HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Megvan az ifjúsági válogatott kerete

2010.03.23. 16:37 F. Kapus

32 fős keretet jelölt ki a divízió 1-es világbajnokságra készülő válogatottba a Bob Dever, Fekti István edzőpáros. Szép reményű csapatunk áprilisban Lengyelországba utazik, azzal a céllal, hogy kiharcolja az A csoportba jutást. Nagyon kemény ellenfeleink lesznek, de a mi csapatunk is jó erőkből áll. A világbajnokság április 11-én kezdődik Krynicán.

Március 29-én találkozik először a csapat, ekkor még a klubjával a rájátszásban érdekelt néhány idegenlégósunk nem lesz ott az Icecenterben. Napi két edzés szerepel a programban. Keretszűkítés két-három lépcsőben lesz. Először a március végi edzőtábort követően, majd az április 4-én kezdődő második edzőtábor második napja után, a szlovákok elleni edzőmérkőzések előtt búcsúznak el a kikerülő játékosoktól az edzők.

A tornára utazó névsort, tehát a vb-résztvevő 22 játékos a második szlovák meccs után hirdetik ki. Ezt egyéni megbeszélések előzik majd meg. Erre az edzői team nagy hangsúlyt fektet, akiktől elköszönnek, azok tudni fogják, miben kell fejlődniük, miért nem választották ezúttal őket. A Ferencvárosi TC kapusa, Hortay Olivér mandulaműtét miatt nem vehet részt a programban, helyére a serdülőválogatott Vay Ádám került. A névsorban további két serdülő található, Nagy Krisztián és Sebők Balázs.

A válogatott kerete:
Kapusok: Hajek Márk (UTE), Pleszkán József (Bp. Stars), Vay Ádám (Hoba Bratislava, SVK).
Hátvédek: Bereczki Gergő, Géczi Gergely, Nagy Richárd (Bp. Stars), Dömötör Róbert, Kukucska Balázs, Sommer Tamás (UTE), Erdélyi Tamás, Varga Arnold (Dunaferr), Gőz Balázs (Pittsburgh Penguins Jr., USA).
Csatárok: Farkas Tamás, Reiter Richárd (Sapa Fehérvár AV19), Fodor Zoltán, Ódry Tamás, Szirányi Dániel (Bp. Stars), Komáromi Dávid, Papp Csaba (Dunaferr), Korpos Gergely (Miskolc), Nagy Krisztián (MAC), Pichler Ádám (UTE), Fekti Ádám (Red Bull Salzburg, AUT), Galló Illés (Atlant Mityiscsi, RUS), Hentes Kristóf (Kloten Flyers, SUI), Hári János (Farjestad, SWE), Hardi Richárd (Notre Dame, CAN), Kovács Viktor László (Sarnia Sting, CAN), Nemes Benjámin (Djurgarden, SWE), Németh Attila (Arlanda Wings, SWE), Meretei Márkó (Albany Academy, USA) Sebők Balázs (Karpat Oulu, FIN).

50 komment

Címkék: vb ifjúsági válogatott fekti istván dever

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ha a felnőtt válogatottnak lenne ilyen kerete, istenem... (svéd, orosz, kanada, usa, osztrák légiósok

ez a korosztály nagyon nagy dolgokra hivatott, el ne kallódjanak
Ezzel kapcsolatban az idény első harmadának végén volt egy jó cikk az idegenlégiósainkról. Egy ilyet most is szívesen olvasnék, akár az összetartás alatt 1-2 interjút. Mondjuk én erre a stábot képesnek tartom, ezért írtam :D
Hűűűűha!
Van olyan sportág, ahol az U18-ban ennyi 'magasan képzett' fiatal van?
Nagy áttörés van kilátásban ....
Kedves munkagép!
Bástya elvtársat már meg se akarják ölni???
a svájci és a finn az már Neked smafu???
Hentes Kristóf (Kloten Flyers, SUI)
Sebők Balázs (Karpat Oulu, FIN).
@munkagep: ne legyünk "elájulva a kanadai és amerikai iskolai csapatokban játszóktól!!!!!!Láttad őket játszani ? tudod milyenek ?, azt elképzelhetetlennek tartod , hogy az itthon játszók egyszerűen pénzhiány miatt maradtak itthon ?!?
@bördi: biztos számít a pénz is (sőt), de egy Hentes-Galló-Hári és egy Nemes-Hardi-Németh sor ellen nem tudom kik azok a pénztelenül itthon maradottak, akikre te nagy összegben fogadnál.

@hokikori: :-)))
A S@hokikori: A szlovák sem rossz.:D
Tavaly végigizgultam a minszki vb-t, most tényleg meg van a lehetőség a feljutásra. Mondjuk nem szabad azt gondolni, a többiek qtyaütők.
Lesz rajtunk kívül egy nagyon erős német együttes.
Ha emlékeim nem csalnak, volt nekünk már olyan korosztályos válogatottunk a múltban ,akik a A csoportért is mehettek volna.
Csak sajnos a legjobbak nem lehettek ott a Svájc elleni feljutásról döntő meccsen ,mert Ancsinéknak kellett segítsenek, hogy bennmaradjunk a C csoportban...
@pontőő: Vitán felül áll, de ebben a keretben most én nem látok szlovák csapatból érkezőt.
Szerintem Farkas Simonnak is itt lenne a helye. Valaki tudja miert nincs a keretben?
@hokikori: Én meg látok a 1994-es születésű Vay Ádám.:D
@pontőő: Így van ott a pont(őő)
Hú de megnézném őket akár tv-ben. De tudom, nem adják ... Csak álom volt
Gyenes Dávidot el tudtam volna képzelni a kapusok között, tudja azt a szintet, amit a bekerültek, talán majd jövőre.
Krynicában a csarnok jó, a sör is, fincsi kaja van a büfében, minden adott a jó szerepléshez!:o)
HAJRÁ MAGYAROK!!!
@borostom83:
Akkor csak látogass ki április 6-án és 7-én Káposztásmegyerre és nézd meg a szlovákok U-17 válogatottja ellen a srácokat.
Hol van Kormos Tomi? A korosztály legtehetségesebb kapusa.
A meccs idopontjarol tudunk vmit? Apr 6-7. Reszemrol ha munkahely konfort akkor szivesen kilatogatok.
@SzDaniel:
Ez már biztos:
Április 6.:
18.30: Ted Sator és JP MacCallum megtekinti a Magyarország U18-Szlovákia U17 meccset
www.icehockey.hu/index.php?pg=news_4_1285
Április 7-én délután lesz a meccs az sajnos kevésbé munkahely konfort.
Hentes-Gallo-Hari
Hardy-Nemeth-Nemes
Papp-Meretei-Fekti
Kovacs-Fodor-Sebok
szerintem ez igy rossz nem lehet!
elso 2 sor kicsit utos igy. vb legjobb 2 sora lehet.
@1...2: ez azért túlzás. A németeknél is nagyon jó sorok lesznek.
Az első sor 5 az 5-be, a második PP-ben alkothat nagyot!

De várom már! :)
@nappali: Szerinted az ithon játszó csatárok közül csak Csucsu, és Fodor érdemes a vállogatotságra ?
Hat nem lehet ossze hasonlitani a magyar ifi bajnoksagot egy Kanadai vagy egy Sved elso ligaval.
Nincs Magyar jatekos a WHL-ben - ez az elso ifi liga Kanadaban.
Méretessék meg magukat a srácok, jusson ki a VB-re az aki a legjobb formában van, legtöbbet tud hozni a csapatnak. Nem kellene előre jó magyar szokás szerint leírni a többieket !
Nem tudtam, hogy a Korpos klán keze idáig is elér...... biztos azért törölték a huzzászólásomat.... vagy F.Kapus jobban ismeri a miskolci öltözői hangulatot......
Igazából én Ódry, Komáromi -ra gondoltam akik az oroszok ellen mindhárom mérkőzésen adták a formájukat, nem csak az elsőn...
@anagy: szerintem igen!ezekkel a játékosokkal lehet nyerni!
@Kiraly: ha nem tevedek a CHL az junior bajnoksag es nem ifi.
Van ennél jobb névsor is, remélem megtalálják a legjobbakat. Csak igazságosan Uraim, csak Igazságosan !
@Tillasz: a "nappali" által közzétett névsor kapcsán szóltam.
@Jégkorong: igazságos,megérdemli...hmm hol élünk??de mondj jobbat édes!
@Jégkorong: jobb nevsor kire gondolsz?:O
@1...2: @nappali: @Tillasz: a Bob által közzétett bővített keret tagjaival egyetértek, a "nappali" által közölt névsorral viszont nem. Miután kihírdetésre került a vb keret, elmondom, hogy kikre gondoltam. Addig türelmeteket kérem, nem kívánok a dolgok elébe menni.
@Jégkorong:
OKé így már értem.
Amúgy az is fikció és biztos nem így lesznek a sorok.
A VB-én kiderül, hogy mi lesz.
@Tillasz: a te olvasatodban nálad kik alkotnák az utazó keretet ? Tudom, nem te vagy az edző, de véleményedre kiváncsi vagyok.
@Kiraly: Abban a junior ligában tényleg nincsenek magyarok; persze profiligákban az OHL-ből vannak a legtöbben és sokan játszanak még quebec-i junior csapatokból is. Úgy tünik, hogy az OHL-ben legerősebb a junior hoki. Persze Torontoban csak őket látni naponta...
@1...2: Farkas Simon Ottawában egy AAA Midget kupán szerepel a North York Rangers csapatával ezen a hétvégén.
Persze sok oka van annak, hogy nem lehet ott a VB. keleti csoportjában...
Indulnak a Rookie Camp-ek, ahol kezdődik a nagy válogatás...
Az iskoláből nehezen engednék el 3 hétre egy (NB II.)keleti csoport miatt...
S vannak még egyébb okaink is!
De a világ bajnokságon: HAJRÁ MAGYARORSZÁG!
A német U18-as eléggé erős lehet, rendesen elverték az osztrákokat! Érdekes, hogy amíg mi a szlovák U17-ekkel meccselünk április 6-án az osztrákok az U18-asokkal.

Testspiel in Füssen:
27.03.2010 U18 Deutschland – U18 Österreich 9:3 (5:1, 2:2, 2:0)
Tore Österreich: Cijan (2), Platzer

Weitere Testspiele
28.03.2010 Deutschland – Österreich 13.00 Uhr Füssen
06.04.2010 Österreich – Slowakei 19.00 Uhr St. Pölten
07.04.2010 Österreich U18 – Österreich U20 19.00 Uhr St. Pölten
Második meccsükön is kikaptak az osztrákok a németektől.

28.03.2010 Deutschland – Österreich 5:2 (3:1,1:1, 1:0)
Tore Österreich: Waldhauser, Göhringer
@Jégkorong:
Azt hiszem semmilyen módon nem lenne etikus most nekem bármilyen verzióval előjönnöm.
Egyrészt nem én vagyok az edző, másrészt teljes mértékben támogatom a szakmai stáb munkáját.
Tudom a legjobbat hozzák ki, és ebben lehetnek meglepetések mindenki számára.
Egy biztos senkinek nincs biztos helye, a Szlovák U17-es ellen lehet még bizonyítani.
Sok kérdésre ott is meg lehet majd találni a választ.
@FLI: Ez kicsit erős , nagyon el vagy szállva és tájolva…
Orvos látott már??
A sorsolás szeszélye folytán és a tavalyi eredmények alapján tényleg a Divízió I. (II. osztály) keleti csoportja vagyunk. :-)
Bezzeg a AAA Midget kupa…:)
@nappali: Az első két sor nagyon jó, de a Fodor-Fekti-Kovács sor sem lenne gyenge...
@Kivago Ivan Györgyné: Tájékozatlanságomnak az a magyarázata, hogy amit a Fiamnak mondtak decemberben és írnak azóta is a sárcok, csak arról tudok, ami az ifi válogatottat illeti. Amit hokit Torontoban látok és hallok, az szakmai és nem orvosi kérdés.
HAJRÁ MAGYAROK!
Bocs a pontatlanságért: ami hokit Torontoban látok és a TSN-en hallok, újságokban olvasok az sokban eltér az európai és az Otthoni vélemémnyektől. Így számomra marad ez a sokszínű blog és a Nemzeti Sport. Meg a Fradi!
süti beállítások módosítása