hogy az FTC-ben sem játszott a döntőn egy meghatározó játékos, igaz Ő betegség miatt nem léphetett jégre.
Amúgy gratulálok az UTE-nak a győzelemhez, a Fradinak az ezüst és bronz érmekért.
Jövőra komoly lesz a Női bajnokság, már ha igazak a hírek az indulókról.
Csak a döntő mérkőzést láttam, és hiába a 2-1-es, szűknek mondható győzelem, a Marilyn - ahogy a cikkben is írva van - valóban végig uralta a játékot. Dabasi Réka gólja egy nagyon ügyes megugrás és precíz befejezés eredménye, ám ettől eltekintve a játék gyakorlatilag végig a Fradi harmadában zajlott. Ez alól talán csak az utolsó pár perc volt kivétel, amikor a Fradi óriási elszántsággal támadott, Eszter több remek védésére volt szükség az eredmény megtartásához. Gratula minden lánynak az egész szezonhoz, és főképp a Marilynnek az újabb bajnoki címhez! SZÉP VOLT!!!
Tillasz, a 7. percben 2:1 volt, nem 3:1, ahogy az olvasható is. A hengerlés kifejezés pedig a végeredmény tükrében, pláne ha a pár nappal korábbi 3:6-os meccset is nézzük, szerintem nem túlzó.
@Tillasz: Na végre valamiben a jó oldalon állok veled szemben!:)
@Bálna_:
"Bő hat perc alatt három gólt láthatott a publikum, ebből kettőt a lilák értek el, Victor Zsuzsanna emberelőnyös találatára Rónai Alexandra ugyancsak emberelőnyből válaszolt, de kilenc másodperccel később Victor Zsuzsanna ismét bevette a vendégkaput."
Hát szerintem bő hat perc, meg 9 másodperc az 7 percbe beletartozik.
Akkor a 6-3 lemosásként értendő. Ugye nem?
@Rock me Amadeus:
A jó oldal? Az melyik? Szerintem egy UTE-FTC meccsen nincs jó oldal....:-)
@celebesz:
Ja a Rólad készített fotót hova küldhetem?:-)
Itt nem tenném közzé...
@Tillasz: "Szerintem a 7. percben kilakult 3-1-es eredményt" - erre írtam, hogy a 7. percben még csak 2:1 volt.

És igen, a 6:3 is lemosás volt. Ha olvastad a tudósításomat az utemarilyn.hu-n, akkor tudod, hogy a meccs után sem gondoltam másként. Nem írhattam, hogy "egyenlő felek küzdelme" meg hasonlók, amikor a lövésarány 38:17 volt a javatokra...

Én mindig azt írom, amit gondolok. Bántódtak meg már néhányan a Marilyn-ből is emiatt. De mindenki tudja, hogy bármilyen "bántásom" mögött jószándék lakozik. Nevetni fogsz: még a Ti irányotokba is.
Ezaz :) Hálistennek nem a bunkó fradis csajok nyertek :)
@Bálna_: Egyébként nem a "lemosás" hanem a "hengerlés" kifejezést használtam :)))
Free, ha ez is a véleményed, szépen kérlek, tartsd meg magadban. A női jégkorong így is tele van feszültséggel, problémás emberekkel és szituációkkal, ne gerjesszük még itt is a feszültséget.
@Bálna_: Ha máshogy nem veszik észre magukat, csak beszólás alapján, akkor leírom még 100szor is. Nem egyszer ott voltam a pálya mellett és láttam - hallottam mi folyik. Akinek nem inge nem veszi magára. Biztos teljesen véletlenül találom, találtam ki a testjátékkényszerüket és a kedvesem lek..vázását és anyjának sértegetését. És nem is érdekelne , ha 1-2 szer történik meg emberek vagyunk... De nekik ebből áll a játék, és csodálkoznak ha elszakad a cérna. Nagy arcbol vissza kell venni ,ennyi. Természetesen sok lány van, aki teljesen korrekten viselkedik, így tőlük elnézést is kérek, de amit néhány .... megenged magának az már tulzás. Ezt be lehet tudni annak , hogy a mai generációnál a normális viselkedés és a másik irányába megadható tisztelet teljesen eltünt. Hálistennek isten nem ver bottal :)

Megnyugtatok mindenkit : Nem a saját véleményemről van szó... Ez köztudott :)

Ha valami nem tetszik, akkor tessék orvosolni a problémát az adott csapatnál. De lehet erre ösztönzik őket , ami nem épp sportszerü.
Remélem ez a helyzet megváltozik, mert mindenkinek csak jobb lenne. Mindig is lesznek akik ezt tagadják , csak könyörgöm egyszer nézzenek már magukba és vegyék észre magukat.

Remélem senki nem fog itt megsértődni. Tanulni kell az esetből, a makrancos csunyaszájju nagyképü lányokat meg kell nevelni és máris normális - barátságos - hokihoz méltó, jó hangulatú mérkőzéseket lehet vívni. Nem is értem , hogy alig van női hokicsapat mégis ilyen viselkedést mutatnak egyesek.
Én a jégkorong sportot nem így ismerem, de kövezzeetek meg , hogy az írásom hazugság.

Ezek tények , és szólásszabadság van. Nem azért írtam le, hogy bárkit is bántsak , csak szeretném ha nem ez lenne a trendi a lányoknál.

puszi FRee.
@Tillasz: na csicseregj csak!! Az utolsó mondatodról kicsit bővebben, ha lehet kérni :)
@FRee:
Szerintem nálatok is hiányzik otthon a tükör.
Sajnálom, hogy előjöttél ezzel, de szerintem mindenki nézzen egy kicsit magába. Ha akarod felsorolom, hogy ki, mikor, mit mondott a 11 éves lányomnak, ki fenyegetett meg a jégről engem (!).
De idézhetek azoktól is, akik büntipadra kerültek.
Ha valakivel problémád van oszd meg vele.
Véleményem szerint egyik csapat sem szent. Mindenütt vannak, akik kicsit túllőnek a célon, de örömteli, hogy legalább jó meccseket játszanak, és az U18-ban harcolnak együtt. Remélem ez a szellem az idősebbekre is átragad. @Bálna_:
Bocs, de nem szoktam olvasni a honlapot. Egyszer feltévedtem, de teljesen máshogy láttunk dolgokat. Igaz lányomat dícsérted, mégha név nélkül is.:-)
Jövőre remélem indul a Sztárok is, és akkor tök jó bajnokság lesz. Kiss-Simon Franciska számomra döbbenetes játékot mutatott a tornán.
@pokerface:
UTE, FTC, Sztárok, Jégmadarak, Démonok, Vadmacskák, Angels.
Csicseregtem...:-)
Ez jobb, mint az OB I.
@Tillasz: Nem rossz :) Alsóházban is izgalmas meccsek lehetnek most már. Ez már csak azért is fontos, hogy a pofozógép szerepet betöltő csapatoknak ne menjen el a kedve.
Tavaly is volt szó sok csapatról, jóval több csapatos bajnokság lehetett volna, mint az OB1 :) aztán "csak" 5 lett belőle.
A Jégmaradak mit takar? A Stars féle kezdeményezés netán?
@Tillasz: Kár ezen vitáznotok. Nem szép egy lány szájából az anyázás, a zs.idózás és c.igányozás meg pláne nem, de ez elsősorban magát a játékost minősíti. Viszont van példa a sportszerűtlenség ellenkezőjére is, inkább ezekről beszéljünk. Arról, amikor a hazi csapat kis ajándékkal kedveskedik a vendégeknek például Mikulás apropóján, viszonzásul meg egy nagy tálca süteménnyel várják az ellenfelet, vagy beszéljünk arról, amikor egy csapat úgy tiszteleg Csicsó előtt, hogy mindenki sisakján ot van a 19 és úgy mennek a Vadmacskákhoz.
@pokerface:
Palotás Pisti kiszállt a Fardiból, új csapatot szervez.
Ha a Sztárok válogatottjai játszanak, akkor nagyon jó csapatuk lesz. Eddig azt mondtam, hogy a lányom a legjobb hátvéd, most azt mondom Kiss-Simon Franciska egy zseni.
@pokerface:
Igaz, csak nem szeretem a fekete-fehér verziót.
@Tillasz: az U18-ban az a szerencsés helyzet állt elő, hogy nem csak csatárokból, hanem hátvédekből is van válogatási lehetőség, köszönhetően annak, hogy anyaegyesületükben a fiúk között legtöbbször hátvédként szerepeltetik őket.

De ezt ugye nem neked magyarázom... ;)
@MeLa:
Remélem nem volt sértő amit írtam. Tudom, hogy sok leányzó, aki a fiúk között hátvédet játszik, most csatár sorban vitézkedett. Azonban én a hátvédektől elvárom azt, hogy a harmadvonaltól a kapuig el tudjanak lőni egy korongot lepattanás nélkül. Sajnos erre a mostani csapatból kevesen képesek. Ez leginkább életkorukkal és erejükkel magyarázható. Azt azonban mindenki láthatta, hogy a Szlovákok nagyon jól kizártak minket a kapu elötti területről és hiába volt 45 lövésünk, ezek nagyrésze se erőben se helyezésben nem okozott problémát a jó képességű kapusnak.
De ezen lehet javítani, idő rengeteg. A lányok abban nyújtottak nagyot, hogy olvasták és értették is a játékot, emellett még fantasztikusan jól korcsolyáztak. (Ezzel leptek meg minden szkeptikust.)
És ez valóban a fiúk közötti játéknak is köszönhető.
@Tillasz: engem megsérteni? Viccelsz? Komolyan arról beszéltünk a stábbal, hogy milyen jó, hogy a hátvédekből is van választék nem csak a csatárokból, s hogy ez milyen jó.

Egy dolog azért elgondolkodtatott a sok csapatos női bajnokságról tett bejegyzésed kapcsán. Van ennyi női kapus? Főleg, ha a Marilyn is két csapatban gondolkodik...
@MeLa:
Van kapus elég. Hogy ebből mennyi jó, az más kérdés. Az, hogy ebből ki az aki az U-18-ban tudna védeni az egy harmadik kérdés.:-)
UTE 2 csapattal való indulás szintén nem rossz ötlet, bár nem tudom hány kapusuk van. Eszter minden évben 3* vonul vissza!:-)
Bár semmi közöm a Fradihoz, én javasoltam nekik, hogy induljanak az osztrák első osztályban. Tudom ez pénz és idő, de hosszútávon a fejlődés miatt az a megoldás.
@Tillasz:
Én sosem mondtam, hogy visszavonulok. Meg sem fordult a fejemben.
Most, idén először, igen.
Hogy nem tudom, lesz-e a BEK után folytatás.
Ha kérdésed van, csak tőlem. Elérhetőségeimet tudod.
@Tillasz:
Sajnos, az EWHL pl évi 2 millio volt annak idején, gondolom, most sem olcsóbb. A fejlődésnek nyilván ez a nyitja, csak legyen, aki kifizeti! :S
@Esztör_11:
Ezt én is meg tudom erősíteni, hogy Esztör sosem mondta, hogy visszavonul. Az, hogy sérült volt sokszor és ebből emberek azt vonták le, hogy visszavonul az egy másik verzió.

Én is találkoztam olyan emberrel... kb. 4 évvel ezelőtt, aki azt mondta, hogy ez volt az utolsó bajnokságunk amit megnyertünk (13.) Most a 15-nél járunk....
Azt gondolom, hogy a cél egy olyan bajnokság ahonnan lehet válogatni és nemzetközi/válogatott szinten már tényleg komoly erőt képviselhetünk. Az U18-as csapat egy remek kezdeményezés, amit az UTE-Marilyn teljes mértékben támogat. A mi célunk régen is és most is az, hogy a női jégkorong egyre jobb színvonalú legyen. Mi sosem hívtunk senkit a csapatunkba, de bárkit szívesen fogadtunk. Volt aki jött és maradt, volt akinek nem tetszett... Ahány ember annyi féle... ez azt hiszem máshol is így van.

Reméljük, hogy az ügyes "kislányok" mint Kiss-Simon Franciska, Dabasi Réka, Medgyes Dorci, Németh Berni,Bikás Luca, Kiss Andi, Rónai Alexa, Pintér Lili, Botond Barbi, Somogyi Vivi, Huszák Szasza és a többiek sorolhatnám (elnézést akit kihagytam tényleg)....... sokáig fognak még hokizni és a vébékről sok-sok érmet fognak hazahozni.

Szeretném megjegyezni, hogy az idei bajnoki döntőn, bár volt egy-két nem odaillő megnyilvánulás, de szerintem igen normális viszony alakult ki a két csapat között.
Remélem ez a jövőben is így lesz. A meccsen ellenfelek vagyunk, de az életben lehetünk barátok és segíthetünk egymásnak ha a sors úgy hozza.
Hiszen a sport erről kell, hogy szóljon elsősorban ugye?
@Tillasz:

Volt szerencsém abba a kölyök tornába belelátni. Sőt az Angol válogatott kapitányával beszéltem is személyesen, aki külön kiemelte (ha jól emlékszem MAC-ANGOl döntő volt), hogy a fiúcsapatokban játszó lányok nagyon tetszenek neki. Sőt kifejezetten jónak tartja őket és nem gondolja, hogy rosszabbak lennének mint a korosztályos fiúk... ez azt gondolom elég nagy elismerés. Lehet, hogy fizikálisan erősödhetnének még a lányok, de ez az edzőkön is múlik. Nagy köszönet azoknak a klubboknak, ahol engedik, hogy edzenek sőt még játszhatnak is a mérkőzéseken a lányok.
süti beállítások módosítása