HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

MAC-Tisza Volán döntő az OB I./B-ben

2010.03.21. 09:51 F. Kapus

Meglepetésre a másodosztály mindkét elődöntőjében az alsó ágról érkező csapat nyert. A győzteseket remek kapusteljesítmény és jó védőmunka segítette a döntőbe jutáshoz. Ám míg a Tisza Volánban tinédzserek szerezték a létfontosságú gólokat, addig a MAC-ot két generáció képviselője húzta, egy húszas és egy negyvenes évei elején járó. Tovább után részletezünk, a döntőbe jutott csapatok edzői előre is tekintenek.

A nagyobb váratlanság kétségkívül az első mérkőzésen esett. Az alapszakaszban mindössze egyszer nyert a rendes játékidőben a szegedi csapat, ennek megfelelően az utolsó helyen végeztek. Szombaton alaposan meglepték az éllovas és címvédő Debreceni HK-t. 5-0-val léptek át sokkal esélyesebb ellenfelükön. Mind az öt találatot a szegediek első csatársora szerezte, Ambrus András, Bosnyák Márkó és Ódry Tamás ellenállhatatlan volt. Utóbbi jelenleg a Bp. Stars utánpótlásában fejlődik, a szezonban már két érmet szerzett, egy ifjúsági aranyat és egy junior ezüstöt, ráadásul tagja az ifjúsági válogatottnak. A debreceniek ellen két gólt lőtt és két gólpasszt adott az 1993-as születésű támadó. Társai is igen fiatalok, első éves juniorok. A sikerhez kellett, hogy Kormos Tamás kapus mind a 42 lövést hárítsa.

Arra, hogy ilyen simán nyerünk, abszolút nem számítottunk, vallotta be Kalocsa László, a szegediek győztes edzője. "Nyerni akartunk, úgy érkeztünk Dunaújvárosba, hogy döntőt szeretnénk játszani. Fiatal, hajtós csapatunk van, ennek minden előnyével és hátrányával együtt. Tudtam, hogy mire vagyunk képesek, de abban nem lehettem biztos, hogy ebből mennyit látunk a mérkőzésen. A szezonunk nem sikerült jól, mert a fiatalságunk negatív oldala többször megmutatkozott. Volt, hogy 4-0-ás vezetésről kaptunk ki, mert elhittük, megvan a meccs, máskor kishitűen álltunk a feladathoz, ezért esélyünk sem volt.

Szombaton úgy állt össze a srácok fejében minden, hogy egy remek eredmény szaladt ki.
Ha a szezon közbeni formánkat hozzuk, bárkitől kikaphatunk, viszont ha a szombatit, akkor mindenkit megverünk, mert ez a játék mindhárom riválisunk ellen elég lett volna. Kíváncsian várom, a MAC elleni döntőben mire lesznek képesek fiataljaink vasárnap."

Kalocsa Lászlóval a szegedi jégkorong középtávú terveiről is beszélgettünk. Mint ismeretes, a Tisza Volán pályája elavult. A hűtéstechnika felújításra szorul, a palánkrendszert teljes egészében cserélni kellene, hiszen jelenleg faszerkezet szegélyezi a szegedi jégpályát, plexi helyett vasrács fogja meg a magas korongokat. Rolbájuk viszont világszínvonalú, nemrég érkezett. "Mindenféleképpen szeretnénk megtartani tehetségeinket. De ehhez megfelelő jövőképet kell mutatnunk, tehát fel kell újítani a jégpályát, amihez sok pénz kell. A város tudja és akarja ezt, és a jelenlegi sportigazgató célja is az, hogy sikerüljön a tervünk, teljes mellszélességgel mellettünk áll. Fontos, hogy Szegednek újra első osztályú csapata legyen, de ehhez sok tekintetben előre kell lépnünk, mert jelenleg nem ez a realitás."

Az elődöntő másik ágán szoros mérkőzésre lehetett számítani. Csata Csaba, korábbi román válogatott és magyar bajnok játékos az első cserében megszerezte a hazaiaknak a vezetést. A Dab.Docler-Jégtörőkben nem játszott a januárban az első osztályba visszatérő Vargyas László. A 15. percben megduplázták az előnyt a hazaiak, akik ekkor még nem gondolhatták, hogy az ezt követő 45 percben nem lőnek gólt. Az első harmad végén szépített, a második elején egyenlített a MAC. A 49. percig 2-2-re állt a mérkőzés. Ezt követően azonban egy percen belül két, tíz percen belül négy gólt szereztek a vendégek. A végeredmény 6-2 lett a MAC javára.

A hatból négy gólt a Nagy Attila, Dobos Tamás páros hozott össze. Előbbi fiatal nemzetközi vonalbíróként világbajnokságon is képviselte már hazánkat, utóbbi 143-szoros magyar válogatott, kilencszeres magyar bajnok, Pat Cortina mellett a válogatottnál is edzősködött. Érdekesség, hogy a korkülönbség közöttük húsz év, továbbá hogy utánpótlás-edzői elfoglaltsága miatt a 42 éves Dobos Tamás a szezonban először játszott hivatalos mérkőzésen. Korábban csak a Winter Classicon szerepelt. Mindketten négy pontig jutottak, két gólt lőttek és két asszisztot jegyeztek. Helyszíni emberünk megállapította, hogy a MAC sokat köszönhet a kispadon helyet foglaló celeb cserekapusának is.

Jó csapatmunkát láttam a jégen, fegyelmezetten játszva küzdöttünk, a megbeszéltek szerint kevés kiállítást szedtünk össze, a helyzeteinket jó arányban értékesítettük, és a kellő pillanatokban a szerencse is mellénk állt, így foglalta össze a lényeget Sarkadi Csaba, a MAC edzője. "Fontos volt, hogy 2-0 után még az első harmadban szépítettünk, ráadásul egy kiváló akció után. 2-2 után sok helyzetet kihagytak a csapatok, jó pár veszélyes pillanat volt a mi kapunk előtt is. Kiváló kapusteljesítményünk is segített átvészelni ezeket a perceket.

Kétszer is kettős előnyben játszottunk két percet, de gólt nem tudtunk lőni még ezekből a helyzetekből sem. Ellenfelünk azonban jelentősen elfáradt ezekben az időszakokban. Döntő volt, ki tud gólt szerezni 2-2 után, és szerencsénkre ez nekünk sikerült. Utána hamar jött a 4-2, és innentől kezdve már végig nagyon okosan játszottunk.

Vasárnap a döntőben kemény mérkőzésre számítok. A Szeged egy fiatal, gyors csapat, ismét fegyelmezetten és okosan kell jégkorongoznunk. Három éve voltunk utoljára bajnokok, utána ezüst- és bronzéremmel gyarapodtunk, egyre romlott hát a bajnokság végi mérlege a MAC-nak. Vasárnap hasonló csapattal állunk ki, mint szombaton, reméljük, a produkció is hasonló lesz."

Vasárnap 11-kor a bronzmérkőzésre kerül sor a Debrecen és a Dab.Docler-Jégtörők részvételével, míg 15 órakor az OB I./B döntője következik, ahol a MAC és a Tisza Volán csap össze.

16 komment

Címkék: mac debrecen tisza volán jégtörők ob i./b

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Szeged ismét az első osztályban, de szép is lenne!
Nagyon örülnék ha rövid időn belül az OB1/B-s csapatok 1. osztály szinten lennének, és több csapat lenne.
Talán álom, talán valóság lehet!

Hajra Magyar-Székely Hoki!
Ha úgy játszik a Szeged és a MAC ma délután, ahogy két hete ilyenkor, akkor a Dél-Alföldre kerül a bajnoki cím.
Hajrá Szeged!!!! A döntőben is, meg majd a szponzoroknál is! Mit nem adnék ha lenne első osztályú csapatunk. Bár asszem meggajdulnék az első szeged-újváros meccsen :)
@Stommy: Régen még ott volt a DÉGÁZ és a DÉMÁSZ a mezen. Kérdés, az új francia tulajdonosok adnának-e pénzt.
Szerintem már megvan a bajnoki cím. Gondolom hatgólos előnyt nem szórnak el egy harmad alatt. Mindkét bajnokságban a Volán szerez bajnoki címet? :)
HAJRÁ SZEGED! JÖVŐRE CSAK AZ OB I!
Egy álom valóra válna!
Most képzeljétek el feljutunk, akkor jönnének a szponzorok, jönne a pénz, és lenne új jégpálya is!!!
Szép lenne. De előbb még össze kellene tartani ezt a csapatot. Gondolom esély sincs a csapatnak a szurkolókkal ünnepelni a bajnoki címet. Örülnénk vagy tízen a győzelemnek.
@kovacsistvan: a Délmagyarországban (netes kiadás) egyetlen betűt nem írtak arról, hogy a TV döntőt játszik a hét végén.
Délmagyar majd kedden a hasáb szélén, 3 mondatban...
A Rádió 88-ban már bemondtam!
Egy időben megjelentek feliratok a városban: Focira pénzt! Most itt az újabb jelszó: HOKIRA PÉNZT!
MOL LIGÁT JÖVŐRE!
@B. Surdilovic: Úgyis firkálják a plakátokat, lehet, valami szabad platákra kellene "OB I-es jégkorongra pénzt" szöveg. Tényleg, lesz valami ünnepély a győzelem miatt? Mint amikor az olimpiai bajnokok jönnek a reptérre.
Basszus! Ha ezt tudtam volna, hogy a Szeged Újvárosban döntőzik, akkor nem hazafelé vettem volna az irányt Fehérvárról. :(
Egyébként hatalmas gratula a srácoknak!!! :)
Kellene már Szegedre is egy tőkeerős szponzor!
Szegeden csak a kézilabdára van iszonyat nagy tőke, az állandó ezüst hihetetlen költségeket emészt fel. A minta talán a vízilabda lehet. Ott egy vállalkozó, -nem hatalmas-, bevonva partnereit, barátait, egy működő, nem nagy költségvetésű klubbot hozott össze. Persze tudom, hogy a hokicucc és a vízilabda-sapka között árrés tátong, de az elv követhető.
Megjegyzem Bánáti Tomi elkötelezettsége nem rossz és remélhetőleg előbb utóbb lesznek akik fantáziát látnak a sportágban.
Fájóan régi, de nagyon szép emlék az újvárosiak szegedi 4-3-as veresége, vagy éppen még a nyitott pályán egy-egy fergeteges Debrecen elleni meccs. Olykor csak a közeli legendás "Papagáj" és az ott fellelhető italok adtak meleget... Néha ingyen is...
Ja! Ha jobban lett volna reklámozva, én sem Bp felé indulok a döntő végén Fehérvárról!
Így is azért, HAJRÁ SZEGED, HAJRÁ SZEGEDI HOKI!!!!!!!!!
süti beállítások módosítása