HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Egy percig sem kellett gondolkodnom

2010.03.29. 15:02 F. Kapus

A jövőben más városokból is várunk magas szinten jégkorongozni és tanulni igyekvő fiatalokat – mondta blogunknak Ocskay Gábor Fehérvár-főnök az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia létrehozásáról szóló bejelentés után. "Régebben voltak hasonló álmaim, de mostanában nem gondoltam arra, hogy valaha ilyet meg fogunk valósítani Magyarországon – jelentette ki Kercsó Árpád edző. Két nyilatkozat hajtás alatt.

Ocskay Gábor: "Az akadémiai rendszer a teljes utánpótlásunkat felöleli, a szupermini korosztálytól a farmcsapatig. A vezetőedző, tehát a szakmai irányító Kercsó Árpád lesz, aki három korosztályt visz, az előkészítőt, a kölyköt és a serdülőt. A farmcsapat edzője Kóger István lesz. Mivel jövőre a Mol Ligában indulunk, ezért ő csak ennél a csapatnál edzősködik, az ifjúságiak új trénert kapnak. Az edzői garnitúra, így Kercsó Árpád segítői is nagyrészt a jelenlegi székesfehérvári állományból kerülnek ki.

Az akadémiai rendszert a fehérvári önkormányzat támogatásával alakítottuk ki. A jövőben más városokból is várunk magas szinten jégkorongozni és tanulni igyekvő fiatalokat. Együttműködünk általános iskolákkal, gimnáziumokkal, a Kodolányi János Főiskolával. Az első évben tíz-húsz gyermekre számítunk pluszban, látszik, hogy már az előzetes hírek alapján megpezsdült az élet. A város iskolai és kollégiumi helyeket biztosít játékosaink számára. Hosszú évekre, évtizedekre működő rendszert igyekszünk kialakítani.

Április elejétől május közepéig rendelkezésre áll a jég Kercsó Árpádék számára. Az újonnan jelentkezők közül addig kiválaszthatják a megfelelőket. Természetesen az eddig nálunk sportoló fiatalok közül senkit nem küldünk el, a jövőben sem csak a kiugró tehetségekkel foglalkozunk. Sokat beszélgettem az elmúlt hetekben Kercsó Árpáddal. Abban maradtunk, mindketten érzünk magunkban annyi erőt, hogy még egyszer hozzáfogjunk egy nagy dologhoz, és sokat tegyünk azért, hogy évek múlva reális elvárás legyen a magyar válogatottól az A csoportba jutás.

Nagyon fontos eleme az akadémia terveinek a jégcsarnok-rekonstrukció harmadik üteme. Rövid időn belül, 2011 őszére szeretnénk felépíteni a második pályát a csarnok mellé. Ez a káposztásmegyeri Icecenter edzőpályájához hasonló szerkezetű lenne, edzésekre és utánpótlás-mérkőzésekre alkalmas gyakorlócsarnokként funkcionálna. Ezzel korlátlan lehetőséghez jutnánk jeges edzések terén is."

Kercsó Árpád: "Régebben voltak hasonló álmaim, de mostanában nem gondoltam arra, hogy valaha ilyet meg fogunk tudni valósítani Magyarországon. Ráadásul külön öröm, hogy egy ilyen jó klubnál, ahol profi a menedzsment, ahol a város a csapat mögött áll, nagyon komoly lehetőséget biztosítanak számomra. Egy csodálatos álom teljesült be, egy percig nem kellett gondolkodnom, amikor Ocskay Gábor megkeresett. Itt szeretnék még egyszer köszönetet mondani Hardi Róbertnek és Szabó Istvánnak, akik egy nagyon nehéz időszakban befogadtak, segítették a munkámat, a kölyökbajnoki címet nagy részben nekik is köszönhetjük. Azt gondolom, ők is megértették, hogy vissza nem térő lehetőséget kaptam az élettől Székesfehérváron.

Nem küldünk el senkit a székesfehérvári fiatalok közül, de ahogy minden komoly helyen szokás, itt is be kell kerülni a csapatba. Ehhez mindenki megkapja a segítséget és a lehetőséget. Eddigi játékosaimat magammal hozom három korosztályban. A kívülről jeletkezőknek kiválasztást tartunk, csak az kerülhet a Fehérvárhoz, aki az első két sor szintjén képes teljesíteni, magyarán, jobbnak kell lennie a fehérváriaknál, ha nálunk akarja folytatni. Lesz, aki egy napot, lesz, aki két hetet kap a bizonyításra. Csak olyat veszünk fel, egyetértésben, megbeszélve, aki alkalmas a feladatra.

Nem tartom magamat nehéz embernek, csak következetesnek. Nehéz olyankor vagyok, amikor valaki nem tartja a szavát. Ilyenkor számon kérek, veszekszem, de mindezt a cél érdekében teszem. Ocskay Gáborral mindent megbeszéltünk, az a tervem, hogy a jövőben is sokat fogunk kommunikálni, egyeztetni. Lefektetjük a konkrét feladatokat, ezeket nagyon fegyelmezetten, teljes mértékben betartom. Mivel Ocskay Gábor is ilyen ember, nem lesz nehéz együtt dolgoznunk, ebben biztos vagyok. Mivel Székesfehérváron találkoztam a klubvezetőkkel és a döntéshozókkal is, azt látom, hihetetlen összefogás van itt a jégkorongsport érdekében. A célok egyértelműek, a körülmények adottak, jó jégkorongot kell csinálnunk."

45 komment

Címkék: akadémia fehérvár ocskay kercsó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez egy jó hír!

Sok sikert!
Ehhez nem lehet mást mondani, mint sok sikert a közös munkában és kívánom, hogy még hosszú éveken keresztül munkálkodhassanak mindketten a magyar jégkorongért!
remek! Egy megvalósulni làtszó hoki akadémia Magyarorszàgon,ez fantasztikus! Én is csak azt tudom mondani,hogy sok sikert!
remek! Egy megvalósulni làtszó hoki akadémia Magyarorszàgon,ez fantasztikus! Én is csak azt tudom mondani,hogy sok sikert!
Minden szimpatikus amit terveznek. Egy aspektus érdekel csak. Nem tudom, milyen létszámok vannak és mennyire volt erős a fiatal korosztály, de mi történik azokkal, akik eddig valamelyik korosztályban fehérváriak voltak (oké megmaradnak) és jönnek melléjük a jelenlegi Kercsó nevelések és az így létreött mondjuk 6 sorban a 6.-al lesznek. Más szóval mennyire elitképzés ez és mennyire sportegyesületi munka? Tényleg érdekel, hogy egy mostani gyenge fehérvári csapatban marad-e?
@sakic: Én azt mondom, legyen verseny már itt is. Aki jó, az kerüljön be a csapatba, aki kevésbé, az meg küzdjön érte, hogy bekerülhessen.
@sakic: "csak az kerülhet a Fehérvárhoz, aki az első két sor szintjén képes teljesíteni, magyarán, jobbnak kell lennie a fehérváriaknál, ha nálunk akarja folytatni."-
@Gaudi: nehéz kérdés. Jó lenne, ha egyfajta tömegsport jelleggel is lenne lehetőség játszani a kevésbé tehetséges gyerekeknek is. De erre jelenleg - és sajnos a következő jó pár évben - nem lesz reális lehetőség.

Remélem, hogy az új pálya nem csak "kinézetében", hanem szezonális működési idejében is hasonlítani fog a káposztási csarnokhoz. (egész évben, nyáron is működve)
Remélem példa követő lesz ahogy anno a fociban elöször MTK nak volt akadémiája aztán lett a Puskás akadémia- azaz egymást kövessék az ilyen akadémiák és városvezetések h minnél több gyerek jégkorongozzon mert A csoportba csodára jártak a csapatnak ilyen kevés igazolt játékossal és ilyen kevés jégpályával eltudták érni az A csoportot.

Magyarországon nagyon rosszul állnak a sportfinanszirozáshoz mert vannak siker sportágak amik az eredményekhez képest a körülmények nem javulnak vagy csak minimálisan és van egy sportág ami egy aranycsapatra támaszkodva elnyeli a pénzt és eredményt nem hoz.
@wincent: Persze, kell az is, de nem az akadémián. Az akadémiának a célja az elitképzés kell legyen, különben nincs értelme.
Soha rosszabb hétfőt!Jó egészséget és kitartást
minden érintetnek!Példaértékű összefogás,a szokásoktól eltérően tudjuk megbecsülni és örülni neki!
Igen egy percig sem kellett gondolkodni, hiszen a tett halála a gondolkodás. Ezt történt Hardi úrral és Szabó úrral majd fél éven keresztül gondolkodtak és gondolkodtak még talán valamit alá is írtak. Remélem most már nem bánják, hogy annyit gondolkodtak és nem csináltak "bohócot" magukból. Ajánlat jó ajánlat mindig volt és lesz de lojalítást csak a legnagyobbaktól várhatnak el. Szerintem ha körülnéznek a szűk környezetükben akkor azt már réges régen megtalálták csak hinni kellen benne és támogatni és csak annyira mint a " mágust". Jó hoki már van Magyarországon és ahogy a napi eseményeket ismerjük az utánpótlásnál ez egyre jobb és jobb lesz, köszönhetően a sok hokiért tenni akaró ember áldozatos napi munkájának.
@sakic: azért a 6 sor az még mindig csak 3-3 edzésenként. Ennyi gyerköchöz már 2 edzö kell meg nagyon jó feladatok, de hát mint tudjuk, Kercsó nem ma vagy tegnap kezdte...
Minden elismerésem Ocskay úrnak, erre van szükség.
Tegyünk félre minden vitát, félreértést, ami ebben a cikkben van, az tényleg a magyar hoki érdeke!
Szurkolok, hogy minden úgy alakuljon, ahogy tervezték.

Hajrá Magyarország, előre, az A csoport vár!
@wincent: Az a helyzet, hogy elég sok helyen folyik olyan jellegű utánpótlás-képzés, amire Te gondolsz... Pl. itt, igaz ez Budapest. jacint.blog.hu/2010/03/18/gyerekhoki

Igazából az lenne a jó, ha az akadémiai oktatás mellett a Volánnál vagy máshol Fehérváron megmaradna a lehetőség azoknak is, akik nem felelnek meg az "elitképzés" követelményeinek.
Ez elég bíztatóan hangzik.
De! Van-e arról valamilyen információ, hogy a MJSZ Edzői Bizottsága milyen véleménnyel van a projektről ill. a megkezdett "szlovák" utánpótlás képzési tematikai modell működik-e ill. milyen viszonyban van Árpi bácsi képzési elveivel?
Tudomásom szerint a két szakmai modell között áthidalhatatlan volt a szakadék...
Nagyon jó a kezdeményezés! Bennem egyetlen kérdés merült fel, mint lehetséges negatvíum. Ha a Volán utánpótlásban nagyon erős, kvázi egyeduralkodó lesz (a rendszernek, a Mesternek és az újonnan érkezőknek köszönhetően), akkor az nem fogja eltorzítani a kölyök- és a serdülő-bajnokságot? Mert az negatív lenne, de nyilván van rá megoldás.
Sok sikert és egészséget az Akadémiához!
El sem hiszem a hírt! Végre nem lesz túlterhelt a jégbeosztás! Hajrá Kercsó Árpi!
A hír nagyon örömteli, gratulálok az érte tevőknek! Remélem még sok A csoportos VB-n szurkolhatok a magyar csapatnak!
Este 7 orai hirek után Kercso Árpi a Kosuth rádioban,érdemes meghalgatni!
"Hoki akadémia"= Kimazsolázni a tehetségesnek látszó gyerekeket a többi egyesülettől, Kercsó jelenlegi tanítványai mellé és elitképzést folytatni. "Nem fognak elküldeni senkit"= Úgy is elmegy magátol a gyerek. "Az első két sor szintjén kell teljesíteni az új gyerekeknek"= Az első két sorban nemigen lesz (max 1-2) jelenlegi volános nevelés, ha hajtanak néha a 3.-4. sorban játszhatnak Kercsó kedvencei mellett az ute b ellen kapnak majd 5 perc jégidőt.
@Enzo Molinari: ennyire gyenge lenne a jelemlegi utánpótlás nevelés Fehérváron?
pedig a legjobbak...
@Theutus: Nem, de ha mondjuk berakja egy korosztályba 8-10 gyerekét, azokat fogja favorizálni, a többinek kevés lehetősége lesz.
Jó munkát és kitartást kívánok mindkét úrnak és segédeinek, no meg a tanítványoknak!

Elolvasva a kommenteket,én nem tudom elképzelni , hogy az elitsport és a tömegsport összeegyeztethető lenne. A célja mindegyiknek más. A megalkuvás pedig nem vezet előbbre.
A fő cél ki van tűzve, tehát ehhez kell hozzárendelni a részcélokat és a munkát!
Kercsó azokat biztosan fogja szerepeltetni akiket tehetségesnek gondol
függetlenül attól, hogy előtte kinek a tanítványai voltak
inkább örülj neki, hogy olyan embert vitt az Öreg az utánpótlásotok élére, aki már bizonyított párszor
@Enzo Molinari: de mondhatnám azt is, hogy a magyar jégkorong érdekeit tartja majd szem előtt:)))
ismerős ez a fehérvári mondat? :P
Kíváncsian várom a fejleményeket de azért azt javaslom,hogy mindenki nyugtával dicsérje a napot.És álljon mindenki előtt örök mementó ként ZALAEGERSZEG.Reméljük nem ismétlődik meg,mert az kemény mélyütés lenne mindenkinek.
Az nem jó, ha máshol cserben maradhattak esetleg valakik emiatt, de minden tisztelet id. Ocskay Gábornak, hogy ilyen több szintes, korosztályos hoki rendszert épít Fehérváron.
Fontos és jó lépés volt szerintem is - az idő dönti el, mennyire lesz jó és hatékony ez az együttműködés, de jó esély van arra, hogy a biztos háttér és a megalapozott szakmai munka együtt meghozza a gyümölcsét. Ha sok energiát tesznek egy programba (pénz, ideg, figyelem, agymunka stb.), akkor abból hosszú távon csak jó dolog sülhet ki. A hangsúly a hosszú távon frázison van - ehhez is türelmet és kitartást kívánok minden résztvevőnek, beleértve a feltörekvő tehetségeket éppen úgy, mint a "zászlóshajó" személyiségeket.
Remek kezdeményezés!
Van egy olyan sanda gyanum, hogy nem kell sok időnek eltelni ahhoz, hogy különváljon a két egyesület, mert annyi lesz az új érdeklődő, nem csak a hazai csapatoktól, hanem Erdélyből is. Ha ez beigazolódik, akkor az erdélyi vonalat beindító debreceniek gondban lehetnek.
@hzzs: csodálnám, ha Ocskay a modellalkotás előtt nem egyeztetett volna szövetségi színtéren - bár a kérdések elsőre minimum elgondolkodtatónak tűnnek... :) amúgy ha jól sejtem, ez a bázis inkább a Sóvár-féle (nemzetközi szinten is jegyzett, lásd kis Soma példáját) modellt igyekszik meghonosítani.
@lines: ebben is lehet valami, de itt majd biztos előkerül egy jogos és okszerű frázis: a lehetőség minden város/térség előtt adott, tessék akadémiákat gründolni - 10-15 éves távlatban egyébként csak a lehető legszélesebb merítés hozhat valódi áttörést a hoki fejlődése terén, a fehérvári bázis lehet a minta (és persze illúzió, de idővel tényleg el tudom képzelni, hogy létrejön egy hasonló Miskolcon, Szegeden, sőt, netalántán Pesten is). most persze lehet, hogy túlzásnak hat, de ez a lépés vetekszik a Volán EBEL-indulásával - ugyanis hosszú távon egy erősebb magyar bajnokság alapjait teremtheti meg - abban ui. körülbelül mindenki egyetért, hogy az A-csoport felé tartó szint minőségi utánpótlásnevelés nélkül vágyálom marad.
üdv.
@pokerface: pont ezt írtam...az itteni modell lehet minta, tessék utánuk csinálni (fociakadémiából se egy van, működik, léteznek sztenderdek, a többi elhivatottság, szakmai és financiális háttér kérdése - nem lebecsülve ezzel persze Árpi bá szakmai súlyát és Gabbá tekintélyét :)
bennem mindezzel együtt felvetődött, hogy innentől mi a répa lesz a dunaújvárosi utánpótlásneveléssel - de majd Spigott szakíró utánanéz, a szomszédvár lépése mennyire rengette meg az itteni (picit mostanában málladozó) bástyákat, ill. adott új lendületet a MacCallum-féle elképzeléseknek. meglátjuk - de már csak ezért is tetszetős a fehérvári történet, melóra sarkall :)
www.telesport.hu/

Jobb oldalt: # TeleSport, 2010. március 29. 20:00

1.05-től kezdődik a beszámoló az Akadémiáról.

Erről még részletek:
www.origo.hu/sport/jegkorong/20100329-jegkorong-akademia-indul-szekesfehervaron-kercso-aroad-vezetesevel.html
Ocskay G. és Kercsó Á. most is jól döntöttek. Már itt volt az ideje az egymásra találásnak... Az eredmény nem marad el, ebben biztos vagyok. Így az A csoportba jutás már nem is kétséges. Hajrá Magyar Jégkorong!
@BP1949: persze őrizzen az isten, hogy hősködjek (OFF dehogynem ON), de nálunk már elég régen egymásra találtak - amúgy kösz, hogy eszembe juttattad! :)
és van pár kép az elmúlt napok szomorú évfordulójához is...hát igen, akkor még nem tudhattuk. :(
www.dunaujvaros.com/melleklet.php?rid=313
üdv
Az "öreget" ismerve nem bízza a véletlenre és nagyon komoly szerződést írnak.A későbbi "félreértések" elkerülése végett :).Tiszteletem Ocskay úr iránt eddig is óriási volt! Nagyon nagy dolognak tartom,hogy az utánpótlást is szándékaiban áll magas szintre emelni.Érez magában megfelelő erőt, bátorságot,önbizalmat, ahhoz,hogy egy "nehéz" ,de a jégkorongért szintén élő-haló emberrel együtt dolgozzon.Kíváncsian várom mi sül ki ebből.
Sok sikert az elképzelésnek! Jó ötlet, sok pozitív ember akik törődnek a jövő hokijával. Csak nehogy olyan Tiszavirág életű legyen a projekt mint az ezelötti években, hogy Árpibá megjelenik valahol-rahedli pénz és elképzelés, aztán csarnokok épülnek lendületben a hoki, fiatalokat toboroz, tehetségeket kinevel, aztán ok-oknélkül odébbáll, csak azt nem értem, hogy miért kell még nekünk az Ő személyisége, hogy ez mind megvalósuljon. Senkinek nincs ötlete? Nem azért, tisztelem és becsülöm a munkásságát, de mostanában mindenhol csak hátrahagyta a fiataljait. Vagy most azokat próbálja összetoborozni?
Kercsó zseni, amíg mozogni bír, addig csinálni fogja. Rajta nem múlik. Pénz viszont nagyon sok kell a projekthez, ha magas szinvonalon akarják csinálni. Kb. évi 50 millió minimum, de inkább a 100 a reális, ezt bárki ki tudja számolni.Persze, a szülőktől lehet kérni, kérdés tudnak-e évi 1-2 milliót adni a bennlakó gyereknek.És akkor még ott van az infrastruktúra létrehozásának a költsége.Nagy fába vágták a fejszéjüket,de a Budapest Starsnal /jelentős önkormányzati támogatással!/ valami hasonló már egyszer, ha rövid időre is, de sikerült. Reménykedjünk, Fehérváron lesz hozzá fedezet,kitartás hosszú évekig!Aztán máshol is kedvet kapnak...:-)))
Egerszeg, Erdély,Egerszeg,Bp, Fehérvár....és mindez 15 hónap alatt.....gondol valaki ilyenkor a GYEREKRE, aki 15 hónap alatt 5 iskolában tanulta a másodfokú egyenlet megoldását???

Ettől függetlenűl természetesen működjön és legyen sikeres az új kezdeményezés !
Nagyszerű ötlet, sok sikert az akadémiához!

Kercsó párti vagyok! A magyar jégkorong szempontjából szerintem fontosabb, hogy minden generációból kikerüljön 3-4 nagyon jó játékos, húzóemberek, jövőbeli A csoportos játékosok, akik külföldön is megállják a helyüket, mint hogy legyen 20 játékos, akik egymás utan nyerik itthon az ifjúsági bajnokságokat, és utána majd elhokizgatnak valahol a MOL ligaban.
@hBunny: Szerintem meg mindkét verzióra szükség van... Hogy legyen széles alap...
süti beállítások módosítása