HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Megvan a válogatott bő vb-kerete

2010.03.24. 21:54 F. Kapus

Ted Sator, válogatotunk szövetségi kapitánya kijelölte a világbajnoki felkészülést kezdő keretet. A listán 36 név található. Vannak komoly hiányzók, a legnagyobb meglepetés a svájci vb leggólerősebb csatárának, Peterdi Imrének a mellőzése. Mindhárom UTE-játékos kimaradt, Borbás Gergely, Dubek Vladimir és Hüffner Adrián nem utazik a vb-re. Hátvédposzton két említésre méltó fejlemény van. Ott lesz a kezdetekkor Kangyal Balázs, a válogatottól a tavalyi vb után visszavonult veterán csapatkapitány, aki a tervek szerint az első három napon biztosan részt vesz a programban, továbbá egy tehetséges dunaújvárosi fiatalember, Orbán Attila is bemutatkozási lehetőséghez jut. A támadóknál Fodor Szabolcs visszakerült a keretbe. A csapat április 1-jén találkozik Székesfehérváron, a két légiós később csatlakozik. Az első három napon két egymás közötti mérkőzés gazdagítja a programot. Ezeken bárki bizonyíthatja, hogy helye van a szűkebb keretben is, merthogy 6-án az Icecenterben már csak hozzávetőlegesen 26 játékos folytatja a közös munkát. A teljes program itt olvasható. 5 kapus, 13 hátvéd és 18 csatár neve hajtás alatt. Érdekesség, hogy a Starsból több bekk került be, mint a Fehérvárból, továbbá az is, hogy csatárposzton mindössze három egyesület képviselteti magát.

A válogatott bő kerete:
Kapusok: Budai Krisztián (FTC), Hetényi Zoltán (Sapa Fehérvár AV19), Kiss Tamás (Dab.Docler), Rajna Miklós (Vasas Bp. Stars), Szuper Levente (Hannover Scorpions).
Hátvédek: Ennaffati Omar, Kangyal Balázs, Sille Tamás, Svasznek Bence, Szirányi Bence (Vasas Bp. Stars), Hegyi Ádám, Orbán Attila, Pozsgai Tamás (Dab.Docler), Horváth András, Jobb Dávid, Maklári Erik, Tokaji Viktor (Sapa Fehérvár AV19), Szélig Viktor (Briancon, FRA).
Csatárok: Azari Zsolt, Kiss Ákos, Magosi Bálint (Dab.Docler), Benk András, Fekete Dániel, Kovács Csaba, Kóger Dániel, Ladányi Balázs, Nagy Gergő, Palkovics Krisztián, Sofron István, Vas János, Vas Márton, Vaszjunyin Artyom (Sapa Fehérvár AV19), Berta Ákos, Fodor Szabolcs, Gergely Csaba, Holéczy Roger (Vasas Bp. Stars).

133 komment

Címkék: vb sator válogatott

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Bpstars: Budai ott kell legyen. Egyetlen kapusunk, aki rendszeresen véd.
@csatoimi: Úgy gondolom, ez a generáció egyszer még most felszívja magát, a rutint előbbre fogják helyezni. Ha nincs igazam, akkor Hegyi és Szirányi szóba jöhet.
@gogosz: Szerintem Szuper Levi a kulcsfigura, Ő szerinted nem lesz kerettag a vb-n? Nélküle még a Lengyelek sőt a britek is megelőzhetnek minket, egyszerűen akkora a különbség a javára a többi Magyar kapussal szemben! Azért én úgy olvastam az nso.hu-n, hogy Szélig Vikivel együtt késöbb, de még a vb előtt csatlakozik a kerethez!
@gogosz: aham, akkor rendben. Kezet rá!
@jabka: Ha nem esnek ki a csapatukkal a rájátszásban, amire van esély, akkor én úgy tudom, hogy Szuper nem ér haza. Én Szupert a legjobb kapusnak tartom, mégha sokan támadták is mostanában.
Jobbnál SZERINTEM azért van másik hátvéd is.
Enefatti,pozsgai?
@csatoimi: nagy kérdés, hogy mit részesít előnyben Sator. Az Ebel-ben mérkőzésenként 5-8 percet v. az OB1-ben 20 perc jégidőt. Ja, és szerintem a 7. D-t keressük...
Sziasztok!
Ritkan szoktam hozzaszolni, viszont rendszeren olvasoja vagyok a blognak, minden merkozest megnezek amire lehetosegem van, de ezt nem tudok lenyelni, hogy Peterdit kihagyta a keretbol, egyszeruen latszik merkozeseken is, hogy mennyire robbanekony, gyors jatekos az OB1 hez viszonyitva termeszetesen, legjobban ot sajnalom.
@gogosz: Szuper szerintem is a legjobb.
Budainak örülök, más sajnos nem fér oda tőlünk most! Hetényi és Szuper utazik úgyis, ha csak nem történik valakivel valami...

én csak azt kérdezném Kangyal mit keres a keretben?
@gogosz: KissÁ sztem nem és a Jobb -Szirányi párharc erős lesz. Szuper esetleg.
Adhatunk akkor magunknak egy ötösalát, mert ilyen okosak vagyunk :)
Azért durva, hogy KissT kiszorítja Pedrót a 36os keretből. :D Tessék Pedró, így higyj Kangyalnak. :D
(a smileyk megtévesztők le vagyok döbbenve, hogy egy ilyen bőlére ersztett keretbe, ahova a MISKOLCi Maklári és a némileg ideggyenge Gergely befér Peterdi nem...)
@Miskolcifan: "Pedró miért nem?Ő az,aki mindig szárnyakat kap a válogatottnál"
Én is fájlalom a kimaradását - a fentieket valószínűleg Sator nem tudja...
@Mr. Whisky: Először poénkodni akartam ezen Veled, de aztán rájöttem, hogy az utolsó meccseken ellenünk jól játszott. És bárhogy próbálok visszaemlékezni, de nem rémlik, hogy akár egy hibát is vétett volna hátul. Nem úgy mint a mieink. Ezek tények.:)
@gogosz: szerintem már nincs helye... kiöregedett...

Persze bármennyire is akarok, nem tudok hinni a feljutásban. :(

bárcsak mi rendeznénk, de ugye nekünk meg egyhuzamban A csoportot kellett pályáznunk a B helyett...
@Lazlee: Kiss Á. eszembe sem jutott volna, de a Volán ellen egyedül Ő ment azon a szinten és hőfokon, amin a többieknek is kellett volna. Ákos tavaly is nagyon sokáig jutott és csak az utolsó szűkítéseknél esett ki, pedig csak tartalékként kezdte. Őt inspirálják a jobb játékosok.
@Mr. Whisky: De ha megnézed a cikket, láthatod, hogy kiemelték, az első három napban lesz ott biztosan. Addig lesz csak ott, amig hat sor játszik egymás ellen.
@marko18: Attól félek én is hogy ezek a kicsit kiöregedett védők már nem lesznek elég gyorsak.
Nem készül Sator bosszúra az akkori elküldése miatt?
A DAB-ból Magón és Kiss-en kívül Azari is ott lesz!
Satort ismerve lesz néhány nagy meglepetés. Kiégett, nagyképű a múltból megélni akaró játékosok fognak meglepődni leginkább!
Ő is tudja, hogy a fiatalok tudnak fellőni az A-ba! Ha ők lehetőséget kapnak és Sator függetleníteni tudja őket a téttől elsülhet a kezük. Ezzel lephetjük meg az ellenfeleket.
@gogosz: ez így van, és legyen igazad!
Kapus poszt egyértelmű:Szuper Lvente nevével kezdődik,nem hinném hogy a hannover messze jut a play offban,borzasztó gyengék hazai pályán,igaz idegenben a 2.legeredményesebb csapat volt.2.sz kapus,szerintem Hetényi lesz.Mikor Sator átvette anno a volánt,Budait pár meccs után a kispadra ültette,és az utolsó pár meccsen+ rájátszásokban (alsóházi+ ob 1 )végig Hetényi védett.Támadósorokban nem állunk rosszul, viszont a védelem...hááát erősen határeset.Tokaji , Horváth ,Szélig adott, a maradék 3-4helyre mol ligában edzett védők érkeznek majd......(...)
Holnap a legnagyobb csatát fogjuk vívni!!! A legnagyobbat ami csak létezik a lélek és az érzelmek csatája lesz.De meglesz!!!Behúzzuk a negyediket mert így helyes,mert így kell lennie... mert Ö is ezt akarja!!! #19
@exL:1: Akik közül pl Svasznek (nem szeretem Őt) tavaly az egyik legjobb védő volt.
@gogosz: volán az ebelben közepes csapat volt ,play offban nézd meg mit csináltak a csatáraik a védelmekkel,lengyelek,szlovénok sem lesznek gyengébbek náluk.
@exL:1: Akkor sincs más. Ezen a poszton nincs több magasabb osztályban játszó játékos.
Egy jó formában lévő Szuperre nagy szükségünk lesz, ha a vb-n csak feleolyan jól játszunk, mint tavaly a fehéroroszok ellen, meglehet a feljutás, de a második hely mindenképp!

Ha meg nem, hát megvárjuk Mihály Árpit meg Martzet:))
@bush84: Csak Árpit! Martz minek, itt gólokat kell tudni lőni, tölteléknek van fiatal is!
@Buffalo boy: Köszönet a linkekért, tavaly ilyenkor Ő már haldoklott...! Egy éve nincs már köztünk, de még évekre lesz szükség míg a jégen Őt pótolni tudja a válogatott! Az élet többi részén meg pótolhatatlan! Amióta Ő nincs NEM NYERT A MAGYAR VÁLOGATOTT TÉTMÉRKŐZÉST! Tudom, hogy 6 "A" csoportos meccsünk volt azóta, de akkor is... SOSEM FELEDLEK GÁBOR!
Én a mi Hegyi Ádámunkat hiányolom ismét. :(
Nem a Pedró volt tavaly az A-csoportban a gólkirályunk?
Pedrónak a válogatottban a helye!
Borbás befért volna mindenképpen a bő keretbe...
Bertával elég jól összejátszottak a tavalyi szezonban, meg lehetett volna nézni...na mind1 majd jövőre!
@csatoimi: Teljesen egyetértek Veled! (Ilyen is van ám... ;-) )
Viszont attól tartok, ez csak a szokásos szivatás, védett meccs nélkül fogják kirakni...
@Rock me Amadeus: Szia, engem érdekelne a két db jegy ha még nem kelt el
@Rock me Amadeus: engem is érdekelnének a jegyek
A legendák örökké élnek...
ergomai.freeblog.hu/archives/2009/04/01/A_legendak_orokke_elnek/
Sosem feledünk, Csicsó!

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
Én Benket nem értem.Keddi meccs nagy részét is Maklárival karöltve a palánkra könyökölve töltötte a kispadon.Úgy nézett ki mintha ő lenne aznap a 23. játékosa a Volánnak.Szerintem a Peterdi dologra nincs épeszű magyarázat.:(
Peterdiért mozgalmat kell indítsunk...
A 4. sorba keresnek embereket. Én is szeretem a Pedrót, de a helye már úgy tűnik foglalt.
A fennmaradó négy helyre nálánál lényegesen harcosabb és többet korcsolyázó játékosokat keres a szakvezetés.
Bocs, fiúk (pakero és m52), aludtam egyet rá, mégis megyek Szlovéniába, igaz nem jó szájízzel. Egy orbit majd segít.
Tavaly is került be új játékos az első kerethirdetés után, úgyhogy reménykedjünk. Gröschl tényleg egy tapló, de azért tavasszal feltámadt és termelte a pontokat. Peterdi nemkülönben.
mielőtt még bárki is komolyabb utazásokat kezdene szervezni rá, elárulom, rock me amadeusnak kb. a battai Tölgyfa presszó colorstarja elé szóló jegye lehet :)
@Harczi: Az elődöntők során Peterdi végig nagy kedvvel,jól játszott.A keret ismeretében érthető a Volánnál a Ladányi-Vas-Palkovics sor.
@foma: Ebből következik, hogy mivel Pedro helyére Palkovicsot rakták neki nincs meg a sora. Mondjuk én azért tudnék egy olyat összedobni, ami küzdeni is tud és eredményes is lehet.
Számomra Maklári, Gergely és Berta behívása ugyanolyan meglepetés, mint Pedro kihagyása. Maklári végig a Miskolcban nyomta, nem igazán van indoka a behívásának, Gergely egy nemnormális, nem válogatottba való, Berta meg 2 hónapot játszott egész szezonban, és nem is kiemelkedően.
Kérdés, hogy mit tart Sator lényegesnek, mert ha ajégidőt figyelembe veszi, akkor Vaszjunyin, Berta, Jobb számára is rezeghet a léc.
Akármennyire is sajnálom az UTE játékosokat, hogy nem fértek bele a keretbe, de sajnos valóban azt kell mondjam, hogy a szezon végefelé egyikük sem játszott úgy, hogy nagy segítség volna a válogatottnak.
@freddyD: *segítség lettek volna a válogatottnak
@freddyD: picit vitatkozom, a gólszerzésben nem voltunk elmaradva a DAB-hoz vagy a Starshoz viszonyítva. Csak hátul úgy mentek át rajtunk, mint kés a vajon.
@Rock me Amadeus: mi az OB1-ben 32 meccsen lőttünk 150 gólt, ti meg 115-öt, azért nálam ez nem ugyanannyi! De ettől még lehetne újpesti a keretben...
@check: Azért Jobbnak volt jégideje, elég sokat játszott Oscarral...
Tisztelt Mindenki!

Ha azt elismerjük, hogy mi nem vagyunk magasan kvalifikált jégkorong szakemberek de Tolvonen és Sator azok, akkor már el lehet gondolkodni Pedro mellőzésén. Egyébiránt Pedro egy végtelenül szimpatikus ember, de két szakember is ugyanazt a verdiktet állította ki róla.
Ha az OB1 döntőit nézzük nehezen képzelhető el hogy bárki is kiszorítaná az első három sort.
1 Ladányi-Vas M-Palkovics
2 Kovács-Fekete-Vas J
3 Sofron-Nagy-Kóger

Ezek után három hely kiadó....

Védők között viszont kifejezetten gyengén állunk.
@Rock me Amadeus: Hát én nem tudom. Speciel Dubek és Borbás az utolcsó meccseken, mikor láttam, nem nagyon villogtattak semmit. Borbás inkább toporzékolásaival maradt emlékezetes, mintsem játékáról.

Természetesen igen jó játékosok, nem akarom leszólni őket, csak nem voltak jó passzban az utóbbi időben.
@Ice cube: amit leírtál az fedi a valóságot, Sator szerintem a 4.ik időhúzó sorba keres embereket,védő poszt bazira achilles pont
@Pierre: Jobb +/- ban is kiváló helyen végzett a csapat hátvédjeit tekintve.
@vaze: az igaz, de a középszakaszban már egál-közeli volt a lőtt gólok száma. A Stars meg csak 100-at lőtt. A Volán ha ma rákapcsol, még beérhet titeket:-P
Szuper-Hetényi

1 Ladányi-Vas M-Palkovics
2 Kovács-Fekete-Vas J
3 Sofron-Nagy-Kóger
4 Kiss Á-Holéczy-Magosi

1 Horváth-Tokaji
2 Szélig-Hegyi
3 Svasznek-Ennaffati

Tartalék:Berta,Pozsgai
@lbsz: így van, és valószínűleg sokat tanulhatott az "öreg rókától"!
@Fibonaci: Én is itthon hagynám Jobb Dávidot.
Dunaújvárosi meccsen nekem Maklári játéka volt nagyon kellemes meglepetés.
@csatoimi: Fehér ember nem felejt, természetesen úgy lesz ahogy megigértem. A te felajánlásodat pedig azért nem tudom elfogadni, mert az enyém mellett igen eltörpülne, de egye fene én is szeretem a sört. Ma nem leszek a gépnél, fehérváron meccs, és nélkülem nem futhat le a meccs. Holnap szívesen válaszolok. Üdv
@rihiranta&rantasila: Kangyal és Sille helyére bármikor eltudnám képzelni Lencsést(már csak a min. 10 év korkülönbség miatt is,hogy másról ne is beszéljek).
Igaz amig Énekes Lali király a válogatottnál ténykedik,erre semmi esélye. :))
engedtessék meg nekem a pátosz ezen a mai napon, de nekem egy már soha be nem hívható zseni hiányzik az első sorból támadói közül, de nagyon, 19-essel a hátán... :-(
A védelem kicsit öreg és lassú már.Az A csoportos vb-én Peterdi volt az egyik legjobb csatár,Ladányiékkal jó lehetne,mint mindig,meg Jánosi is nagyon jól hajtott.

Fibonaci összeállítása egész jónak tűnik.
@Redalert Dabfan: Szia. Én is ott leszek Fehérváron, igen, valóban Te voltál, akivel fogadtam. Vissza néztem. :) Most már láthatod, nem is annyira rosszak a meglátásaim. :)
@Fibonaci: Elég helytállónak tűnik a kereted, annyi, hogy Berta helyett én Benk-et tippelném tartalékban.
@csatoimi: Szia. Fej-fej mellett, a befutók még kérdésesek de azt kell mondjam egy igazi DAB szurkoló sosem adja fel! Jó szurkolást!! Részemről -Hajrá DAB, - Hajrá Magyarok! A végén úgyis ünnepelünk, tőlünk szurkolóktól nálunk a csarnoknál megkapják az aranyérmet+a kupát, amire részükről is reméljük,hogy idővel büszkék lesznek , mint mi rájuk!!!
@Redalert Dabfan: Csak ki kellett kotyogni.Eddig ez a része nem volt publikus.
@Enzo Molinari: @Fibonaci: Sztem is Benk. Ill meg hogy Szuper nem fog odaerni.
KERUSZ!!!!! Vagy valaki!!!!!!!
SZEDJÉTEK LE LÉGYSZI EZT AZ ELKOTTYINTÓS KOMMENTET: @Redalert Dabfan:

Légyszi! Légyszi! Hátha még nem késő!!!!!!!!!!!!!!
@Nyuszí O_o: Szevasz Nyúl barátom.
Jössz velünk?
@tiriakos: Meccs előtt csak nem a blogot olvasgatják :) de tényleg le kéne venni, kár lenne a szép meglepetésért.
a válogatotthoz: Pedró kimaradása nagy meglepetés, nem is csak a válogatottban általában mutatott felpörgései miatt (ezzel Sator nem biztos, hogy számol), de a rájátszás során hozott forma alapján is megérdemelte volna a bizalmat. más: most hirtelen nem tudom, ki írta, bocs, de tökéletesen igaza volt annak, aki megjegyezte, hogy lesznek meglepetése - Orbán Attila meghívását a bő keretbe a hirdetés pozitív jellemzőjének tartom, és valami azt súgja, a fiatal bekk akár még a véghajrában is odaérhet. ha pl. arra gondolok - minden bántás nélkül -, hogy az elődöntő ötödik meccsének harmadik harmadában milyen tempót mentek az ellenfél idősebb játékosai, akkor egyértelműen bizakodom: Sator is sorozatterhelésre készül, a válogatásnál a biztonság és a rutin egyértelmű szempontjai mellett az is számít majd, egy ötödik meccsen ki képes egyáltalán vállalható tempót menni - ebből a szempontból a volános garnitúra nem kérdés, a MOL Ligában edzett védők esetében viszont vastagon. a sorokhoz: az első tiszta, a második számomra teljesen zavaros (jelenlegi forma alapján csak Süti hozza, ami elvárható, nem tartom kizártnak, hogy ezen a ponton lesz a legmeglepőbb változás), a vb meglepetését a 3. hozhatja, ha kijön a lépés a fiataloknak és Sofi végre képes lesz fejben is odaérni a feladathoz, a 4-nél nekem teljes a homály, nagyon kíváncsi vagyok, mit kártyáz ki az öreg. érdekes menet lesz - mondom ezt úgy, hogy a védőmunka ereje miatt továbbra is tartom, csoda kell a feljutáshoz, de még lehet, az is kevés.
@bandog: áhh, akkor nem érnénk vissza,és nekünk a megjelenésre is ügyelni kell- mire kezdődik az esti összetartás, már illik fenn lennie a beszámolónak (ja, viszont eddig ma 5-6 nagyon komoly szakértővel tárgyaltam arról, hogy nyerünk...Dunaújváros, én így szeretlek :) )
@Nyuszí O_o: Nyúl,kocsival megyünk.De ahogy gondolod.A helyszinen látott és személyesen átélt élmény mindig reálisabb és maradandóbb,mint az elmesélt események.
Pedro sztem azzal,hogy eljött a Volánból,Énekes Lali királynál elvágta jövöbeni válogatottságát.Ne legyen igazam,de Pedro is hasonló sorsra jut,mint Lecsó.Sajnos...
@bandog: Lencsés mivel bántotta meg Énekest?
Látom, itt is felmerült a téma, ezért:

Tisztelettel kérek mindenkit, hogy tegyünk érte, hogy ez a szomorú nap ne nyomja rá a bélyegét a meccs hangulatára. Borzasztó nehéz, nagyon fáj még egy év után is, ami történt, de ne okozzunk a családnak mégnagyobb fájdalmat azzal, hogy ezt felemlegetjük a meccsen. Aki meg szeretne emlékezni, az elhelyezheti a virágát, mécsesét a csarnoknál található kopjafánál. Köszönöm!
Borbást nyugodtan behívhatták volna. Főleg, hogy meg is ígérték neki. Egy halovány teljesítményű csapatban teljesített elfogadhatóan.

Bertát meg nem bántva, de hogy lehet pár hetes játékkal bekerülni a válogatottba?
@bakker81: ha jol tudom egy motoros szan hobaragadasa is van a kepben, de inkabb Cortinaval nem talalt a szo...
Interjú a szlovén válogatott amerikai szövetségi kapitányával az IIHF honlapján:

http://www.iihf.com/home-of-hockey/news/news-singleview/article/will-he-bring-slovenia-up.html?tx_ttnews[backPid]=955&cHash=478a8cf741
@Fugeute: Mindkettőben egyetértek, sajnálom Borbást... talán az számít ki melyik klubban van??? Tudom rosszindulatú vagyok :(
mi a helyzet mihály árpival
@jocodani: A következő szezont is végig a Volánban kell töltenie és utána játszhat a válogatottban.
@Miskolcifan: A következő két szezont kell a Volánban vagy más magyar csapatban eltöltenie.
@Henry The Navigator: Miért kellene a következő kettőt?2 év kell abból az egyik már megvan.

"Acquiring a new national eligibility (The ‘two-year’ case)
When a player has changed his citizenship or has acquired another citizenship and wants to participate for the first time in an IIHF competition representing his new country he must:

* Prove that he has participated for at least two consecutive years in the national competitions of his new country during which period he has neither transferred to another country nor played ice hockey within any other country.
* Have an international transfer card (ITC) that shows the transfer to the national competition of his new country and which was approved and dated at least two years before the start of the IIHF competition in which he wishes to participate."

IIHF honlapjáról.
@Miskolcifan: Nincs meg az egy év, mert szeptemberben igazolt ide,így jövő áprilisban csak másfél éve lesz itt.Különben már tavaly játszhatott volna Dubek és idén pedig már Sikorcin is(persze nem kapták még meg akkor az állampolgárságot, de pont ezért, nem is sürgették).
@Henry The Navigator: Nem a szezon számít?Ha nem akkor szívás...
@Miskolcifan: Én eleve úgy tudtam, hogy 3 szezont kell ugyanabban a bajnokságban lehúzni a válogatottsághoz.
@Henry The Navigator: Hát 3 szezonról nincs szó,de akkor valószínűleg a 2 teljes év számít nem a szezon.Bár ennek nincs sok értelme,mert pl. júliusba nem nagyon lehet bajnokságban játszani...
@Miskolcifan: Pont az az értelme, hogy ne lehessen viszonylag gyorsan honosítani valakit. Azt hiszem az olasz és francia példa miatt hosszabították meg a várakozási időt.
@Henry The Navigator: Igen,kb. a fél olasz csapat kanadai származású volt pár év...De akkor inkább lenne a 3 szezon,az "kézzelfoghatóbb".
@Miskolcifan: Arra kíváncsi lennék, hogy akik eleve kettős állampolgárok, de még nem voltak válogatottak,behívhatóak-e rögtön. Gondolok itt főleg a horvát játékosokra. Erről nem tudsz valamit?
@Henry The Navigator: Fogalmam sincs,de itt megtalálod a bő horvát keretet: forums.internationalhockey.net/showthread.php?t=9392
A nagyobb nevek nem szerepelnek rajta(pl. Hecimovic,J. Prpic),úgyhogy gondolom rájuk is vonatkozik ez a szabály.
@Miskolcifan: Kösz. Amúgy mi a helyzet nálatok, lesz jövőre is jó csapat? Bár gondolom Tornyi végkielégítése nagyobb összegű lesz mint a hokisok egész éves költségvetése:(
@Henry The Navigator: Csapat lesz,hogy milyen az már más kérdés.Bár most hallottam egy olyan infót,hogy Egri profi csapatot akar...Hogy miből és hogyan az nem világos :D Én ott tartok,hogy essen ki a focicsapat és akkor több pénz jut a hokira...
@Miskolcifan: Igazad lehet;) Én drukkolok nektek az tuti,Miskolcon mindig is jó volt a hangulat a meccseken. A foci meg tényleg sok pénzt visz el, feleslegesen.Remélem lát valaki fantáziát a Jegesmedvékben:)
süti beállítások módosítása